ISSN 1977-1029

doi:10.3000/19771029.CA2011.334.rom

Jurnalul Oficial

al Uniunii Europene

C 334A

European flag  

Ediţia în limba română

Comunicări şi informări

Anul 54
15 noiembrie 2011


Informarea nr.

Cuprins

Pagina

 

V   Anunțuri

 

PROCEDURI ADMINISTRATIVE

 

Comisia Europeană

2011/C 334A/01

Anunț de post vacant pentru funcția de director (gradul AD 14) al Întreprinderii comune europene pentru ITER și pentru dezvoltarea energiei de fuziune — COM/2011/10319

1

LISTA JURNALELOR OFICIALE, SERIA C A, CONCURSURI

În continuare se găsește lista Jurnalelor Oficiale din seria C A care au fost publicate în anul în curs.

Dacă nu există mențiuni speciale, Jurnalele Oficiale s-au publicat în toate versiunile lingvistice.

19

(PL)

24

 

35

(DE/EN/FR)

37

(PL/RO)

60

 

68

 

76

(DE/EN/FR)

82

 

91

 

98

 

114

(DA)

121

(DA)

122

 

135

 

140

(BG/ET/HU/MT/PL/SL/SV)

142

 

146

 

147

(EN/IT/MT/SV)

155

(EN/ES/ET/FR/NL/PL/PT/SK/SL/SV)

156

 

157

 

162

 

169

(EN)

177

(DE/EN/FR)

180

(BG/RO)

181

(DA)

183

(SL)

185

 

193

(BG/RO)

198

(CS/HU/LT/MT/PL/SK)

206

(CS/ES/LV/MT/SV)

208

(DE/EN/FR)

221

 

222

(BG/RO)

223

 

229

 

257

 

258

 

270

 

271

 

278

(EN)

279

(FR)

281

(DA)

284

(DE)

285

(LT)

286

(NL)

292

(RO)

294

(DE/EN/FR)

303

(DE/EN/FR)

304

(DA/EN)

307

 

309

(DE/EN/FR)

312

(DE/EN/FR)

315

 

321

(EN/FR)

324

 

330

(DE/EN/FR)

334

 

RO

 


V Anunțuri

PROCEDURI ADMINISTRATIVE

Comisia Europeană

15.11.2011   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

CA 334/1


Anunț de post vacant pentru funcția de director (gradul AD 14)

al Întreprinderii comune europene pentru ITER și pentru dezvoltarea energiei de fuziune

COM/2011/10319

(2011/C 334 A/01)

1.   Cine suntem

Întreprinderea comună pentru ITER și pentru dezvoltarea energiei de fuziune [Fuziune pentru Energie (F4E)] a fost instituită în urma unei decizii a Consiliului Uniunii Europene din 27 martie 2007 (1) pentru o perioadă de 35 de ani.

Prin F4E se aduce contribuția europeană la ITER. Întreprinderea comună contribuie, de asemenea, la activitățile din cadrul abordării extinse cu Japonia și coordonează activitățile de pregătire a construirii unui reactor de fuziune experimental (DEMO) și a instalațiilor conexe.

Rolul principal al F4E este de a aduce, în timp util și conform cerințelor ITER, contribuția europeană la construirea ITER. Alte componente sunt puse la dispoziție de ceilalți semnatari pentru ITER, și anume SUA, Japonia, Rusia, China, Republica Coreea și India. Resursele orientative considerate necesare pentru o durată a F4E de 35 de ani sunt de ordinul a 10 miliarde EUR.

Căutăm să numim un director cu un mandat de cinci ani, care poate fi prelungit o singură dată.

2.   Ce propunem

Directorul are funcția de director executiv, responsabil de administrarea curentă a F4E sub îndrumarea Consiliului de conducere al F4E și în strânsă coordonare cu Comisia Europeană, în calitate de reprezentant al Euratom în cadrul Consiliului ITER. Directorul va fi reprezentantul juridic al întreprinderii comune (articolul 8 din Statutul F4E) și va gestiona personalul F4E, care este format în prezent din 160 de persoane și va crește progresiv până la 200-250 de persoane în etapa de construcție. Directorul răspunde în fața Consiliului de conducere.

Responsabilitățile directorului includ:

asigurarea realizării obiectivelor organizației în conformitate cu misiunea acesteia și, în special, a acordării contribuțiilor europene la Organizația internațională ITER în timp util și în conformitate cu cerințele ITER și cu costurile convenite;

raportarea în fața Consiliului de conducere și obținerea aprobării acestuia în ceea ce privește aspectele strategice și bugetare legate de F4E;

colaborarea eficace cu toate părțile interesate: Organizația internațională ITER, alte agenții locale ITER, alți membri ai F4E și, în special, Comisia Europeană, care a preluat rolul Euratom de parte-gazdă a acordului privind ITER și responsabilitățile speciale care decurg din acest acord;

numirea și conducerea personalului F4E și cultivarea unui spirit de echipă și a unui mediu de lucru favorabil;

pregătirea și punerea în aplicare a unui plan de proiect general care stabilește programul de lucru al F4E și asigură utilizarea cât mai eficace a resurselor sale;

dezvoltarea și punerea în aplicare a strategiilor pentru achiziționarea de componente de către F4E, respectând bugetul și termenele stabilite, inclusiv toate activitățile conexe de C&D;

atribuirea și monitorizarea contractelor de achiziții în conformitate cu procedurile corespunzătoare;

asigurarea gestionării bugetului F4E în mod eficient și în conformitate cu principiile bunei gestiuni financiare;

comunicarea cu publicul în legătură cu toate aspectele privind misiunea F4E;

asigurarea faptului că activitățile organizației generează sinergii cu celelalte părți ale programului european integrat de fuziune (asociațiile Euratom pentru fuziune și Acordul european privind dezvoltarea fuziunii).

3.   Profilul căutat

Candidatul selecționat trebuie să aibă:

experiență dovedită și încununată de succes la un nivel înalt de conducere într-o organizație importantă, precum și în ceea ce privește gestionarea de resurse financiare semnificative;

capacități excelente de a asigura conducerea unei organizații care este angajată în cooperarea științifică internațională cu o amploare și o importanță fără precedent pentru Uniunea Europeană;

capacitate și experiență foarte bună în dezvoltarea și gestionarea de proiecte mari de înaltă tehnologie într-un mediu european sau internațional, în special în ceea ce privește implementarea acestora prin contracte de achiziții;

capacitate dovedită de a gestiona activitățile de achiziții de mare amploare, în conformitate cu cele mai înalte standarde de răspundere și cerințe de transparență;

capacitatea de a comunica eficient cu publicul și de a stabili relații de lucru bune cu toate părțile interesate relevante.

Următoarele aptitudini și experiențe ar constitui un avantaj:

experiență în construcția de instalații nucleare, inclusiv interacțiuni cu autoritatea pentru siguranța nucleară;

o bună înțelegere a tehnologiilor dispozitivelor de fuziune;

o bună înțelegere a activităților, a politicilor și a programelor de cercetare la nivel european și internațional în domeniul fuziunii.

4.   Candidații trebuie

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii la data-limită de depunere a candidaturilor:

Cetățenie: să fie cetățeni ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene sau ai unei țări terțe, membru al F4E (Elveția).

Titlu sau diplomă universitară: să aibă:

un nivel de studii corespunzător unui ciclu complet de studii universitare într-o disciplină științifică sau de inginerie care să îi permită să urmeze cursuri postuniversitare, absolvite cu diplomă, atunci când durata normală a studiilor respective este de patru ani sau mai mult;

sau

un nivel de studii corespunzător unui ciclu complet de studii universitare într-o disciplină științifică sau de inginerie, absolvite cu diplomă, și o experiență profesională adecvată de cel puțin un an, în cazul în care durata normală a studiilor respective este de cel puțin trei ani (această experiență profesională de un an nu poate fi inclusă în calculul numărului de ani de experiență profesională postuniversitară cerut în cele ce urmează).

Experiență profesională: să aibă cel puțin 15 ani de experiență profesională postuniversitară dobândită după obținerea calificărilor menționate anterior.

Experiență într-o funcție de conducere: din această experiență profesională de 15 ani, cel puțin 5 ani trebuie să fi fost dobândiți într-o funcție de conducere la nivel înalt într-o organizație importantă (din sectorul public sau privat) (2).

Limbi cunoscute: să aibă o cunoaștere temeinică a limbii engleze și o cunoaștere satisfăcătoare a cel puțin uneia dintre limbile oficiale ale Uniunii.

Limita de vârstă: să poată duce la bun sfârșit un mandat complet de cinci ani înainte de încheierea lunii în care împlinesc vârsta de 65 de ani.

5.   Independență și declarația de interese

Directorul va trebui să dea o declarație prin care se angajează să acționeze în mod independent în interesul public, precum și o declarație cu privire la orice interese despre care s-ar putea considera că îi afectează independența. Candidații trebuie să își confirme disponibilitatea de a da aceste declarații în dosarul lor de candidatură.

6.   Selecția și numirea

În vederea procesului de selecție, se va institui un comitet de preselecție. Acest comitet va invita la un interviu candidații cu profilul cel mai potrivit pentru cerințele specifice ale postului, selectați pe baza meritelor lor și a criteriilor menționate anterior. Ulterior, candidații incluși pe o listă restrânsă de către comitetul de preselecție vor fi invitați la un interviu cu Comitetul consultativ privind numirile al Comisiei (CCN); înainte de acest interviu, vor trebui să participe la teste în cadrul unui centru de evaluare condus de consultanți de recrutare externi. Candidații care vor fi incluși pe lista restrânsă de către CCN vor fi invitați la un interviu cu comisarul (comisarii) responsabil(i) de domeniul respectiv.

În urma acestor interviuri, Comisia va adopta o listă restrânsă a candidaților celor mai potriviți, care va fi comunicată Consiliului de conducere al F4E. Acesta din urmă va chema la un interviu candidații incluși pe listă și va numi directorul dintre aceștia. Includerea pe această listă nu garantează numirea. Candidații trebuie să aibă în vedere faptul că, în acest stadiu, lista de candidați poate fi publicată. Este posibil să li se ceară candidaților să participe și la alte interviuri și/sau teste în afara celor indicate mai sus.

7.   Egalitatea de șanse

Întreprinderea comună aplică o politică a egalității de șanse și a nediscriminării, în conformitate cu articolul 1d din Statutul funcționarilor (3).

8.   Condiții de încadrare în muncă

Directorul va fi numit ca membru al personalului F4E, în calitate de agent temporar cu gradul AD 14, în conformitate cu articolul 2 litera (a) din Regimul aplicabil celorlalți agenți ai Uniunii Europene, pentru o perioadă de cinci ani, care poate fi prelungită o singură dată, astfel cum se stipulează la articolul 8 alineatul (2) din statutul F4E.

Locul de angajare este Barcelona, Spania, unde își are sediul „Fuziune pentru energie”.

9.   Procedura de depunere a candidaturii

Pentru ca dosarele de candidatură să fie valabile, candidații trebuie să trimită:

1.

o scrisoare de motivație; și

2.

un curriculum vitae într-un format la alegere (CV). De preferință, CV-ul ar trebui întocmit pe baza modelului de CV Europass (4). Candidații sunt invitați în mod expres să evidențieze și să prezinte pe scurt experiența și competențele relevante pentru post și să precizeze dimensiunea personalului, bugetul, natura departamentelor gestionate anterior și relația ierarhică pe care au avut-o cu conducerea organizației.

Candidaturile incomplete vor fi respinse.

În această etapă nu trebuie trimise documente justificative (de exemplu, copii legalizate ale diplomelor/certificatelor, referințe, dovezi privind experiența profesională etc.), însă acestea trebuie prezentate, dacă sunt cerute, într-o etapă ulterioară a procedurii.

Candidaturile trebuie trimise la următoarea adresă de e-mail:

Rtd-avisdevacances@ec.europa.eu

Pentru a facilita procesul de selecție, toată corespondența cu candidații privind acest post vacant se va efectua în limba engleză.

Candidații sunt rugați să semnaleze la adresa menționată anterior, în scris și fără întârziere, orice eventuală schimbare de adresă.

Persoana de contact pentru informații suplimentare:

 

domnul Yvan CAPOUET — Tel. +32 22954058 — mail: yvan.capouet@ec.europa.eu

10.   Data-limită

Candidaturile trebuie trimise prin e-mail până la 12 ianuarie 2012.

Comisia își rezervă dreptul de a prelungi termenul de depunere a candidaturilor pentru acest post vacant, prin publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

11.   Informații importante pentru candidați

Se atrage atenția candidaților că deliberările comitetelor de selecție sunt confidențiale. Se interzice candidaților sau oricărei alte persoane care acționează în numele lor să stabilească contacte directe sau indirecte cu membrii acestor comitete.

12.   Protecția datelor cu caracter personal

Comisia și F4E se vor asigura că datele cu caracter personal ale candidaților sunt prelucrate în conformitate cu Regulamentul privind protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către instituțiile și organele comunitare și privind libera circulație a acestor date (5).

Declarația de confidențialitate poate fi consultată la adresa http://ec.europa.eu/dgs/human-resources/privacystatement_agencies_en.htm.


(1)  Decizia 2007/198/Euratom a Consiliului (JO L 90, 30.3.2007, p. 58).

(2)  În CV-urile lor, candidații ar trebui să indice, cel puțin pentru perioada de 5 ani în cursul căreia a fost dobândită experiența într-o funcție de conducere la nivel înalt: 1. denumirea și natura funcțiilor de conducere deținute; 2. numărul de angajați aflați în subordine în perioada în care au deținut funcțiile respective; 3. dimensiunea bugetelor gestionate; și 4. numărul nivelurilor ierarhice superioare și inferioare, precum și numărul de posturi existente la același nivel ierarhic cu cel al candidatului.

(3)  JO L 124, 27.4.2004, p. 1.

(4)  CV-ul Europass poate fi descărcat de pe site-ul: http://europass.cedefop.europa.eu/htm/index.htm.

(5)  Regulamentul (CE) nr. 45/2001 al Parlamentului European și al Consiliului din 18 decembrie 2000 (JO L 8, 12.1.2001, p. 1).