EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62008TN0536

Sag T-536/08: Sag anlagt den 9. december 2008 — Huvis mod Rådet

EUT C 55 af 7.3.2009, p. 28–29 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

7.3.2009   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 55/28


Sag anlagt den 9. december 2008 — Huvis mod Rådet

(Sag T-536/08)

(2009/C 55/53)

Processprog: engelsk

Parter

Sagsøger: Huvis Corporation (Seoul, Republikken Korea) (ved lawyers J.-F. Bellis, F. Di Gianni og R. Antonini)

Sagsøgt: Rådet for Den Europæiske Union

Sagsøgerens påstande

Annullation af Rådets forordning (EF) nr. 893/2008 af 10. september 2008 om opretholdelse af antidumpingtolden på importen af korte syntetiske fibre af polyester med oprindelse i Belarus, Folkerepublikken Kina, Saudi-Arabien og Korea efter en delvis interimsundersøgelse i henhold til artikel 11, stk. 3, i forordning (EF) nr. 384/96 (1), for så vidt som den ikke ophæver den antidumpingtold, der finder anvendelse på sagsøgeren, med virkning fra den 29. december 2006, dvs. den dato, hvor importen af korte syntetiske fibre af polyester med oprindelse i Taiwan og Malaysia blev genstand for midlertidig antidumpingtold, hvilken told Kommissionen besluttede ikke at opkræve i sin afgørelse nr. 2007/430/EF af 19. juni 2007 (2).

Rådet for Den Europæiske Union tilpligtes at betale sagens omkostninger.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Med dette søgsmål har sagsøgeren, som er et selskab etableret i Korea, nedlagt påstand om delvis annullation af Rådets forordning nr. 893/2008 i det omfang, den ikke med virkning fra den 29. december 2006 ophæver den antidumpingtold, der finder anvendelse på korte syntetiske fibre af polyester (PSF) fremstillet af sagsøgeren, og med oprindelse i Korea. Sagsøgeren har gjort gældende, at samme behandling, der blev anvendt i Kommissionens afgørelse nr. 2007/430/EF for PSF med oprindelse i Taiwan og Malaysia, bør anvendes for PSF med oprindelse i Korea. Derfor bør antidumpingtolden efter sagsøgerens opfattelse ophæves fra samme dato, for så vidt angår PSF med oprindelse i Korea.

Sagsøgeren har gjort to anbringender gældende til støtte for sine påstande.

Sagsøgeren har gjort gældende, at Fællesskabets institutioner, ved at opretholde antidumpingforanstaltninger for import af PSF med oprindelse i Korea, mens import af PSF fra Malaysia og Taiwan ikke var genstand for antidumpingforanstaltninger, har tilsidesat det grundlæggende princip om forbud mod forskelsbehandling. Sagsøgeren har bestridt de tre argumenter, Rådet har fremsat som begrundelse for forskelsbehandlingen. Den omstændighed, at klagen vedrørende PSF med oprindelse i Malaysia og Taiwan blev trukket tilbage, og at Rådet ikke traf en endelig afgørelse, kan efter sagsøgerens opfattelse ikke begrunde forskelsbehandlingen for så vidt angår PSF med oprindelse i Korea. Sagsøgeren har endvidere bestridt, at den omstændighed, at testen af, om der foreligger fællesskabsinteresse, som blev anvendt i sagen om PSF med oprindelse i Malaysia og Taiwan, adskilte sig fra den test, som blev anvendt i sagen om PSF med oprindelse i Korea, kan begrunde forskelsbehandlingen af sidstnævnte. Sagsøgeren har endvidere, i modsætning til det af Rådet hævdede, gjort gældende, at den omstændighed, at der vedrørende fællesskabsinteressen blev udledt forskellige konklusioner i forbindelse med undersøgelserne af Malaysia og Taiwan på den ene side, og Korea på den anden side, heller ikke kunne begrunde forskelsbehandlingen.

Desuden har sagsøgeren gjort gældende, at afgørelsen, hvorefter afslutningen af antidumpingproceduren vedrørende importen af PSF fremstillet og eksporteret af sagsøgeren, ikke er begrundet i fællesskabsinteresser, er behæftet med grundlæggende selvmodsigelser og er usammenhængende.


(1)  EUT L 247, s. 1.

(2)  2007/430/EF: Kommissionens afgørelse af 19.6.2007 om afslutning af antidumpingproceduren vedrørende importen af korte syntetiske fibre af polyester (PSF) med oprindelse i Malaysia og Taiwan og frigivelse af de beløb, for hvilke der er stillet sikkerhed i form af midlertidig told (EUT L 160, s. 30).


Top