EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 11997D/PRO/04

Amsterdam-traktaten om ændring af traktaten om Den Europæiske Union, traktaterne om oprettelse af De Europæiske Fællesskaber og visse tilknyttede akter - Protokol knyttet som bilag til traktaten om den Europæiske Union og traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab - Protokol om Det Forenede Kongeriges og Irlands stilling

EFT C 340 af 10.11.1997, p. 99 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

ELI: http://data.europa.eu/eli/treaty/ams/pro_4/sign

11997D/PRO/04

Amsterdam-traktaten om ændring af traktaten om Den Europæiske Union, traktaterne om oprettelse af De Europæiske Fællesskaber og visse tilknyttede akter - Protokol knyttet som bilag til traktaten om den Europæiske Union og traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab - Protokol om Det Forenede Kongeriges og Irlands stilling

EF-Tidende nr. C 340 af 10/11/1997 s. 0099


Amsterdam-traktaten om aendring af traktaten om Den Europaeiske Union, traktaterne om oprettelse af De Europaeiske Faellesskaber og visse tilknyttede akter - Protokol knyttet som bilag til traktaten om den Europaeiske Union og traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab - Protokol om Det Forenede Kongeriges og Irlands stilling

DE HOEJE KONTRAHERENDE PARTER,

SOM OENSKER at loese visse spoergsmaal vedroerende Det Forenede Kongerige og Irland,

SOM HENVISER TIL protokollen om anvendelse af visse aspekter af artikel 7 A i traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab paa Det Forenede Kongerige og Irland,

ER BLEVET ENIGE OM foelgende bestemmelser, som knyttes som bilag til traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab og traktaten om Den Europaeiske Union:

Artikel 1

Med forbehold af artikel 3 deltager Det Forenede Kongerige og Irland ikke i Raadets vedtagelse af foranstaltninger, der foreslaas i henhold til afsnit IIIa i traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab. Uanset artikel 148, stk. 2, i traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab defineres kvalificeret flertal som den samme forholdsmaessige andel af de beroerte raadsmedlemmers vaegtede stemmer som den, der er fastsat i artikel 148, stk. 2. For raadsafgoerelser, der skal vedtages med enstemmighed, kraeves der enstemmighed blandt Raadets medlemmer med undtagelse af repraesentanterne for Det Forenede Kongeriges og Irlands regeringer.

Artikel 2

Som foelge af artikel 1 og med forbehold af artikel 3, 4 og 6, er ingen bestemmelser i afsnit IIIa i traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab, ingen foranstaltninger vedtaget i henhold til naevnte afsnit, ingen bestemmelser i internationale aftaler indgaaet af Faellesskabet i henhold til naevnte afsnit og ingen afgoerelser truffet af Domstolen om fortolkning af saadanne bestemmelser eller foranstaltninger bindende for eller finder anvendelse i Det Forenede Kongerige eller Irland; ingen af disse bestemmelser, foranstaltninger eller afgoerelser beroerer paa nogen maade disse staters befoejelser, rettigheder og forpligtelser; ingen af disse bestemmelser, foranstaltninger eller afgoerelser beroerer paa nogen maade gaeldende faellesskabsret eller udgoer en del af faellesskabslovgivningen, saaledes som denne ret og denne lovgivning finder anvendelse paa Det Forenede Kongerige eller Irland.

Artikel 3

1. Det Forenede Kongerige eller Irland kan inden tre maaneder efter, at et forslag eller initiativ er blevet forelagt for Raadet i henhold til afsnit IIIa i traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab, skriftligt meddele Raadets formand, at den paagaeldende stat oensker at deltage i vedtagelsen og anvendelsen af saadanne foreslaaede foranstaltninger, hvorefter den skal have ret hertil. Uanset artikel 148, stk. 2, i traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab defineres kvalificeret flertal som den samme forholdsmaessige andel af de beroerte raadsmedlemmers vaegtede stemmer som den, der er fastsat i artikel 148, stk. 2.

For raadsafgoerelser, der skal vedtages med enstemmighed, kraeves der enstemmighed blandt Raadets medlemmer med undtagelse af et medlem, der ikke har indgivet en saadan meddelelse. En foranstaltning, der vedtages i henhold til dette stykke, er bindende for alle de medlemsstater, der har deltaget i vedtagelsen.

2. Hvis en foranstaltning som naevnt i stk. 1 ikke kan vedtages inden for en rimelig tid med deltagelse af Det Forenede Kongerige eller Irland, kan Raadet vedtage den i henhold til artikel 1 uden deltagelse af Det Forenede Kongerige eller Irland. I saa fald finder artikel 2 anvendelse.

Artikel 4

Det Forenede Kongerige eller Irland kan naar som helst efter Raadets vedtagelse af en foranstaltning i henhold til afsnit IIIa i traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab meddele Raadet og Kommissionen, at den paagaeldende stat oensker at acceptere foranstaltningen. I saa fald finder proceduren i artikel 5 A, stk. 3, i traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab tilsvarende anvendelse.

Artikel 5

En medlemsstat, der ikke er bundet af en foranstaltning vedtaget i henhold til afsnit IIIa i traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab, paafoeres ingen finansielle foelger af denne foranstaltning, bortset fra de administrationsomkostninger, der paahviler institutionerne.

Artikel 6

Hvis Det Forenede Kongerige eller Irland i tilfaelde, som er naevnt i denne protokol, er bundet af en foranstaltning, som Raadet har vedtaget i henhold til afsnit IIIa i traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab, finder de relevante bestemmelser i denne traktat, herunder artikel 73 P, anvendelse paa denne stat for den paagaeldende foranstaltning.

Artikel 7

Artikel 3 og 4 beroerer ikke protokollen om integration af Schengen-reglerne i Den Europaeiske Union.

Artikel 8

Irland kan skriftligt meddele Raadets formand, at Irland ikke laengere oensker at vaere omfattet af denne protokol. I saa fald gaelder de almindelige traktatbestemmelser for Irland.

Top