EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62014TN0810

Cauza T-810/14: Acțiune introdusă la 12 decembrie 2014 – Portugalia/Comisia

JO C 65, 23.2.2015, p. 40–40 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

23.2.2015   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 65/40


Acțiune introdusă la 12 decembrie 2014 – Portugalia/Comisia

(Cauza T-810/14)

(2015/C 065/55)

Limba de procedură: portugheza

Părțile

Reclamantă: Republica Portugheză (reprezentanți: L. Inez Fernandes, J. Arsénio de Oliveira și S. Nunes de Almeida, agenți)

Pârâtă: Comisia Europeană

Concluziile

Reclamanta solicită Tribunalului:

Declararea nulității actului de lichidare transmis de Secretariatul General al Comisiei prin scrisoarea cu numărul 2014D/14507 din 6 octombrie 2014 și

obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată.

Motivele și principalele argumente

În susținerea acțiunii, reclamanta invocă șase motive.

1.

Primul motiv întemeiat pe uzurparea de către Comisie a unor competențe care țin de sfera jurisdicțională a Uniunii, care constituie astfel un viciu de necompetență.

2.

Al doilea motiv întemeiat pe încălcarea tratatelor sau a oricărei norme de drept referitoare la aplicarea acestora prin faptul că actul în cauză este întemeiat pe o separare artificială a efectelor rezultând din Hotărârea pronunțată de Curte în cauza C-292/11 P.

3.

Al treilea motiv întemeiat pe nerespectarea autorității de lucru judecat, prin faptul că actul în cauză este afectat de o încălcare a tratatelor sau a oricărei norme de drept referitoare la aplicarea lor.

4.

Al patrulea motiv întemeiat pe nerespectarea principiilor securității juridice, stabilității raporturilor juridice și protecției încrederii legitime, consacrate de dreptul Uniunii.

5.

Al cincilea motiv întemeiat pe încălcarea principiului interzicerii dublei sancționări, care se opune ca o parte să obțină, printr-un nou act juridic individual, ceea ce ea nu a obținut anterior prin alte decizii judiciare de anulare.

6.

Al șaselea motiv întemeiat pe nerespectarea repartizării competențelor între statele membre și Comisie, care constituie un viciu de necompetență, întrucât Comisia a încercat să restrângă posibilitatea statelor membre de a stabili un termen rezonabil de vacatio legis.


Top