EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32005R1332

Komission asetus (EY) N:o 1332/2005, annettu 9 päivänä elokuuta 2005, luonnonvaraisten eläinten ja kasvien suojelusta niiden kauppaa sääntelemällä annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 338/97 muuttamisesta

EUVL L 215, 19.8.2005, p. 1–60 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)
EUVL L 348M, 24.12.2008, p. 191–259 (MT)

Tämä asiakirja on julkaistu erityispainoksessa (BG, RO)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 10/04/2008; Implisiittinen kumoaja 32008R0318

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2005/1332/oj

19.8.2005   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 215/1


KOMISSION ASETUS (EY) N:o 1332/2005,

annettu 9 päivänä elokuuta 2005,

luonnonvaraisten eläinten ja kasvien suojelusta niiden kauppaa sääntelemällä annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 338/97 muuttamisesta

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO, JOKA

ottaa huomioon Euroopan yhteisön perustamissopimuksen,

ottaa huomioon luonnonvaraisten eläinten ja kasvien suojelusta niiden kauppaa sääntelemällä 9 päivänä joulukuuta 1996 annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 338/97 (1) ja erityisesti sen 19 artiklan 3 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Luonnonvaraisen eläimistön ja kasviston uhanalaisten lajien kansainvälistä kauppaa koskevan yleissopimuksen (jäljempänä ’yleissopimus’) sopimuspuolten konferenssin Bangkokissa (Thaimaassa) lokakuussa 2004 pidetyssä kolmannessatoista kokouksessa tehtiin joitakin muutoksia yleissopimuksen liitteisiin.

(2)

Lajit Orcaella brevirostris, Cacatua sulphurea, Amazona finschi, Pyxis arachnoides ja Chrysalidocarpus decipiens siirrettiin yleissopimuksen liitteestä II liitteeseen I.

(3)

Lajit Haliaeetus leucocephalus, Cattleya trianaei ja Vanda coerulea, lajin Ceratotherium simum simum Swazimaan populaatio (ainoastaan metsästysmuistojen ja elävien eläinten kansainvälisen kaupan sallimiseksi asianmukaisiin ja hyväksyttäviin tarkoituksiin), lajin Crocodylus acutus Kuuban populaatio ja lajin Crocodylus niloticus Namibian populaatio siirrettiin yleissopimuksen liitteestä I liitteeseen II.

(4)

Yleissopimuksen liitteen II luetteloissa lajeihin Loxodonta africana (Namibian ja Etelä-Afrikan populaatio), Euphorbia spp., Orchidaceae, Cistanche deserticolaja Taxus wallichiana liittyviä huomatuksia muutettiin.

(5)

Lajit Malayemis subtrijuga, Notochelys platynota, Amyda cartilaginea, Carettochelys insculpta, Chelodina mccordi, Uroplatus spp., Carcharodon carcharias (tällä hetkellä liitteessä III), Cheilinus undulatus, Lithophaga lithophaga, Hoodia spp., Taxus chinensis, T. cuspidata, T. fuana, T. sumatrana, Aquilaria spp.(lukuun ottamatta lajia A. malaccensis, joka sisältyi jo liitteeseen II), Gyrinops spp. ja Gonystylus spp. (aiemmin liitteessä III) sisällytettiin yleissopimuksen liitteeseen II.

(6)

Laji Agapornis roseicollis poistettiin yleissopimuksen liitteestä II.

(7)

Yleissopimuksen sopimuspuolten konferenssin kolmannentoista kokouksen johdosta lajien Chinemys megalocephala, C. nigricans, C. reevesii, Geoemyda spengleri, Mauremys iversoni, M. pritchardi, Ocadia glyhpistoma, O. philippeni, O. sinensis, Sacalia bealei, S. pseudocellata, S. quadriocellata, Palea steindachneri, Pelodiscus axenaria, P. maackii, P. parviformis, P. sinensis ja Rafetus swinhoei Kiinan populaatiot lisättiin Kiinan pyynnöstä yleissopimuksen liitteeseen III.

(8)

Jäsenvaltiot eivät ole esittäneet varaumaa mistään mainituista muutoksista.

(9)

Yleissopimuksen sopimuspuolten konferenssin kolmannessatoista kokouksessa hyväksyttiin myös uudet taksonomiset viitteet, jotka edellyttävät joidenkin yleissopimuksen liitteissä lueteltujen lajien uudelleen nimeämistä ja taksonomista uudelleen järjestämistä.

(10)

Yleissopimuksen liitteisiin I, II ja III tehdyt muutokset edellyttävät vastaavia muutoksia asetuksen (EY) N:o 338/97 liitteen liitteisiin A, B ja C.

(11)

Huolimatta siitä, että laji Haliaeetus leucocephalus siirrettiin yleissopimuksen liitteeseen II, luonnonvaraisten lintujen suojelusta 2 päivänä huhtikuuta 1979 annetun neuvoston direktiivin 79/409/ETY (2) 6 artiklan 1 kohta oikeuttaa sen säilyttämisen asetuksen (EY) N:o 338/97 liitteen liitteessä A.

(12)

Luontotyyppien sekä luonnonvaraisen eläimistön ja kasviston suojelusta 21 päivänä toukokuuta 1992 annetun neuvoston direktiivin 92/43/ETY (3) 12 artiklan 2 kohdan vaatimusten mukaisesti laji Orcaella brevirostris mainitaan jo asetuksen (EY) N:o 338/97 liitteen liitteessä A.

(13)

Lajeja Arisaema jacquemontii, A. speciosum, A. triphyllum, Biaris davisii ssp. davisii, Othonna armiana, O. euphorbioides, O. lobata, Adenia fruticosa, A. spinosa, Ceraria gariepina, C. longipedunculata, C. namaquensis, C. pygmaea, C. schaeferi, Trillium catesbaei, T. cernuum, T. flexipes, T. grandiflorum, T. luteum, T. recurvatum ja T. undulatum — jotka kaikki tällä hetkellä sisältyvät asetuksen (EY) N:o 338/97 liitteen liitteeseen D — ei tuoda yhteisöön siinä määrin, että valvonnan tarve olisi perusteltua. Nämä lajit olisi sen vuoksi poistettava liitteestä D.

(14)

Toisaalta lajia Selaginella lepidophylla, jota tällä hetkellä ei mainita asetuksen (EY) 338/97 liitteen liitteessä A, B, C tai D, tuodaan yhteisöön siinä määrin, että valvonnan tarve on perusteltua. Tämä laji olisi sen vuoksi sisällytettävä asetuksen (EY) N:o 338/97 liitteen liitteeseen D.

(15)

Tällä hetkellä asetuksen (EY) N:o 338/97 liitteen liitteessä D mainitun suvun Harpagophytum spp. kauppa on luonteeltaan sellaista, että sekä kasvinjätteiden että elävien kasvien kaupan vuoksi valvonnan tarve on perusteltua. Tämän suvun mainintaa olisi sen vuoksi muutettava lisäämällä tätä koskeva huomautus.

(16)

Muutosten laajuuden vuoksi ja selvyyden lisäämiseksi on asianmukaista korvata kokonaisuudessaan asetuksen (EY) N:o 338/97 liite.

(17)

Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat luonnonvaraisen eläimistön ja kasviston kauppaa käsittelevän komitean lausunnon mukaisia,

ON ANTANUT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Korvataan asetuksen (EY) N:o 338/97 liite tämän asetuksen liitteellä.

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kolmantena päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 9 päivänä elokuuta 2005.

Komission puolesta

Stavros DIMAS

Komission jäsen


(1)  EYVL L 61, 3.3.1997, s. 1. Asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna komission asetuksella (EY) N:o 834/2004 (EUVL L 127, 29.4.2004, s. 40).

(2)  EYVL L 103, 25.4.1979, s. 1. Direktiivi sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna asetuksella (EY) N:o 807/2003 (EUVL L 122, 16.5.2003, s. 36).

(3)  EYVL L 206, 22.7.1992, s. 7. Direktiivi sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EY) N:o 1882/2003 (EUVL L 284, 31.10.2003, s. 1).


LIITE

”LIITE

Liitteiden A, B, C ja D tulkinta

1.

Liitteissä A, B, C ja D lueteltuihin lajeihin viitataan

a)

lajin nimellä; tai

b)

korkeampaan eliösystematiikan osaan kuuluvana lajin kokonaisuutena tai kyseisen eliösystematiikan määriteltynä osana.

2.

Lyhenteellä ’spp.’ tarkoitetaan kaikkia korkeampaan eliösystematiikan osaan kuuluvia lajeja.

3.

Muut viittaukset lajia korkeampiin eliösystematiikan osiin ovat ainoastaan tiedoksi tai luokittelua varten.

4.

Liitteessä A lihavoituna painetut lajit on lueteltu siinä sen mukaisesti kuin ne on määrätty suojeltaviksi neuvoston direktiivissä 79/409/ETY (’lintudirektiivi’) tai neuvoston direktiivissä 92/43/ETY (’luontodirektiivi’).

5.

Lajia alemmista eliösystematiikan osista käytetään kasvien osalta seuraavia lyhenteitä:

a)

lyhenteellä ’ssp’ tarkoitetaan alalajeja;

b)

lyhenteellä ’var(s)’ tarkoitetaan muunnosta (muunnoksia); sekä

c)

lyhenteellä ’fa’ tarkoitetaan muotoa.

6.

Lajin tai korkeamman eliösystematiikan osan kohdalle merkityillä merkeillä ’(I)’, ’(II)’ ja ’(III)’ viitataan niihin yleissopimuksen liitteisiin, joissa kyseiset lajit mainitaan 7—9 kohdan mukaisesti. Jos lajin kohdalla ei ole mitään näistä merkeistä, kyseistä lajia ei mainita yleissopimuksen liitteissä.

7.

Merkki ’(I)’ lajin tai korkeamman eliösystematiikan osan kohdalla merkitsee, että kyseinen laji tai korkeamman eliösystematiikan osa mainitaan yleissopimuksen liitteessä I.

8.

Merkki ’(II)’ lajin tai korkeamman eliösystematiikan osan kohdalla merkitsee, että kyseinen laji tai korkeamman eliösystematiikan osa mainitaan yleissopimuksen liitteessä II.

9.

Merkki ’(III)’ lajin tai korkeamman eliösystematiikan osan kohdalla merkitsee, että se mainitaan yleissopimuksen liitteessä III. Tällöin osoitetaan myös maa, jonka yhteydessä laji tai korkeamman eliösystematiikan osa on mainittu liitteessä III.

10.

Risteymät voidaan erityisesti sisällyttää liitteisiin, kuitenkin ainoastaan jos ne muodostavat erillisiä ja pysyviä populaatioita luonnonvaraisessa ympäristössä. Risteytettyihin eläimiin, joilla on neljässä aikaisemmassa sukupolvessa yksi tai useampi lajiyksilö, joka on sisällytetty liitteeseen A tai B, sovelletaan kaikkia tämän asetuksen säännöksiä samalla tavoin kuin jos ne olisivat oma laji, vaikka kyseinen risteymä ei erityisesti sisällykään liitteisiin.

11.

Asetuksen 2 artiklan t kohdan mukaisesti merkillä ’#’ ja sitä seuraavalla numerolla liitteessä B tai C olevan lajin tai korkeamman eliösystematiikan nimen kohdalla tarkoitetaan osia ja johdannaisia, jotka määritellään liitteeseen nähden asetusta varten seuraavasti:

#1

Tarkoittaa kaikkia osia ja johdannaisia, paitsi

a)

siemeniä, itiöitä ja siitepölyä (mukaan luettuina siitepölyrykelmät);

b)

kiinteässä tai nestemäisessä elatusaineessa olevia in vitro -solukkoviljelmiä tai -taimiviljelmiä, joita kuljetetaan steriileissä astioissa;

c)

keinotekoisesti lisättyjen kasvien leikkokukkia.

#2

Tarkoittaa kaikkia osia ja johdannaisia, paitsi

a)

siemeniä ja siitepölyä;

b)

kiinteässä tai nestemäisessä elatusaineessa olevia in vitro -solukkoviljelmiä tai -taimiviljelmiä, joita kuljetetaan steriileissä astioissa;

c)

keinotekoisesti lisättyjen kasvien leikkokukkia; sekä

d)

kemiallisia johdannaisia ja viimeisteltyjä farmaseuttisia valmisteita.

#3

Tarkoittaa kokonaisia ja pilkottuja juuria ja juurten osia, ei kuitenkaan valmistettuja osia tai johdannaisia kuten jauheita, tabletteja, uutteita, lääkeviinejä, teitä ja makeisia.

#4

Tarkoittaa kaikkia osia ja johdannaisia, paitsi

a)

siemeniä, ei kuitenkaan Meksikosta peräisin olevien meksikolaisten kaktusten siemeniä, ja siemenpölyä;

b)

kiinteässä tai nestemäisessä elatusaineessa olevia in vitro -solukkoviljelmiä tai -taimiviljelmiä, joita kuljetetaan steriileissä astioissa;

c)

keinotekoisesti lisättyjen kasvien leikkokukkia;

d)

hedelmiä, niiden osia ja johdannaisia, jotka on saatu viljellyistä tai keinotekoisesti lisätyistä kasveista; sekä

e)

runkojen osia ja niistä saatuja tuotteita, jotka on saatu Opuntia-suvun Opuntia-alasuvun viljellyistä tai keinotekoisesti lisätyistä kasveista.

#5

Tarkoittaa sahatukkeja, sahatavaraa ja viilua.

#6

Tarkoittaa sahatukkeja, sahatavaraa, viilua ja vaneria.

#7

Tarkoittaa sahatukkeja, puun lastuja ja käsittelemätöntä haketta.

#8

Tarkoittaa kaikkia osia ja johdannaisia, paitsi

a)

siemeniä, itiöitä ja siitepölyä (mukaan luettuina siitepölyrykelmät);

b)

kiinteässä tai nestemäisessä elatusaineessa olevia in vitro -solukkoviljelmiä tai -taimiviljelmiä, joita kuljetetaan steriileissä astioissa;

c)

keinotekoisesti lisättyjen kasvien leikkokukkia; sekä

d)

hedelmiä ja niiden osia ja johdannaisia, jotka on saatu Vanilla-suvun keinotekoisesti lisätyistä kasveista.

#9

Tarkoittaa kaikkia osia ja johdannaisia,

paitsi niitä, joissa on merkintä ’Produced from Hoodia spp. material obtained through controlled harvesting and production in collaboration with the CITES Management Authorities of Botswana/Namibia/South Africa under agreement no. BW/NA/ZA xxxxxx’ (tuotettu Hoodia-lajien aineksesta, joka on saatu yhdessä Botswanan/Namibian/Etelä-Afrikan CITES-hallintoviranomaisten kanssa toteutetusta valvotusta keruusta ja tuotannosta sopimuksen BW/NA/ZA xxxxxx perusteella).

#10

Tarkoittaa kaikkia osia ja johdannaisia, paitsi

a)

siemeniä ja siitepölyä; sekä

b)

viimeisteltyjä farmaseuttisia valmisteita.

12.

Kun minkään liitteessä B tai C olevan lajin tai korkeamman eliösystematiikan nimen kohdalle ei ole lisätty huomautusta, tämä tarkoittaa, että mukaan kuuluvat kaikki helposti tunnistettavat osat tai lajin yksilöistä valmistetut tuotteet.

13.

Kun minkään liitteessä A olevan kasvilajin tai korkeamman eliösystematiikan osan nimen kohdalle ei ole lisätty huomautusta, joka merkitsisi, että sen risteymiä olisi kohdeltava asetuksen 4 artiklan 1 kohdan määräysten mukaisesti, tämä tarkoittaa, että yhdestä tai useammasta näistä lajeista tai yhdestä tai useammasta korkeammasta eliösystematiikan osasta keinotekoisesti lisättyä risteymää voidaan pitää kaupan, jos sen mukana on todistus keinotekoisesta lisäyksestä, ja että näiden risteymien siemeniin ja siitepölyyn (myös siitepölyrykelmiin), leikkokukkiin sekä kiinteässä tai nestemäisessä elatusaineessa oleviin in vitro -solukkoviljelmiin tai -taimiviljelmiin, joita kuljetetaan steriileissä astioissa, ei sovelleta asetuksen säännöksiä.

14.

Virtsa, uloste ja ambra, jotka ovat jätteitä ja jotka saadaan eläintä käsittelemättä, eivät kuulu asetuksen soveltamisalaan.

15.

Asetuksen säännöksiä sovelletaan liitteessä D lueteltujen eläinlajien osalta ainoastaan eläviin yksilöihin ja kokonaisiin tai pääasiallisesti kokonaisiin kuolleisiin yksilöihin lukuun ottamatta niitä eliösystematiikan osia, joiden kohdalle on lisätty seuraava huomautus osoittamaan, että asetuksen säännöksiä sovelletaan myös muihin osiin ja johdannaisiin:

§ 1

Kokonaiset tai pääasiallisesti kokonaiset raa'at tai parkitut nahat.

§ 2

Höyhenet tai nahat taikka muut osat, joissa on höyheniä.

16.

Asetuksen säännöksiä sovelletaan liitteessä D lueteltujen kasvilajien osalta ainoastaan eläviin yksilöihin lukuun ottamatta niitä eliösystematiikan osia, joiden kohdalle on lisätty seuraava huomautus osoittamaan, että asetuksen säännöksiä sovelletaan myös muihin osiin ja johdannaisiin:

§ 3

Kuivatut ja tuoreet kasvit, myös lehdet, juuret/juurakot, varret, siemenet/itiöt, kuori ja hedelmät.

 

A liite

B liite

C liite

Suomenkielinen nimi

ELÄIMISTÖ

CHORDATA (SELKÄJÄNTEISET)

MAMMALIA

nisäkkäät

MONOTREMATA

 

 

 

 

Tachyglossidae

 

 

 

nokkasiilitnokkasiilit

 

 

Zaglossus spp. (II)

 

kärsänokkasiilit

DASYUROMORPHIA

 

 

 

 

Dasyuridae

 

 

 

pienpussipedot

 

Sminthopsis longicaudata (I)

 

 

 

 

Sminthopsis psammophila (I)

 

 

 

Thylacinidae

 

 

 

pussihukat

 

Thylacinus cynocephalus (mahdollisesti kuollut sukupuuttoon) (I)

 

 

pussihukka

PERAMELEMORPHIA

 

 

 

 

Peramelidae

 

 

 

pussimäyrät

 

Chaeropus ecaudatus (mahdollisesti kuollut sukupuuttoon) (I)

 

 

pussisika

 

Macrotis lagotis (I)

 

 

isopussikaniini

 

Macrotis leucura (I)

 

 

pikkupussikaniini

 

Perameles bougainville (I)

 

 

lännenjuovapussimäyrä

DIPROTODONTIA

 

 

 

 

Phalangeridae

 

 

 

pussikiipijät

 

 

Phalanger orientalis (II)

 

harmaakuskus

 

 

Spilocuscus maculatus (II)

 

täpläkuskus

Vombatidae

 

 

 

vompatit

 

Lasiorhinus krefftii (I)

 

 

pohjankarvakuonovompatti

Macropodidae

 

 

 

kengurut

 

 

Dendrolagus dorianus

 

 

 

 

Dendrolagus goodfellowi

 

 

 

 

Dendrolagus inustus (II)

 

matschianpuukenguru

 

 

Dendrolagus matschiei

 

 

 

 

Dendrolagus ursinus (II)

 

 

 

Lagorchestes hirsutus (I)

 

 

lännenjäniskenguru

 

Lagostrophus fasciatus (I)

 

 

juovakenguru

 

Onychogalea fraenata (I)

 

 

ohjaskenguru

 

Onychogalea lunata (I)

 

 

kannushäntäkenguru

Potoroidae

 

 

 

rottakengurut

 

Bettongia spp. (I)

 

 

kaniinikengurut

 

Caloprymnus campestris (mahdollisesti kuollut sukupuuttoon) (I)

 

 

aavikkokenguru

SCANDENTIA

 

 

 

 

Tupaiidae

 

 

 

puupäästäiset

 

 

Tupaiidae spp.

 

 

CHIROPTERA

 

 

 

 

Phyllostomidae

 

 

 

leikot, pitkäkielilepakot, verivampyyrit

 

 

 

Platyrrhinus lineatus (III Uruguay)

vampyyri

Pteropodidae

 

 

 

hedelmälepakot

 

 

Acerodon spp (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

 

 

Acerodon jubatus (I)

 

 

 

 

Acerodon lucifer (mahdollisesti kuollut sukupuuttoon) (I)

 

 

 

 

 

Pteropus spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

lentäväkoirat

 

Pteropus insularis (I)

 

 

 

 

Pteropus livingstonei (II)

 

 

 

 

Pteropus mariannus (I)

 

 

 

 

Pteropus molossinus (I)

 

 

 

 

Pteropus phaeocephalus (I)

 

 

 

 

Pteropus pilosus (I)

 

 

 

 

Pteropus rodricensis (II)

 

 

 

 

Pteropus samoensis (I)

 

 

samoanlentäväkoira

 

Pteropus tonganus (I)

 

 

 

 

Pteropus voeltzkowi (II)

 

 

 

PRIMATES

 

 

 

kädelliset

 

 

PRIMATES spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

kädelliset

Lemuridae

 

 

 

makit

 

Lemuridae spp. (I)

 

 

makit

Megaladapidae

 

 

 

kärppämakit

 

Megaladapidae spp. (I)

 

 

kärppämakit

Cheirogaleidae

 

 

 

pikkumakit

 

Cheirogaleidae spp. (I)

 

 

pikkumakit

Indridae

 

 

 

indrit

 

Indridae spp. (I)

 

 

indrit

Daubentoniidae

 

 

 

aiai

 

Daubentonia madagascariensis (I)

 

 

aiai

Tarsiidae

 

 

 

kummituseläimet

 

Tarsius spp. (II)

 

 

kummituseläimet

Callithricidae

 

 

 

kynsiapinat

 

Callimico goeldii (I)

 

 

hyppytamariini

 

Callithrix aurita (I)

 

 

valkotupsusilkkiapina

 

Callithrix flaviceps (I)

 

 

ruskopääsilkkiapina

 

Leontopithecus spp. (I)

 

 

leijona-apinat

 

Saguinus bicolor (I)

 

 

korvatamariini

 

Saguinus geoffroyi (I)

 

 

 

 

Saguinus leucopus (I)

 

 

valkojalkatamariini

 

Saguinus oedipus (I)

 

 

valkotöyhtötamariini

Cebidae

 

 

 

qhäntäapinat

 

Alouatta coibensis (I)

 

 

kierteishäntäapinat

 

Alouatta palliata (I)

 

 

tummamölyapinat

 

Alouatta pigra (I)

 

 

 

 

Ateles geoffroyi frontatus (I)

 

 

mustaotsahämähäkkiapina

 

Ateles geoffroyi panamensis (I)

 

 

pusuhämähäkkiapina

 

Brachyteles arachnoides (I)

 

 

muriki

 

Cacajao spp. (I)

 

 

uakarit

 

Callicebus personatus (II)

 

 

naamiotiti

 

Chiropotes albinasus (I)

 

 

valkonenäpartasaki

 

Lagothrix flavicauda (I)

 

 

harmaavilla-apina

 

Saimiri oerstedii (I)

 

 

panamansaimiri

Cercopithecidae

 

 

 

häntäapinat

 

Cercocebus galeritus (I/II)

(Alalaji Cercocebus galeritus galeritus sisältyy liitteeseen I)

 

 

 

 

Cercopithecus diana (I)

 

 

dianamarakatti

 

Cercopithecus solatus (II)

 

 

 

 

Colobus satanas (II)

 

 

paholaisgueretsa

 

Macaca silenus (I)

 

 

partamakaki

 

Mandrillus leucophaeus (I)

 

 

drilli

 

Mandrillus sphinx (I)

 

 

mandrillit

 

Nasalis concolor (I)

 

 

pystynenäapina

 

Nasalis larvatus (I)

 

 

nenäapina

 

Presbytis potenziani (I)

 

 

mentawaisaartensureli

 

Procolobus pennantii (I/II)

(Laji sisältyy liitteeseen II, mutta alalaji Procolobus pennantii kirkii sisältyy liitteeseen I)

 

 

pennetinruostegueretsa

 

Procolobus preussi (II)

 

 

kameruninruostegueretsa

 

Procolobus rufomitratus (I)

 

 

ruostegueretsa

 

Pygathrix spp. (I)

 

 

herttuaapinat

 

Semnopithecus entellus (I)

 

 

hulmaani

 

Trachypithecus francoisi (II)

 

 

 

 

Trachypithecus geei (I)

 

 

kultalanguri

 

Trachypithecus johnii (II)

 

 

 

 

Trachypithecus pileatus (I)

 

 

lakkilanguri

Hylobatidae

 

 

 

gibbonit

 

Hylobatidae spp. (I)

 

 

gibbonit

Hominidae

 

 

 

hominidit

 

Gorilla gorilla (I)

 

 

gorilla

 

Pan spp. (I)

 

 

simpanssit

 

Pongo pygmaeus (I)

 

 

oranki

XENARTHRA

 

 

 

 

Myrmecophagidae

 

 

 

muurahaiskarhut

 

 

Myrmecophaga tridactyla (II)

 

iso muurahaiskarhu

 

 

 

Tamandua mexicana (III Guatemala)

tamandua

Bradypodidae

 

 

 

laiskiaiset

 

 

Bradypus variegatus (II)

 

ruskeakauluslaiskiainen

Megalonychidae

 

 

 

kaksivarvaslaiskiaiset

 

 

 

Choloepus hoffmanni (III Costa Rica)

 

Dasypodidae

 

 

 

vyötiäiset

 

 

 

Cabassous centralis (III Costa Rica)

pohjanpaljashäntävyötiäinen

 

 

 

Cabassous tatouay (III Uruguay)

 

 

 

Chaetophractus nationi (II) (Vuotuinen vientikiintiö on vahvistettu nollaksi. Kaikki yksilöt katsotaan liitteessä A lueteltujen lajien yksilöiksi, ja niiden kauppaa säännellään sen mukaisesti.)

 

 

 

Priodontes maximus (I)

 

 

 

PHOLIDOTA

 

 

 

 

Manidae

 

 

 

muurahaiskävyt

 

 

Manis spp. (II)

Vuotuinen vientikiintiö on vahvistettu nollaksi lajien Manis crassicaudata, Manis pentadactyla ja Manis javanica luonnosta saatuja ja pääasiassa kaupallisiin tarkoituksiin käytettäviä yksilöitä varten.)

 

muurahaiskävyt

LAGOMORPHA

 

 

 

 

Leporidae

 

 

 

jäniseläimet

 

Caprolagus hispidus (I)

 

 

vuohikaniini

 

Romerolagus diazi (I)

 

 

tulivuorikaniini

RODENTIA

 

 

 

jyrsijät

Sciuridae

 

 

 

oravat

 

Cynomys mexicanus (I)

 

 

palmuorava

 

 

 

Epixerus ebii (III Ghana)

 

 

 

 

Marmota caudata (III Inde)

pitkähäntämurmeli

 

 

 

Marmota himalayana (III Inde)

himalajanmurmeli

 

 

Ratufa spp. (II)

 

jättiläisoravat

 

 

 

Sciurus deppei (III Costa Rica)

Ratufa spp. (II)

Anomaluridae

 

 

 

suomuhäntäoravat

 

 

 

Anomalurus beecrofti (III Ghana)

punavatsasuomuhäntäorava

 

 

 

Anomalurus derbianus (III Ghana)

derbynsuomuhäntäorava

 

 

 

Anomalurus pelii (III Ghana)

 

 

 

 

Idiurus macrotis (III Ghana)

liitounikeko

Muridae

 

 

 

varsinaiset hiiret ja rotat

 

Leporillus conditor (I)

 

 

tikkupesärotta

 

Pseudomys praeconis (I)

 

 

 

 

Xeromys myoides (I)

 

 

valesuorotta

 

Zyzomys pedunculatus (I)

 

 

 

Hystricidae

 

 

 

piikkisiat

 

Hystrix cristata (III Ghana)

 

 

piikkisika

Erethizontidae

 

 

 

puupiikkisiat

 

 

 

Sphiggurus mexicanus (III Honduras)

meksikonpiikkisika

 

 

 

Sphiggurus spinosus (III Uruguay)

brasilianpuupiikkisika

Agoutidae

 

 

 

pakat

 

 

 

Agouti paca (III Honduras)

isopaka

Dasyproctidae

 

 

 

agutit

 

 

 

Dasyprocta punctata (III Honduras)

 

Chinchillidae

 

 

 

sinsillat

 

Chinchilla spp. (I) (Asetuksen säännöksiä ei sovelleta kotieläinlajeihin.)

 

 

sinsillat

CETACEA

 

 

 

valaat

 

CETACEA spp. (I/II)  (1)

 

 

valaat

CARNIVORA

 

 

 

 

Canidae

 

 

 

koiraeläimet

 

 

 

Canis aureus (III Intia)

sakaali

 

Canis lupus (I/II)

(Kaikki populaatiot, lukuun ottamatta Duero-joen pohjoispuolella Espanjassa ja 39. leveysasteen pohjoispuolella Kreikassa eläviä populaatioita. Bhutanin, Intian, Nepalin ja Pakistanin populaatiot sisältyvät liitteeseen I. Kaikki muut populaatiot sisältyvät liitteeseen II.)

Canis lupus (II) (Duero-joen pohjoispuolella Espanjassa ja 39. leveysasteen pohjoispuolella Kreikassa elävät populaatiot)

 

susi

 

Canis simensis

 

 

simieninsakaali

 

 

Cerdocyon thous (II)

 

ravunsyöjäkoira

 

 

Chrysocyon brachyurus (II)

 

harjasusi

 

 

Cuon alpinus (II)

 

alppisusi

 

 

Pseudalopex culpaeus (II)

 

andienkettu

 

 

Pseudalopex griseus (II)

 

lintukettu

 

 

Pseudalopex gymnocercus (II)

 

pampakettu

 

Speothos venaticus (I)

 

 

pensaskoira

 

 

 

Vulpes bengalensis (III Inde)

bengalinkettu

 

 

Vulpes cana (II)

 

blanfordinkettu

 

 

Vulpes zerda (II)

 

aavikkokettu

Ursidae

 

 

 

karhut

 

 

Ursidae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

karhut

 

Ailuropoda melanoleuca (I)

 

 

isopanda

 

Ailurus fulgens (I)

 

 

kultapanda

 

Helarctos malayanus (I)

 

 

malaijikarhu

 

Melursus ursinus (I)

 

 

huulikarhu

 

Tremarctos ornatus (I)

 

 

silmälasikarhu

 

Ursus arctos (I/II)

(Ainoastaan Bhutanin, Kiinan, Meksikon ja Mongolian populaatiot sekä alalaji Ursus arctos isabellinus luetellaan liitteessä I; kaikki muut populaatiot ja alalajit sisältyvät liitteeseen II.)

 

 

karhu

 

Ursus thibetanus (I)

 

 

sepelkarhu

Procyonidae

 

 

 

puolikarhut

 

 

 

Bassaricyon gabbii (III Costa Rica)

gabbinkissafretti

 

 

 

Bassariscus sumichrasti (III Costa Rica)

meksikonkissafretti

 

 

 

Nasua narica (III Honduras)

valkonenäkoati

 

 

 

Nasua nasua solitaria (III Uruguay)

punakoati

 

 

 

Potos flavus (III Honduras)

kierteishäntäkarhu

Mustelidae

 

 

 

näätäeläimet

 

Lutrinae

 

 

 

saukot

 

 

Lutrinae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

saukot

 

Aonyx congicus (I) Ainoastaan Kamerunin ja Nigerian populaatiot; kaikki muut populaatiot sisältyvät liitteeseen B.)

 

 

 

 

Enhydra lutris nereis (I)

 

 

merisaukko

 

Lontra felina (I)

 

 

rantasaukko

 

Lontra longicaudis (I)

 

 

neotropiikinsaukko

 

Lontra provocax (I)

 

 

eteläamerikansaukko

 

Lutra lutra (I)

 

 

saukko

 

Pteronura brasiliensis (I)

 

 

jättiläissaukko

 

Mellivorinae

 

 

 

mesimäyrät

 

 

 

Mellivora capensis (III Botswana/Ghana)

mesimäyrä

 

Mephitinae

 

 

 

haisunäädät

 

 

Conepatus humboldtii (II)

 

patagonianskunkki

Mustelinae

 

 

 

varsinaiset näädät

 

 

 

Eira barbara (III Honduras)

taira

 

 

 

Galictis vittata (III Costa Rica)

isogrisoni

 

 

 

Martes flavigula (III Intia)

mustanäätä

 

 

 

Martes foina intermedia (III Intia)

aasiankivinäätä

 

 

 

Martes gwatkinsii (III Intia)

keltakurkkunäätä

 

Mustela nigripes (I)

 

 

mustajalkahilleri

Viverridae

 

 

 

sivettieläimet

 

 

 

Arctictis binturong (III Intia)

karhukissa

 

 

 

Civettictis civetta (III Botswana)

afrikansivettikissa

 

 

Cryptoprocta ferox (II)

 

fossa

 

 

Cynogale bennettii (II)

 

saukkobeletti

 

 

Eupleres goudotii (II)

 

falanukki

 

 

Fossa fossana (II)

 

fanaloka

 

 

Hemigalus derbyanus (II)

 

beletti

 

 

 

Paguma larvata (III Intia)

naamaripalmunäätä

 

 

 

Paradoxurus hermaphroditus (III Intia)

musanki

 

 

 

Paradoxurus jerdoni (III Intia)

intianpalmunäätä

 

 

Prionodon linsang (II)

 

tiikerilinsanki

 

Prionodon pardicolor (I)

 

 

pantterilinsanki

 

 

 

Viverra civettina (III Intia)

suuritäpläsivettikissa

 

 

 

Viverra zibetha (III Intia)

intiansivettikissa

 

 

 

Viverricula indica (III Intia)

pikkusivettikissa

Herpestidae

 

 

 

mangustit

 

 

 

Herpestes brachyurus fuscus (III Intia)

intianruskomangusti

 

 

 

Herpestes edwardsii (III Intia)

intianmungo

 

 

 

Herpestes javanicus auropunctatus (III Intia)

intianpikkumangusti

 

 

 

Herpestes smithii (III Intia)

ruostemangusti

 

 

 

Herpestes urva (III Intia)

rapumangusti

 

 

 

Herpestes vitticollis (III Intia)

juovaniskamangusti

Hyaenidae

 

 

 

hyeenat

 

 

 

Proteles cristatus (III Botswana)

maasusi

Felidae

 

 

 

kissaeläimet

 

 

Felidae spp. II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja. Asetuksen säännöksiä ei sovelleta kotieläinlajeihin.)

 

kissat

 

Acinonyx jubatus (I) (Elävien yksilöiden ja metsästysmuistojen vuosittaiset vientikiintiöt myönnetään seuraavasti: Botswana: 5; Namibia: 150; Zimbabwe: 50. Näiden yksilöiden kauppaan sovelletaan asetuksen 4 artiklan 1 kohdan säännöksiä.)

 

 

gepardi

 

Caracal caracal (I) (Ainoastaan Aasian populaatio; kaikki muut populaatiot sisältyvät liitteeseen B.)

 

 

bengalinkissa

 

Catopuma temminckii (I)

 

 

aasiankultakissa

 

Felis nigripes (I)

 

 

mustajalkakissa

 

Felis silvestris (II)

 

 

metsäkissa

 

Herpailurus yaguarondi (I) (Ainoastaan Keski- ja Pohjois-Amerikan populaatiot; kaikki muut populaatiot sisältyvät liitteeseen B.)

 

 

jaguarundi

 

Leopardus pardalis (I)

 

 

oselotti

 

Leopardus tigrinus (I)

 

 

mustajalkakissa

 

Leopardus wiedii (I)

 

 

pitkähäntäkissa

 

Lynx lynx (II)

 

 

ilves

 

Lynx pardinus (I)

 

 

 

 

Neofelis nebulosa (I)

 

 

puuleopardi

 

Oncifelis geoffroyi (I)

 

 

vuorikissa

 

Oreailurus jacobita (I)

 

 

andienkissa

 

Panthera leo persica (I)

 

 

aasianleijona

 

Panthera onca (I)

 

 

jaguaari

 

Panthera pardus (I)

 

 

leopardi

 

Panthera tigris (I)

 

 

tiikeri

 

Pardofelis marmorata (I)

 

 

marmorikissa

 

Prionailurus bengalensis bengalensis (I) (Ainoastaan Bangladeshin, Intian ja Thaimaan populaatiot; kaikki muut populaatiot sisältyvät liitteeseen B.)

 

 

bengalinkissa

 

Prionailurus bengalensis iriomotensis (II)

 

 

 

 

Prionailurus planiceps (I)

 

 

litteäpääkissa

 

Prionailurus rubiginosus (I) (Ainoastaan Intian populaatio; kaikki muut populaatiot sisältyvät liitteeseen B.)

 

 

ruostetäpläkissa

 

Puma concolor coryi (I)

 

 

floridanpuuma

 

Puma concolor costaricensis (I)

 

 

keskiamerikanpuuma

 

Puma concolor couguar (I)

 

 

itäpuuma

 

Uncia uncia (I)

 

 

lumileopardi

Otariidae

 

 

 

korvahylkeet

 

 

Arctocephalus spp (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

eteläiset merikarhut

 

Arctocephalus philippii (II)

 

 

juanfernandesinmerikarhu

 

Arctocephalus townsendi (I)

 

 

guadalupenmerikarhu

Odobenidae

 

 

 

mursu

 

 

Odobenus rosmarus (III Canada)

 

mursu

Phocidae

 

 

 

hylkeet

 

 

Mirounga leonina (II)

 

etelänmerinorsu

 

Monachus spp. (I)

 

 

munkkihylkeet

PROBOSCIDEA

 

 

 

 

Elephantidae

 

 

 

norsut

 

Elephas maximus (I)

 

 

intiannorsu

 

Loxodonta africana (I) (Lukuun ottamatta Botswanan, Namibian, Etelä-Afrikan ja Zimbabwen populaatioita, jotka sisältyvät liitteeseen B)

Loxodonta africana (II)

(Ainoastaan Botswanan, Namibian, Etelä-Afrikan (2) ja Zimbabwen populaatiot (3); kaikki muut populaatiot sisältyvät liitteeseen A.)

 

afrikannorsu

SIRENIA

 

 

 

 

Dugongidae

 

 

 

merilehmät

 

Dugong dugon (I)

 

 

dugongi

Trichechidae

 

 

 

manaatit

 

Trichechidae spp. (I/II) (Trichechus inunguis ja Trichechus manatus on mainittu liitteessä I. Trichechus senegalensis on mainittu liitteessä II.)

 

 

manaatit

PERISSODACTYLA

 

 

 

 

Equidae

 

 

 

hevoseläimet

 

Equus africanus (I) (Ei sisällä kotieläimenä pidettyä muotoa Equus asinus, joka ei kuulu tämän asetuksen säännösten soveltamisalaan.)

 

 

nubianvilliaasi

 

Equus grevyi (I)

 

 

kuningasseepra

 

Equus hemionus (I/II) (Laji on mainittu liitteessä II, mutta alalaji Equus hemionus hemionus on mainittu liitteessä I.)

 

 

aasianvilliaasi

 

Equus kiang (II)

 

 

 

 

 

Equus onager (II) (Lukuun ottamatta liitteessä A olevia alalajeja)

 

 

 

Equus onager khur (I)

 

 

intianvilliaasi

 

Equus przewalskii (I)

 

 

przewalskinhevonen

 

 

Equus zebra hartmannae (II)

 

haartmanninvuoriseepra

 

Equus zebra zebra (I)

 

 

kapinvuoriseepra

Tapiridae

 

 

 

tapiirit

 

Tapiridae spp. (I) (Lukuun ottamatta liitteessä B olevia lajeja)

 

 

tapiirit

 

 

Tapirus terrestris (II)

 

amerikantapiiri

Rhinocerotidae

 

 

 

sarvikuonot

 

Rhinocerotidaespp. (I) (Lukuun ottamatta liitteessä B olevia lajeja)

 

 

sarvikuonot

 

 

Ceratotherium simum simum (II) (Ainoastaan Etelä-Afrikan ja Swazimaan populaatiot. Kaikki muut populaatiot sisältyvät liitteeseen A. Ainoastaan elävien eläinten kaupan sallimiseksi asianmukaisiin ja hyväksyttäviin tarkoituksiin ja metsästysmuistoiksi. Kaikki muut yksilöt katsotaan liitteessä A lueteltujen lajien yksilöiksi, ja säännöksiä sovelletaan niiden kauppaan sen mukaisesti.)

 

leveähuulisarvikuono

ARTIODACTYLA

 

 

 

 

Tragulidae

 

 

 

kääpiökauriit

 

 

 

Hyemoschus aquaticus (III Ghana)

kääpiövesikauris

Suidae

 

 

 

siat

 

Babyrousa babyrussa (I)

 

 

hirvisika

 

Sus salvanius (I)

 

 

kääpiösika

Tayassuidae

 

 

 

pekarit

 

 

Tayassuidae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteessä A olevia lajeja ja Meksikon ja Yhdysvaltojen Pecari tajacu -populaatioita, jotka eivät sisälly tämän asetuksen liitteisiin.)

 

pekarit

 

Catagonus wagneri (I)

 

 

chaconpekari

Hippopotamidae

 

 

 

virtahevot

 

 

Hexaprotodon liberiensis (II)

 

kääpiövirtahepo

 

 

Hippopotamus amphibius (II)

 

virtahepo

Camelidae

 

 

 

kamelit

 

 

Lama guanicoe (II)

 

huanako

 

Vicugna vicugna (I) (Lukuunottamatta seuraavia populaatioita, jotka sisältyvät liitteeseen B: Argentiina: Jujuy- ja Catamarca-provinssin populaatiot sekä Jujuy-, Salta-, Catamarca-, La Rioja- ja San Juan -provinssien osittain vankeudessa kasvatetut populaatiot; Bolivia: koko populaatio; Chile: Primeran alueen populaatio; Peru: koko populaatio.)

Vicugna vicugna (II) (Ainoastaan seuraavat populaatiot: Argentiina  (4) : Jujuy- ja Catamarca-provinssin populaatiot sekä Jujuy-, Salta-, Catamarca-, La Rioja- ja San Juan -provinssien osittain vankeudessa kasvatetut populaatiot; Bolivia  (5): koko populaatio; Chile  (6): Primeran alueen populaatio; Peru  (7): koko populaatio; kaikki muut populaatiot sisältyvät liitteeseen A.)

 

vikunja

Moschidae

 

 

 

myskihirvet

 

Moschus spp. (I) (Ainoastaan Afganistanin, Bhutanin, Intian, Myanmarin, Nepalin ja Pakistanin populaatiot; kaikki muut populaatiot sisältyvät liitteeseen B.)

Moschus spp. (II) (Lukuun ottamatta Afganistanin, Bhutanin, Intian, Myanmarin, Nepalin ja Pakistanin populaatioita, jotka sisältyvät liitteeseen A.)

 

myskihirvet

Cervidae

 

 

 

hirvieläimet

 

Axis calamianensis (I)

 

 

kaakkoisaasiansikahirvi

 

Axis kuhlii (I)

 

 

kalamianhirvi

 

Axis porcinus annamiticus (I)

 

 

baweanhirvi

 

Blastocerus dichotomus (I)

 

 

suohirvi

 

Cervus duvaucelii (I)

 

 

barasinga

 

 

Cervus elaphus bactrianus (II)

 

turkestaninsaksanhirvi

 

 

 

Cervus elaphus barbarus (III Tunisia)

atlashirvi

 

Cervus elaphus hanglu (I)

 

 

kashmirinsaksanhirvi

 

Cervus eldii (I)

 

 

lyyrysarvi

 

Dama mesopotamica (I)

 

 

 

 

Hippocamelus spp. (I)

 

 

andienhirvet

 

 

 

Mazama americana cerasina (III Guatemala)

 

 

Megamuntiacus vuquanghensis (I)

 

 

 

 

Muntiacus crinifrons (I)

 

 

mustamuntjakki

 

 

 

Odocoileus virginianus mayensis (III Guatemala)

 

 

Ozotoceros bezoarticus (I)

 

 

pampahirvi

 

 

Pudu mephistophiles (II)

 

paholaispudu

 

Pudu puda (I)

 

 

pudu

Antilocapridae

 

 

 

hanka-antiloopit

 

Antilocapra americana (I) (Ainoastaan Meksikon populaatio; muut populaatiot eivät sisälly tämän asetuksen liitteisiin.)

 

 

hanka-antilooppi

Bovidae

 

 

 

onttosarviset

 

Addax nasomaculatus (I)

 

 

mendesinantilooppi

 

 

Ammotragus lervia (II)

 

harjalammas

 

 

Bison bison athabascae (II)

 

metsäbiisoni

 

 

 

Antilope cervicapra (III Nepal)

besoaariantilooppi

 

Bos gaurus (I) (Ei sisällä kotieläimenä pidettyä muotoa, johon viitataan nimellä Bos frontalis, joka ei kuulu tämän asetuksen säännösten soveltamisalaan)

 

 

gauri

 

Bos mutus (I) (Ei sisällä kotieläimenä pidettyä muotoa, johon viitataan nimellä Bos grunniers, joka ei kuulu tämän asetuksen säännösten soveltamisalaan)

 

 

jakki

 

Bos sauveli (I)

 

 

sauvelinhärkä

 

 

 

Bubalus arnee (III Nepal) (Ei sisällä kotieläimenä pidettyä muotoa, johon viitataan nimellä Bubalus bubalis, joka ei kuulu tämän asetuksen säännösten soveltamisalaan)

vesipuhveli

 

Bubalus depressicornis (I)

 

 

kääpiöpuhveli

 

Bubalus mindorensis (I)

 

 

tamarao

 

Bubalus quarlesi (I)

 

 

vuorianoa

 

 

Budorcas taxicolor (II)

 

härkägemssi

 

Capra falconeri (I)

 

 

kierteissarvikauris

 

 

Cephalophus dorsalis (II)

 

mustaselkäsukeltaja-antilooppi

 

Cephalophus jentinki (I)

 

 

jentinkinsukeltaja-antilooppi

 

 

Cephalophus monticola (II)

 

sinisukeltaja-antilooppi

 

 

Cephalophus ogilbyi (II)

 

ogilbynsukeltaja-antilooppi

 

 

Cephalophus silvicultor (II)

 

metsätöyhtöantilooppi

 

 

Cephalophus zebra (II)

 

juovasukeltaja antilooppi

 

 

 

Damaliscus lunatus (III Ghana)

sassabinantilooppi

 

 

Damaliscus pygargus pygargus (II)

 

valkopäätopi

 

 

Gazella cuvieri (III Tunisia)

 

cuvieringaselli

 

Gazella dama (I)

 

 

punakaulagaselli

 

 

Gazella dorcas (III Tunisia)

 

dorkasgaselli

 

 

Gazella leptoceros (III Tunisia)

 

valkogaselli

 

Hippotragus niger variani (I)

 

 

mustahevosantilooppi

 

 

Kobus leche (II)

 

liki

 

Naemorhedus baileyi (I)

 

 

 

 

Naemorhedus caudatus (I)

 

 

 

 

Naemorhedus goral (I)

 

 

goraali

 

Naemorhedus sumatraensis (I)

 

 

sumatranserovi

 

Oryx dammah (I)

 

 

sapelibeisa

 

Oryx leucoryx (I)

 

 

valkobeisa

 

 

Ovis ammon (II) (Lukuun ottamatta liitteessä A olevia alalajeja)

 

argalilammas

 

Ovis ammon hodgsonii (I)

 

 

tiibetinargalilammas

 

Ovis ammon nigrimontana (I)

 

 

 

 

 

Ovis canadensis (II) (Ainoastaan Meksikon populaatio; muut populaatiot eivät sisälly tämän asetuksen liitteisiin.)

 

paksusarvilammas

 

Ovis orientalis ophion (I)

 

 

kyproksenuriaali

 

 

Ovis vignei (II) (Lukuun ottamatta liitteessä A olevia alalajeja)

 

 

 

Ovis vignei vignei (I)

 

 

urialammas

 

Pantholops hodgsonii (I)

 

 

Tiibetinantilooppi

 

Pseudoryx nghetinhensis (I)

 

 

 

 

Rupicapra pyrenaica ornata (I)

 

 

apenniinigemssi

 

 

Saiga tatarica (II)

 

saigaantilooppi

 

 

 

Tetracerus quadricornis (III Nepal)

nelisarviantilooppi

 

 

 

Tragelaphus eurycerus (III Ghana)

 

 

 

 

Tragelaphus spekii (III Ghana)

sitatunga

AVES

linnut

STRUTHIONIFORMES

 

 

 

 

Struthionidae

 

 

 

strutsi

 

Struthio camelus (I) (Ainoastaan Algerian, Burkina Fason, Kamerunin, Keski-Afrikan tasavallan, Tšadin, Malin, Mauritanian, Marokon, Nigerin, Nigerian, Senegalin ja Sudanin populaatiot; muut populaatiot eivät sisälly tämän asetuksen liitteisiin.)

 

 

strutsi

RHEIFORMES

 

 

 

 

Rheidae

 

 

 

nandut

 

 

Rhea americana (II)

 

nandu

 

Rhea pennata (I) (Lukuun ottamatta Argentiinan ja Chilen Rhea pennata pennata -populaatioita, jotka kuuluvat liitteeseen B)

 

 

patagoniannandu

 

 

Rhea pennata pennata (II) (Ainoastaan Argentiinan ja Chilen populaatiot)

 

patagoniannandu

TINAMIFORMES

 

 

 

 

Tinamidae

 

 

 

tinamit

 

Tinamus solitarius (I)

 

 

erakkotinami

SPHENISCIFORMES

 

 

 

 

Spheniscidae

 

 

 

pingviinit

 

 

Spheniscus demersus (II)

 

afrikanpingviini

 

Spheniscus humboldti (I)

 

 

perunpingviini

PODICIPEDIFORMES

 

 

 

 

Podicipedidae

 

 

 

uikkulinnut

 

Podilymbus gigas (I)

 

 

guatemalanuikku

PROCELLARIIFORMES

 

 

 

 

Diomedeidae

 

 

 

albatrossit

 

Diomedea albatrus (I)

 

 

japaninalbatrossi

PELECANIFORMES

 

 

 

 

Pelecanidae

 

 

 

pelikaanit

 

Pelecanus crispus (I)

 

 

kiharapelikaani

Sulidae

 

 

 

suulat

 

Papasula abbotti (I)

 

 

joulusaarensuula

Fregatidae

 

 

 

kaapparit

 

Fregata andrewsi (I)

 

 

joulusaarenkaappari

CICONIIFORMES

 

 

 

 

Ardeidae

 

 

 

haikarat

 

 

 

Ardea goliath (III Ghana)

goljathaikara

 

Bubulcus ibis (III Ghana)

 

 

lehmähaikara

 

Casmerodius albus (III Ghana)

 

 

jalohaikara

 

Egretta garzetta (III Ghana)

 

 

silkkihaikara

Balaenicipitidae

 

 

 

kenkänokat

 

 

Balaeniceps rex (II)

 

kenkänokka

Ciconiidae

 

 

 

kattohaikarat

 

Ciconia boyciana (I)

 

 

idänkattohaikara

 

Ciconia nigra (II)

 

 

mustahaikara

 

Ciconia stormi

 

 

borneonpiispahaikara

 

 

 

Ephippiorhynchus senegalensis (III Ghana)

afrikansatulahaikara

 

Jabiru mycteria (I)

 

 

jabiru

 

 

 

Leptoptilos crumeniferus (III Ghana)

afrikanmarabu

 

Leptoptilos dubius

 

 

aasianmarabu

 

Mycteria cinerea (I)

 

 

maitohaikara

Threskiornithidae

 

 

 

iibikset

 

 

 

Bostrychia hagedash (III Ghana)

hadadaiibis

 

 

 

Bostrychia rara (III Ghana)

täpläiibis

 

 

Eudocimus ruber (II)

 

rubiini-iibis

 

Geronticus calvus (II)

 

 

kaljuiibis

 

Geronticus eremita (I)

 

 

töyhtöiibis

 

Nipponia nippon (I)

 

 

japaniniibis

 

Platalea leucorodia (II)

 

 

kapustahaikara

 

Pseudibis gigantea

 

 

jätti-iibis

 

 

 

Threskiornis aethiopicus (III Ghana)

pyhäiibis

Phoenicopteridae

 

 

 

flamingot

 

 

Phoenicopteridae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

flamingot

 

Phoenicopterus ruber (II)

 

 

flamingo

ANSERIFORMES

 

 

 

 

Anatidae

 

 

 

sorsat

 

 

 

Alopochen aegyptiacus (III Ghana)

afrikanhanhi

 

 

 

Anas acuta (III Ghana)

jouhisorsa

 

Anas aucklandica (I)

 

 

uudenseelannintavi

 

 

Anas bernieri (II)

 

madagaskarintavi

 

 

 

Anas capensis (III Ghana)

täplätavi

 

 

 

Anas clypeata (III Ghana)

lapasorsa

 

 

 

Anas crecca (III Ghana)

tavi

 

 

Anas formosa (II)

 

siperiantavi

 

Anas laysanensis (I)

 

 

laysansaarensorsa

 

Anas oustaleti (I)

 

 

mariaaniensorsa

 

 

 

Anas penelope (III Ghana)

haapana

 

Anas querquedula (III Ghana)

 

 

heinätavi

 

Aythya innotata

 

 

madagaskarinsotka

 

Aythya nyroca (III Ghana)

 

 

ruskosotka

 

Branta canadensis leucopareia (I)

 

 

aleuttienkanadanhanhi

 

Branta ruficollis (II)

 

 

punakaulahanhi

 

Branta sandvicensis (I)

 

 

havaijinhanhi

 

 

 

Cairina moschata (III Honduras)

myskisorsa

 

Cairina scutulata (I)

 

 

sumatransorsa

 

 

Coscoroba coscoroba (II)

 

ankkajoutsen

 

 

Cygnus melanocorypha (II)

 

mustakaulajoutsen

 

 

Dendrocygna arborea (II)

 

karibianviheltäjäsorsa

 

 

 

Dendrocygna autumnalis (III Honduras)

punaviheltäjäsorsa

 

 

 

Dendrocygna bicolor (III Ghana/Honduras)

ruskoviheltäjäsorsa

 

 

 

Dendrocygna viduata (III Ghana)

huippuviheltäjäsorsa

 

Mergus octosetaceus

 

 

brasiliankoskelo

 

 

 

Nettapus auritus (III Ghana)

afrikankääpiösorsa

 

 

Oxyura jamaicensis

 

kuparisorsa

 

Oxyura leucocephala (II)

 

 

viuhkasorsa

 

 

 

Plectropterus gambensis (III Ghana)

kannushanhi

 

 

 

Pteronetta hartlaubii (III Ghana)

kanelisorsa

 

Rhodonessa caryophyllacea (Mahdollisesti kuollut sukupuuttoon) (I)

 

 

ruusupääsorsa

 

 

Sarkidiornis melanotos (II)

 

kyhmysorsa

 

Tadorna cristata

 

 

amurinsorsa

FALCONIFORMES

 

 

 

petolinnut

 

 

FALCONIFORMES spp. (II) — (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja ja yhtä liitteeseen C sisältyvää Cathardiae-heimoon kuuluvaa lajia; muut mainittuun heimoon kuuluvat lajit eivät sisälly tämän asetuksen liitteisiin)

 

 

Cathartidae

 

 

 

kondorit

 

Gymnogyps californianus (I)

 

 

kaliforniankondori

 

 

 

Sarcoramphus papa (III Honduras)

kuningaskondori

 

Vultur gryphus (I)

 

 

andienkondori

Pandionidae

 

 

 

sääkset

 

Pandion haliaetus (II)

 

 

sääksi

Accipitridae

 

 

 

haukat

 

Accipiter brevipes (II)

 

 

sirovarpushaukka

 

Accipiter gentilis (II)

 

 

kanahaukka

 

Accipiter nisus (II)

 

 

varpushaukka

 

Aegypius monachus (II)

 

 

munkkikorppikotka

 

Aquila adalberti (I)

 

 

espanjankeisarikotka

 

Aquila chrysaetos (II)

 

 

maakotka

 

Aquila clanga (II)

 

 

kiljukotka

 

Aquila heliaca (I)

 

 

keisarikotka

 

Aquila pomarina (II)

 

 

pikkukiljukotka

 

Buteo buteo (II)

 

 

hiirihaukka

 

Buteo lagopus (II)

 

 

piekana

 

Buteo rufinus (II)

 

 

arohiirihaukka

 

Chondrohierax uncinatus wilsonii (I)

 

 

kuubanväkänokkahaukka

 

Circaetus gallicus (II)

 

 

käärmekotka

 

Circus aeruginosus (II)

 

 

ruskosuohaukka

 

Circus cyaneus (II)

 

 

sinisuohaukka

 

Circus macrourus (II)

 

 

arosuohaukka

 

Circus pygargus (II)

 

 

niittysuohaukka

 

Elanus caeruleus (II)

 

 

liitohaukka

 

Eutriorchis astur (II)

 

 

madagaskarinkäärmehaukka

 

Gypaetus barbatus (II)

 

 

partakorppikotka

 

Gyps fulvus (II)

 

 

hanhikorppikotka

 

Haliaeetus spp. (I/II) (Haliaeetus albicilla on liitteessä I; muut lajit luetellaan liitteessä II.)

 

 

merikotkat

 

Harpia harpyja (I)

 

 

harpyija

 

Hieraaetus fasciatus (II)

 

 

vuorikotka

 

Hieraaetus pennatus (II)

 

 

pikkukotka

 

Leucopternis occidentalis (II)

 

 

ecuadorinviidakkohaukka

 

Milvus migrans (II)

 

 

haarahaukka

 

Milvus milvus (II)

 

 

isohaarahaukka

 

Neophron percnopterus (II)

 

 

pikkukorppikotka

 

Pernis apivorus (II)

 

 

mehiläishaukka

 

Pithecophaga jefferyi (I)

 

 

filippiinienkotka

Falconidae

 

 

 

jalohaukat

 

Falco araea (I)

 

 

seychellientuulihaukka

 

Falco biarmicus (II)

 

 

keltapäämerikotka

 

Falco cherrug (II)

 

 

aavikkohaukka

 

Falco columbarius (II)

 

 

ampuhaukka

 

Falco eleonorae (II)

 

 

välimerenhaukka

 

Falco jugger (I)

 

 

intianjalohaukka

 

Falco naumanni (II)

 

 

pikkutuulihaukka

 

Falco newtoni(I) (Ainoastaan Seychellien populaatio)

 

 

madagaskarintuulihaukka

 

Falco pelegrinoides (I)

 

 

arabihaukka

 

Falco peregrinus (I)

 

 

muuttohaukka

 

Falco punctatus (I)

 

 

mauritiuksentuulihaukka

 

Falco rusticolus (I)

 

 

tunturihaukka

 

Falco subbuteo (II)

 

 

nuolihaukka

 

Falco tinnunculus (II)

 

 

tuulihaukka

 

Falco vespertinus (II)

 

 

punajalkahaukka

GALLIFORMES

 

 

 

 

Megapodiidae

 

 

 

isojalkakanat

 

Macrocephalon maleo (I)

 

 

vasarapääkana

Cracidae

 

Crax spp.* (-/III) Seuraavat lajit ovat liitteessä III: Crax alberti, Crax daubentoni ja Crax globulosa Kolumbian osalta ja Crax rubra Kolumbian, Costa Rican, Guatemalan ja Hondurasin osalta.

 

hokkokanat

 

Crax alberti (III Kolumbia)

 

 

sininokkahokko

 

Crax blumenbachii (I)

 

 

punanokkahokko

 

Mitu mitu (I)

 

 

kyhmynokkahokko

 

Oreophasis derbianus (I)

 

 

sarvisaku

 

 

Ortalis vetula (III Guatemala/Honduras)

 

ruskosiipikaklattaja

 

 

Pauxi spp. (-/III) (Pauxi pauxi on mainittu liitteessä III Kolumbian osalta.)

 

Helmeted curassows

 

Penelope albipennis (I)

 

 

perunsaku

 

 

 

Penelope purpurascens (III Honduras)

isosaku

 

 

Penelopina nigra (III Guatemama)

 

ylänkösaku

 

Pipile jacutinga (I)

 

 

mustarintasaku

 

Pipile pipile (I)

 

 

trinidadinsinikurkkusaku

Phasianidae

 

 

 

peltokanat

 

 

Agelastes meleagrides (III Ghana)

 

liberianhelmikana

 

 

 

Agriocharis ocellata (III Guatemala)

syyläkalkkuna

 

 

Arborophila charltonii (III Malesia)

 

suomupuupyy

 

 

Arborophila orientalis (III Malesia)

 

vuoripuupyy

 

 

Argusianus argus (II)

 

argusfasaani

 

 

 

Caloperdix oculea (III Malesia)

ruostepuupyy

 

Catreus wallichii (I)

 

 

harmaafasaani

 

Colinus virginianus ridgwayi (I)

 

 

sonoranpeltoviiriäinen

 

Crossoptilon crossoptilon (I)

 

 

valkokorvafasaani

 

Crossoptilon harmani (I)

 

 

sinikorvafasaani

 

Crossoptilon mantchuricum (I)

 

 

ruskokorvafasaani

 

 

Gallus sonneratii (II)

 

harmaaviidakkokana

 

 

Ithaginis cruentus (II)

 

verifasaani

 

Lophophorus impejanus (I)

 

 

töyhtöloistofasaani

 

Lophophorus lhuysii (I)

 

 

kiinanloistofasaani

 

Lophophorus sclateri (I)

 

 

loistofasaani

 

 

Lophura bulweri

 

borneonfasaani

 

 

Lophura diardi

 

savufasaani

 

Lophura edwardsi (I)

 

 

annaminfasaani

 

 

Lophura erythrophthalma (III Malesia)

 

ruosteselkäfasaani

 

 

Lophura hatinhensis

 

vietnaminfasaani

 

 

Lophura hoogerwerfi

 

sumatranfasaani

 

 

Lophura ignita (III Malesia)

 

kruunufasaani

 

Lophura imperialis (I)

 

 

keisarifasaani

 

 

Lophura inornata

 

sumatranfasaani

 

 

Lophura leucomelanos

 

teräsfasaani

 

Lophura swinhoii (I)

 

 

taiwaninfasaani

 

 

 

Melanoperdix nigra (III Malesia)

mustapyy

 

Odontophorus strophium

 

 

kolumbianviiriäinen

 

Ophrysia superciliosa

 

 

himalajanviiriäisfasaani

 

 

Pavo muticus (II)

 

viherriikinkukko

 

 

Polyplectron bicalcaratum (II)

 

harmaatäpläfasaani

 

Polyplectron emphanum (I)

 

 

palawanintäpläfasaani

 

 

Polyplectron germaini (II)

 

vietnamintäpläfasaani

 

 

 

Polyplectron inopinatum (III Malesia)

vuoritäpläfasaani

 

 

Polyplectron malacense (II)

 

malesiantäpläfasaani

 

 

Polyplectron schleiermacheri (II)

 

sumatrantäpläfasaani

 

Rheinardia ocellata (I)

 

 

harja-argusfasaani

 

 

 

Rhizothera longirostris (III Malesia)

pitkänokkapyy

 

 

 

Rollulus rouloul (III Malesia)

harjapyy

 

Syrmaticus ellioti (I)

 

 

peruukkifasaani

 

Syrmaticus humiae (I)

 

 

burmanfasaani

 

Syrmaticus mikado (I)

 

 

mikadofasaani

 

Tetraogallus caspius (I)

 

 

kaspianlumikana

 

Tetraogallus tibetanus (I)

 

 

tiibetinlumikana

 

Tragopan blythii (I)

 

 

burmantragopaani

 

Tragopan caboti (I)

 

 

kiinantragopaani

 

Tragopan melanocephalus (I)

 

 

kashmirintragopaani

 

 

 

Tragopan satyra (III Nepal)

satyyritragopaani

 

Tympanuchus cupido attwateri (I)

 

 

preeriakana, eteläisen USA: n alalaji

GRUIFORMES

 

 

 

 

Gruidae

 

 

 

kurjet

 

 

Gruidae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

kurjet

 

Grus americana (I)

 

 

trumpettikurki

 

Grus canadensis (I/II) (Laji on mainittu liitteessä II, mutta alalajit Grus canadensis nesiotes ja Grus canadensis pulla on mainittu liitteessä I.)

 

 

hietakurki

 

Grus grus (II)

 

 

kurki

 

Grus japonensis (I)

 

 

mantsuriankurki

 

Grus leucogeranus (I)

 

 

lumikurki

 

Grus monacha (I)

 

 

munkkikurki

 

Grus nigricollis (I)

 

 

huppukurki

 

Grus vipio (I)

 

 

silmälasikurki

Rallidae

 

 

 

rantakanat

 

Gallirallus sylvestris (I)

 

 

ruskoluhtakana

Rhynochetidae

 

 

 

kagut

 

Rhynochetos jubatus (I)

 

 

kagu

Otididae

 

 

 

trapit

 

 

Otididae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

trapit

 

Ardeotis nigriceps (I)

 

 

intiantrapit

 

Chlamydotis undulata (I)

 

 

kaulustrappi

 

Eupodotis indica (II)

 

 

 

 

Eupodotis bengalensis (I)

 

 

bengalintrappi

 

Otis tarda (II)

 

 

isotrappi

 

Tetrax tetrax (II)

 

 

pikkutrappi

CHARADRIIFORMES

 

 

 

 

Burhinidae

 

 

 

paksujalat

 

 

 

Burhinus bistriatus (III Guatemala)

amerikanpaksujalka

Scolopacidae

 

 

 

kurpat

 

Numenius borealis (I)

 

 

eskimokuovi

 

Numenius tenuirostris (I)

 

 

siperiankuovi

 

Tringa guttifer (I)

 

 

täpläviklo

Laridae

 

 

 

lokit

 

Larus relictus (I)

 

 

mongolianlokki

COLUMBIFORMES

 

 

 

 

Columbidae

 

 

 

kyyhkyt

 

Caloenas nicobarica (I)

 

 

hartiahuivikyyhky

 

 

Columba caribaea

 

jamaikankyyhky

 

Claravis godefrida

 

 

brasiliankyyhky

 

 

 

Columba guinea (III Ghana)

afrikantäpläkyyhky

 

 

 

Columba iriditorques (III Ghana)

pronssiniskakyyhky

 

Columba livia (III Ghana)

 

 

kalliokyyhky

 

 

 

Columba mayeri (III Mauritius)

mauritiuksenkyyhky

 

 

 

Columba unicincta (III Ghana)

kongonkyyhky

 

 

Didunculus strigirostris

 

hammasnokkakyyhky

 

Ducula mindorensis (I)

 

 

mindoronkeisarikyyhky

 

 

Gallicolumba luzonica (II)

 

luzoninhaavakyyhky

 

 

Goura spp. (II)

 

kruunukyyhkyt

 

Leptotila wellsi

 

 

granadanjuoksukyyhky

 

 

 

Oena capensis (III Ghana)

naamiokyyhky

 

 

 

Streptopelia decipiens (III Ghana)

vaikertajaturturikyyhky

 

 

 

Streptopelia roseogrisea (III Ghana)

saharanturturikyyhky

 

 

 

Streptopelia semitorquata (III Ghana)

savanniturturikyyhky

 

 

 

Streptopelia senegalensis (III Ghana)

palmukyyhky

 

Streptopelia turtur (III Ghana)

 

 

turturikyyhky

 

 

 

Streptopelia vinacea (III Ghana)

sahelinturturikyyhky

 

 

 

Treron calva (III Ghana)

afrikanviherkyyhky

 

 

 

Treron waalia (III Ghana)

viikunakyyhky

 

 

 

Turtur abyssinicus (III Ghana)

sahelinuikuttajakyyhky

 

 

 

Turtur afer (III Ghana)

sinitäpläkyyhky

 

 

 

Turtur brehmeri (III Ghana)

kameruninuikuttajakyyhky

 

 

 

Turtur tympanistria (III Ghana)

tamburiinikyyhky

PSITTACIFORMES

 

 

 

papukaijalinnut

 

 

PSITTACIFORMES spp. (II) —(Lukuun ottamatta liitteisiin A ja C sisältyviä lajeja ja lukuun ottamatta lajeja Agapornis roseicollis, Melopsittacus undulatus ja Nymphicus hollandicus, jotka eivät sisälly tämän asetuksen liitteisiin)

 

papukaijat jne.

Psittacidae

 

 

 

papukaijat

 

Amazona arausiaca (I)

 

 

dominicanamatsoni

 

Amazona barbadensis (I)

 

 

kultanaamamatsoni

 

Amazona brasiliensis (I)

 

 

liekkipyrstöamatsoni

 

Amazona finschi (I)

 

 

lila-amatsoni

 

Amazona guildingii (I)

 

 

saintvincentinsaarenamatsoni

 

Amazona imperialis (I)

 

 

keisariamatsoni

 

Amazona leucocephala (I)

 

 

kuubanamatsoni

 

Amazona ochrocephala auropalliata (I)

 

 

keltaniska-amatsoni

 

Amazona ochrocephala belizensis (I)

 

 

 

 

Amazona ochrocephala caribaea (I)

 

 

 

 

Amazona ochrocephala oratrix (I)

 

 

 

 

Amazona ochrocephala parvipes (I)

 

 

 

 

Amazona ochrocephala tresmariae (I)

 

 

 

 

Amazona pretrei (I)

 

 

araukariaamatsoni

 

Amazona rhodocorytha (I)

 

 

siniposkiamatsoni

 

Amazona tucumana (I)

 

 

rubiiniamatsoni

 

Amazona versicolor (I)

 

 

saintluciansaarenamatsoni

 

Amazona vinacea (I)

 

 

viiniamatsoni

 

Amazona viridigenalis (I)

 

 

meksikonamatsoni

 

Amazona vittata (I)

 

 

puertoriconamatsoni

 

Anodorhynchus spp. (I)

 

 

hyasinttiara

 

Ara ambigua (I)

 

 

panamanara

 

Ara glaucogularis (I)

 

 

sinikurkkuararauna

 

Ara macao (I)

 

 

puna-ara

 

Ara militaris (I)

 

 

smaragdiara

 

Ara rubrogenys (I)

 

 

bolivianara

 

Cacatua goffini (I)

 

 

tanimbarinkakadu

 

Cacatua haematuropygia (I)

 

 

filippiinienkakadu

 

Cacatua moluccensis (I)

 

 

molukkienkakadu

 

Cacatua sulphurea (I)

 

 

 

 

Cyanopsitta spixii (I)

 

 

siniara

 

Cyanoramphus forbesi (I)

 

 

chathamsaarenkruunuviherkaija

 

Cyanoramphus novaezelandiae (I)

 

 

uudenseelanninviherkaija

 

Cyclopsitta diophthalma coxeni (I)

 

 

uudeneteläwalesinsiniviikunakaija

 

Eos histrio (I)

 

 

ruutuluri

 

Eunymphicus cornutus (I)

 

 

 

 

Geopsittacus occidentalis (mahdolliseti kuollut sukupuuttoon) (I)

 

 

yökaija

 

Guarouba guarouba (I)

 

 

 

 

Neophema chrysogaster (I)

 

 

tasmanianruohokaija

 

Ognorhynchus icterotis (I)

 

 

vahapalmuaratti

 

Pezoporus wallicus (I)

 

 

lymykaija

 

Pionopsitta pileata (I)

 

 

punahilkkaaratti

 

Probosciger aterrimus (I)

 

 

palmukakadu

 

Propyrrhura couloni (I)

 

 

 

 

Propyrrhura maracana (I)

 

 

 

 

Psephotus chrysopterygius (I)

 

 

kultaparatiisikaija

 

Psephotus dissimilis (I)

 

 

kultaparatiisikaija

 

Psephotus pulcherrimus (mahdollisesti kuollut sukupuuttoon) (I)

 

 

paratiisikaija

 

Psittacula echo (I)

 

 

mauritiuksenkaija

 

 

 

Psittacula krameri (III Ghana)

aleksanterinkaija

 

Pyrrhura cruentata (I)

 

 

sinikurkkuaratti

 

Rhynchopsitta spp. (I)

 

 

käpyaratit

 

Strigops habroptilus (I)

 

 

kakapo

 

(Vini spp. (I/II) (Vini ultramarina on mainuttu liitteessä I, muut lajit on mainittu liitteessä II.)

 

 

polynesianlurikit

CUCULIFORMES

 

 

 

 

Musophagidae

 

 

 

turakot

 

 

Corythaeola cristata (III Ghana)

 

keisariturako

 

 

Crinifer piscator (III Ghana)

 

harmaaturako

 

 

Musophaga porphyreolopha (II)

 

savanniturako

 

 

Musophaga violacea (III Ghana)

 

punaposkiturako

 

 

Tauraco spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

turakot

 

Tauraco bannermani (II)

 

 

kameruninturako

STRIGIFORMES

 

 

 

pöllölinnut

 

 

STRIGIFORMESspp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

pöllölinnut

Tytonidae

 

 

 

tornipöllöt

 

Tyto alba (II)

 

 

tornipöllö

 

Tyto soumagnei (I)

 

 

madagaskarintornipöllö

Strigidae

 

 

 

pöllöt

 

Aegolius funereus (II)

 

 

helmipöllö

 

Asio flammeus (II)

 

 

suopöllö

 

Asio otus (II)

 

 

sarvipöllö

 

Athene blewitti (I)

 

 

hindustaninpöllö

 

Athene noctua (II)

 

 

minervanpöllö

 

Bubo bubo (II)

 

 

huuhkaja

 

Glaucidium passerinum (II)

 

 

varpuspöllö

 

Mimizuku gurneyi (I)

 

 

pisarapöllönen

 

Ninox novaeseelandiae undulata (I)

 

 

norfolkinsaarenaustralianpöllö

 

Ninox squamipila natalis (I)

 

 

joulusaarenmolukkienhaukkapöllö

 

Nyctea scandiaca (II)

 

 

tunturipöllö

 

Otus ireneae (II)

 

 

sokokenpöllönen

 

Otus scops (II)

 

 

kyläpöllönen

 

Strix aluco (II)

 

 

lehtopöllö

 

Strix nebulosa (II)

 

 

lapinpöllö

 

Strix uralensis (II)

 

 

viirupöllö

 

Surnia ulula (II)

 

 

hiiripöllö

APODIFORMES

 

 

 

 

Trochilidae

 

 

 

kolibrit

 

 

Trochilidae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

kolibrit

 

Glaucis dohrnii (I)

 

 

brasiliankaarikolibri

TROGONIFORMES

 

 

 

 

Trogonidae

 

 

 

trogonit

 

Pharomachrus mocinno (I)

 

 

mayaketsali

CORACIIFORMES

 

 

 

 

Bucerotidae

 

 

 

sarvinokat

 

 

Aceros spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

uuresarvinokat

 

Aceros nipalensis (I)

 

 

kiilasarvinokka

 

Aceros subruficollis (I)

 

 

sundansarvinokka

 

 

Anorrhinus spp. (II)

 

kuontalosarvinokat

 

 

Anthracoceros spp. (II)

 

lippasarvinokat

 

 

Buceros spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

kaksisarvinokat

 

Buceros bicornis (I)

 

 

kaksisarvinokka

 

Buceros vigil (I)

 

 

naurusarvinokka

 

 

Penelopides spp. (II)

 

filippiiniensarvinokat

PICIFORMES

 

 

 

 

Capitonidae

 

 

 

sepät

 

 

Semnornis ramphastinus (III Kolumbia)

 

kauluriseppä

Ramphastidae

 

 

 

tukaanit

 

 

Baillonius bailloni (III Argentiina)

 

sahramitukaani

 

 

Pteroglossus aracari (II)

 

punavyöarakari

 

 

Pteroglossus castanotis (III Argentiina)

 

ruskoposkiarakari

 

 

Pteroglossus viridis (II)

 

verinokka-arakari

 

 

Ramphastos dicolorus (III Argentiina)

 

kultarintatukaani

 

 

Ramphastos sulfuratus (II)

 

rikkitukaani

 

 

Ramphastos toco (II)

 

kuningastukaani

 

 

Ramphastos tucanus (II)

 

karmiininokkatukaani

 

 

Ramphastos vitellinus (II)

 

punaliivitukaani

 

 

Selenidera maculirostris (III Argentiina)

 

täplänokkatukaani

Picidae

 

 

 

tikat

 

Campephilus imperialis (I)

 

 

keisaritulikärki

 

Dryocopus javensis richardsi (I)

 

 

koreanaasianpalokärki

PASSERIFORMES

 

 

 

 

Cotingidae

 

 

 

kotingat

 

 

 

Cephalopterus ornatus (III Kolumbia)

röyhelökotinga

 

 

 

Cephalopterus penduliger (III Kolumbia)

käpyröyhelökotinga

 

Cotinga maculata (I)

 

 

vyökotinga

 

 

Rupicola spp. (II)

 

harjakotingat

 

Xipholena atropurpurea (I)

 

 

valkosiipikotinga

Pittidae

 

 

 

pitat

 

 

Pitta guajana (II)

 

tulikulmapitta

 

Pitta gurneyi (I)

 

 

malakanpitta

 

Pitta kochi (I)

 

 

tammipitta

 

 

Pitta nympha (II)

 

keijupitta

Atrichornithidae

 

 

 

tiheikkölaulajat

 

Atrichornis clamosus (I)

 

 

isotiheikkölaulaja

Hirundinidae

 

 

 

pääskyt

 

Pseudochelidon sirintarae (I)

 

 

aasianjokipääsky

Pycnonotidae

 

 

 

bulbulit

 

 

Pycnonotus zeylanicus (II)

 

tulipääbulbuli

Muscicapidae

 

 

 

siepot

 

Bebrornis rodericanus (III Mauritius)

 

 

rodriquezinkerttunen

 

 

Cyornis ruckii (II)

 

malesiansinisieppo

 

Dasyornis broadbenti litoralis (mahdollisesti kuollut sukupuuttoon) (I)

 

 

Länsi-Australian isosukasmaluri

 

Dasyornis longirostris (I)

 

 

sukasmaluri

 

 

Garrulax canorus (II)

 

hopeakorvatimali

 

 

Leiothrix argentauris (II)

 

punarintatimali

 

 

Leiothrix lutea (II)

 

omeivuorentimali

 

 

Liocichla omeiensis (II)

 

 

 

Picathartes gymnocephalus (I)

 

 

keltapääkaljukas

 

Picathartes oreas (I)

 

 

punapääkaljukas

 

 

 

Terpsiphone bourbonnensis (III Mauritius)

maskareenienparatiisi-monarkki

Nectariniidae

 

 

 

medestäjät

 

 

Anthreptes pallidigaster

 

kerttumedestäjä

 

 

Anthreptes rubritorques

 

punavyömedestäjä

Zosteropidae

 

 

 

rillit

 

Zosterops albogularis (I)

 

 

norfolkinisorilli

Meliphagidae

 

 

 

mesikot

 

Lichenostomus melanops cassidix (I)

 

 

victoriankultakruunumesikko

Emberizidae

 

 

 

sirkut

 

 

Gubernatrix cristata (II)

 

pikitöyhtökardinaali

 

 

Paroaria capitata (II)

 

punapääkardinaali

 

 

Paroaria coronata (II)

 

liekkipääkardinaali

 

 

Tangara fastuosa (II)

 

palettitangara

Icteridae

 

 

 

turpiaalit

 

Agelaius flavus (I)

 

 

laplatanturpiaali

Fringillidae

 

 

 

peipot

 

Carduelis cucullata (I)

 

 

tulitikli

 

 

Carduelis yarrellii (II)

 

brasilianvihervarpunen

 

 

 

Serinus canicapillus (III Ghana)

kalottihemppo

 

 

 

Serinus leucopygius (III Ghana)

hirssihemppo

 

 

 

Serinus mozambicus (III Ghana)

viiksihemppo

Estrildidae

 

 

 

loistopeipot

 

 

 

Amadina fasciata (III Ghana)

viiltopeippo

 

 

Amandava formosa (II)

 

vihertiikeripeippo

 

 

 

Amandava subflava (III Ghana)

kultatiikeripeippo

 

 

 

Estrilda astrild (III Ghana)

vahanokka

 

 

 

Estrilda caerulescens (III Ghana)

harmaavahanokka

 

 

 

Estrilda melpoda (III Ghana)

savannivahanokka

 

 

 

Estrilda troglodytes (III Ghana)

sahelinvahanokka

 

 

 

Lagonosticta rara (III Ghana)

ruohikkoruusupeippo

 

 

 

Lagonosticta rubricata (III Ghana)

tuliruusupeippo

 

 

 

Lagonosticta rufopicta (III Ghana)

savanniruusupeippo

 

 

 

Lagonosticta senegala (III Ghana)

ruusupeippo

 

 

 

Lagonosticta vinacea (III Ghana)

harmaaruusupeippo

 

 

 

Lonchura bicolor (III Ghana)

seepramanikki

 

 

 

Lonchura cantans (III Ghana)

hopeanokkamanikki

 

 

 

Lonchura cucullata (III Ghana)

pronssimanikki

 

 

 

Lonchura fringilloides (III Ghana)

ruskoselkämanikki

 

 

 

Mandingoa nitidula (III Ghana)

vihertäpläpeippo

 

 

 

Nesocharis capistrata (III Ghana)

mustakurkkupeippo

 

 

 

Nigrita bicolor (III Ghana)

tervapeippo

 

 

 

Nigrita canicapilla (III Ghana)

isonokipeippo

 

 

 

Nigrita fusconota (III Ghana)

nokiselkäpeippo

 

 

 

Nigrita luteifrons (III Ghana)

nokipeippo

 

 

 

Ortygospiza atricollis (III Ghana)

töpöpeippo

 

 

Padda fuscata

 

 

 

 

Padda oryzivora (II)

 

riisipeippo

 

 

 

Parmoptila rubrifrons (III Ghana)

punamuurahaispeippo

 

 

 

Pholidornis rushiae (III Ghana)

vilistäjäpeipponen

 

 

Poephila cincta cincta (II)

 

uudeneteläwalesinnyökyttäjäpeippo

 

 

 

Pyrenestes ostrinus (III Ghana)

loistomurskaajapeippo

 

 

 

Pytilia hypogrammica (III Ghana)

keltasiipipeippo

 

 

 

Pytilia phoenicoptera (III Ghana)

punasiipipeippo

 

 

 

Spermophaga haematina (III Ghana)

pensassininokka

 

 

 

Uraeginthus bengalus (III Ghana)

punaposkipeippo

Ploceidae

 

 

 

kutojat

 

 

 

Amblyospiza albifrons (III Ghana)

kekonokkakutoja

 

 

 

Anaplectes rubriceps (III Ghana)

punakaapukutoja

 

 

 

Anomalospiza imberbis (III Ghana)

loiskutoja

 

 

 

Bubalornis albirostris (III Ghana)

puhvelikutoja

 

 

 

Euplectes afer (III Ghana)

kultapiispa

 

 

 

Euplectes ardens (III Ghana)

punakauluspiispa

 

 

 

Euplectes franciscanus (III Ghana)

punapiispa

 

 

 

Euplectes hordeaceus (III Ghana)

tulikauluspiispa

 

 

 

Euplectes macrourus (III Ghana)

keltaselkäpiispa

 

 

 

Malimbus cassini (III Ghana)

harsokutoja

 

 

 

Malimbus malimbicus (III Ghana)

punatöyhtökutoja

 

 

 

Malimbus nitens (III Ghana)

punarintakutoja

 

 

 

Malimbus rubricollis (III Ghana)

punamyssykutoja

 

 

 

Malimbus scutatus (III Ghana)

punahuivikutoja

 

 

 

Pachyphantes superciliosus (III Ghana)

heinäkutoja

 

 

 

Passer griseus (III Ghana)

tuhkavarpunen

 

 

 

Petronia dentata (III Ghana)

pensaskalliovarpunen

 

 

 

Plocepasser superciliosus (III Ghana)

varpuskutoja

 

 

 

Ploceus albinucha (III Ghana)

valkoniskakutoja

 

 

 

Ploceus aurantius (III Ghana)

kaislakutoja

 

 

 

Ploceus cucullatus (III Ghana)

kyläkutoja

 

 

 

Ploceus heuglini (III Ghana)

lähdekutoja

 

 

 

Ploceus luteolus (III Ghana)

kerttukutoja

 

 

 

Ploceus melanocephalus (III Ghana)

mustapääkutoja

 

 

 

Ploceus nigerrimus (III Ghana)

mustakutoja

 

 

 

Ploceus nigricollis (III Ghana)

mustakurkkukutoja

 

 

 

Ploceus pelzelni (III Ghana)

kaitanokkakutoja

 

 

 

Ploceus preussi (III Ghana)

kultalakkikutoja

 

 

 

Ploceus tricolor (III Ghana)

tikkakutoja

 

 

 

Ploceus vitellinus (III Ghana)

sahelinkutoja

 

 

 

Quelea erythrops (III Ghana)

punahuppukutoja

 

 

 

Sporopipes frontalis (III Ghana)

pisamaotsakutoja

 

 

 

Vidua chalybeata (III Ghana)

kyläleski

 

 

 

Vidua interjecta (III Ghana)

leveäpyrstöleski

 

 

 

Vidua larvaticola (III Ghana)

 

 

 

 

Vidua macroura (III Ghana)

dominikaanileski

 

 

 

Vidua orientalis (III Ghana)

leveäpyrstöleski

 

 

 

Vidua raricola (III Ghana)

 

 

 

 

Vidua togoensis (III Ghana)

 

 

 

 

Vidua wilsoni (III Ghana)

peltoleski

Sturnidae

 

 

 

kottaraiset

 

 

Gracula religiosa (II)

 

pyhämaina

 

Leucopsar rothschildi (I)

 

 

balinkottarainen

Paradisaeidae

 

 

 

paratiisilinnut

 

 

Paradisaeidae spp. (II)

 

paratiisilinnut

REPTILIA

matelijat

TESTUDINATA

 

 

 

 

Dermatemydidae

 

 

 

 

 

 

Dermatemys mawii (II)

 

tabascokilpikonna

Platysternidae

 

 

 

 

 

 

Platysternon megacephalum (II)

 

 

Emydidae

 

 

 

suokilpikonnat

 

 

Annamemys annamensis (II)

 

 

 

Batagur baska (I)

 

 

batagurkilpikonna

 

 

Callagur borneoensis (II)

 

 

 

 

 

Chinemys megalocephala (III Kiina)

 

 

 

 

Chinemys nigricans (III Kiina)

 

 

 

 

Chinemys reevesii (III Kiina)

 

 

 

Chrysemys picta

 

 

 

 

Clemmys insculpta (II)

 

 

 

Clemmys muhlenbergii (I)

 

 

muhlenberginpurokilpikonna

 

 

Cuora spp. (II)

 

 

 

Geoclemys hamiltonii (I)

 

 

mustalammikkokilpi-konna

 

 

 

Geoemyda spengleri (III Kiina)

 

 

 

Heosemys depressa (II)

 

 

 

 

Heosemys grandis (II)

 

 

 

 

Heosemys leytensis (II)

 

 

 

 

Heosemys spinosa (II)

 

 

 

 

Hieremys annandalii (II)

 

 

 

 

Kachuga spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

 

 

Kachuga tecta (I)

 

 

intiantelttakilpikonna

 

 

Leucocephalon yuwonoi (II)

 

 

 

 

Malayemys subtrijuga (II)

 

 

 

 

 

Mauremys iversoni (III Kiina)

 

 

 

Mauremys mutica (II)

 

 

 

 

 

Mauremys pritchardi (III Kiina)

 

 

Melanochelys tricarinata (I)

 

 

kolmiharjakilpikonna

 

Morenia ocellata (I)

 

 

burmansuokilpikonna

 

 

Notochelys platynota (II)

 

 

 

 

 

Ocadia glyphistoma (III Kiina)

 

 

 

 

Ocadia philippeni (III Kiina)

 

 

 

 

Ocadia sinensis (III Kiina)

 

 

 

Orlitia borneensis (II)

 

 

 

 

Pyxidea mouhotii (II)

 

 

 

 

 

Sacalia bealei (III Kiina)

 

 

 

 

Sacalia pseudocellata (III Kiina)

 

 

 

 

Sacalia quadriocellata (III Kiina)

 

 

 

Siebenrockiella crassicollis (II)

 

 

 

 

Terrapene spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

kotelokilpikonnat

 

Terrapene coahuila (I)

 

 

vesikotelokilpikonna

 

 

Trachemys scripta elegans

 

 

Testudinidae

 

 

 

maakilpikonnat

 

 

Testudinidae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja; vuotuinen vientikiintiö on vahvistettu nollaksi lajin Geochelone sulcata luonnosta saatuja ja pääasiassa kaupallisiin tarkoituksiin käytettäviä yksilöitä varten.)

 

maakilpikonnat

 

Geochelone nigra (I)

 

 

jättiläiskilpikonna

 

Geochelone radiata (I)

 

 

sädekilpikonna

 

Geochelone yniphora (I)

 

 

angonoka

 

Gopherus flavomarginatus (I)

 

 

 

 

Malacochersus tornieri (II)

 

 

 

 

Psammobates geometricus (I)

 

 

 

 

Pyxis arachnoides (I)

 

 

 

 

Pyxis planicauda (I)

 

 

 

 

Testudo graeca (II)

 

 

espanjankilpikonna

 

Testudo hermanni (II)

 

 

kreikankilpikonna

 

Testudo kleinmanni (I)

 

 

egyptinkilpikonna

 

Testudo marginata (II)

 

 

reunuskilpikonna

 

Testudo werneri (I)

 

 

 

Cheloniidae

 

 

 

merikilpikonnat

 

Cheloniidae spp. (I)

 

 

merikilpikonnat

Dermochelyidae

 

 

 

merinahkakilpikonnat

 

Dermochelys coriacea (I)

 

 

merinahkakilpikonnat

Trionychidae

 

 

 

pehmeäkilpikonnat

 

 

Amyda cartilaginea (II)

 

 

 

Apalone ater (I)

 

 

mustapehmeäkilpikonna

 

Aspideretes gangeticus (I)

 

 

gangesinpehmeäkilpikonna

 

Aspideretes hurum (I)

 

 

 

 

Aspideretes nigricans (I)

 

 

tummapehmeäkilpikonna

 

 

Chitra spp. (II)

 

 

 

 

Lissemys punctata (II)

 

intianpehmeäkilpikonna

 

 

 

Palea steindachneri (III Kiina)

 

 

 

Pelochelys spp. (II)

 

 

 

 

 

Pelodiscus axenaria (III Kiina)

 

 

 

 

Pelodiscus maackii (III Kiina)

 

 

 

 

Pelodiscus parviformis (III Kiina)

 

 

 

 

Pelodiscus sinensis (III Kiina)

 

 

 

 

Rafetus swinhoei (III Kiina)

 

 

 

 

Trionyx triunguis (III Ghana)

 

Pelomedusidae

 

 

 

 

 

 

Erymnochelys madagascariensis (II)

 

 

 

 

 

Pelomedusa subrufa (III Ghana)

piilokaulakilpikonna

 

 

Peltocephalus dumeriliana (II)

 

 

 

 

 

Pelusios adansonii (III Ghana)

 

 

 

 

Pelusios castaneus (III Ghana)

länsiafrikankilpikonna

 

 

 

Pelusios gabonensis (III Ghana)

 

 

 

 

Pelusios niger (III Ghana)

 

 

 

Podocnemis spp. (II)

 

eteläamerikanjokikilpikonnat

Carettochelyidae

 

 

 

 

 

 

Carettochelys insculpta (II)

 

 

Chelidae

 

 

 

käärmeenkaulakilpikonnat

 

 

Chelodina mccordi (II)

 

 

 

Pseudemydura umbrina (I)

 

 

länsiaustraliankäärmeen-kaulakilpikonna

CROCODYLIA

 

 

 

krokotiilit

 

 

CROCODYLIA spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

krokotiilit

Alligatoridae

 

 

 

alligaattorit

 

Alligator sinensis (I)

 

 

kiinanalligaattori

 

Caiman crocodilus apaporiensis (I)

 

 

silmälasikaimaani

 

Caiman latirostris (I) (Lukuun ottamatta Argentiinan populaatiota, joka kuuluu liitteeseen B)

 

 

leveäkuonokaimaani

 

Melanosuchus niger (I) (Lukuun ottamatta Ecuadorin populaatiota, joka kuuluu liitteeseen B ja jonka vuotuinen vientikiintiö on nolla, kunnes CITES-sihteeristö ja IUCN/SSC-krokotiiliasiantuntija-ryhmä ovat hyväksyneet vuotuiset kiintiöt)

 

 

suokaimaani

Crocodylidae

 

 

 

krokotiilit

 

Crocodylus acutus (I) (Lukuun ottamatta Kuuban populaatiota, joka sisältyy liitteeseen B)

 

 

amerikankrokotiili

 

Crocodylus cataphractus (I)

 

 

panssarikrokotiili

 

Crocodylus intermedius (I)

 

 

orinoconkrokotiili

 

Crocodylus mindorensis (I)

 

 

 

 

Crocodylus moreletii (I)

 

 

kyhmykrokotiili

 

Crocodylus niloticus (I) (Lukuun ottamatta Botswanan, Etiopian, Kenian, Madagaskarin, Malawin, Mosambikin, Namibian, Etelä-Afrikan, Ugandan, Tansanian tasavallan [Tansanian tasavalta sallii tarhattujen yksilöiden lisäksi 1 600 luonnonvaraisen yksilön viennin, metsästysmuistot mukaan luettuina], Sambian ja Zimbabwen populaatioita; nämä populaatiot sisältyvät liitteeseen B)

 

 

niilinkrokotiili

 

Crocodylus palustris (I)

 

 

suokrokotiili

 

Crocodylus porosus (I) (Lukuun ottamatta Australian, Indonesian ja Papua-Uuden-Guinean populaatioita, jotka kuuluvat liitteeseen B)

 

 

suistokrokotiili

 

Crocodylus rhombifer (I)

 

 

kuubankrokotiili

 

Crocodylus siamensis (I)

 

 

siaminkrokotiili

 

Osteolaemus tetraspis (I)

 

 

kääpiökrokotiili

 

Tomistoma schlegelii (I)

 

 

sundagaviaali

Gavialidae

 

 

 

gaviaalit

 

Gavialis gangeticus (I)

 

 

gangesingaviaali

RHYNCHOCEPHALIA

 

 

 

 

Sphenodontidae

 

 

 

tuatara

 

Sphenodon spp. (I)

 

 

tuatara

SAURIA

 

 

 

 

Gekkonidae

 

 

 

gekot

 

 

Cyrtodactylus serpensinsula (II)

 

 

 

 

 

Hoplodactylus spp. (III Uusi-Seelanti)

 

 

 

 

Naultinus spp. (III Uusi-Seelanti)

 

 

 

Phelsuma spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

päivägekot

 

Phelsuma guentheri (II)

 

 

 

 

 

Uroplatus spp. (II)

 

 

Agamidae

 

 

 

agamat

 

 

Uromastyx spp. (II)

 

piikkihäntäliskot

Chamaeleonidae

 

 

 

kameleontit

 

 

Bradypodion spp. (II)

 

 

 

 

Brookesia spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

 

 

Brookesia perarmata (I)

 

 

 

 

 

Calumma spp. (II)

 

 

 

 

Chamaeleo spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

kameleontit

 

Chamaeleo chamaeleon (II)

 

 

euroopankameleontti

 

 

Furcifer spp. (II)

 

 

Iguanidae

 

 

 

leguaanit

 

 

Amblyrhynchus cristatus (II)

 

galapagossaartenmerileguaani

 

Brachylophus spp. (I)

 

 

juovaleguaanit

 

 

Conolophus spp. (II)

 

laavaleguaani

 

Cyclura spp. (I)

 

 

sarvikuonoleguaanit

 

 

Iguana spp. (II)

 

leguaanit

 

 

Liolaemus gravenhorstii

 

 

 

 

Phrynosoma coronatum (II)

 

sarvikonnalisko

 

Sauromalus varius (I)

 

 

 

Lacertidae

 

 

 

sisiliskot

 

Gallotia simonyi (I)

 

 

 

 

Podarcis lilfordi (II)

 

 

 

 

Podarcis pityusensis (II)

 

 

 

Cordylidae

 

 

 

vyöliskot

 

 

Cordylus spp. (II)

 

vyöliskot

Teiidae

 

 

 

teijuliskot

 

 

Crocodilurus amazonicus (II)

 

krokotiilinhäntäteiju

 

 

Dracaena spp. (II)

 

krokotiiliteijut

 

 

Tupinambis spp.(II)

 

teijut

Scincidae

 

 

 

skinkit

 

 

Corucia zebrata (II)

 

jättiläisskinkki

Xenosauridae

 

 

 

kiinankyhmylisko

 

 

Shinisaurus crocodilurus (II)

 

kiinankyhmylisko

Helodermatidae

 

 

 

myrkkyliskot

 

 

Heloderma spp. (II)

 

myrkkyliskot

Varanidae

 

 

 

varaanit

 

 

Varanus spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

varaanit

 

Varanus bengalensis (I)

 

 

bengalinvaraani

 

Varanus flavescens (I)

 

 

keltavaraani

 

Varanus griseus (I)

 

 

aavikkovaraani

 

Varanus komodoensis (I)

 

 

komodonvaraani

 

Varanus nebulosus (I)

 

 

 

 

Varanus olivaceus (II)

 

 

 

SERPENTES

 

 

 

käärmeet

Loxocemidae

 

 

 

 

 

 

Loxocemidae spp. (II)

 

 

Pythonidae

 

 

 

pytonkäärmeet

 

 

Pythonidae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

 

 

Python molurus molurus (I)

 

 

tiikeripyton

Boidae

 

 

 

boakäärmeet

 

 

Boidae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

boakäärmeet

 

Acrantophis spp. (I)

 

 

madagaskarinboat

 

Boa constrictor occidentalis (I)

 

 

kuningasboa, läntinen muoto

 

Epicrates inornatus (I)

 

 

keltaboa

 

Epicrates monensis (I)

 

 

 

 

Epicrates subflavus (I)

 

 

jamaikanboa

 

Eryx jaculus (II)

 

 

 

 

Sanzinia madagascariensis (I)

 

 

madagaskarinpuuboa

Bolyeriidae

 

 

 

Mauritiuksen boat

 

 

Bolyeriidae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

Mauritiuksen boat

 

Bolyeria multocarinata (I)

 

 

roundsaarenboa

 

Casarea dussumieri (I)

 

 

harjasuomuboa

Tropidophiidae

 

 

 

kääpiöboat

 

 

Tropidophiidae spp. (II)

 

kääpiöboat

Colubridae

 

 

 

tarhakäärmeet

 

 

 

Atretium schistosum (III Intia)

 

 

 

 

Cerberus rhynchops (III Intia)

koirankuonokäärme

 

 

Clelia clelia (II)

 

mussurana

 

 

Cyclagras gigas (II)

 

valekobra

 

 

Dromicus chamissonis

 

 

 

 

Elachistodon westermanni (II)

 

intianmunakäärme

 

 

Ptyas mucosus (II)

 

 

 

 

 

Xenochrophis piscator (III Intia)

 

Elapidae

 

 

 

myrkkytarhakäärmeet

 

 

Hoplocephalus bungaroides (II)

 

 

 

 

 

Micrurus diastema (III Honduras)

 

 

 

 

Micrurus nigrocinctus (III Honduras)

 

 

 

Naja atra (II)

 

 

 

 

Naja kaouthia (II)

 

 

 

 

Naja mandalayensis (II)

 

 

 

 

Naja naja (II)

 

intiankobra

 

 

Naja oxiana (II)

 

 

 

 

Naja philippinensis (II)

 

 

 

 

Naja sagittifera (II)

 

 

 

 

Naja samarensis (II)

 

 

 

 

Naja siamensis (II)

 

 

 

 

Naja sputatrix (II)

 

 

 

 

Naja sumatrana (II)

 

 

 

 

Ophiophagus hannah (II)

 

kuningaskobra

Viperidae

 

 

 

kyykäärmeet

 

 

 

Crotalus durissus (III Honduras)

kalkkarokäärme

 

 

Crotalus durissus unicolor

 

 

 

 

Crotalus willardi

 

 

 

 

 

Daboia russelii (III Intia)

russelinkyy

 

Vipera latifii

 

 

latifinkyy

 

Vipera ursinii (I) (Ainoastaan Euroopan populaatio, lukuun ottamatta entisen Neuvostoliiton alueita; viimeksi mainitut populaatiot eivät kuulu tämän asetuksen liitteisiin)

 

 

kenttäkyy

 

 

Vipera wagneri (II)

 

 

AMPHIBIA

sammakkoeläimet

ANURA

 

 

 

 

Bufonidae

 

 

 

konnat

 

Altiphrynoides spp. (I)

 

 

 

 

Atelopus zeteki (I)

 

 

panamantynkäjalkasammakko

 

Bufo periglenes (I)

 

 

kultakonna

 

Bufo superciliaris (I)

 

 

kameruninrupikonna

 

Nectophrynoides spp. (I)

 

 

synnyttäjäkonnat

 

Nimbaphrynoides spp. (I)

 

 

 

 

Spinophrynoides spp. (I)

 

 

 

Dendrobatidae

 

 

 

nuolimyrkkysammakot

 

 

Dendrobates spp. (II)

 

nuolimyrkkysammakot

 

 

Epipedobates spp. (II)

 

nuolimyrkkysammakot

 

 

Minyobates spp. (II)

 

nuolimyrkkysammakot

 

 

Phyllobates spp.(II)

 

nuolimyrkkysammakot

Mantellidae

 

 

 

 

 

 

Mantella spp. (II)

 

 

Microhylidae

 

 

 

ahdassuusammakot

 

Dyscophus antongilii (I)

 

 

ahdassuusammakko

 

 

Scaphiophryne gottlebei (II)

 

 

Ranidae

 

 

 

sammakot

 

 

Conraua goliath

 

goljatinsammakko

 

 

Euphlyctis hexadactylus (II)

 

 

 

 

Hoplobatrachus tigerinus (II)

 

 

 

 

Rana catesbeiana

 

härkäsammakko

Myobatrachidae

 

 

 

australianhammaskonnat

 

 

Rheobatrachus spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

 

 

Rheobatrachus silus (II)

 

 

 

CAUDATA

 

 

 

 

Ambystomidae

 

 

 

aksolotlit

 

 

Ambystoma dumerilii (II)

 

 

 

 

Ambystoma mexicanum (II)

 

aksolotli

Cryptobranchidae

 

 

 

jättiläissalamanterit

 

Andrias spp. (I)

 

 

jättiläissalamanterit

ELASMOBRANCHII

leveäsuiset rustokalat

ORECTOLOBIFORMES

 

 

 

 

Rhincodontidae

 

 

 

 

 

 

Rhincodon typus (II)

 

 

LAMNIFORMES

 

 

 

 

Lamnidae

 

 

 

sillihait

 

 

Carcharodon carcharias (II)

 

valkohai

Cetorhinidae

 

 

 

 

 

 

Cetorhinus maximus (II)

 

jättiläishai

ACTINOPTERYGII

viuhkaeväiset

ACIPENSERIFORMES

 

ACIPENSERIFORMES spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

sampikalat

Acipenseridae

 

 

 

sammet

 

Acipenser brevirostrum (I)

 

 

lyhytnokkasampi

 

Acipenser sturio (I)

 

 

sampi

OSTEOGLOSSIFORMES

 

 

 

 

Osteoglossidae

 

 

 

arapaimakalat

 

 

Arapaima gigas (II)

 

amazonjoenarapaima

 

Scleropages formosus (I)

 

 

sumatranarapaima

CYPRINIFORMES

 

 

 

 

Cyprinidae

 

 

 

särkikalat

 

 

Caecobarbus geertsi (II)

 

sokkobarbi

 

Probarbus jullieni (I)

 

 

Ikan temoleh

Catostomidae

 

 

 

imukarpit

 

Chasmistes cujus (I)

 

 

kuikui

SILURIFORMES

 

 

 

 

Pangasiidae

 

 

 

haimonnit

 

Pangasianodon gigas (I)

 

 

 

SYNGNATHIFORMES

 

 

 

 

Syngnathidae

 

 

 

merineulat

 

 

Hippocampus spp. (II)

 

merihevoset

PERCIFORMES

 

 

 

 

Labridae

 

 

 

huulikalat

 

 

Cheilinus undulatus (II)

 

kyhmyhuulikala

Sciaenidae

 

 

 

rumpukalat

 

Totoaba macdonaldi (I)

 

 

 

SARCOPTERYGII

varsisieväkalat

COELACANTHIFORMES

 

 

 

 

Coelacanthidae

 

 

 

latimeriat

 

Latimeria spp. (I)

 

 

latimeriat

CERATODONTIFORMES

 

 

 

 

Ceratodontidae

 

 

 

 

 

 

Neoceratodus forsteri (II)

 

australiankeuhkokala

ECHINODERMATA (PIIKKINAHKAISET)

HOLOTHUROIDEA

ASPODOCHIROTIDA

 

 

 

 

Stichopodidae

 

 

 

 

 

 

 

Isostichopus fuscus (III Ecuador)

 

ARTHROPODA (NIVELJALKAISET)

ARACHNIDA

hämähäkkieläimet

SCORPIONES

 

 

 

 

Scorpionidae

 

 

 

skorpionit

 

 

Pandinus dictator (II)

 

 

 

 

Pandinus gambiensis (II)

 

 

 

 

Pandinus imperator (II)

 

 

ARANEAE

 

 

 

 

Theraphosidae

 

 

 

lintuhämähäkit

 

 

Aphonopelma albiceps (II)

 

 

 

 

Aphonopelma pallidum (II)

 

 

 

 

Brachypelma spp (II)

 

tarantulat

INSECTA

hyönteiset

COLEOPTERA

 

 

 

kovakuoriaiset

Lucanidae

 

 

 

kampasarviset

 

 

 

Colophon spp. (III Etelä-Afrikka)

 

LEPIDOPTERA

 

 

 

perhoset

Papilionidae

 

 

 

ritariperhoset

 

 

Atrophaneura jophon (II)

 

 

 

 

Atrophaneura palu

 

 

 

 

Atrophaneura pandiyana (II)

 

 

 

 

Baronia brevicornis

 

 

 

 

Bhutanitis spp. (II)

 

 

 

 

Graphium sandawanum

 

 

 

 

Graphium stresemanni

 

 

 

 

Ornithoptera spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja)

 

 

 

Ornithoptera alexandrae (I)

 

 

 

 

 

Papilio benguetanus

 

 

 

Papilio chikae (I)

 

 

 

 

 

Papilio esperanza

 

 

 

 

Papilio grosesmithi

 

 

 

Papilio homerus (I)

 

 

 

 

Papilio hospiton (I)

 

 

korsikanritari

 

 

Papilio maraho

 

 

 

 

Papilio morondavana

 

 

 

 

Papilio neumoegeni

 

 

 

 

Parides ascanius

 

 

 

 

Parides hahneli

 

 

 

Parnassius apollo (II)

 

 

isoapollo

 

 

Teinopalpus spp. (II)

 

 

 

 

Trogonoptera spp. (II)

 

 

 

 

Troides spp. (II)

 

 

ANNELIDA (NIVELMADOT)

HIRUDINOIDEA

juotikkaat

ARHYNCHOBDELLA

 

 

 

 

Hirudinidae

 

 

 

verijuotikkaat

 

 

Hirudo medicinalis (II)

 

verijuotikas

MOLLUSCA (NILVIÄISET)

BIVALVIA

simpukat

VENERIDA

 

 

 

 

Tridacnidae

 

 

 

 

 

 

Tridacnidae spp. (II)

 

jättiläissimpukat

UNIONIDA

 

 

 

 

Unionidae

 

 

 

 

 

Conradilla caelata (I)

 

 

 

 

 

Cyprogenia aberti (II)

 

 

 

Dromus dromas (I)

 

 

 

 

Epioblasma curtisii (I)

 

 

 

 

Epioblasma florentina (I)

 

 

 

 

Epioblasma sampsonii (I)

 

 

 

 

Epioblasma sulcata perobliqua (I)

 

 

 

 

Epioblasma torulosa gubernaculum (I)

 

 

 

 

 

Epioblasma torulosa rangiana (II)

 

 

 

Epioblasma torulosa torulosa (I)

 

 

 

 

Epioblasma turgidula (I)

 

 

 

 

Epioblasma walkeri (I)

 

 

 

 

Fusconaia cuneolus (I)

 

 

 

 

Fusconaia edgariana (I)

 

 

 

 

Lampsilis higginsii (I)

 

 

 

 

Lampsilis orbiculata orbiculata (I)

 

 

 

 

Lampsilis satur (I)

 

 

 

 

Lampsilis virescens (I)

 

 

 

 

Plethobasus cicatricosus (I)

 

 

 

 

Plethobasus cooperianus (I)

 

 

 

 

 

Pleurobema clava (II)

 

 

 

Pleurobema plenum (I)

 

 

 

 

Potamilus capax (I)

 

 

 

 

Quadrula intermedia (I)

 

 

 

 

Quadrula sparsa (I)

 

 

 

 

Toxolasma cylindrellus (I)

 

 

 

 

Unio nickliniana (I)

 

 

 

 

Unio tampicoensis tecomatensis (I)

 

 

 

 

Villosa trabalis (I)

 

 

 

MYTILOIDA

 

 

 

 

Mytilidae

 

 

 

 

 

 

Lithophaga lithophaga (II)

 

 

GASTROPODA

kotilot

STYLOMMATOPHORA

 

 

 

 

Achatinellidae

 

 

 

 

 

Achatinella spp. (I)

 

 

 

Camaenidae

 

 

 

 

 

 

Papustyla pulcherrima (II)

 

 

MESOGASTROPODA

 

 

 

 

Strombidae

 

 

 

siipikotilot

 

 

Strombus gigas (II)

 

 

CNIDARIA (POLTTIAISELÄIMET)

ANTHOZOA

korallieläimet

HELIOPORACEA

 

 

 

 

Helioporidae

 

 

 

 

 

 

Helioporidae spp. (II) (8)

 

 

STOLONIFERA

 

 

 

 

Tubiporidae

 

 

 

urkukorallit

 

 

Tubiporidae spp. (II) (8)

 

urkukorallit

ANTIPATHARIA

 

ANTIPATHARIA spp. (II)

 

mustakorallit

SCLERACTINIA

 

SCLERACTINIA spp. (II) (8)

 

 

HYDROZOA

polyyppieläimet

MILLEPORINA

 

 

 

 

Milleporidae

 

 

 

 

 

 

Milleporidae spp. (II) (8)

 

tuhathuokoshydrokorallit

STYLASTERINA

 

 

 

 

Stylasteridae

 

 

 

 

 

 

Stylasteridae spp. (II) (8)

 

 

FLORA

AGAVACEAE

 

 

 

agaavekasvit

 

Agave arizonica (I)

 

 

 

 

Agave parviflora (I)

 

 

 

 

 

Agave victoriae-reginae (II) #1

 

kruunuagaave

 

Nolina interrata (I)

 

 

 

AMARYLLIDACEAE

 

 

 

narsissikasvit

 

 

Galanthus spp. (II) #1

 

lumikellot

 

 

Sternbergia spp. (II) #1

 

 

APOCYNACEAE

 

 

 

oleanterikasvit

 

 

Hoodia spp. (II) #9

 

 

 

 

Pachypodium spp. (II) (Lukuun ottamatta liiteeseen A sisältyviä lajeja)#1

 

paksujalat

 

Pachypodium ambongense (I)

 

 

 

 

Pachypodium baronii (I)

 

 

 

 

Pachypodium decaryi (I)

 

 

 

 

 

Rauvolfia serpentina (II) #2

 

 

ARALIACEAE

 

 

 

murattikasvit

 

 

Panax ginseng (II) (Ainoastaan Venäjän federaation populaatio; muut populaatiot eivät sisälly tämän asetuksen liitteisiin.) #3

 

gingsengjuuri

 

 

Panax quinquefolius (II) #3

 

amerikanginsengjuuri

ARAUCARIACEAE

 

 

 

araukariakasvit

 

Araucaria araucana (I)

 

 

chilenaraukaria

BERBERIDACEAE

 

 

 

happomarjakasvit

 

 

Podophyllum hexandrum (II) #2

 

himalajanjalkalehti

BROMELIACEAE

 

 

 

ananaskasvit

 

 

Tillandsia harrisii (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia kammii (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia kautskyi (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia mauryana (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia sprengeliana (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia sucrei (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia xerographica (II) #1

 

 

CACTACEAE

 

 

 

kaktuskasvit

 

 

CACTACEAE spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja) (9)#4

 

kaktuskasvit

 

Ariocarpus spp. (I)

 

 

 

 

Astrophytum asterias (I)

 

 

 

 

Aztekium ritteri (I)

 

 

 

 

Coryphantha werdermannii (I)

 

 

 

 

Discocactus spp. (I)

 

 

 

 

Echinocereus ferreirianus ssp. lindsayi (I)

 

 

 

 

Echinocereus schmollii (I)

 

 

 

 

Escobaria minima (I)

 

 

 

 

Escobaria sneedii (I)

 

 

 

 

Mammillaria pectinifera(I)

 

 

 

 

Mammillaria solisioides (I)

 

 

 

 

Melocactus conoideus (I)

 

 

 

 

Melocactus deinacanthus (I)

 

 

 

 

Melocactus glaucescens (I)

 

 

 

 

Melocactus paucispinus (I)

 

 

 

 

Obregonia denegrii (I)

 

 

 

 

Pachycereus militaris (I)

 

 

 

 

Pediocactus bradyi (I)

 

 

 

 

Pediocactus knowltonii (I)

 

 

 

 

Pediocactus paradinei (I)

 

 

 

 

Pediocactus peeblesianus (I)

 

 

 

 

Pediocactus sileri (I)

 

 

 

 

Pelecyphora spp. (I)

 

 

 

 

Sclerocactus brevihamatus ssp. tobuschii (I)

 

 

 

 

Sclerocactus erectocentrus (I)

 

 

 

 

Sclerocactus glaucus (I)

 

 

 

 

Sclerocactus mariposensis (I)

 

 

 

 

Sclerocactus mesae-verdae (I)

 

 

 

 

Sclerocactus nyensis (I)

 

 

 

 

Sclerocactus papyracanthus (I)

 

 

 

 

Sclerocactus pubispinus (I)

 

 

 

 

Sclerocactus wrightiae (I)

 

 

 

 

Strombocactus spp. (I)

 

 

 

 

Turbinicarpus spp. (I)

 

 

 

 

Uebelmannia spp. (I)

 

 

 

CARYOCARACEAE

 

 

 

kohokkikasvit

 

 

Caryocar costaricense (II) #1

 

 

COMPOSITAE

(ASTERACEAE)

 

 

 

mykerökukkaiset (asterikasvit)

 

Saussurea costus (I) (tunnetaan myös nimellä S. Costus tai Aucklandia)

 

 

 

CRASSULACEAE

 

 

 

maksaruohokasvit

 

 

Dudleya stolonifera (II) #1

 

 

 

 

Dudleya traskiae (II)

 

 

CUPRESSACEAE

 

 

 

sypressikasvit

 

Fitzroya cupressoides (I)

 

 

 

 

Pilgerodendron uviferum (I)

 

 

 

CYATHEACEAE

 

 

 

puusaniaiset

 

 

Cyathea spp. (II) #1

 

 

CYCADACEAE

 

 

 

käpypalmut

 

 

CYCADACEAE spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja) #1

 

käpypalmut

 

Cycas beddomei (I)

 

 

 

DIAPENSIACEAE

 

 

 

uuvanakasvit

 

 

Shortia galacifolia (II) #1

 

 

DICKSONIACEAE

 

 

 

 

 

 

Cibotium barometz (II) #1

 

 

 

 

Dicksonia spp. (II) (Ainoastaan Amerikan mantereen populaatiot; muut populaatiot eivät sisälly tämän asetuksenliitteisiin): sisältää lajit Dicksonia berteriana, D. externa, D. sellowiana ja D. stuebelii) #1

 

 

DIDIEREACEAE

 

 

 

 

 

 

DIDIEREACEAE spp. (II) #1

 

 

DIOSCOREACEAE

 

 

 

jamssikasvit

 

 

Dioscorea deltoidea (II) #1

 

kärpäsloukku

DROSERACEAE

 

 

 

kihokkikasvit

 

 

Dionaea muscipula (II) #1

 

 

EUPHORBIACEAE

 

 

 

tyräkkikasvit

 

 

Euphorbia spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja; ainoastaan mehikasvit; asetuksen säännöksiä ei sovelleta seuraaviin: lajin Euphorbia trigona ‐lajikkeiden keinotekoisesti lisätyt yksilöt, Euphorbia lacteal -lajin keinotekoisesti lisätyt, kruunumaiset, viuhkanmuotoiset tai väriltään poikkeavat muodot, kun ne on vartettu Euphorbia neriifolia —lajin keinotekoisesti lisättyyn perusrunkoon, sekä Euphorbia’Milii’ —lajikkeen keinotekoisesti lisätyt yksilöit, kun niillä käydään kauppaa vähintään 100 kasvia sisältävillä lähetyksillä ja ne voidaan voidaan helposti tunnistaa keinotekoisesti lisätyiksi yksilöiksi.) #1

 

tyräkit

 

Euphorbia ambovombensis (I)

 

 

 

 

Euphorbia capsaintemariensis (I)

 

 

 

 

Euphorbia cremersii (I)

 

 

 

 

Euphorbia cylindrifolia (I)

 

 

 

 

Euphorbia decaryi (I)

 

 

 

 

Euphorbia francoisii (I)

 

 

 

 

Euphorbia handiensis (II)

 

 

 

 

Euphorbia lambii (II)

 

 

 

 

Euphorbia moratii (I)

 

 

 

 

Euphorbia parvicyathophora (I)

 

 

 

 

Euphorbia quartziticola (I)

 

 

 

 

Euphorbia tulearensis (I)

 

 

 

 

Euphorbia stygiana (II)

 

 

 

FOUQUIERIACEAE

 

 

 

okotillokasvit

 

 

Fouquieria columnaris (II) #1

 

 

 

Fouquieria fasciculata (I)

 

 

 

 

Fouquieria purpusii (I)

 

 

 

GNETACEAE

 

 

 

 

 

 

 

Gnetum montanum (III Nepal) #1

 

JUGLANDACEAE

 

 

 

jalopähkinäkasvit

 

 

Oreomunnea pterocarpa (II) #1

 

 

LEGUMINOSAE

(FABACEAE)

 

 

 

 

 

Dalbergia nigra (I)

 

 

 

 

 

 

Dipteryx panamensis (III Costa Rica)

 

 

 

Pericopsis elata (II) #5

 

 

 

 

Platymiscium pleiostachyum (II) #1

 

 

 

 

Pterocarpus santalinus (II) #7

 

santelipuu

LILIACEAE

 

 

 

liljakasvit

 

 

Aloe spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja ja Aloe vera -lajia, joka tunnetaan myös nimellä Aloe barbadensis, joka ei sisälly tämän asetuksen liitteisiin) #1

 

 

 

Aloe albida (I)

 

 

 

 

Aloe albiflora (I)

 

 

 

 

Aloe alfredii (I)

 

 

 

 

Aloe bakeri (I)

 

 

 

 

Aloe bellatula (I)

 

 

 

 

Aloe calcairophila (I)

 

 

 

 

Aloe compressa (I)

 

 

 

 

Aloe delphinensis (I)

 

 

 

 

Aloe descoingsii (I)

 

 

 

 

Aloe fragilis (I)

 

 

 

 

Aloe haworthioides (I)

 

 

 

 

Aloe helenae (I)

 

 

 

 

Aloe laeta (I)

 

 

 

 

Aloe parallelifolia (I)

 

 

 

 

Aloe parvula (I)

 

 

 

 

Aloe pillansii (I)

 

 

 

 

Aloe polyphylla (I)

 

 

 

 

Aloe rauhii (I)

 

 

 

 

Aloe suzannae (I)

 

 

 

 

Aloe versicolor (I)

 

 

 

 

Aloe vossii (I)

 

 

 

MAGNOLIACEAE

 

 

 

magnoliakasvit

 

 

 

Magnolia liliifera var. obovata (III Nepal) #1

 

MELIACEAE

 

 

 

mahonkikasvit

 

 

 

Cedrela odorata (III Kolumbian populaatio, Perun populaatio) #5

 

 

 

Swietenia humilis (II) #1

 

 

 

 

Swietenia mahagoni (II) #5

 

 

 

 

Swietenia macrophylla (II) (Neotrooppisen alueen populaatio - sisältää Keski- ja Etelä-Amerikan sekä Karibian) #6

 

 

NEPENTHACEAE

 

 

 

kannukasvit

 

 

Nepenthes spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja) #1

 

kannukasvit

 

Nepenthes khasiana (I)

 

 

 

 

Nepenthes rajah (I)

 

 

 

ORCHIDACEAE

 

 

 

kämmekkäkasvit

 

 

ORCHIDACEAE spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja) (10)#8

 

kämmekkäkasvit

 

Asetuksen säännöksiä ei sovelleta seuraavien lajien ja alalajien osalta kiinteässä tai nestemäisessä elatusaineessa oleviin in vitro -taimiviljelmiin, joita kuljetetaan steriileissä astioissa.

 

 

 

 

Aerangis ellisii (I)

 

 

 

 

Cephalanthera cucullata (II)

 

 

 

 

Cypripedium calceolus (II)

 

 

tikankontti

 

Dendrobium cruentum (I)

 

 

 

 

Goodyera macrophylla (II)

 

 

 

 

Laelia jongheana (I)

 

 

 

 

Laelia lobata (I)

 

 

 

 

Liparis loeselii (II)

 

 

kiiltovalkku

 

Ophrys argolica (II)

 

 

 

 

Ophrys lunulata (II)

 

 

 

 

Orchis scopulorum (II)

 

 

 

 

Paphiopedilum spp. (I)

 

 

venuksenkengät

 

Peristeria elata (I)

 

 

 

 

Phragmipedium spp. (I)

 

 

 

 

Renanthera imschootiana (I)

 

 

 

 

Spiranthes aestivalis (II)

 

 

 

OROBANCHACEAE

 

 

 

 

 

 

Cistanche deserticola (II) #1

 

 

PALMAE

(ARECACEAE)

 

 

 

palmut

 

 

Beccariophoenix madagascariensis (II)

 

 

 

Chrysalidocarpus decipiens (I)

 

 

 

 

 

Lemurophoenix halleuxii (II)

 

 

 

 

Marojejya darianii (II)

 

 

 

 

Neodypsis decaryi (II) #1

 

 

 

 

Ravenea louvelii(II)

 

 

 

 

Ravenea rivularis (II)

 

 

 

 

Satranala decussilvae (II)

 

 

 

 

Voanioala gerardii (II)

 

 

PAPAVERACEAE

 

 

 

unikkokasvit

 

 

 

Meconopsis regia (III Nepal) #1

 

PINACEAE

 

 

 

mäntykasvit

 

Abies guatemalensis (I)

 

 

 

PODOCARPACEAE

 

 

 

 

 

 

 

Podocarpus neriifolius (III Nepal) #1

 

 

Podocarpus parlatorei (I)

 

 

 

PORTULACACEAE

 

 

 

portulakkakasvit

 

 

Anacampseros spp. (II) #1

 

 

 

 

Avonia spp. #1

 

 

 

 

Lewisia serrata (II) #1

 

 

PRIMULACEAE

 

 

 

esikkokasvit

 

 

Cyclamen spp. (II) (11)#1

 

syklaamit

PROTEACEAE

 

 

 

silkkipensaskasvit

 

 

Orothamnus zeyheri (II) #1

 

 

 

 

Protea odorata (II) #1

 

 

RANUNCULACEAE

 

 

 

leinikkikasvit

 

 

Adonis vernalis (II) #2

 

kevätruusuleinikki

 

 

Hydrastis canadensis (II) #3

 

 

ROSACEAE

 

 

 

ruusukasvit

 

 

Prunus africana (II) #1

 

 

RUBIACEAE

 

 

 

matarakasvit

 

Balmea stormiae (I)

 

 

 

SARRACENIACEAE

 

 

 

tötterokasvit

 

 

Sarracenia spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja) #1

 

tötterölehdet

 

Sarracenia rubra ssp. alabamensis (I)

 

 

 

 

Sarracenia rubra ssp. jonesii (I)

 

 

 

 

Sarracenia oreophila (I)

 

 

 

SCROPHULARIACEAE

 

 

 

naamakukkaiskasvit

 

 

Picrorhiza kurrooa (II) #3

 

 

STANGERIACEAE

 

 

 

 

 

 

Bowenia spp. (II) #1

 

 

 

Stangeria eriopus (I)

 

 

 

TAXACEAE

 

 

 

marjakuusikasvit

 

 

Taxus chinensis (II) (12)#10

 

 

 

 

Taxus cuspidata (II) (12)#10

 

 

 

 

Taxus fuana (II) (12)#10

 

 

 

 

Taxus sumatrana (II) (12)#10

 

 

 

 

Taxus wallichiana (II) #10

 

 

TROCHODENDRACEAE

(TETRACENTRACEAE)

 

 

 

 

 

 

 

Tetracentron sinense (III Nepal) #1

 

THYMELEACEAE

(AQUILARIACEAE)

 

 

 

näsiäkasvit

 

 

Aquilaria spp. (II) #1

 

 

 

 

Gonystylus spp. (II) #1

 

 

 

 

Gyrinops spp. (II) #1

 

 

VALERIANACEAE

 

 

 

virmajuurikasvit

 

 

Nardostachys grandiflora #3

 

 

WELWITSCHIACEAE

 

 

 

 

 

 

Welwitschia mirabilis (II) #1

 

 

ZAMIACEAE

 

Zamiaceae spp. (II) (Lukuun ottamatta liitteeseen A sisältyviä lajeja) #1

 

 

 

Ceratozamia spp. (I)

 

 

 

 

Chigua spp. (I)

 

 

 

 

Encephalartos spp. (I)

 

 

 

 

Microcycas calocoma (I)

 

 

 

ZINGIBERACEAE

 

 

 

inkiväärikasvit

 

 

Hedychium philippinense (II) #1

 

 

ZYGOPHYLLACEAE

 

 

 

 

 

 

Guaiacum spp. (II) #2

 

 


 

Liite D

Suomenkielinen nimi

FAUNA

CHORDATA (SELKÄJÄNTEISET)

MAMMALIA

nisäkkäät

CARNIVORA

 

 

Canidae

 

koiraeläimet

 

Vulpes vulpes griffithi (III Intia) § 1

 

 

Vulpes vulpes montana (III Intia) § 1

 

 

Vulpes vulpes pusilla (III Intia) § 1

 

Mustelidae

Mustela altaica (III Intia) § 1

näätäeläimet

 

Mustela erminea ferghanae § 1 (III Intia)

 

 

Mustela kathiah (III Intia) § 1

 

 

Mustela sibirica (III Intia) § 1

 

AVES

linnut

ANSERIFORMES

 

 

Anatidae

 

sorsalinnut

 

Anas melleri

sorsat

madagaskarinsorsa

GALLIFORMES

 

 

Megapodiidae

 

isojalkakanat

 

Megapodius wallacei

 

Cracidae

 

hokkokanat

 

Penelope pileata

 

Phasianidae

 

peltokanat

 

Arborophila gingica

 

 

Syrmaticus reevesii § 2

 

COLUMBIFORMES

 

 

Columbidae

 

kyyhkyt

 

Columba oenops

 

 

Ducula pickeringii

 

 

Gallicolumba criniger

 

 

Ptilinopus marchei

 

 

Turacoena modesta

 

PASSERIFORMES

 

 

Cotingidae

 

kotingat

 

Procnias nudicollis

 

Pittidae

 

pitat

 

Pitta nipalensis

 

 

Pitta steerii

 

Bombycillidae

 

tilhet

 

Bombycilla japonica

 

Muscicapidae

 

siepot

 

Cochoa azurea

jaavanloistorastas

 

Cochoa purpurea

purppuraloistorastas

 

Garrulax formosus

punasiipitimali

 

Garrulax galbanus

keltarintatimali

 

Garrulax milnei

punanaurutimali

 

Niltava davidi

kiinansinisieppo

 

Stachyris whiteheadi

luzoninlymytimali

 

Swynnertonia swynnertoni (Tunnetaan myös nimellä Pogonicichla swynnertoni)

kuurintarastas

 

Turdus dissimilis

huppurastas

Sittidae

 

pähkinänakkelit

 

Sitta magna

isonakkeli

 

Sitta yuanensis

yunnaninnakkeli

Emberizidae

 

sirkut

 

Dacnis nigripes

 

 

Sporophila falcirostris

bahiansirkkunen

 

Sporophila frontalis

valkootsasirkkunen

 

Sporophila hypochroma

boliviansirkkunen

 

Sporophila palustris

suosirkkunen

Icteridae

 

turpiaalit

 

Sturnella militaris

 

Fringillidae

 

peipot

 

Carpodacus roborowskii

tiibetinpunavarpunen

 

Carduelis ambigua

kiinanvihervarpunen

 

Carduelis atrata

mustatikli

 

Pyrrhula erythaca

 

 

Serinus canicollis

 

 

Serinus hypostictus (Pidetty usein kaupan nimellä Serinus citrinelloides)

 

Estrildidae

 

loistopeipot

 

Amandava amandava

 

 

Cryptospiza reichenovii

 

 

Erythrura coloria

 

 

Erythrura viridifacies

 

 

Estrilda quartinia(Pidetty usein kaupan nimellä Estrilda melanotis)

 

 

Hypargos niveoguttatus

 

 

Lonchura griseicapilla

 

 

Lonchura punctulata

 

 

Lonchura stygia

 

Sturnidae

 

kottaraiset

 

Cosmopsarus regius

 

 

Mino dumontii

 

 

Sturnus erythropygius

 

Corvidae

 

varikset

 

Cyanocorax caeruleus

 

 

Cyanocorax dickeyi

 

REPTILIA

matelijat

TESTUDINATA

 

 

Emydidae

 

suokilpikonnat

 

Melanochelys trijuga

 

SAURIA

 

 

Gekkonidae

 

gekkoliskot

 

Rhacodactylus auriculatus

 

 

Rhacodactylus ciliatus

 

 

Rhacodactylus leachianus

 

 

Teratoscincus microlepis

 

 

Teratoscincus scincus

 

Scincidae

 

 

 

Tribolonotus gracilis

 

 

Tribolonotus novaeguineae

 

Cordylidae

 

vyöliskot

 

Zonosaurus karsteni

 

 

Zonosaurus quadrilineatus

 

SERPENTES

 

 

Colubridae

 

tarhakäärmeet

 

Elaphe carinata § 1

 

 

Elaphe radiata § 1

 

 

Elaphe taeniura § 1

 

 

Enhydris bocourti § 1

 

 

Homalopsis buccata § 1

 

 

Langaha nasuta

 

 

Leioheterodon madagascariensis

 

 

Ptyas korros § 1

 

 

Rhabdophis subminiatus § 1

 

Viperidae

 

kyykäärmeet

 

Calloselasma rhodostoma § 1

 

Hydrophiidae

 

merikäärmeet

 

Lapemis curtus (sisältää lajin Lapemis hardwickii) § 1

 

FLORA

AGAVACEAE

 

agaavekasvit

 

Calibanus hookeri

 

 

Dasylirion longissimum

 

ARACEAE

 

vehkakasvit

 

Arisaema dracontium

 

 

Arisaema erubescens

 

 

Arisaema galeatum

 

 

Arisaema nepenthoides

 

 

Arisaema sikokianum

 

 

Arisaema thunbergii var. urashima

 

 

Arisaema tortuosum

 

 

Biarum davisii ssp. marmarisense

 

 

Biarum ditschianum

 

COMPOSITAE

 

mykerökukkaiset (asterikasvit)

(ASTERACEAE)

Arnica montana § 3

 

 

Othonna cacalioides

 

 

Othonna clavifolia

 

 

Othonna hallii

 

 

Othonna herrei

 

 

Othonna lepidocaulis

 

 

Othonna retrorsa

 

ERICACEAE

 

kanervakasvit

 

Arctostaphylos uva-ursi § 3

sianpuolukka

GENTIANACEAE

 

katkerokasvit

 

Gentiana lutea § 3

 

LYCOPODIACEAE

 

liekokasvit

 

Lycopodium clavatum § 3

 

MENYANTHACEAE

 

raatekasvit

 

Menyanthes trifoliata § 3

 

PARMELIACEAE

 

karpeet

 

Cetraria islandica § 3

 

PASSIFLORACEAE

 

kärsimyskukkakasvit

 

Adenia glauca

 

 

Adenia pechuelli

 

PORTULACACEAE

 

portulakkakasvit

 

Ceraria carrissoana

 

 

Ceraria fruticulosa

 

LILIACEAE

 

liljakasvit

 

Trillium pusillum

 

 

Trillium rugelii

 

 

Trillium sessile

 

PEDALIACEAE

 

 

 

Harpagophytum spp § 3 .

 

SELAGINELLACEAE

 

 

 

Selaginella lepidophylla

 


(1)  Kaikki lajit ovat liitteessä I paitsi Lipotes vexillifer, Platanista spp., Berardius spp., Hyperoodon spp., Orcaella brevirostris, Physeter catodon (sisältää synonyymin Physeter macrocephalus), Sotalia spp., Sousa spp., Neophocaena phocaenoides, Phocoena sinus, Eschrichtius robustus (sisältää synonyymin Eschrichtius glaucus), Balaenoptera spp. (lukuun ottamatta Länsi-Grönlannin Balaenoptera acutorostrata ‐populaatiota), Megaptera novaeangliae, Balaena mysticetus, Eubalaena spp. (sisältyi aiemmin sukuun Balaena) ja Caperea marginata jotka sisältyvät liitteeseen I. Yleissopimuksen liitteessä II mainittujen lajien yksilöitä, mukaan lukien muut tuotteet ja johdannaiset kuin kaupallisiin tarkoituksiin valmistetut lihatuotteet, joita Grönlannin asukkaat pyydystävät asianomaisen toimivaltaisen viranomaisen myöntämällä luvalla, kohdellaan siten kuin ne kuuluisivat liitteeseen B. Vuotuinen vientikiintiö on vahvistettu nollaksi lajin Tursiops truncatus Mustanmeren populaation luonnosta saatuja ja pääasiassa kaupallisiin tarkoituksiin käytettäviä eläviä yksilöitä varten.

(2)  Botswanan, Namibian ja Etelä-Afrikan populaatiot (sisältyvät liitteeseen B):

Ainoastaan seuraavien yksilöiden ja tuotteiden viennin sallimiseksi: 1) metsästysmuistot muihin kuin kaupallisiin tarkoituksiin, 2) elävillä eläimillä käytävä kauppa in situ -suojeluohjelmia varten, 3) vuodilla käytävä kauppa; 4) nahkavalmisteilla käytävä kauppa muissa kuin kaupallisissa tarkoituksissa Botswanan osalta; kaupallisissa ja muissa kuin kaupallisissa tarkoituksissa Namibian ja Etelä-Afrikan osalta; 5) karvoilla käytävä kauppa kaupallisissa ja muissa kuin kaupallisissa tarkoituksissa Namibian osalta, 6) yksittäin merkityillä viimeisteltyihin koruihin sisältyvillä ekipa-esineillä, joille on myönnetty todistus, käytävä kauppa muissa kuin kaupallisissa tarkoituksissa Namibian osalta, 7) rekisteröidyllä käsittelemättömällä norsunluulla käytävä kauppa (Botswana ja Namibia: kokonaiset syöksyhampaat ja norsunluupalat, Etelä-Afrikka: kokonaiset syöksyhampaat ja vähintään 20 cm pitkät ja kilon painoiset leikatut norsunluupalat) seuraavin edellytyksin: i) ainoastaan kyseisestä valtiosta peräisin oleva ja hallituksen omistamissa rekisteröidyissä varastoissa oleva norsunluu (lukuun ottamatta takavarikoitua norsunluuta ja tuntemattomasta lähteestä peräisin olevaa norsunluuta) ja Etelä-Afrikan osalta ainoastaan Krugerin luonnonpuistosta peräisin oleva norsunluu; iii) ainoastaan kauppakumppaneille, joilla CITES-sihteeristö on yhteistyössä pysyvän komitean kanssa todennut olevan riittävä kansallinen lainsäädäntö ja sisäinen kaupan valvonta sen varmistamiseksi, että tuotua norsunluuta ei jälleenviedä ja että sitä hallinnoidaan päätöslauselman Conf.10.10 (rev. CoP12) kotimaista valmistusta ja kauppaa koskevien vaatimusten mukaisesti, iii) ei ennen kuin sihteeristö on tutkinut mahdolliset tuojamaat ja MIKE-ohjelmasta on toimitettu sihteeristölle perustiedot (esimerkiksi norsupopulaatioiden määrästä ja laittoman tappamisen määrästä; iv) kaupan kohteena voi olla enintään 20 000 kg (Botswana), 10 000 kg (Namibia) ja 30 000 kg (Etelä-Afrikka) norsunluuta, joka toimitetaan yhtenä lähetyksenä sihteeristön tiukassa valvonnassa; v) kaupan tuotto käytetään yksinomaan norsujen suojeluun ja yhteisön suojelu- ja kehitysohjelmiin, joita toteutetaan norsujen levinneisyysalueella tai sen läheisyydessä; vi) vasta pysyvän komitean todettua, että edellä mainitut edellytykset on täytetty. Sihteeristön ehdotuksesta pysyvä komitea voi päättää mainitun kaupan osittaisesta tai täydellisestä lopettamisesta, jos todetaan, etteivät viejä- tai tuojamaat enää täytä edellä mainittuja edellytyksiä, tai jos mainitun kaupan osoitetaan vaikuttavan haitallisesti muihin norsupopulaatioihin. Kaikki muut yksilöt katsotaan liitteessä A lueteltujen lajien yksilöiksi, ja niiden kauppaa säännellään sen mukaisesti.

(3)  Zimbabwen populaatio (sisältyy liitteeseen B):

Ainoastaan seuraavien yksilöiden ja tuotteiden viennin sallimiseksi: 1) metsästysmuistot muihin kuin kaupallisiin tarkoituksiin; 2) elävillä eläimillä käytävä kauppa asianmukaisiin ja hyväksyttäviin tarkoituksiin; 3) vuotavalmisteiden vienti; 4) nahkavalmisteiden ja norsunluuveistosten vienti muissa kuin kaupallisissa tarkoituksissa. Kaikki muut yksilöt katsotaan liitteessä A lueteltujen lajien yksilöiksi, ja niiden kauppaa säännellään sen mukaisesti. Sen varmistamiseksi, että silloin kun a) elävien eläinten kaupan tarkoitukset ovat asianmukaisia ja hyväksyttäviä ja/tai b) tuonnin tarkoitus on muu kuin kaupallinen, vientiluvat ja jälleenvientitodistukset voidaan myöntää vasta sen jälkeen, kun luvan tai todistuksen myöntävä hallintoviranomainen on vastaanottanut tuontivaltion hallintoviranomaiselta todistuksen, josta käy ilmi, että tapauksessa a, tämän asetuksen 4 artiklan 1 artiklan c alakohdan mukaisesti toimivaltainen tieteellinen viranomainen on tarkistanut tilat ja ehdotetun vastaanottajan on todettu varustautuneen asianmukaisesti eläinten majoittamista ja hoitoa varten ja/tai tapauksessa b tämän asetuksen 4 artiklan 1 kohdan d alakohdan mukaisesti hallintoviranomainen on vakuuttunut siitä, ettei yksilöitä käytetä ensisijaisesti kaupallisiin tarkoituksiin.

(4)  Argentiinan populaatio (sisältyy liitteeseen B):

Ainoastaan liitteessä B olevien populaatioiden elävien vikunjojen villan sekä siitä tehtyjen kankaiden ja tuotteiden sekä muiden käsiteollisuustuotteiden kansainvälisen kaupan sallimiseksi. Kankaan nurjalla puolella on oltava niiden valtioiden vahvistama logo, joiden alueella vikunjoja esiintyy ja jotka ovat ’Convenio para la Conservación y Manejo de la Vicuña’ -sopimuksen osapuolia, ja kankaan reunassa sanat ’VICUÑA-ARGENTIINA’. Muissa tuotteissa on oltava merkintä, joka sisältää logon ja sanat ’VICUÑA-ARGENTIINA-ARTESANÍA’. Kaikki muut yksilöt katsotaan liitteessä A lueteltujen lajien yksilöiksi, ja niiden kauppaa säännellään sen mukaisesti.

(5)  Bolivian populaatio (sisältyy liitteeseen B):

Ainoastaan elävien vikunjojen villan kansainvälisen kaupan sallimiseksi. Villassa on oltava niiden valtioiden vahvistama logo, joiden alueella vikunjoja esiintyy ja jotka ovat ’Convenio para la Conservación y Manejo de la Vicuña’ -sopimuksen osapuolia, ja kankaan reunassa sanat ’VICUÑA-BOLIVIA’. Muissa tuotteissa on oltava merkintä, joka sisältää logon ja sanat ’VICUÑA-BOLIVIA-ARTESANÍA’. Kaikki muut yksilöt katsotaan liitteessä A lueteltujen lajien yksilöiksi, ja niiden kauppaa säännellään sen mukaisesti.

(6)  Chilen populaatio (sisältyy liitteeseen B):

Ainoastaan liitteessä B olevien populaatioiden elävien vikunjojen villan sekä siitä tehtyjen kankaiden ja tuotteiden, mukaan luettuina ylellisyystavaroiden ja kudonnaisten, kansainvälisen kaupan sallimiseksi. Kankaan nurjalla puolella on oltava niiden valtioiden vahvistama logo, joiden alueella vikunjoja esiintyy ja jotka ovat ’Convenio para la Conservación y Manejo de la Vicuña’ -sopimuksen osapuolia, ja kankaan reunassa sanat ’VICUÑA-CHILE’. Muissa tuotteissa on oltava merkintä, joka sisältää logon ja sanat ’VICUÑA-CHILE-ARTESANÍA’. Kaikki muut yksilöt katsotaan liitteessä A lueteltujen lajien yksilöiksi, ja niiden kauppaa säännellään sen mukaisesti.

(7)  Perun populaatio (sisältyy liitteeseen B):

Ainoastaan elävien vikunjojen villan ja osapuolien konferenssin yhdeksännen kokouksen aikaan (marraskuussa 1994) Perussa olleen 3 249 kilon villavaraston sekä niistä tehtyjen kankaiden ja tuotteiden, mukaan luettuina ylellisyystavaroiden ja kudonnaisten, kansainvälisen kaupan sallimiseksi. Kankaan nurjalla puolella on oltava niiden valtioiden vahvistama logo, joiden alueella vikunjoja esiintyy ja jotka ovat ’Convenio para la Conservación y Manejo de la Vicuña’ -sopimuksen osapuolia, ja kankaan reunassa sanat ’VICUÑA-PERU’. Muissa tuotteissa on oltava merkintä, joka sisältää logon ja sanat ’VICUÑA-PERU-ARTESANÍA’. Kaikki muut yksilöt katsotaan liitteessä A lueteltujen lajien yksilöiksi, ja niiden kauppaa säännellään sen mukaisesti.

(8)  Tämän asetuksen säännöksiä ei sovelleta seuraaviin:

Fossiilit

Korallihiekka eli aines, joka kokonaisuudessaan tai osittain koostuu hienoksi rikkoutuneista kuolleen korallin paloista, joiden läpimitta on enintään 2 mm, ja joka voi myös sisältää muun muassa huokoseläinten jäännöksiä, nilviäisten ja äyriäisten kuoria sekä kalkkilevää

Korallinpalat (mukaan luettuna sora ja irtokiviaines) eli irralliset muodoltaan sormimaisen kuolleen rikkoutuneen korallin palat ja muu aines, joka on läpimitaltaan 2-30 mm.

(9)  Tämän asetuksen säännöksiä ei sovelleta seuraavien risteymien ja/tai lajikkeiden keinotekoisesti lisättyihin yksilöihin

Hatiora x graeseri

Schlumbergera x buckleyi

Schlumbergera russelliana x Schlumbergera truncata

Schlumbergera orssichiana x Schlumbergera truncata

Schlumbergera opuntioides x Schlumbergera truncata

Schlumbergera truncata (lajikkeet)

Cactaceae spp. - lajin klorofyllittömät värimutaatiot, jotka on vartettu seuraaviin perusrunkoihin: Harrisia ’Jusbertii’, Hylocereus trigonus ja Hylocereus undatus

Opuntia microdasys (lajikkeet)

(10)  Sukujen Cymbidium, Dendrobium, Phalaenopsis jad Vanda risteymien keinotekoisesti lisätyt yksilöt eivät kuulu asetuksen soveltamisalaan, kun: a) yksilöt myydään yksittäisistä, vähintään 20 kasvia sisältävistä pakkauksista (esimerkiksi pahvipakkaukset, laatikot tai sälelaatikko) koostuvina lähetyksinä; ja b) pakkauksessa olevat kasvit voidaan helposti tunnistaa keinotekoisesti lisätyiksi yksilöiksi, koska ne ovat pitkälti yhdenmukaisia ja terveitä, ja c) lähetyksiin liitetään lähettäjän allekirjoittama asiakirja-aineisto, kuten lasku, johon on selkeästi merkitty kunkin risteymän kasvien määrä. Seuraavien risteymien keinotekoisesti lisätyt yksilöt eivät kuulu asetuksen soveltamisalaan:

Cymbidium: suvun sisäiset lajienväliset ja sukujenväliset risteymät

Dendrobium: Suvun sisäiset lajienväliset risteymät, jotka tunnetaan puutarhanhoidossa nobile- ja phalaenopsis-risteyminä.

Phalaenopsis: suvun sisäiset lajien väliset ja sukujen väliset risteymät

Vanda: suvun sisäiset lajien väliset ja sukujen väliset risteymät: a) niillä käydään kauppaa kukkivana eli kussakin yksilössä on vähintään yksi auennut kukka, jonka terälehdet ovat taipuneet, b) ne on ammattimaisesti käsitelty kaupallista vähittäismyyntiä varten eli niissä on painetut merkinnät ja ne on pakattu painettuihin pakkauksiin, c) ne voidaan helposti tunnistaa keinotekoisesti lisätyiksi yksilöiksi, koska ne ovat pitkälti yhdenmukaisia puhtautensa, vahingoittumattomien kukintojensa, koskemattoman juuristonsa ja sellaisten vaurioiden osalta, joita voisi esiintyä luonnosta otetuilla kasveilla; d) niillä ei ole luonnonvaraisuudesta kertovia ominaisuuksia, kuten hyönteisten tai muiden eläinten aiheuttamia vaurioita, lehtiin kiinnittynyttä sieni- tai leväkasvustoa tai keräyksen aiheuttamia vaurioita kukinnoissa, juurissa, lehdissä tai muissa osissa; ja e) merkinnöistä tai pakkauksista käy ilmi yksilön tuotenimi, maa, jossa keinotekoinen lisäys on tehty, tai, mikäli kyseessä on tuotantoprosessin aikana käyty kansainvälinen kauppa, maa, jossa yksilö merkittiin ja pakattiin, ja merkinnöissä tai pakkauksissa on kukan valokuva tai niistä käy muuten ilmi merkintöjen ja pakkausten asianmukainen käyttö helposti tarkistettavalla tavalla.

Kasveihin, jotka eivät selkeästi kuulu poikkeuksen piiriin, on liitettävä asianmukaiset CITES-asiakirjat.

kun:

(11)  Asetuksen säännöksiä ei sovelleta lajin Cyclamen persicum lajikkeiden keinotekoisesti lisättyihin yksilöihin. Poikkeus ei kuitenkaan koske sellaisia yksilöitä, joita pidetään kaupan lepotilassa olevina mukuloina.

(12)  Poikkeus: kokonaiset keinotekoisesti lisätyt kasvit ruukuissa tai muissa pienissä astioissa. Jokaisessa lähetyksessä on oltava merkinnät tai asiakirja, jossa näkyy taksonin tai taksonien nimi sekä teksti ’keinotekoisesti lisätty’.


Top