EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62011CN0215

Cauza C-215/11: Cerere de pronunțare a unei hotărâri preliminare formulată de Sąd Okręgowy we Wrocławiu (Republica Polonă) la 9 mai 2011 — Iwona Szyrocka/Siger Technologie GmbH

JO C 219, 23.7.2011, p. 7–7 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

23.7.2011   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 219/7


Cerere de pronunțare a unei hotărâri preliminare formulată de Sąd Okręgowy we Wrocławiu (Republica Polonă) la 9 mai 2011 — Iwona Szyrocka/Siger Technologie GmbH

(Cauza C-215/11)

2011/C 219/08

Limba de procedură: polona

Instanța de trimitere

Sąd Okręgowy we Wrocławiu

Părțile din acțiunea principală

Reclamantă: Iwona Szyrocka

Pârâtă: Siger Technologie GmbH

Întrebările preliminare

1.

Articolul 7 din Regulamentul (CE) nr. 1896/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 decembrie 2006 de instituire a unei proceduri europene de somație de plată trebuie interpretat în sensul că

(a)

reglementează în mod exhaustiv toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o cerere de somație europeană de plată,

sau în sensul că

(b)

stabilește doar cerințele minime pentru o astfel de cerere, iar în ceea ce privește aspectele nereglementate prin această dispoziție se vor aplica normele de drept național?

2.

În cazul în care răspunsul la întrebarea 1 b) este afirmativ, dacă cererea nu îndeplinește condițiile de formă prevăzute de dreptul statului membru (de exemplu nu a fost anexată o copie a cererii pentru partea adversă sau nu este indicată valoarea obiectului litigiului), reclamantul trebuie să fie chemat să își completeze cererea conform dreptului național, în temeiul articolului 26 din Regulamentul nr. 1896/2006 sau în temeiul articolului 9 din același regulament?

3.

Articolul 4 din Regulamentul nr. 1896/2006 trebuie interpretat în sensul în care caracteristicile unei creanțe pecuniare, menționate în această normă, respectiv caracterul lichid și exigibil al creanței la data introducerii cererii de somație europeană de plată se referă exclusiv la creanța principală sau și la dobânzile de întârziere?

4.

Articolul 7 alineatul (2) litera (c) din Regulamentul nr. 1896/2006 trebuie interpretat în sensul că, în procedura europeană de somație de plată, în cazul în care legislația statului membru de origine nu prevede o adăugare automată a dobânzilor, pot fi cerute alături de creanța principală:

(a)

toate dobânzile, inclusiv așa-numitele dobânzi deschise (calculate începând cu o dată fixă a exigibilității și până la ziua plății nedeterminată printr-o dată, de exemplu „începând din 20 martie 2011 și până în ziua plății”);

(b)

doar dobânzile calculate începând cu o dată fixă a exigibilității până la introducerea cererii sau până la emiterea somației de plată;

(c)

exclusiv dobânzile calculate începând cu o dată a exigibilității determinată cu precizie și până la introducerea cererii?

5.

În cazul unui răspuns afirmativ la întrebarea 4 a), cum trebuie formulată decizia instanței cu privire la dobânzi în somația de plată în temeiul Regulamentului nr. 1896/2006?

6.

În cazul unui răspuns afirmativ la întrebarea 4 b), cine trebuie să indice valoarea dobânzilor, reclamantul sau instanța din oficiu?

7.

În cazul unui răspuns afirmativ la întrebarea 4 c), reclamantul este obligat să indice în cerere valoarea dobânzilor calculate?

8.

În cazul în care reclamantul nu calculează dobânzile solicitate până la introducerea cererii, instanța este obligată să le calculeze din oficiu sau trebuie să îl invite pe reclamant să completeze cererea în temeiul articolului 9 din Regulamentul nr. 1896/2006?


Top