30.12.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 473/1


KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) 2021/2280

af 16. december 2021

om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 338/97 om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed og Kommissionens forordning (EF) nr. 865/2006 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 338/97

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 338/97 af 9. december 1996 om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed (1), særlig artikel 19, stk. 3, 4 og 5, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

I forordning (EF) nr. 338/97 fastsættes der bestemmelser for handel med dyre- og plantearter, der er opført i bilaget til forordningen. De arter, der er opført i bilaget, omfatter de arter, som er opført på listerne til konventionen om international handel med udryddelsestruede vilde dyr og planter (»konventionen«), samt andre arter, hvis bevaringsstatus nødvendiggør, at handel fra, til og inden for Unionen reguleres eller overvåges.

(2)

Omfanget af handelen med visse arter nødvendiggør overvågning med henblik på at indsamle data og vurdere, om der er brug for øget beskyttelse i fremtiden. Med henblik herpå har Den Videnskabelige Undersøgelsesgruppe, der er nedsat i henhold til artikel 17 i forordning (EF) nr. 338/97, på sine ordinære møder i 2019 og 2020 gennemgået de forskellige arter og konkluderet, at følgende systematiske enheder bør opføres i bilag D til nævnte forordning: Otocryptis wiegmanni, Platysaurus imperator, Tracheloptychus petersi, Zonosaurus maximus, Pseudocerastes spp. (med undtagelse af de arter, der er opført i bilag B) og Atelopus spp. (med undtagelse af de arter, der er opført i bilag A). Den Videnskabelige Undersøgelsesgruppe konkluderede også, at følgende arter bør opføres i bilag D med en anmærkning, der afgrænser, hvilken type enheder der er omfattet: Handroanthus spp., Tabebuia spp., Roseodendron spp., Aucoumea klaineana, Rhodiola spp., Boswellia spp., Millettia stuhlmannii, Pterocarpus macrocarpus, Entandrophragma cylindricum, Khaya spp., Okoubaka aubrevillei og Baillonella toxisperma.

(3)

Der bør indsættes nye anmærkninger i Noter vedrørende fortolkningen af bilag A, B, C og D. Det er nødvendigt at indsætte en anmærkning i punkt 12 om en ny opførelse i bilag C med henblik på at afspejle opførelsen på liste III efter anmodning fra artsforekomstlandet. Det er også nødvendigt at indsætte to anmærkninger i punkt 17 om tre arter, der opføres i bilag D, med henblik på at sikre, at de enheder, der indgår i international handel er omfattet af opførelsen.

(4)

I lyset af de seneste taksonomiske ændringer, der blev aftalt på det 18. møde i konferencen mellem konventionens parter afholdt i Geneve, Schweiz, fra den 17. til den 28. august 2019 (CoP18), bør den aktuelle opførelse af Homalopsis bucata i bilag D erstattes af opførelsen af hele slægten Homalopsis spp. Det er nødvendigt at ændre Prionailurus iriomotensis i bilag A til Prionailurus bengalensis euptilurus og opførelsen af Agalychnis spp. i bilag B til opførelse af Agalychnis annae, A. callidryas, A. moreletii, A. saltator og A. spurrelli. Det er også nødvendigt at ændre opførelsen af familien Pristidae, så den kommer til at høre ind under ordenen Rhinopristiformes. Stavemåden for Pelophylax shqipericus i bilag D skal rettes, og Lophura hatinhensis skal slettes fra bilag B, eftersom den behandles som L. edwardsi.

(5)

Fodnoten i bilaget til forordningen om Ovis collium, O. darwini, O. jubata, O. karelini, O. polii, og O. severtzovi, der lyder: »Denne systematiske enhed betegnes som Ovis ammon i bilag XIII til Kommissionens forordning (EF) nr. 865/2006.« bør fjernes med henblik på tilpasning til bilag XIII til Kommissionens forordning (EF) nr. 865/2006 (2) som ændret ved artikel 2, nr. 14), i nærværende forordning. Disse ændringer er resultatet af ændringer i taksonomien for denne gruppe af arter.

(6)

Teksten i visse anmærkninger i bilaget til forordning (EF) nr. 338/97 bør ændres af klarhedshensyn (Canis lupus, Caracara lutosa, Ceratophora aspera, C. stoddartii, Lyriocephalus scutatus, Crotalus durissus, og Rheobatrachus spp.).

(7)

Goniurosaurus spp. bør flyttes fra familien Eublepharidae til familien Gekkonidae for at bringe opførelsen i overensstemmelse med den gældende standardnomenklatur.

(8)

Følgende arter er blevet opført på konventionens liste III pr. 14. februar 2021: Goniurosaurus kuroiwae, Goniurosaurus orientalis, Goniurosaurus sengokui, Goniurosaurus splendens, Goniurosaurus toyamai, Goniurosaurus yamashinae og Echinotriton andersoni (alle med anmærkninger) på Japans anmodning, og Calotes ceylonensis, Calotes desilvai, Calotes liocephalus, Calotes liolepis, Calotes manamendrai, Calotes nigrilabris, Calotes pethiyagodai på Sri Lankas anmodning. Følgende arter er blevet opført på konventionens liste III pr. 22. juni 2021: Lodoicea maldivica (med anmærkninger) på Seychellernes andmodning og Alauda arvensis, Galerida cristata, Lullula arborea, Melanocorypha calandra, Emberiza citronella, Emberiza hortulana, Carduelis cannabina, Carduelis carduelis, Carduelis flammea, Carduelis hornemanni, Carduelis spinus, Carpodacus erythrinus, Loxia curvirostra, Pyrrhula pyrrhula, Serinus serinus, Erithacus rubecula, Ficedula parva, Hippolais icterina, Luscinia svecica, Luscinia luscinia, Luscinia megarhynchos, Monticola saxatilis, Sylvia atricapilla, Sylvia borin, Sylvia curruca, Sylvia nisoria, Turdus merula, Turdus philomelos, Oriolus oriolus, Parus ater, Troglodytes troglodytes and Emys orbicularis (gælder kun for populationen i Ukraine) på Ukraines anmodning. Disse ændringer til liste III bør indarbejdes i bilag C til forordning (EF) nr. 338/97.

(9)

Den Videnskabelige Undersøgelsesgruppe konkluderede på sine ordinære møder i 2020 og i forbindelse med flere skriftlige høringer, at opførelsen af følgende arter i bilag D til forordning (EF) nr. 338/97 ikke længere er nødvendig, og at disse arter bør slettes fra bilaget: Dendrolagus dorianus, Dendrolagus goodfellowi, Dendrolagus matschiei, Dendrolagus pulcherrimus, Dendrolagus stellarum, Columba oenops, Didunculus strigirostris, Ducula pickeringii, Gallicolumba crinigera, Ptilinopus marchei, Turacoena modesta, Crax alector, Pauxi unicornis, Penelope pileata, Eulipoa wallacei, Arborophila gingica, Lophura bulweri, Lophura diardi, Lophura inornata, Bombycilla japonica, Cyanocorax caeruleus, Cyanocorax dickeyi, Procnias nudicollis, Dacnis nigripes, Sporophila falcirostris, Sporophila frontalis, Sporophila hypochroma, Sporophila palustris, Amandava amandava, Cryptospiza reichenovii, Erythrura coloria, Erythrura viridifacies, Estrilda quartinia (handles ofte under navnet Estrilda melanotis), Hypargos niveoguttatus, Lonchura griseicapilla, Lonchura punctulata, Lonchura stygia, Carduelis ambigua, Carduelis atrata, Kozlowia roborowskii, Pyrrhula erythaca, Serinus canicollis, Serinus citrinelloides hypostictus (handles ofte under navnet Serinus citrinelloides), Sturnella militaris, Cochoa azurea, Cochoa purpurea, Garrulax formosus, Garrulax galbanus, Garrulax milnei, Niltava davidi, Stachyris whiteheadi, Swynnertonia swynnertoni (også opført som Pogonicichla swynnertoni), Turdus dissimilis, Pitta nipalensis, Pitta steerii, Sitta magna, Sitta yunnanensis, Lamprotornis regius, Mino dumontii, Sturnus erythropygius, Teratoscincus microlepis, Rhabdophis subminiatus, Calloselasma rhodostoma, Baronia brevicornis, Papilio grosesmithi, Papilio maraho, Calibanus hookeri, Biarum davisii ssp. marmarisense, Biarum ditschianum, Othonna cacalioides, Othonna hallii, Othonna lepidocaulis, Ceraria carrissoana, og Ceraria fruticulosa.

(10)

På baggrund af Den Videnskabelige Undersøgelsesgruppes gennemgang heraf bør der tilføjes tre underarter til opførelsen af Teratoscincus scincus i bilag D til forordning (EF) nr. 338/97.

(11)

Det er nødvendigt at rette en række formateringsfejl i bilaget til forordning (EF) nr. 338/97.

(12)

I betragtning af ændringernes omfang er det af klarhedshensyn hensigtsmæssigt at udskifte bilaget til forordning (EF) nr. 338/97 i sin helhed.

(13)

Forordning (EF) nr. 338/97 bør derfor ændres.

(14)

Formålet med forordning (EF) nr. 865/2006 er at gennemføre forordning (EF) nr. 338/97 og at sikre fuld overholdelse af bestemmelserne i konventionen.

(15)

CoP18 vedtog eller ændrede resolutioner om bl.a. kriterierne for fastsættelse af formålet med en transaktion og listen over standardreferenceværker, der anvendes til at fastsætte navnene på arter opført på listerne til konventionen, og som indførte en ny kode, der skal anvendes til tilladelser og certifikater. Med henblik på at indarbejde disse CoP18-aftaler i EU-retten er det derfor nødvendigt at ændre visse bestemmelser og tilføje yderligere bestemmelser i forordning (EF) nr. 865/2006.

(16)

CoP18 ændrede resolution conf. 12.3 om Tilladelser og certifikater hvad angår en transaktions forskellige formål samt de koder, der skal anvendes i dokumenter i henhold til konventionen i forbindelse med angivelsen af disse formål. Disse ændringer bør foretages i forordning (EF) nr. 865/2006.

(17)

CoP18 ændrede desuden resolution conf. 12.3 ved at indsætte en ny kode, der skal anvendes til angivelse af visse planteenheder, der ikke hører ind under de eksisterende koder. Denne nye kildekolde bør indarbejdes i bilag IX til forordning (EF) nr. 865/2006.

(18)

Resolution conf. 12.3 blev yderligere ændret for så vidt angår gyldighedsperioden for konventionsdokumenter vedrørende enheder af arter, der er blevet overført til konventionens liste I. Denne ændring bør indarbejdes i forordning (EF) nr. 865/2006.

(19)

Bilag IV til resolution conf. 12.3 om Typer af biologiske prøver og anvendelsen heraf blev også ændret, og disse ændringer bør afspejles i bilag XI til forordning (EF) nr. 865/2006.

(20)

CoP18 ændrede også resolution conf. 11.3 om Overholdelse og håndhævelse, bl.a. for så vidt angår de betingelser, på hvilke eksporttilladelser og reeksportcertifikater udstedt af tredjelande godkendes. Disse ændringer bør indarbejdes i forordning (EF) nr. 865/2006.

(21)

CoP18 ændrede resolution conf. 12.11 om Standardnomenklatur, og de nye standardreferenceværker for nomenklaturen bør afspejles i bilag VIII til forordning (EF) nr. 865/2006.

(22)

Allerede på det 17. møde afholdt i Johannesburg, Sydafrika, fra den 24. september til den 4. oktober 2016 (CoP17) ændrede konferencen mellem konventionens parter resolution conf. 11.17 om Nationale rapporter ved at erstatte de tidligere toårsrapporter med gennemførelsesrapporter, der forelægges hvert tredje år. Denne ændring bør indarbejdes i forordning (EF) nr. 865/2006.

(23)

CoP17 ændrede også resolution conf. 10.10 om Handel med elefantenheder og anbefalede, at »alle parter […] i hvis jurisdiktion, der findes et lovligt indenlandsk marked for elfenben, som bidrager til krybskytteri eller ulovlig handel, træffer alle nødvendige lovgivnings-, regulerings- og håndhævelsesforanstaltninger for at lukke deres indenlandske markeder for kommerciel handel med uforarbejdet og forarbejdet elfenben så hurtigt som muligt«.

(24)

Aktuelle tilgængelige oplysninger dokumenterer, at der er betydelige mængder gammelt elfenben til stede i Unionen, som for størstedelens vedkommende blev importeret til EU-medlemsstaterne, inden elefantarter blev opført på konventionens liste I.

(25)

Med henblik på at styrke bekæmpelsen af ulovlig handel med elfenben og for at tage højde for proportionalitetsprincippet bør reglerne og håndhævelsesindsatsen styrkes proportionelt med de udpegede risici for så vidt angår krybskytteri på elefanter og ulovlig handel med elfenben.

(26)

Artikel 8, stk. 4, i forordning (EF) nr. 338/97, omhandler en generel dispensation, der giver mulighed for, at forarbejdede enheder, som er anskaffet mere end 50 år tidligere, jf. definitionen i artikel 2, litra w), i forordning (EF) nr. 338/97, kan gøres til genstand for handel uden et certifikat, der er udstedt i overensstemmelse med artikel 8, stk. 3, i samme forordning, som bør fjernes for så vidt angår forarbejdede enheder, der indeholder elfenben. Det vil derfor ikke længere være muligt at bringe forarbejdet elfenben i omsætning uden et certifikat, der er udstedt i overensstemmelse med artikel 8, stk. 3, i samme forordning.

(27)

Ligeledes bør der tages højde for det faktum, at de certifikater, der er omhandlet i artikel 8, stk. 3, i forordning (EF) nr. 338/97, og som vedrører elfenbensenheder, er blevet udstedt i næsten 40 år (siden forordning (EØF) nr. 3626/82 trådte i kraft), og at de kompetente myndigheder ikke er forpligtet til regelmæssigt at forny disse i henhold til EU-retten. Det er derfor ikke muligt at få et fuldstændigt overblik over de udstedte certifikater, og i visse tilfælde kan der, som følge af administrativ praksis, der har udviklet sig over tid, opstå tvivl om, hvorvidt det certificerede materiale matcher det udstedte certifikat. Med henblik på at bidrage bedre til bekæmpelsen af ulovlig handel med elfenben og for at give de kompetente myndigheder i medlemsstaterne mulighed for at styrke deres kontrol med handelen med elfenben i Unionen, er det derfor tilsyneladende nødvendigt at fastsætte en udløbsdato for alle disse certifikater. Idet der tages højde for, at operatører og myndigheder har brug for tid til at indarbejde disse ændringer, bør udløbsdatoen fastsættes efter en overgangsperiode på 12 måneder fra denne forordnings ikrafttræden.

(28)

I en periode efter at ophævelsen af disse dispensationer træder i kraft, forventes disse ændringer at føre til en forøgelse af antallet af ansøgninger om certifikater, der nu bliver obligatoriske i forbindelse med kommerciel handel med elfenbensenheder. Den periode, inden for hvilken ansøgninger om sådanne certifikater skal behandles af medlemsstaternes styrelsesråd, bør derfor udvides til det første år, efter nærværende forordnings ikrafttræden.

(29)

Forordning (EF) nr. 865/2006 bør derfor ændres.

(30)

Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Udvalget for Handel med Vilde Dyr og Planter —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Ændring af forordning (EF) nr. 338/97

Bilaget til forordning (EF) nr. 338/97 affattes som anført i bilag 1 til nærværende forordning.

Artikel 2

Ændring af forordning (EF) nr. 865/2006

I forordning (EF) nr. 865/2006 foretages følgende ændringer:

1)

I artikel 5, stk. 1, affattes nr. 5) således:

»5)

Hvor dette kræves, fastlås formålet med en transaktion ved hjælp af kriterierne i artikel 5c og angives på den relevante tilladelse eller det relevante certifikat med en af koderne i punkt 1 i bilag IX til denne forordning.«

2)

Følgende indsættes som artikel 5c:

»Artikel 5c

Formålet med en transaktion

1.   Formålet med en transaktion angives med en af koderne i punkt 1 i bilag IX til denne forordning.

2.   For eksporttilladelser er karakteren af transaktionen mellem eksportør og importør afgørende for valg af transaktionskode. For reeksportcertifikater er karakteren af transaktionen mellem reeksportør og importør afgørende for valg af transaktionskode.

Koden angiver årsagen til udvekslingen eller transporten af enhederne fra eksportøren til importøren eller fra reeksportøren til importøren.

3.   For importtilladelser eller certifikater om indførsel fra havet er importørens påtænkte anvendelse af enhederne afgørende for valg af transaktionskode. Koden angiver, hvorfor importøren har anmodet om eller modtager enhederne.

4.   I forbindelse med udstedelse af en eksporttilladelse og en importtilladelse henholdsvis et reeksportcertifikat og en importtilladelse kan koden på importtilladelsen godt være forskellig fra koden på henholdsvis eksporttilladelsen og reeksportcertifikatet.«

3)

I artikel 7 tilføjes følgende stk. 7:

»7.   Eksporttilladelser og reeksportcertifikater udstedt af tredjelande godkendes kun, hvis de er udstedt af det styrelsesråd, der officielt er udpeget som kompetent myndighed af den eksporterende eller reeksporterende part.«

4)

I artikel 10 indsættes følgende stk. 2b:

»2b.   Når en art er blevet overført til konventionens liste I på et møde i partskonferencen, og Unionen ikke har taget forbehold for overførelsen, må gyldighedsperioden for en import- eller eksporttilladelse eller for et reeksportcertifikat for enheder af den pågældende art ikke være længere end datoen for ikrafttrædelsen af overførslen til liste I.«

5)

I artikel 11 indsættes følgende stk. 4a:

»4a.   De certifikater, der er nævnt i artikel 48, som vedrører elfenbensenheder, og som er udstedt inden den 19. januar 2022, ophører med at være gyldige den 19. januar 2023«

6)

I artikel 48, stk. 1, tilføjes følgende litra e):

»e)

De er forarbejdede enheder, der indeholder elfenben, som er anskaffet mere end 50 år tidligere, som defineret i artikel 2, litra w), i forordning (EF) nr. 338/97.«

7)

I artikel 52 affattes stk. 1 således:

»1.   De etiketter, der er omhandlet i artikel 2, stk. 6, i gennemførelsesforordning (EU) nr. 792/2012, anvendes kun til forsendelser mellem behørigt registrerede forskere og forskningsinstitutioner af ikke-kommercielle lån, gaver og udveksling af herbariemateriale, diagnostiske og retsmedicinske prøver (som beskrevet i bilag XI til denne forordning) og andre konserverede, tørrede eller indkapslede museumsgenstande, eller levende plantemateriale bestemt til videnskabelige undersøgelser.«

8)

I artikel 62 affattes nr. 3) således:

»3)

forarbejdede enheder, som er anskaffet mere end 50 år tidligere, som defineret i artikel 2, litra w), i forordning (EF) nr. 338/97, med undtagelse af enheder, der indeholder elfenben.«

9)

I artikel 69 foretages følgende ændringer:

a)

Overskriften affattes således:

»Rapporter om import, eksport, reeksport og gennemførelse«.

b)

I stk. 1 udgår sidste punktum.

c)

Stk. 6 affattes således:

»6.   De oplysninger, der omhandles i stk. 5, første punktum, forelægges i edb-format og i overensstemmelse med formatet for gennemførelsesrapporter, som konventionens sekretariat har udfærdiget, som ændret af Kommissionen, et år før hvert møde i konferencen mellem konventionens parter, og de skal omhandle den treårsperiode, der sluttede den 31. december i det foregående år.

De oplysninger, der omhandles i stk. 5, andet afsnit, og som ikke er meddelt i medfør af artikel 15, stk. 4, litra a), i forordning (EF) nr. 338/97 eller omfattet af underretningen i medfør af artikel 66, stk. 7, forelægges i edb-format sammen med den i artikel 15, stk. 4, litra c), omhandlede meddelelse.«

10)

I bilag VII foretages følgende ændringer:

a)

I rækken »Kosmetik« affattes teksten i kolonnen »Betydning« således:

»Produkter eller blandinger af produkter, der udelukkende anvendes udvortes (på f.eks. hud, hår, negle genitalier, læber eller tænder eller slimhinderne i mundhulen) med henblik på at rense, tilføre duft, ændre udseende eller beskytte. Kosmetik kan omfatte følgende: makeup, parfume, hudcreme, neglelak, hårfarvestoffer, sæbe, shampoo, barberskum, deodorant, solcreme, tandpasta. Mængden bør afspejle mængden af CITES-listede arter, som forefindes.«

b)

I rækken »Små fisk« affattes teksten i kolonnen »Betydning« således:

»Ungfisk bestemt til akvariehandel, akvakultur, fiskeavl, konsum eller fiskeudsætning, herunder levende europæiske ål (Anguilla anguilla) på op til 12 cm i længden«.

11)

Bilag VIII erstattes af teksten i bilag 2 til nærværende forordning.

12)

I bilag IX tilføjes følgende kode Y:

»Y

Planteenheder opnået fra støttet produktion, som ikke anses for at være »kunstigt opformerede«, jf. artikel 56, og som heller ikke anses for at være indsamlet i naturen, fordi de er opformerede eller plantet i et miljø, der til en vis grad manipuleres ved menneskelige indgreb med henblik på planteproduktion.«

13)

Bilag XI erstattes af teksten i bilag 3 til nærværende forordning.

14)

I bilag XIII indsættes følgende arter efter Ovis ammon: »O. collium, O. darwini, O. jubata, O. karelini, O. polii, O. severtzovi

Artikel 3

Overgangsbestemmelser om tidsgrænser for udstedelse af visse certifikater omfattet af forordning (EF) nr. 338/97

Uanset artikel 8, stk. 3, i forordning (EF) nr. 865/2006 er fristen for at træffe afgørelse om udstedelse af certifikater tre måneder for så vidt angår ansøgninger i henhold til artikel 8, stk. 3, i forordning (EF) nr. 338/97 vedrørende elfenbensenheder, som er forelagt mellem den 19. januar 2022 og den 19. januar 2023.

Artikel 4

Ikrafttræden

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 16. december 2021.

På Kommissionens vegne

Ursula VON DER LEYEN

Formand


(1)  EFT L 61 af 3.3.1997, s. 1.

(2)  Kommissionens forordning (EF) nr. 865/2006 af 4. maj 2006 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 338/97 om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed (EUT L 166 af 19.6.2006, s. 1).


BILAG 1

»BILAG

Noter vedrørende fortolkningen af bilag A, B, C og D

1.

Arterne er opført i bilag A, B, C og D enten:

a)

ved artens navn, eller

b)

med samtlige arter tilhørende en højere systematisk enhed eller en del heraf.

2.

Forkortelsen "spp." angiver alle arter tilhørende en højere systematisk enhed.

3.

Andre henvisninger til højere systematiske enheder end art tjener alene til orientering eller klassificering.

4.

Arter, som er trykt med fed skrifttype i bilag A, er opført dér på grund af deres beskyttelsesstatus i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/147/EF (1) eller Rådets direktiv 92/43/EØF (2).

5.

Følgende forkortelser angiver lavere systematiske enheder af planter end art:

a)

"ssp." angiver underart

b)

"var(s)" angiver varietet (varieteter) og

c)

"fa" angiver form.

6.

Tallene (I), (II) og (III) ved navnet på en art eller højere systematisk enhed henviser til de lister i konventionen, som de pågældende arter er opført på, i overensstemmelse med noterne 7-9. Hvis ingen af disse anmærkninger forekommer, betyder det, at de pågældende arter ikke er opført på konventionens lister.

7.

(I) ved navnet på en art eller højere systematisk enhed angiver, at den pågældende art eller højere systematiske enhed er opført på konventionens liste I.

8.

(II) ved navnet på en art eller højere systematisk enhed angiver, at den pågældende art eller højere systematiske enhed er opført på konventionens liste II.

9.

(III) ved navnet på en art eller højere systematisk enhed angiver, at den er opført på konventionens liste III. I disse tilfælde er det land, for hvilket arten eller den højere systematiske enhed er opført på liste III, også anført.

10.

"Kultivar" betyder ifølge definitionen i den 8. udgave af International Code of Nomenclature for Cultivated Plants en samling af planter, der a) er blevet udvalgt på grund af en særlig egenskab eller kombination af egenskaber, b) er forskellig, ensartet og stabil med hensyn til disse egenskaber og c) bevarer disse egenskaber, når den opformeres ved passende metoder. Ingen ny systematisk enhed kan anses som sådan, før dens kategorinavn og område er blevet formelt offentliggjort i den seneste udgave af International Code of Nomenclature for Cultivated Plants.

11.

Hybrider kan opføres specifikt på listerne, men kun hvis de danner særskilte og stabile bestande i naturen. Dyrehybrider, som i de foregående fire generationer har en eller flere af de enheder af arter, der er opført i bilag A eller B, er omfattet af denne forordning på samme måde, som hvis de var rene arter, også selv om den pågældende hybrid ikke er opført specifikt i bilagene.

12.

Når en art er opført i bilag A, B eller C, er hele dyret eller planten, levende eller død(t), og alle dele og produkter heraf også omfattet. For så vidt angår dyrearter, der er opført i bilag C, og plantearter, der er opført i bilag B eller C, er alle dele og afledte produkter af arten også omfattet af samme bilag, medmindre der er vedføjet en anmærkning til arten om, at alene specifikke dele og afledte produkter er omfattet. I overensstemmelse med artikel 2, litra t), angiver tegnet "#" efterfulgt af et tal ved navnet på en art eller højere systematisk enhed, som er opført i bilag B eller C, dele eller afledte produkter heraf, der for så vidt forordningen angår anføres som følger:

#1

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

frø, sporer og pollen (herunder pollinia)

b)

in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere

c)

afskårne blomster fra kunstigt opformerede planter og

d)

frugter og dele samt afledte produkter heraf fra kunstigt opformerede planter af slægten Vanilla.

#2

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

frø og pollen og

b)

færdigvarer, der er emballeret og klar til salg i detailhandel.

#3

Omfatter hele og ituskårne rødder og dele af rødder, undtagen forarbejdede dele eller afledte produkter, som f.eks. pulvere, piller, ekstrakter, tonika, té og konfekt.

#4

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

frø (herunder frøkapsler af Orchidaceae), sporer og pollen (herunder pollinia). Undtagelsen gælder ikke for frø fra Cactaceae spp. eksporteret fra Mexico og for frø fra Beccariophoenix madagascariensis og Dypsis decaryi eksporteret fra Madagaskar

b)

in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere

c)

afskårne blomster fra kunstigt opformerede planter

d)

frugter og dele samt afledte produkter heraf fra naturligt eller kunstigt opformerede planter af slægten Vanilla (Orchidaceae) og af familien Cactaceae

e)

stængler, blomster samt dele eller afledte produkter heraf fra naturligt eller kunstigt opformerede planter af slægten Opuntia underslægt Opuntia og Selenicereus (Cactaceae) og

f)

færdigvarer af Aloe ferox og Euphorbia antisyphilitica, der er emballeret og klar til salg i detailhandel.

#5

Omfatter hele stammer, opsavet træ samt finér.

#6

Omfatter hele stammer, opsavet træ, finér samt krydsfinér.

#7

Omfatter hele stammer, træflis, træsmuld og ekstrakter.

#8

Omfatter underjordiske dele (dvs. rødder og jordstængler): hele, dele og pulveriserede.

#9

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen dele og afledte produkter, der er mærket "Produceret af materiale fra Hoodia spp. tilvejebragt ved kontrolleret høst og produktion i samarbejde med CITES' styrelsesråd i [Botswana under aftale nr. BW/xxxxxx] [Namibia under aftale nr. NA/xxxxxx] [Sydafrika under aftale nr. NA/xxxxxx]".

#10

Omfatter hele stammer, opsavet træ, finér, herunder ufærdige trævarer, der anvendes til fremstilling af buer til strygeinstrumenter.

#11

Omfatter hele stammer, opsavet træ, finér, krydsfinér, træsmuld og ekstrakter. Færdige produkter, der indeholder sådanne ekstrakter, herunder dufte, er ikke omfattet af denne anmærkning.

#12

Omfatter hele stammer, opsavet træ, finér, krydsfinér og ekstrakter. Færdige produkter, der indeholder sådanne ekstrakter, herunder dufte, er ikke omfattet af denne anmærkning.

#13

Omfatter kernen (også kendt som "endosperm", "pulp" eller "kopra") og afledte produkter heraf, undtagen færdigvarer, der er emballeret og klar til salg i detailhandel.

#14

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

frø og pollen

b)

in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere

c)

frugter

d)

blade

e)

raminpulver, herunder alle former for pulver i fast form og

f)

færdige produkter, der er emballeret og klar til salg i detailhandel, undtagen flis, trækugler, bedekranse og træskærerarbejder.

#15

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

blade, blomster, pollen, frugter og frø

b)

færdigvarer med et indhold af træ af sorter, som er opført på listerne, på højst 10 kg pr. forsendelse

c)

færdige musikinstrumenter, dele af færdige musikinstrumenter og tilbehør til færdige musikinstrumenter,

d)

dele og afledte produkter af Dalbergia cochinchinensis, som er omfattet af anmærkning #4

e)

dele og afledte produkter af Dalbergia spp. med oprindelse i og eksporteret fra Mexico, som er omfattet af anmærkning #6.

#16

Omfatter frø, frugter og olier.

#17

Omfatter kævler, opsavet træ, finér, krydsfinér og forarbejdet træ.

#18

Undtagen dele og afledte produkter, undtagen æg.

13.

Nedenstående termer og begreber, der anvendes i anmærkningerne i bilagene, defineres som følger:

Ekstrakt

Ethvert stof, som udvindes direkte af plantemateriale med fysiske eller kemiske midler uanset fremstillingsprocessen. Ekstraktet kan have fast (f.eks. krystaller, harpiks, fine eller grove partikler), halvfast (f.eks. gummi eller voks) eller flydende form (f.eks. opløsninger, tinkturer, olier og essentielle olier).

Færdige musikinstrumenter

Et musikinstrument (som angivet i Verdenstoldorganisationens harmoniserede system, kapitel 92; musikinstrumenter, dele og tilbehør til sådanne genstande), der kan spilles på, eller spilles på alene efter at dele er påmonteret. Udtrykket omfatter antikke instrumenter (som defineret i HS-kode 97.05 og 97.06; kunstværker, samlerobjekter og antikviteter).

Tilbehør til færdige musikinstrumenter

Tilbehør til et musikinstrument (som angivet i Verdenstoldorganisationens harmoniserede system, kapitel 92; musikinstrumenter, dele og tilbehør til sådanne genstande), der er adskilt fra musikinstrumentet, og som er specifikt udformet eller tildannet til at blive anvendt eksplicit i forbindelse med et instrument, og hvis anvendelse ikke kræver yderligere ændringer.

Dele til færdige musikinstrumenter

En del (som angivet i Verdenstoldorganisationens harmoniserede system, kapitel 92; musikinstrumenter, dele og tilbehør til sådanne genstande) af et musikinstrument, der er klar til installation, og som er specifikt udformet og tildannet til at blive anvendt eksplicit i forbindelse med et instrument, for at der kan spilles på det.

Færdigvarer, der er emballeret og klar til salg i detailhandel

Varer, som sendes enkeltvis eller som samlede partier, og som ikke kræver videre forarbejdning; er pakket, emballeret og klar til endelig anvendelse eller til salg i detailhandel i en tilstand, så de kan sælges til eller anvendes af den brede offentlighed.

Pulver

Et tørt, fast stof i form af fine eller grove partikler.

Forsendelse

Fragt, der transporteres på grundlag af et enkelt konnossement eller luftfragtbrev uanset mængde eller antal beholdere eller kolli; eller genstande, der bæres, medbringes eller er pakket i personlig bagage.

10 kg pr. forsendelse

Med hensyn til udtrykket "10 kg pr. forsendelse" bør grænsen på 10 kg fortolkes som en henvisning til vægten af hver genstand i forsendelsen, som består af træ af de pågældende sorter. Grænsen på 10 kg skal med andre ord vurderes i forhold til vægten af de enkelte dele af træ af sorterne Dalbergia/Guibourtia, der er indeholdt i hver genstand i forsendelsen, i stedet for forsendelsens samlede vægt.

Forarbejdet træ

Defineret ved HS-kode 44.09. Træ (herunder ikkesammensatte parketstaver), profileret (pløjet, notet, falset, rejfet, kelet eller lignende) i hele længden på en eller flere kanter, ender eller overflader, også høvlet, slebet eller samlet ende-til-ende.

Træflis

Træ, som er blevet findelt.

14.

Da ingen af de arter eller højere systematiske enheder af FLORA, der er opført i bilag A, er forsynet med noter, betyder dette, at hybrider heraf skal behandles i overensstemmelse med artikel 4, stk. 1, hvilket betyder, at hybrider, som er kunstigt opformerede frembringelser af én eller flere af disse arter eller højere systematiske enheder, kan gøres til genstand for handel med et certifikat for kunstig opformering, samt at frø og pollen (herunder pollinia), afskårne blomster, in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer af disse hybrider, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere, ikke er omfattet af denne forordning.

15.

Spildprodukterne urin, fækalier og ambra, som fremkommer uden manipulation af det pågældende dyr, er ikke omfattet af denne forordning.

16.

Med hensyn til plantearter, der er opført i bilag D, gælder denne forordning kun for levende enheder og hele, eller i det væsentlige hele, døde enheder, undtagen systematiske enheder, der er forsynet med følgende noter, som viser, at andre dele og afledte produkter også er omfattet:

§1

Hele eller i det væsentlige hele skind, rå eller garvede.

17.

Med hensyn til plantearter, der er opført i bilag D, gælder denne forordning kun for levende enheder, undtagen for systematiske enheder, der er forsynet med følgende noter, som viser, at andre dele og afledte produkter også er omfattet:

§2

Tørrede eller friske planter, herunder eventuelt blade, rødder/rodstokke, stængler, frø/sporer, bark og frugter.

§4

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

frø og pollen

b)

færdigvarer, der er emballeret og klar til salg i detailhandel.

§5

Omfatter kævler, opsavet træ, finér, krydsfinér og forarbejdet træ. *)

(*)

Defineret ved HS-kode 44.09. Træ (herunder ikkesammensatte parketstaver), profileret (pløjet, notet, falset, rejfet, kelet eller lignende) i hele længden på en eller flere kanter, ender eller overflader, også høvlet, slebet eller samlet ende-til-ende.

 

Bilag A

Bilag B

Bilag C

Trivialnavn

FAUNA

CHORDATA (CHORDATES)

MAMMALIA

 

 

 

Pattedyr

ARTIODACTYLA

 

 

 

 

Antilocapridae

 

 

 

gaffelantilope

 

Antilocapra americana (I) (Kun populationen i Mexico; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning)

 

 

gaffelbuk

Bovidae

 

 

 

antiloper, kvæg, dykkerantiloper, gazeller, geder, får osv.

 

Addax nasomaculatus (I)

 

 

addax eller mendesantilope

 

 

Ammotragus lervia (II)

 

mankefår

 

 

 

Antilope cervicapra (III Nepal/Pakistan)

hjorteantilope eller bezoarantilope

 

Bos gaurus (I) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Bos frontalis, der ikke er omfattet denne forordning)

 

 

gaur

 

Bos mutus (I) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Bos grunniens, der ikke er omfattet denne forordning)

 

 

yak eller grynteokse

 

Bos sauveli (I)

 

 

kouprey

 

 

 

Boselaphus tragocamelus (III Pakistan)

Nilgai

 

 

 

Bubalus arnee (III Nepal) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Bubalus bubalis, der ikke er omfattet denne forordningn)

vandbøffel

 

Bubalus depressicornis (I)

 

 

anoa

 

Bubalus mindorensis (I)

 

 

tamarau

 

Bubalus quarlesi (I)

 

 

bjerganoa

 

 

Budorcas taxicolor (II)

 

takin

 

Capra falconeri (I)

 

 

markhor eller skrueged

 

 

Capra caucasica (II)

 

kaukasisk skrueged

 

 

 

Capra hircus aegagrus (III Pakistan) (Enheder af husdyrformen er ikke omfattet af denne forordning)

art af ged

 

 

 

Capra sibirica (III Pakistan)

art af ged

 

Capricornis milneedwardsii (I)

 

 

kinesisk serov

 

Capricornis rubidus (I)

 

 

rød serov

 

Capricornis sumatraensis (I)

 

 

serov

 

Capricornis thar (I)

 

 

himalaya-serov

 

 

Cephalophus brookei (II)

 

brookes dykkerantilope

 

 

Cephalophus dorsalis (II)

 

sortrygget dykkerantilope

 

Cephalophus jentinki (I)

 

 

jentinks dykkerantilope

 

 

Cephalophus ogilbyi (II)

 

ogilbys dykkerantilope

 

 

Cephalophus silvicultor (II)

 

gulrygget dykkerantilope

 

 

Cephalophus zebra (II)

 

zebradykkerantilope

 

 

Damaliscus pygargus pygargus (II)

 

bontebok

 

 

 

Gazella bennettii (III Pakistan)

indisk gazelle

 

Gazella cuvieri (I)

 

 

cuviers gazelle

 

 

 

Gazella dorcas (III Algeriet/Tunesien)

dorcas gazelle

 

Gazella leptoceros (I)

 

 

tyndhornet gazelle

 

Hippotragus niger variani (I)

 

 

stor sabelantilope

 

 

Kobus leche (II)

 

vandbuk

 

Naemorhedus baileyi (I)

 

 

rød goral

 

Naemorhedus caudatus (I)

 

 

langhalet goral

 

Naemorhedus goral (I)

 

 

himalaya-goral

 

Naemorhedus griseus (I)

 

 

kinesisk goral

 

Nanger dama (I)

 

 

dama-gazelle

 

Oryx dammah (I)

 

 

sabeloryx

 

Oryx leucoryx (I)

 

 

arabisk oryx

 

 

Ovis ammon (II)

 

altai argalifår

 

 

Ovis arabica (II)

 

arabiske vildtlevende får

 

 

Ovis bochariensis (II)

 

bukhara urial

 

 

Ovis canadensis (II) (Kun populationen i Mexico; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning)

 

tykhornsfår

 

 

Ovis collium (II)

 

kasakhstansk argalifår

 

 

Ovis cycloceros (II)

 

afghansk urial

 

 

Ovis darwini (II)

 

gobi argalifår

 

Ovis gmelini (I) (Populationen i Cypern)

 

 

anatolisk får

 

Ovis hodgsoni (I)

 

 

tibetansk argalifår

 

 

Ovis jubata (II)

 

shansi argalifår

 

 

Ovis karelini (II)

 

tianshan argalifår

 

Ovis nigrimontana (I)

 

 

karatau argalifår

 

 

Ovis polii (II)

 

marco polo argalifår

 

 

Ovis punjabiensis (II)

 

punjab urial

 

 

Ovis severtzovi (II)

 

severtzovs argalifår

 

Ovis vignei (I)

 

 

ladakh urial

 

Pantholops hodgsonii (I)

 

 

chiru

 

 

Philantomba monticola (II)

 

blå dykkerantilope

 

 

 

Pseudois nayaur (III Pakistan)

bharal

 

Pseudoryx nghetinhensis (I)

 

 

saola- eller vu quang-okse

 

Rupicapra pyrenaica ornata (II)

 

 

underart af gemse

 

 

Saiga borealis (II) (En eksportkvote på nul for vilde enheder, der handles i kommercielt øjemed)

 

mongolsk saigaantilope

 

 

Saiga tatarica (II) (En eksportkvote på nul for vilde enheder, der handles i kommercielt øjemed)

 

saigaantilope

 

 

 

Tetracerus quadricornis (III Nepal)

firhornsantilope

Camelidae

 

 

 

kameler, guanaco, vikunja

 

 

Lama guanicoe (II)

 

guanaco

 

Vicugna vicugna (I) (Undtagen populationerne i Argentina [populationerne i provinserne Jujuy, Catamarca og Salta og de delvist i fangenskab opdrættede populationer i provinserne Jujuy, Salta, Catamarca, La Rioja og San Juan]; Bolivia [hele populationen]; Chile [populationer i regionen Tarapá og regionen Arica og Parinacota]; Ecuador [hele populationen] og Peru [hele populationen], der er opført i bilag B)

Vicugna vicugna (II) (Kun populationerne i Argentina [populationerne i provinserne Jujuy, Catamarca og Salta og de delvist i fangenskab opdrættede populationer i provinserne Jujuy, Salta, Catamarca, La Rioja og San Juan]; Bolivia [hele populationen]; Chile [populationer i regionen Tarapá og regionen Arica og Parinacota]; Ecuador [hele populationen] og Peru [hele populationen], alle andre populationer er opført i bilag A) (3)

 

vikunja

Axis calamianensis (I) art af axishjort Axis kuhlii (I)

 

 

 

hjorte, guemal, muntjakker, puduer

 

Axis calamianensis (I)

 

 

art af axishjort

 

Axis kuhlii (I)

 

 

art af axishjort

 

 

 

Axis porcinus (III Pakistan (Undtagen de underarter, der er opført i bilag A))

art af axishjort

 

Axis porcinus annamiticus (I)

 

 

art af axishjort

 

Blastocerus dichotomus (I)

 

 

sumphjort

 

 

Cervus elaphus bactrianus (II)

 

underart af kronhjort

 

 

 

Cervus elaphus barbarus (III Algeriet/Tunesien)

underart af kronhjort

 

Cervus elaphus hanglu (I)

 

 

underart af kronhjort

 

Dama dama mesopotamica (I)

 

 

persisk dådyr

 

Hippocamelus spp. (I)

 

 

guemal

 

 

 

Mazama temama cerasina (III Guatemala)

underart af spidshjort

 

Muntiacus crinifrons (I)

 

 

sort muntjak

 

Muntiacus vuquangensis (I)

 

 

kæmpemuntjak

 

 

 

Odocoileus virginianus mayensis (III Guatemala)

underart af virginiahjort

 

Ozotoceros bezoarticus (I)

 

 

pampashjort

 

 

Pudu mephistophiles (II)

 

nordlig pudu

 

Pudu puda (I)

 

 

sydlig pudu

 

Rucervus duvaucelii (I)

 

 

barasingha

 

Rucervus eldii (I)

 

 

elds kronhjort

Giraffidae

 

Giraffa camelopardalis (II)

 

giraffer

giraf

Hippopotamidae

 

 

 

flodheste

 

 

Hexaprotodon liberiensis (II)

 

dværgflodhest

 

 

Hippopotamus amphibius (II)

 

flodhest

Moschidae

 

 

 

moskushjort

 

Moschus spp. (I) (Kun populationerne i Afghanistan, Bhutan, Indien, Myanmar, Nepal og Pakistan; alle andre populationer er opført i bilag B)

Moschus spp. (II) (Undtagen de populationer i Afghanistan, Bhutan, Indien, Myanmar, Nepal og Pakistan, der er opført i bilag A)

 

moskushjort

Suidae

 

 

 

hjortesvin, svin

 

Babyrousa babyrussa (I)

 

 

hjortesvin

 

Babyrousa bolabatuensis (I)

 

 

art af hjortesvin

 

Babyrousa celebensis (I)

 

 

art af hjortesvin

 

Babyrousa togeanensis (I)

 

 

art af hjortesvin

 

Sus salvanius (I)

 

 

indisk dværgsvin

Tayassuidae

 

 

 

halsbåndssvin eller pekarier

 

 

Tayassuidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A, samt populationerne af Pecari tajacu i Mexico og USA, som ikke er opført i bilagene til nærværende forordning)

 

halsbåndssvin eller pekarier

 

Catagonus wagneri (I)

 

 

chaco-pekari

CARNIVORA

 

 

 

 

Ailuridae

 

 

 

 

 

Ailurus fulgens (I)

 

 

rød panda

Canidae

 

 

 

hunde, ræve, ulve

 

 

 

Canis aureus (III Indien)

guldsjakal

 

Canis lupus (I/II)

(Alle populationer undtagen populationer i Spanien nord for Duero og populationer i Grækenland nord for 39. breddegrad, som opført i bilag B. Populationer i Bhutan, Indien, Nepal og Pakistan er opført på liste I, alle andre populationer er opført på liste II. Omfatter ikke husdyrformen og dingoen, der er opført som Canis lupus familiaris og Canis lupus dingo)

Canis lupus (II) (Omfatter kun populationer i Spanien nord for Duero og populationer i Grækenland nord for 39. breddegrad. Alle andre populationer er opført i bilag A. Omfatter ikke husdyrformen og dingoen, der er opført som Canis lupus familiaris og Canis lupus dingo)

 

ulv

 

Canis simensis

 

 

etiopisk ulv

 

 

Cerdocyon thous (II)

 

krabberæv

 

 

Chrysocyon brachyurus (II)

 

mankeulv

 

 

Cuon alpinus (II)

 

asiatisk vildhund, dhole eller rødulv

 

 

Lycalopex culpaeus (II)

 

culpeo

 

 

Lycalopex fulvipes (II)

 

darwins ræv

 

 

Lycalopex griseus (II)

 

zorro chilla

 

 

Lycalopex gymnocercus (II)

 

pampasræv

 

Speothos venaticus (I)

 

 

skovhund

 

 

 

Vulpes bengalensis (III Indien)

indisk ræv

 

 

Vulpes cana (II)

 

blanfords ræv

 

 

Vulpes zerda (II)

 

fennek eller ørkenræv

Eupleridae

 

 

 

 

 

 

Cryptoprocta ferox (II)

 

fossa eller viverkatten

 

 

Eupleres goudotii (II)

 

art af desmerkat

 

 

Fossa fossana (II)

 

fanaloka

Felidae

 

 

 

katte, geparder, leoparder, løver, tigre osv.

 

 

Felidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A. Enheder af husdyrformen er ikke omfattet af denne forordning. For Panthera leo (afrikanske populationer): Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for ben, stykker af ben, benprodukter, klør, skeletter, kranier og tænder, der er taget i naturen og handles i kommercielt øjemed.

De årlige eksportkvoter for handel med ben, stykker af ben, benprodukter, klør, skeletter, kranier og tænder i kommercielt øjemed, der er afledt af kommercielt opdræt i fangenskab i Sydafrika, fastsættes og meddeles årligt til CITES-sekretariatet.)

 

katte

 

Acinonyx jubatus (I) (Der bevilges følgende årlige eksportkvoter for levende enheder og jagttrofæer: Botswana: 5; Namibia: 150; Zimbabwe: 50. Handelen med sådanne enheder er undergivet artikel 4, stk. 1)

 

 

gepard, cheetah eller jagtleopard

 

Caracal caracal (I) (Kun populationen i Asien; alle andre populationer er opført i bilag B)

 

 

karakal eller ørkenlos

 

Catopuma temminckii (I)

 

 

asiatisk guldkat

 

Felis nigripes (I)

 

 

sortfodet kat

 

Felis silvestris (II)

 

 

vildkat

 

Herpailurus yagouaroundi (I) (Kun populationerne i Mellem- og Nordamerika; alle andre populationer er opført i bilag B)

 

 

jaguarundi eller cira

 

Leopardus geoffroyi (I)

 

 

geoffreys kat

 

Leopardus guttulus (I)

 

 

sydbrasiliansk tigerkat

 

Leopardus jacobita (I)

 

 

andes-bjergkat

 

Leopardus pardalis (I)

 

 

ocelot

 

Leopardus tigrinus (I)

 

 

sydamerikansk tigerkat eller oncilla

 

Leopardus wiedii (I)

 

 

margay eller langhalet kat

 

Lynx lynx (II)

 

 

los

 

Lynx pardinus (I)

 

 

spansk los eller pardellos

 

Neofelis diardi (I)

 

 

sunda-træleopard

 

Neofelis nebulosa (I)

 

 

træleopard

 

Panthera leo (I) (Kun populationen i Indien; alle andre populationer er opført i bilag B)

 

 

indisk løve

 

Panthera onca (I)

 

 

jaguar

 

Panthera pardus (I)

 

 

leopard

 

Panthera tigris (I)

 

 

tiger

 

Panthera uncia (I)

 

 

sneleopard

 

Pardofelis marmorata (I)

 

 

marmorkat

 

Prionailurus bengalensis bengalensis (I) (Kun populationerne i Bangladesh, Indien og Thailand; alle andre populationer er opført i bilag B)

 

 

underart af bengalsk tigerkat

 

Prionailurus bengalensis euptilurus (II)

 

 

iriomote kat

 

Prionailurus planiceps (I)

 

 

fladhovedet kat

 

Prionailurus rubiginosus (I) (Kun populationen i Indien; alle andre populationer er opført i bilag B)

 

 

rustplettet kat

 

Puma concolor (I) (Kun populationerne i Costa Rica og Panama; alle andre populationer er opført i bilag B)

 

 

costa rica cougar

Herpestidae

 

 

 

manguster

 

 

 

Herpestes edwardsi (III Indien/Pakistan)

almindelig mangust

 

 

 

Herpestes fuscus (III Indien)

art af mangust

 

 

 

Herpestes javanicus (III Pakistan)

art af mangust

 

 

 

Herpestes javanicus auropunctatus (III Indien)

art af mangust

 

 

 

Herpestes smithii (III Indien)

art af mangust

 

 

 

Herpestes urva (III Indien)

krabbemangust

 

 

 

Herpestes vitticollis (III Indien)

stribetnakket mangust

Hyaenidae

 

 

 

jordulv, hyæner

 

 

 

Hyaena hyaena (III Pakistan)

stribet hyæne

 

 

 

Proteles cristata (III Botswana)

jordulv

Mephitidae

 

 

 

stinkdyr

 

 

Conepatus humboldtii (II)

 

humboldts andesskunk

Mustelidae

 

 

 

mårer

Lutrinae

 

 

 

oddere

 

 

Lutrinae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

oddere

 

Aonyx capensis microdon (I) (Kun populationerne i Cameroun og Nigeria; alle andre populationer er opført i bilag B)

 

 

fingerodder

 

Aonyx cinerea (I)

 

 

asiatisk dværgodder

 

Enhydra lutris nereis (I)

 

 

californisk havodder

 

Lontra felina (I)

 

 

havodder

 

Lontra longicaudis (I)

 

 

neotropisk flododder

 

Lontra provocax (I)

 

 

sydlig flododder

 

Lutra lutra (I)

 

 

odder

 

Lutra nippon (I)

 

 

japansk odder

 

Lutrogale perspicillata (I)

 

 

glatpelset odder

 

Pteronura brasiliensis (I)

 

 

brasiliansk kæmpeodder

Mustelinae

 

 

 

grisoner, mårer, hyaraer, væsler

 

 

 

Eira barbara (III Honduras)

hyara

 

 

 

Martes flavigula (III Indien)

gulstrubet mår eller charsamår

 

 

 

Martes foina intermedia (III Indien)

indisk underart af husmår

 

 

 

Martes gwatkinsii (III Indien)

nilgirimår

 

 

 

Mellivora capensis (III Botswana)

honninggrævling

 

Mustela nigripes (I)

 

 

sortfodet ilder

Odobenidae

 

 

 

hvalros

 

 

Odobenus rosmarus (III Canada)

 

hvalros

Otariidae

 

 

 

øresæler

 

 

Arctocephalus spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

søbjørne eller pelssæler

 

Arctocephalus philippii (II)

 

 

philippi-pelssæl

 

Arctocephalus townsendi (I)

 

 

guadaloupe-pelssæl

Phocidae

 

 

 

sæler

 

 

Mirounga leonina (II)

 

sydlig søelefant

 

Monachus spp. (I)

 

 

munkesæler

Procyonidae

 

 

 

halvbjørne

 

 

 

Nasua narica (III Honduras)

hvidsnudet næsebjørn

 

 

 

Nasua nasua solitaria (III Uruguay)

underart af rød næsebjørn

 

 

 

Potos flavus (III Honduras)

kinkajou eller snohalebjørn

Ursidae

 

 

 

bjørne

 

 

Ursidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

bjørne

 

Ailuropoda melanoleuca (I)

 

 

stor panda

 

Helarctos malayanus (I)

 

 

malajbjørn

 

Melursus ursinus (I)

 

 

læbebjørn

 

Tremarctos ornatus (I)

 

 

brillebjørn

 

Ursus arctos (I/II)

(Kun populationerne i Bhutan, Kina, Mexico og Mongoliet samt underarten Ursus arctos isabellinus er opført på liste I; alle andre populationer er opført på liste II)

 

 

brun bjørn

 

Ursus thibetanus (I)

 

 

asiatisk sortbjørn eller kravebjørn

Viverridae

 

 

 

binturong, desmerkatte, art af desmerkat, fossa, linsang, odder-desmerkat, palmeruller

 

 

 

Arctictis binturong (III Indien)

binturong

 

 

 

Civettictis civetta (III Botswana)

civette eller afrikansk desmerkat

 

 

Cynogale bennettii (II)

 

odderdesmerkat

 

 

Hemigalus derbyanus (II)

 

båndet palmeruller

 

 

 

Paguma larvata (III Indien)

maskepalmeruller

 

 

 

Paradoxurus hermaphroditus (III Indien)

indisk palmeruller

 

 

 

Paradoxurus jerdoni (III Indien)

jerdons palmeruller

 

 

Prionodon linsang (II)

 

båndet linsang

 

Prionodon pardicolor (I)

 

 

plettet desmerdyr

 

 

 

Viverra civettina (III Indien)

malabar civette

 

 

 

Viverra zibetha (III Indien)

stor asiatisk civette

 

 

 

Viverricula indica (III Indien)

lille asiatisk civette

CETACEA

 

 

 

hvaler (delfiner, marsvin, hvaler)

 

CETACEA spp. (I/II)  (4)

 

 

hvaler

CHIROPTERA

 

 

 

 

Phyllostomidae

 

 

 

bredsnudet flagermus

 

 

 

Platyrrhinus lineatus (III Uruguay)

art af vampyrflagermus

Pteropodidae

 

 

 

flyvende hunde

 

 

Acerodon spp. (II) ((Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

flyvende hunde

 

Acerodon jubatus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

 

Pteropus spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A og Pteropus brunneus.)

 

flyvende hunde

 

Pteropus insularis (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus livingstonii (II)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus loochoensis (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus mariannus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus molossinus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus pelewensis (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus pilosus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus rodricensis (II)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus samoensis (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus tonganus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus ualanus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus voeltzkowi (II)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus yapensis (I)

 

 

art af flyvende hund

CINGULATA

 

 

 

 

Dasypodidae

 

 

 

bæltedyr

 

 

 

Cabassous tatouay (III Uruguay)

art af ellevebåndet bæltedyr

 

 

Chaetophractus nationi (II) (Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul. Alle enheder anses for at være enheder af arter, der er opført i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed)

 

art af bæltedyr

 

Priodontes maximus (I)

 

 

kæmpebæltedyr

DASYUROMORPHIA

 

 

 

 

Dasyuridae

 

 

 

pungmårer

 

Sminthopsis longicaudata (I)

 

 

art af smalfodet pungspidsmus

 

Sminthopsis psammophila (I)

 

 

art af smalfodet pungspidsmus

DIPROTODONTIA

 

 

 

 

Macropodidae

 

 

 

kænguruer, kratkænguruer

 

 

Dendrolagus inustus (II)

 

art af trækænguru

 

 

Dendrolagus ursinus (II)

 

art af trækænguru

 

Lagorchestes hirsutus (I)

 

 

stribet harekænguru

 

Lagostrophus fasciatus (I)

 

 

art af klohalekænguru

 

Onychogalea fraenata (I)

 

 

art af klohalekænguru

Phalangeridae

 

 

 

kuskus

 

 

Phalanger intercastellanus (II)

 

østlig kuskus

 

 

Phalanger mimicus (II)

 

sydlig kuskus

 

 

Phalanger orientalis (II)

 

nordlig kuskus

 

 

Spilocuscus kraemeri (II)

 

admiralty island kuskus

 

 

Spilocuscus maculatus (II)

 

plettet kuskus

 

 

Spilocuscus papuensis (II)

 

waigeou kuskus

Potoroidae

 

 

 

rottekænguruer

 

Bettongia spp. (I)

 

 

arter af rottekænguruer

Vombatidae

 

 

 

vombatter

 

Lasiorhinus krefftii (I)

 

 

art af vombat

LAGOMORPHA

 

 

 

 

Leporidae

 

 

 

harer, kaniner

 

Caprolagus hispidus (I)

 

 

børstekanin

 

Romerolagus diazi (I)

 

 

vulkanhare

MONOTREMATA

 

 

 

 

Tachyglossidae

 

 

 

myrepindsvin

 

 

Zaglossus spp. (II)

 

langsnablet myrepindsvin

PERAMELEMORPHIA

 

 

 

 

Peramelidae

 

 

 

 

 

Perameles bougainville (I)

 

 

art af langnæset punggrævling

Thylacomyidae

 

 

 

 

 

Macrotis lagotis (I)

 

 

ørepunggrævling eller stor kaninpunggrævling

PERISSODACTYLA

 

 

 

 

Equidae

 

 

 

heste, vildæsler, zebraer

 

Equus africanus (I) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Equus asinus, der ikke er omfattet denne forordning)

 

 

afrikansk vildæsel

 

Equus grevyi (I)

 

 

grevys zebra

 

Equus hemionus (I/II) (Arten er opført på liste II, men underarten Equus hemionus hemionus og Equus hemionus khur er opført på liste I)

 

 

asiatisk vildæsel eller kulan

 

Equus kiang (II)

 

 

kiang

 

Equus przewalskii (I)

 

 

przewalskiis hest

 

 

Equus zebra hartmannae (II)

 

hartmanns bjergzebra

 

 

Equus zebra zebra (II)

 

bjergzebra

Rhinocerotidae

 

 

 

næsehorn

 

Rhinocerotidae spp. (I) (Undtagen de underarter, der er opført i bilag B)

 

 

næsehorn

 

 

Ceratotherium simum simum (II) (Kun populationerne i Eswatini og Sydafrika; alle andre populationer er opført i bilag A. Udelukkende med det formål at tillade international handel med levende dyr til hensigtsmæssige og acceptable bestemmelsessteder samt med jagttrofæer. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er opført i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed)

 

sydligt bredsnudet næsehorn eller hvidt næsehorn

Tapiridae

 

 

 

tapirer

 

Tapiridae spp. (I) (Undtagen de arter, der er opført i bilag B)

 

 

tapirer

 

 

Tapirus terrestris (II)

 

sydamerikansk tapir

PHOLIDOTA

 

 

 

 

Manidae

 

 

 

skældyr

 

 

Manis spp. (II)

(Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

skældyr

 

Manis crassicaudata (I)

 

 

indisk skældyr

 

Manis culionensis (I)

 

 

filipinsk skældyr

 

Manis gigantea (I)

 

 

kæmpeskældyr

 

Manis javanica (I)

 

 

sunda-skældyr

 

Manis pentadactyla (I)

 

 

kinesisk skældyr

 

Manis temminckii (I)

 

 

termmincks skældyr

 

Manis tetradactyla (I)

 

 

langhalet skældyr

 

Manis tricuspis (I)

 

 

træskældyr

PILOSA

 

 

 

 

Bradypodidae

 

 

 

tre-tåede dovendyr

 

 

Bradypus pygmaeus (II)

 

art af tretået dovendyr

 

 

Bradypus variegatus (II)

 

brunstrubet tretået dovendyr

Myrmecophagidae

 

 

 

myreslugere

 

 

Myrmecophaga tridactyla (II)

 

stor myresluger

 

 

 

Tamandua mexicana (III Guatemala)

tamandu-myresluger

PRIMATES

 

 

 

primater (aber og halvaber)

 

 

PRIMATES spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

primater

Atelidae

 

 

 

brøleaber, edderkoppeaber

 

Alouatta coibensis (I)

 

 

art af brøleabe

 

Alouatta palliata (I)

 

 

kappe-brøleabe

 

Alouatta pigra (I)

 

 

art af brøleabe

 

Ateles geoffroyi frontatus (I)

 

 

underart af gylden edderkoppeabe

 

Ateles geoffroyi ornatus (I)

 

 

underart af gylden edderkoppeabe

 

Brachyteles arachnoides (I)

 

 

ulden edderkoppeabe

 

Brachyteles hypoxanthus (I)

 

 

nordlig muriqui

 

Oreonax flavicauda (I)

 

 

hendees uldabe

Cebidae

 

 

 

egernaber, pelsaber

 

Callimico goeldii (I)

 

 

springtamarin eller goldies tamarin

 

Callithrix aurita (I)

 

 

art af silkeabe

 

Callithrix flaviceps (I)

 

 

art af silkeabe

 

Leontopithecus spp. (I)

 

 

løvetamariner

 

Saguinus bicolor (I)

 

 

tofarvet tamarin

 

Saguinus geoffroyi (I)

 

 

geoffreys tamarin

 

Saguinus leucopus (I)

 

 

hvidfodet tamarin

 

Saguinus martinsi (I)

 

 

martins tamarin

 

Saguinus oedipus (I)

 

 

paryksilkeabe

 

Saimiri oerstedii (I)

 

 

rødrygget egern-abe

Cercopithecidae

 

 

 

marekatte

 

Cercocebus galeritus (I)

 

 

art af mangabey

 

Cercopithecus diana (I)

 

 

dianamarekat

 

Cercopithecus roloway (I)

 

 

art af marekat

 

Cercopithecus solatus (II)

 

 

art af marekat

 

Colobus satanas (II)

 

 

sort colobusabe

 

Macaca silenus (I)

 

 

wanderu eller skægabe

 

Macaca sylvanus (I)

 

 

berberabe

 

Mandrillus leucophaeus (I)

 

 

drill

 

Mandrillus sphinx (I)

 

 

mandrill

 

Nasalis larvatus (I)

 

 

næseabe

 

Piliocolobus foai (II)

 

 

art af rød colobusabe

 

Piliocolobus gordonorum (II)

 

 

art af rød colobusabe

 

Piliocolobus kirkii (I)

 

 

zanzibar rød colobusabe

 

Piliocolobus pennantii (II)

 

 

pennants røde colobusabe

 

Piliocolobus preussi (II)

 

 

preuss' røde colobusabe

 

Piliocolobus rufomitratus (I)

 

 

art af rød colobusabe

 

Piliocolobus tephrosceles (II)

 

 

art af rød colobusabe

 

Piliocolobus tholloni (II)

 

 

thollons røde colobusabe

 

Presbytis potenziani (I)

 

 

art af langur

 

Pygathrix spp. (I)

 

 

art af langur

 

Rhinopithecus spp. (I)

 

 

kostumeaber

 

Semnopithecus ajax (I)

 

 

art af grå langur

 

Semnopithecus dussumieri (I)

 

 

art af grå langur

 

Semnopithecus entellus (I)

 

 

hanumanlangur

 

Semnopithecus hector (I)

 

 

art af grå langur

 

Semnopithecus hypoleucos (I)

 

 

art af grå langur

 

Semnopithecus priam (I)

 

 

art af grå langur

 

Semnopithecus schistaceus (I)

 

 

art af grå langur

 

Simias concolor (I)

 

 

simakobou

 

Trachypithecus delacouri (II)

 

 

delacours langur

 

Trachypithecus francoisi (II)

 

 

art af langur

 

Trachypithecus geei (I)

 

 

gylden langur

 

Trachypithecus hatinhensis (II)

 

 

art af langur

 

Trachypithecus johnii (II)

 

 

art af langur

 

Trachypithecus laotum (II)

 

 

laotiansk langur

 

Trachypithecus pileatus (I)

 

 

art af langur

 

Trachypithecus poliocephalus (II)

 

 

hvidhovedet langur

 

Trachypithecus shortridgei (I)

 

 

shortridges langur

Cheirogaleidae

 

 

 

dværgmakier og små makier

 

Cheirogaleidae spp. (I)

 

 

dværgmakier og små makier

Daubentoniidae

 

 

 

fingerdyr eller aye-aye

 

Daubentonia madagascariensis (I)

 

 

fingerdyr eller aye-aye

Hominidae

 

 

 

menneskeaber

 

Gorilla beringei (I)

 

 

bjerggorilla

 

Gorilla gorilla (I)

 

 

lavlandsgorilla

 

Pan spp. (I)

 

 

chimpanser og bonobo

 

Pongo abelii (I)

 

 

sumatraorangutan

 

Pongo pygmaeus (I)

 

 

borneo orangutang

Hylobatidae

 

 

 

gibboner

 

Hylobatidae spp. (I)

 

 

gibboner

Indriidae

 

 

 

indri, sifakas og silkemakier

 

Indriidae spp. (I)

 

 

indri, sifakas og silkemakier

Lemuridae

 

 

 

ægte lemurer

 

Lemuridae spp. (I)

 

 

ægte lemurer

Lepilemuridae

 

 

 

væselmakier

 

Lepilemuridae spp. (I)

 

 

væselmakier

Lorisidae

 

 

 

lorier

 

Nycticebus spp. (I)

 

 

lorier

Pitheciidae

 

 

 

uakaris, titis, sakis

 

Cacajao spp. (I)

 

 

uakaris

 

Callicebus barbarabrownae (II)

 

 

abeart

 

Callicebus melanochir (II)

 

 

abeart

 

Callicebus nigrifrons (II)

 

 

abeart

 

Callicebus personatus (II)

 

 

sahuassu

 

Chiropotes albinasus (I)

 

 

hvidnæset saki

Tarsiidae

 

 

 

spøgelsesaber

 

Tarsius spp. (II)

 

 

spøgelsesaber

PROBOSCIDEA

 

 

 

 

Elephantidae

 

 

 

elefanter

 

Elephas maximus (I)

 

 

asiatisk elefant

 

Loxodonta africana (I) (Undtagen populationerne i Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe, der er opført i bilag B)

Loxodonta africana (II)

(Kun populationerne i Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe  (5); alle andre populationer er opført i bilag A)

 

afrikansk elefant

RODENTIA

 

 

 

 

Chinchillidae

 

 

 

chinchillaer

 

Chinchilla spp. (I) (Enheder af husdyrformen er ikke omfattet af denne forordning)

 

 

chinchillaer

Cuniculidae

 

 

 

pakaer

 

 

 

Cuniculus paca (III Honduras)

art af paka

Dasyproctidae

 

 

 

agoutis

 

 

 

Dasyprocta punctata (III Honduras)

mellemamerikansk agouti

Erethizontidae

 

 

 

træpindsvin

 

 

 

Sphiggurus mexicanus (III Honduras)

art af træpindsvin

 

 

 

Sphiggurus spinosus (III Uruguay)

sydamerikansk træpindsvin

Hystricidae

 

 

 

hulepindsvin

 

Hystrix cristata

 

 

hvidhalet hulepindsvin

Muridae

 

 

 

mus, rotter

 

 

Leporillus conditor (II)

 

art af husbyggende mus

 

 

Pseudomys fieldi (II)

 

shark bay-mus

 

 

Xeromys myoides (II)

 

art af gnaver

 

 

Zyzomys pedunculatus (II)

 

art af gnaver

Sciuridae

 

 

 

jordegern, egern

 

Cynomys mexicanus (I)

 

 

mexikansk præriehund

 

 

 

Marmota caudata (III Indien)

langhalet murmeldyr

 

 

 

Marmota himalayana (III Indien)

himalaya-murmeldyr

 

 

Ratufa spp. (II)

 

kæmpeegern

SCANDENTIA

 

 

 

 

 

 

SCANDENTIA spp. (II)

 

træspidsmus

SIRENIA

 

 

 

 

Dugongidae

 

 

 

dugong

 

Dugong dugon (I)

 

 

dugong

Trichechidae

 

 

 

manater

 

Trichechus inunguis (I)

 

 

 

 

Trichechus manatus (I)

 

 

 

 

Trichechus senegalensis (I)

 

 

 

AVES

 

 

 

fugle

ANSERIFORMES

 

 

 

 

Anatidae

 

 

 

ænder, gæs, svaner osv.

 

Anas aucklandica (I)

 

 

aucklandand

 

 

Anas bernieri (II)

 

madagaskarkrikand

 

Anas chlorotis (I)

 

 

new zealandsk brunand

 

 

Anas formosa (II)

 

sibirisk krikand

 

Anas laysanensis (I)

 

 

laysanand

 

Anas nesiotis (I)

 

 

art af brunand

 

Anas querquedula

 

 

atlingand

 

Asarcornis scutulata (I)

 

 

hvidvinget and

 

Aythya innotata

 

 

madagaskar hvidøjet and

 

Aythya nyroca

 

 

hvidøjet and

 

Branta canadensis leucopareia (I)

 

 

aleutisk canadagås

 

Branta ruficollis (II)

 

 

rødhalset gås

 

Branta sandvicensis (I)

 

 

hawaiigås

 

 

Coscoroba coscoroba (II)

 

coskorobasvane

 

 

Cygnus melancoryphus (II)

 

sorthalset svane

 

 

Dendrocygna arborea (II)

 

cubatræand

 

 

 

Dendrocygna autumnalis (III Honduras)

sortbuget træand

 

 

 

Dendrocygna bicolor (III Honduras)

okkertræand

 

Mergus octosetaceus

 

 

brasiliansk skallesluger

 

Oxyura leucocephala (II)

 

 

hvidhovedet skarveand

 

Rhodonessa caryophyllacea (I)

 

 

rosenhovedet and

 

 

Sarkidiornis melanotos (II)

 

knopgås

 

Tadorna cristata

 

 

koreagravand

APODIFORMES

 

 

 

 

Trochilidae

 

 

 

kolibrier

 

 

Trochilidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

kolibrier

 

Glaucis dohrnii (I)

 

 

art af kolibri

CHARADRIIFORMES

 

 

 

 

Burhinidae

 

 

 

trieler

 

 

 

Burhinus bistriatus (III Guatemala)

tostribet triel

Laridae

 

 

 

måger, terner

 

Larus relictus (I)

 

 

reliktmåge

Scolopacidae

 

 

 

spover, klirer

 

Numenius borealis (I)

 

 

eskimospove

 

Numenius tenuirostris (I)

 

 

tyndnæbbet spove

 

Tringa guttifer (I)

 

 

sakhalinklire

CICONIIFORMES

 

 

 

 

Ardeidae

 

 

 

hejrer

 

Ardea alba

 

 

sølvhejre

 

Bubulcus ibis

 

 

kohejre

 

Egretta garzetta

 

 

silkehejre

Balaenicipitidae

 

 

 

træskonæb

 

 

Balaeniceps rex (II)

 

træskonæb

Ciconiidae

 

 

 

storke

 

Ciconia boyciana (I)

 

 

manchurerstork

 

Ciconia nigra (II)

 

 

sort stork

 

Ciconia stormi

 

 

sundastork

 

Jabiru mycteria (I)

 

 

jabiru

 

Leptoptilos dubius

 

 

adjudantstork

 

Mycteria cinerea (I)

 

 

mangrovestork

Phoenicopteridae

 

 

 

flamingoer

 

 

Phoenicopteridae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag AA)

 

flamingoer

 

Phoenicopterus ruber (II)

 

 

europæisk flamingo

Threskiornithidae

 

 

 

ibiser, skestorke

 

 

Eudocimus ruber (II)

 

rød ibis

 

Geronticus calvus (II)

 

 

kapibis

 

Geronticus eremita (I)

 

 

eremitibis

 

Nipponia nippon (I)

 

 

japansk ibis

 

Platalea leucorodia (II)

 

 

skestork

 

Pseudibis gigantea

 

 

kæmpeibis

COLUMBIFORMES

 

 

 

 

Columbidae

 

 

 

duer

 

Caloenas nicobarica (I)

 

 

nicobardue

 

Claravis godefrida

 

 

hvidmasket grådue

 

Columba livia

 

 

klippedue

 

Ducula mindorensis (I)

 

 

mindorokejserdue

 

 

Gallicolumba luzonica (II)

 

dolkestikdue

 

 

Goura spp. (II)

 

kronduer

 

Leptotila wellsi

 

 

grenadajorddue

 

 

 

Nesoenas mayeri (III Mauritius)

rosendue

 

Streptopelia turtur

 

 

turteldue

CORACIIFORMES

 

 

 

 

Bucerotidae

 

 

 

næsehornsfugle

 

 

Aceros spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

næsehornsfugle

 

Aceros nipalensis (I)

 

 

rødhalset rynkenæb

 

 

Anorrhinus spp. (II)

 

næsehornsfugle

 

 

Anthracoceros spp. (II)

 

næsehornsfugle

 

 

Berenicornis spp. (II)

 

næsehornsfugle

 

 

Buceros spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

næsehornsfugle

 

Buceros bicornis (I)

 

 

stor næsehornsfugl

 

 

Penelopides spp. (II)

 

næsehornsfugle

 

Rhinoplax vigil (I)

 

 

hjelmnæsehornsfugl

 

 

Rhyticeros spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

næsehornsfugle

 

Rhyticeros subruficollis (I)

 

 

gulpunget rynkenæb

CUCULIFORMES

 

 

 

 

Musophagidae

 

 

 

turakoer

 

 

Tauraco spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

turakoer

 

Tauraco bannermani (II)

 

 

camerounturako

FALCONIFORMES

 

 

 

rovfugle (ørne, falke, høge, gribbe)

 

 

FALCONIFORMES spp. (II)

(Undtagen de arter, der er opført i bilag A undtagen én art af familien Cathartidae, der er opført i bilag C; de andre arter i den familie er ikke opført i bilagene til nærværende forordning; og undtagen Caracara lutosa, der ikke er omfattet denne forordning)

 

rovfugle

Accipitridae

 

 

 

høge, ørne

 

Accipiter brevipes (II)

 

 

balkanhøg

 

Accipiter gentilis (II)

 

 

duehøg

 

Accipiter nisus (II)

 

 

spurvehøg

 

Aegypius monachus (II)

 

 

munkegrib

 

Aquila adalberti (I)

 

 

spansk kejserørn

 

Aquila chrysaetos (II)

 

 

kongeørn

 

Aquila clanga (II)

 

 

stor skrigeørn

 

Aquila heliaca (I)

 

 

kejserørn

 

Aquila pomarina (II)

 

 

lille skrigeørn

 

Buteo buteo (II)

 

 

musvåge

 

Buteo lagopus (II)

 

 

fjeldvåge

 

Buteo rufinus (II)

 

 

ørnevåge

 

Chondrohierax uncinatus wilsonii (I)

 

 

cubansk papegøjebaza

 

Circaetus gallicus (II)

 

 

slangeørn

 

Circus aeruginosus (II)

 

 

rørhøg

 

Circus cyaneus (II)

 

 

blå kærhøg

 

Circus macrourus (II)

 

 

steppehøg

 

Circus pygargus (II)

 

 

hedehøg

 

Elanus caeruleus (II)

 

 

blå glente

 

Eutriorchis astur (II)

 

 

madagaskarslangehøg

 

Gypaetus barbatus (II)

 

 

lammegrib

 

Gyps fulvus (II)

 

 

gåsegrib

 

Haliaeetus spp. (I/II) (Haliaeetus albicilla er opført på liste I; de andre arter er opført på liste II)

 

 

havørne

 

Harpia harpyja (I)

 

 

harpy

 

Hieraaetus fasciatus (II)

 

 

høgeørn

 

Hieraaetus pennatus (II)

 

 

dværgørn

 

Leucopternis occidentalis (II)

 

 

sodrygget våge

 

Milvus migrans (II) (Undtagen for Milvus migrans lineatus der er opført i bilag B)

 

 

sort glente

 

Milvus milvus (II)

 

 

rød glente

 

Neophron percnopterus (II)

 

 

ådselgrib

 

Pernis apivorus (II)

 

 

hvepsevåge

 

Pithecophaga jefferyi (I)

 

 

fillipinsk abeørn

Cathartidae

 

 

 

vestgribbe

 

Gymnogyps californianus (I)

 

 

californisk kondor

 

 

 

Sarcoramphus papa (III Honduras)

kongekondor

 

Vultur gryphus (I)

 

 

andeskondor

Falconidae

 

 

 

falke

 

Falco araeus (I)

 

 

seychellertårnfalk

 

Falco biarmicus (II)

 

 

lannerfalk

 

Falco cherrug (II)

 

 

slagfalk

 

Falco columbarius (II)

 

 

dværgfalk

 

Falco eleonorae (II)

 

 

eleonorafalk

 

Falco jugger (I)

 

 

laggarfalk

 

Falco naumanni (II)

 

 

lille tårnfalk

 

Falco newtoni (I) (Kun populationen på Seychellerne)

 

 

madagaskartårnfalk

 

Falco pelegrinoides (I)

 

 

berberfalk

 

Falco peregrinus (I)

 

 

vandrefalk

 

Falco punctatus (I)

 

 

mauritiustårnfalk

 

Falco rusticolus (I)

 

 

jagtfalk

 

Falco subbuteo (II)

 

 

lærkefalk

 

Falco tinnunculus (II)

 

 

tårnfalk

 

Falco vespertinus (II)

 

 

aftenfalk

Pandionidae

 

 

 

fiskeørne

 

Pandion haliaetus (II)

 

 

fiskeørn

GALLIFORMES

 

 

 

 

Cracidae

 

 

 

 

 

Crax alberti (III Colombia)

 

 

blåknoppet hokko

 

Crax blumenbachii (I)

 

 

rødnæbbet hokko

 

 

 

Crax daubentoni (III Colombia)

gulknoppet hokko

 

 

Crax fasciolata

 

nøgenmasket hokko

 

 

 

Crax globulosa (III Colombia)

gullappet hokko

 

 

 

Crax rubra (III Colombia/Guatemala/Honduras)

stor hokko

 

Mitu mitu (I)

 

 

alagoashokko

 

Oreophasis derbianus (I)

 

 

bjerg-hokko

 

 

 

Ortalis vetula (III Guatemala/Honduras)

brun chachalaca

 

 

 

Pauxi pauxi (III Colombia)

hjelmhokko

 

Penelope albipennis (I)

 

 

hvidvinget penelopehøne

 

 

 

Penelope purpurascens (III Honduras)

toppet penelopehøne

 

 

 

Penelopina nigra (III Guatemala)

chalopehøne

 

Pipile jacutinga (I)

 

 

sortpandet fløjtehøne

 

Pipile pipile (I)

 

 

trinidadfløjtehøne

Megapodiidae

 

 

 

tallegallahøns, buskhøns

 

Macrocephalon maleo (I)

 

 

hammerhøne eller maleo

Phasianidae

 

 

 

ryper, perlehøns, agerhøns, fasaner, tragopaner

 

 

Argusianus argus (II)

 

argusfasan

 

Catreus wallichii (I)

 

 

wallichfasan

 

Colinus virginianus ridgwayi (I)

 

 

underart af bobwhitevagtel

 

Crossoptilon crossoptilon (I)

 

 

hvid ørefasan

 

Crossoptilon mantchuricum (I)

 

 

brun ørefasan

 

 

Gallus sonneratii (II)

 

grå junglehøne el. sonnerats junglehøne

 

 

Ithaginis cruentus (II)

 

blodfasan

 

Lophophorus impejanus (I)

 

 

kinesisk glansfasan

 

Lophophorus lhuysii (I)

 

 

hvidhalet glansfasan

 

Lophophorus sclateri (I)

 

 

hvidhalet glansfasan

 

Lophura edwardsi (I)

 

 

edwardsfasan

 

 

 

Lophura leucomelanos (III Pakistan)

kalijfasan

 

Lophura swinhoii (I)

 

 

swinhoes fasan

 

 

 

Meleagris ocellata (III Guatemala)

påfuglekalkun

 

Odontophorus strophium

 

 

halsbåndstandvagtel

 

Ophrysia superciliosa

 

 

uttar pradesh-vagtel

 

 

 

Pavo cristatus (III Pakistan)

art af påfugl

 

 

Pavo muticus (II)

 

grøn påfugl

 

 

Polyplectron bicalcaratum (II)

 

grå påfuglefasan

 

 

Polyplectron germaini (II)

 

vietnam-påfuglefasan

 

 

Polyplectron malacense (II)

 

malajpåfuglefasan

 

Polyplectron napoleonis (I)

 

 

palawanpåfuglefasan

 

 

Polyplectron schleiermacheri (II)

 

borneo-påfuglefasan

 

 

 

Pucrasia macrolopha (III Pakistan)

koklassfasan

 

Rheinardia ocellata (I)

 

 

topargus

 

Syrmaticus ellioti (I)

 

 

elliotts fasan

 

Syrmaticus humiae (I)

 

 

burmafasan

 

Syrmaticus mikado (I)

 

 

mikadofasan

 

 

Syrmaticus reevesii (II)

 

kongefasan

 

Tetraogallus caspius (I)

 

 

kaspisk kongehøne

 

Tetraogallus tibetanus (I)

 

 

tibetkongehøne

 

Tragopan blythii (I)

 

 

nagaland tragopan

 

Tragopan caboti (I)

 

 

cabots tragopan

 

Tragopan melanocephalus (I)

 

 

vestlig tragopan

 

 

 

Tragopan satyra (III Nepal)

satyrtragopan

 

 

Tympanuchus cupido attwateri (II)

 

art af præriehøne

GRUIFORMES

 

 

 

 

Gruidae

 

 

 

traner

 

 

Gruidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

traner

 

Balearica pavonina (I)

 

 

sort krontrane

 

Grus americana (I)

 

 

trompetértrane

 

Grus canadensis (I/II) (Arten er opført på liste II, men underarterne Grus canadensis nesiotes og Grus canadensis pulla er opført på liste I)

 

 

prærietrane

 

Grus grus (II)

 

 

trane

 

Grus japonensis (I)

 

 

japansk trane

 

Grus leucogeranus (I)

 

 

snetrane

 

Grus monacha (I)

 

 

hættetrane

 

Grus nigricollis (I)

 

 

sorthalset trane

 

Grus vipio (I)

 

 

hvidhalset trane

Otididae

 

 

 

trapper

 

 

Otididae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

trapper

 

Ardeotis nigriceps (I)

 

 

indisk trappe

 

Chlamydotis macqueenii (I)

 

 

østlig kravetrappe

 

Chlamydotis undulata (I)

 

 

kravetrappe

 

Houbaropsis bengalensis (I)

 

 

stor florikan

 

Otis tarda (II)

 

 

stortrappe

 

Sypheotides indicus (II)

 

 

florikan

 

Tetrax tetrax (II)

 

 

dværgtrappe

Rallidae

 

 

 

blishøns, rørvagtler

 

Gallirallus sylvestris (I)

 

 

brun skovrikse

Rhynochetidae

 

 

 

kagu

 

Rhynochetos jubatus (I)

 

 

kagu

PASSERIFORMES

 

 

 

 

Alaudidae

 

 

 

lærker

 

 

 

Alauda arvensis (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

sanglærke

 

 

 

Galerida cristata (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

toplærke

 

 

 

Lullula arborea (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

hedelærke

 

 

 

Melanocorypha calandra (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

kalanderlærke

Atrichornithidae

 

 

 

kratfugle

 

Atrichornis clamosus (I)

 

 

vestlig kratfugl

Cotingidae

 

 

 

cotingas

 

 

 

Cephalopterus ornatus (III Colombia)

pragtparasolfugl

 

 

 

Cephalopterus penduliger (III Colombia)

hjelmparasolfugl

 

Cotinga maculata (I)

 

 

blå purpurkotinga

 

 

Rupicola spp. (II)

 

klippehaner

 

Xipholena atropurpurea (I)

 

 

hvidvingekotinga

Emberizidae

 

 

 

værlinger, kardinaler, tangarer

 

 

 

Emberiza citrinella (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

gulspurv

 

 

 

Emberiza hortulana (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

hortulan

 

 

Gubernatrix cristata (II)

 

grøn kardinal

 

 

Paroaria capitata (II)

 

sortstrubet kardinal

 

 

Paroaria coronata (II)

 

grå kardinal

 

 

Tangara fastuosa (II)

 

pragttangar

Estrildidae

 

 

 

manakiner, astrilder

 

 

Amandava formosa (II)

 

olivengrøn astrild

 

 

Lonchura fuscata

 

timorrisfugl

 

 

Lonchura oryzivora (II)

 

risfugl

 

 

Poephila cincta cincta (II)

 

korthalet bæltefinke

Fringillidae

 

 

 

finker

 

 

 

Carduelis cannabina (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

tornirisk

 

 

 

Carduelis carduelis (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

stillits

 

Carduelis cucullata (I)

 

 

kapucinersisken

 

 

 

Carduelis flammea (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

gråsisken

 

 

 

Carduelis hornemanni (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

hvidsisken

 

 

 

Carduelis spinus (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

grønsisken

 

 

Carduelis yarrellii (II)

 

yarellsisken

 

 

 

Carpodacus erythrinus (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

karmindompap

 

 

 

Loxia curvirostra (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

lille korsnæb

 

 

 

Pyrrhula pyrrhula (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

dompap

 

 

 

Serinus serinus (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

gulirisk

Hirundinidae

 

 

 

svaler

 

Pseudochelidon sirintarae (I)

 

 

hvidøjet flodsvale

Icteridae

 

 

 

trupialer

 

Xanthopsar flavus (I)

 

 

saffranstrupial

Meliphagidae

 

 

 

honningædere

 

 

Lichenostomus melanops cassidix (II)

 

hjelmhonningæder

Muscicapidae

 

 

 

fluesnappere, skrigedrosler m.fl.

 

Acrocephalus rodericanus (III Mauritius)

 

 

art af sanger

 

 

Cyornis ruckii (II)

 

indogoniltava

 

 

Dasyornis broadbenti litoralis (II)

 

art af brunhovedet børstesanger

 

 

Dasyornis longirostris (II)

 

vestlig børstesanger

 

 

 

Erithacus rubecula (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

rødhals

 

 

 

Ficedula parva (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

lille fluesnapper

 

 

Garrulax canorus (II)

 

sangskadedrossel (kinesisk Hwamei)

 

 

Garrulax taewanus (II)

 

sangskadedrossel (taiwansk Hwamei)

 

 

 

Hippolais icterina (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

gulbug

 

 

Leiothrix argentauris (II)

 

sølvøret sangtimalie (solfugl)

 

 

Leiothrix lutea (II)

 

sangtimalie (solfugl)

 

 

Liocichla omeiensis (II)

 

omei pragttimalie

 

 

 

Luscinia svecica (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

blåhals

 

 

 

Luscinia luscinia (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

nattergal

 

 

 

Luscinia megarhynchos (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

sydlig nattergal

 

 

 

Monticola saxatilis (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

stendrossel

 

Picathartes gymnocephalus (I)

 

 

gulhovedet kragedrossel

 

Picathartes oreas (I)

 

 

rødhovedet kragedrossel

 

 

 

Sylvia atricapilla (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

munk

 

 

 

Sylvia borin (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

havesanger

 

 

 

Sylvia curruca (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

gærdesanger

 

 

 

Sylvia nisoria (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

høgesanger

 

 

 

Terpsiphone bourbonnensis (III Mauritius)

mascarenerparadismonark

 

 

 

Turdus merula (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

solsort

 

 

 

Turdus philomelos (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

sangdrossel

Oriolidae

 

 

 

piroler

 

 

 

Oriolus oriolus (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

guldpirol

Paradisaeidae

 

 

 

paradisfugle

 

 

Paradisaeidae spp. (II)

 

paradisfugle

Paridae

 

 

 

mejser

 

 

 

Parus ater (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

sortmejse

Pittidae

 

 

 

pittaer

 

 

Pitta guajana (II)

 

gyldenbrynet pitta

 

Pitta gurneyi (I)

 

 

gurneys pitta

 

Pitta kochi (I)

 

 

luzonpitta

 

 

Pitta nympha (II)

 

nymfepitta

Pycnonotidae

 

 

 

bulbuler

 

 

Pycnonotus zeylanicus (II)

 

art af bulbul

Sturnidae

 

 

 

stære

 

 

Gracula religiosa (II)

 

beostær

 

Leucopsar rothschildi (I)

 

 

balistær eller Rotschilds stær

Troglodytidae

 

 

 

gærdesmutter

 

 

 

Troglodytes troglodytes (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

gærdesmutte

Zosteropidae

 

 

 

brillefugle

 

Zosterops albogularis (I)

 

 

norfolkbrillefugl

PELECANIFORMES

 

 

 

 

Fregatidae

 

 

 

fregatfugle

 

Fregata andrewsi (I)

 

 

juleø-fregatfugl

Pelecanidae

 

 

 

pelikaner

 

Pelecanus crispus (I)

 

 

krøltoppet pelikan

Sulidae

 

 

 

suler

 

Papasula abbotti (I)

 

 

juleø-sule

PICIFORMES

 

 

 

 

Capitonidae

 

 

 

skægfugle

 

 

 

Semnornis ramphastinus (III Colombia)

tukanskægfugl

Picidae

 

 

 

spætter

 

Dryocopus javensis richardsi (I)

 

 

underart af hvidbuget sortspætte

Ramphastidae

 

 

 

tukaner

 

 

 

Baillonius bailloni (III Argentina)

safrantukan

 

 

Pteroglossus aracari (II)

 

sorthalset arasari

 

 

 

Pteroglossus castanotis (III Argentina)

brunøret arasari

 

 

Pteroglossus viridis (II)

 

grøn arasari

 

 

 

Ramphastos dicolorus (III Argentina)

rødbrystet tukan

 

 

Ramphastos sulfuratus (II)

 

kølnæbbet tukan

 

 

Ramphastos toco (II)

 

kæmpetukan

 

 

Ramphastos tucanus (II)

 

rødnæbbet tukan

 

 

Ramphastos vitellinus (II)

 

gulbrystet tukan

 

 

 

Selenidera maculirostris (III Argentina)

pletnæbbet tukanet

PODICIPEDIFORMES

 

 

 

 

Podicipedidae

 

 

 

lappedykkere

 

Podilymbus gigas (I)

 

 

atitlanlappedykker

PROCELLARIIFORMES

 

 

 

 

Diomedeidae

 

 

 

albatrosser

 

Phoebastria albatrus (I)

 

 

korthalet albatros

PSITTACIFORMES

 

 

 

papegøjefugle

 

 

PSITTACIFORMES spp. (II)

(Undtagen de arter, der er opført i bilag A, samt arterne Agapornis roseicollis (rosenhovedet dværgpapegøje), Melopsittacus undulatus (undulat), Nymphicus hollandicus (nymfeparakit) og Psittacula krameri (lille alexanderparakit), som ikke er opført i bilagene til nærværende forordning)

 

papegøjefugle

Cacatuidae

 

 

 

kakaduer

 

Cacatua goffiniana (I)

 

 

tanimbarkakadu eller goffins kakadue

 

Cacatua haematuropygia (I)

 

 

filippinsk kakadu

 

Cacatua moluccensis (I)

 

 

molukkakadu

 

Cacatua sulphurea (I)

 

 

lille gultoppet kakadu

 

Probosciger aterrimus (I)

 

 

arakakadu eller palmekakadue

Loriidae

 

 

 

lorier, dværgpapegøjer

 

Eos histrio (I)

 

 

diademlori

 

Vini spp. (I/II) (Vini ultramarina er opført på liste I, de øvrige arter er opført på liste II)

 

 

vinilorier

Psittacidae

 

 

 

amazoner, araer, parakitter, papegøjer

 

Amazona arausiaca (I)

 

 

blåhovedet amazone

 

Amazona auropalliata (I)

 

 

gulnakket amazone

 

Amazona barbadensis (I)

 

 

guldskuldret amazone eller rothschilds amazone

 

Amazona brasiliensis (I)

 

 

rødhalet amazone eller purpurblåkindet amazone

 

Amazona finschi (I)

 

 

lillakronet amazone eller finchs amazone

 

Amazona guildingii (I)

 

 

kongeamazone eller guildings amazone

 

Amazona imperialis (I)

 

 

kejseramazone

 

Amazona leucocephala (I)

 

 

cuba-amazone

 

Amazona oratrix (I)

 

 

(dobbelt) gulhovedet amazone

 

Amazona pretrei (I)

 

 

pragtamazone eller petreis amazone

 

Amazona rhodocorytha (I)

 

 

rødpandet amazone

 

Amazona tucumana (I)

 

 

tucumanamazone

 

Amazona versicolor (I)

 

 

st. lucia-amazone eller mangefarvet amazone

 

Amazona vinacea (I)

 

 

vinrød amazone

 

Amazona viridigenalis (I)

 

 

grønkindet amazone

 

Amazona vittata (I)

 

 

puerto rico-amazone

 

Anodorhynchus spp. (I)

 

 

havblå, hyacint og indigoara

 

Ara ambiguus (I)

 

 

stor grøn ara eller stor militær/soldaterara

 

Ara glaucogularis (I)

 

 

blåstrubet ara eller candinde ara

 

Ara macao (I)

 

 

lyserød ara

 

Ara militaris (I)

 

 

lille soldaterara eller lille militærara

 

Ara rubrogenys (I)

 

 

rødøret ara

 

Cyanopsitta spixii (I)

 

 

spix's ara

 

Cyanoramphus cookii (I)

 

 

norfolk øens parakit

 

Cyanoramphus forbesi (I)

 

 

chatham øens springparakit

 

Cyanoramphus novaezelandiae (I)

 

 

gedeparakit

 

Cyanoramphus saisseti (I)

 

 

art af gedeparakit

 

Cyclopsitta diophthalma coxeni (I)

 

 

coxen's dobbeltøjet figenpapegøje

 

Eunymphicus cornutus (I)

 

 

hornparakit

 

Guarouba guarouba (I)

 

 

guldparakit

 

Neophema chrysogaster (I)

 

 

guldbuget græsparakit

 

Ognorhynchus icterotis (I)

 

 

guløret parakit

 

Pezoporus occidentalis (I)

 

 

natparakit

 

Pezoporus wallicus (I)

 

 

jordparakit

 

Pionopsitta pileata (I)

 

 

rødpandet pragtpapegøje

 

Primolius couloni (I)

 

 

blåhovedet dværgara

 

Primolius maracana (I)

 

 

rødrygget dværgara

 

Psephotus chrysopterygius (I)

 

 

guldskuldret sangparakit

 

Psephotus dissimilis (I)

 

 

sortkappet sangparakit eller hooded parakit

 

Psephotus pulcherrimus (I)

 

 

paradis(sang)parakit

 

Psittacula echo (I)

 

 

mauritius-alexanderparakit

 

Psittacus erithacus (I)

 

 

grå jako

 

Pyrrhura cruentata (I)

 

 

blåstrubet conure

 

Rhynchopsitta spp. (I)

 

 

araparakitter eller tyknæbsparakitter

 

Strigops habroptilus (I)

 

 

uglepapegøje

RHEIFORMES

 

 

 

 

Rheidae

 

 

 

nanduer

 

Pterocnemia pennata (I) (UndtagenPterocnemia pennata pennata, der er opført i bilag B)

 

 

lille nandu

 

 

Pterocnemia pennata pennata (II)

 

lille nandu

 

 

Rhea americana (II)

 

nandu

SPHENISCIFORMES

 

 

 

 

Spheniscidae

 

 

 

pingviner

 

 

Spheniscus demersus (II)

 

brillepingvin

 

Spheniscus humboldti (I)

 

 

humboldtpingvin

STRIGIFORMES

 

 

 

ugler

 

 

STRIGIFORMES spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A og Sceloglaux albifacies)

 

ugler

Strigidae

 

 

 

ugler

 

Aegolius funereus (II)

 

 

perleugle

 

Asio flammeus (II)

 

 

mosehornugle

 

Asio otus (II)

 

 

skovhornugle

 

Athene noctua (II)

 

 

kirkeugle

 

Bubo bubo (II) (Undtagen Bubo bubo bengalensis, der er opført i bilag B)

 

 

stor hornugle

 

Glaucidium passerinum (II)

 

 

spurveugle

 

Heteroglaux blewitti (I)

 

 

skovkirkeugle

 

Mimizuku gurneyi (I)

 

 

mindanaohornugle

 

Ninox natalis (I)

 

 

juleø-høgeugle

 

Nyctea scandiaca (II)

 

 

sneugle

 

Otus ireneae (II)

 

 

sokokedværghornugle

 

Otus scops (II)

 

 

dværghornugle

 

Strix aluco (II)

 

 

natugle

 

Strix nebulosa (II)

 

 

lapugle

 

Strix uralensis (II) (Undtagen Strix uralensis davidi, der er opført i bilag B)

 

 

slagugle

 

Surnia ulula (II)

 

 

høgeugle

Tytonidae

 

 

 

slørugler

 

Tyto alba (II)

 

 

slørugle

 

Tyto soumagnei (I)

 

 

madagaskarslørugle

STRUTHIONIFORMES

 

 

 

 

Struthionidae

 

 

 

struds

 

Struthio camelus (I) (Kun populationerne i Algeriet, Burkina Faso, Cameroun, Den Centralafrikanske Republik, Tchad, Mali, Mauritanien, Marokko, Niger, Nigeria, Senegal og Sudan; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning)

 

 

struds

TINAMIFORMES

 

 

 

 

Tinamidae

 

 

 

tinamuer

 

Tinamus solitarius (I)

 

 

olivengrå tinamu

TROGONIFORMES

 

 

 

 

Trogonidae

 

 

 

trongoner

 

Pharomachrus mocinno (I)

 

 

quetzal

REPTILIA

 

 

 

krybdyr

CROCODYLIA

 

 

 

alligatorer, kaimaner, krokodiller

 

 

CROCODYLIA spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

alligatorer, kaimaner, krokodiller

Alligatoridae

 

 

 

alligatorer, kaimaner

 

Alligator sinensis (I)

 

 

kinesisk alligator

 

Caiman crocodilus apaporiensis (I)

 

 

rio apaporis brillekaiman

 

Caiman latirostris (I) (Undtagen populationen i Argentina, der er opført i bilag B)

 

 

bredsnudet kaiman

 

Melanosuchus niger (I) (Undtagen populationen i Brasilien, der er opført i bilag B, og populationen i Ecuador, der er opført i bilag B, og som er omfattet af en årlig eksportkvote på nul, indtil CITES-sekretariatet og "IUCN/SSC Crocodile Specialist Group" har godkendt en årlig eksportkvote)

 

 

sort kaiman

Crocodylidae

 

 

 

krokodiller

 

Crocodylus acutus (I) (Undtagen populationen i Det Integrerede Managementdistriktet i Mangroves i Cipata, Tinajoner, La Balsa og Surcounding Areas, departementet Córdoba, Colombia og Cubas befolkning, der er opført i bilag B, og populationen i Mexico, der er opført i bilag B, og som er omfattet af en eksportkvote på nul af vilde enheder til kommercielle formål)

 

 

spidssnudet krokodille

 

Crocodylus cataphractus (I)

 

 

panserkrokodille

 

Crocodylus intermedius (I)

 

 

orinocokrokodille

 

Crocodylus mindorensis (I)

 

 

filippinsk krokodille

 

Crocodylus moreletii (I) (Undtagen populationen i Belize, der er opført i bilag B med en kvote på nul for enheder, der er fanget i naturen, som handles i kommercielt øjemed, og populationen i Mexico, der er opført i bilag B)

 

 

morelets krokodille

 

Crocodylus niloticus (I) (Undtagen populationerne i Botswana, Ægypten [med en kvote på nul for enheder, der er fanget i naturen, som handles i kommercielt øjemed], Etiopien, Kenya, Madagaskar, Malawi, Mozambique, Namibia, Sydafrika, Uganda, Tanzania [underlagt en årlig eksportkvote på højst 1600 enheder, der er fanget i naturen, herunder jagttrofæer, udover enheder opdrættet i fangeskab], Zambia og Zimbabwe; disse populationer er opført i bilag B)

 

 

nilkrokodille

 

Crocodylus palustris (I)

 

 

sumpkrokodille

 

Crocodylus porosus (I) (Undtagen populationerne i Australien, Indonesien, Malaysia [fangst i naturen begrænset til staten Sarawak og en kvote på nul for vilde enheder i de andre stater i Malaysia (Sabah og Den Malysiske halvø), uden ændring i kvoten på nul, medmindre dette godkendes af CITES-parterne] og Papua Ny Guinea, der er opført i bilag B)

 

 

saltvandskrokodille

 

Crocodylus rhombifer (I)

 

 

cuba-krokodille

 

Crocodylus siamensis (I)

 

 

siam-krokodille

 

Osteolaemus tetraspis (I)

 

 

vestafrikansk dværgkrokodille eller kortsnudet krokodille

 

Tomistoma schlegelii (I)

 

 

falsk gavial

Gavialidae

 

 

 

gangesgavial

 

Gavialis gangeticus (I)

 

 

gangesgavial

RHYNCHOCEPHALIA

 

 

 

 

Sphenodontidae

 

 

 

tuataraer eller broøgler

 

Sphenodon spp. (I)

 

 

tuataraer eller broøgler

SAURIA

 

 

 

 

Agamidae

 

 

 

tornhaleagamer

 

 

 

Calotes ceylonensis (III Sri Lanka)

art af tornhaleagame

 

 

 

Calotes desilvai (III Sri Lanka)

art af tornhaleagame

 

 

 

Calotes liocephalus (III Sri Lanka)

art af tornhaleagame

 

 

 

Calotes liolepis (III Sri Lanka)

art af tornhaleagame

 

 

 

Calotes manamendrai (III Sri Lanka)

art af tornhaleagame

 

 

 

Calotes nigrilabris (III Sri Lanka)

art af tornhaleagame

 

 

 

Calotes pethiyagodai (III Sri Lanka)

art af tornhaleagame

 

 

Ceratophora aspera (II) (En eksportkvote på nul for vilde enheder, som handles i kommercielt øjemed)

 

pignakket hornagam

 

Ceratophora erdeleni (I)

 

 

art af agam

 

Ceratophora karu (I)

 

 

art af agam

 

 

Ceratophora stoddartii (II) En eksportkvote på nul for vilde enheder, som handles i kommercielt øjemed)

 

næsehornsagam

 

Ceratophora tennentii (I)

 

 

bladnæseagam

 

Cophotis ceylanica (I)

 

 

art af dværgfirben

 

Cophotis dumbara (I)

 

 

art af dværgfirben

 

 

Lyriocephalus scutatus (II) (En eksportkvote på nul for vilde enheder, som handles i kommercielt øjemed)

 

art af firben

 

 

Saara spp. (II)

 

 

 

 

Uromastyx spp. (II)

 

bælte- og pladeøgler

Anguidae

 

 

 

alligatorøgler

 

 

Abronia spp. (II) (Undtagen for de arter, der er opført i bilag A. Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for enheder, der er fanget i naturen, hvad angår Abronia aurita, A. gaiophantasma, A. montecristoi, A. salvadorensis og A. vasconcelosii)

 

alligatorøgler

 

Abronia anzuetoi (I)

 

 

 

 

Abronia campbelli (I)

 

 

 

 

Abronia fimbriata (I)

 

 

 

 

Abronia frosti (I)

 

 

 

 

Abronia meledona (I)

 

 

 

Chamaeleonidae

 

 

 

kamæleoner

 

 

Archaius spp. (II)

 

 

 

 

Bradypodion spp. (II)

 

dværgkamelæoner

 

 

Brookesia spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

dværgkamelæoner

 

Brookesia perarmata (I)

 

 

art af dværgkamæleon

 

 

Calumma spp. (II)

 

madagaskiske kamæleoner

 

 

Chamaeleo spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

kamæleoner

 

Chamaeleo chamaeleon (II)

 

 

europæisk kamæleon

 

 

Furcifer spp. (II)

 

madagaskiske kamæleoner

 

 

Kinyongia spp. (II)

 

dværgkamelæoner

 

 

Nadzikambia spp. (II)

 

dværgkamelæoner

 

 

Palleon spp. (II)

 

 

 

 

Rhampholeon spp. (II)

 

pygmækamæleoner

 

 

Rieppeleon spp. (II)

 

pygmækamæleoner

 

 

Trioceros spp. (II)

 

 

Cordylidae

 

 

 

bælte- og pladeøgler

 

 

Cordylus spp. (II)

 

gekkoer

 

 

Hemicordylus spp. (II)

 

 

 

 

Karusaurus spp. (II)

 

 

 

 

Namazonurus spp. (II)

 

 

 

 

Ninurta spp. (II)

 

 

 

 

Ouroborus spp. (II)

 

 

 

 

Pseudocordylus spp. (II)

 

 

 

 

Smaug spp. (II)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gekkonidae

 

 

 

egentlige gekkoer

 

Cnemaspis psychedelica (I)

 

 

psykedelisk gekko

 

 

 

Dactylocnemis spp. (III New Zealand)

 

 

 

Gekko gecko (II)

 

tokaygekko

 

Gonatodes daudini (I)

Goniurosaurus spp. (II) (Undtagen de arter, der er hjemmehørende i Japan)

Goniurosaurus kuroiwae #18 (III Japan)

art af gekko

arter af gekkoer

art af gekko

 

 

 

Goniurosaurus orientalis #18 (III Japan)

art af gekko

 

 

 

Goniurosaurus sengokui #18 (III Japan)

art af gekko

 

 

 

Goniurosaurus splendens #18 (III Japan)

 

 

 

 

Goniurosaurus toyamai #18 (III Japan)

art af gekko

 

 

 

Goniurosaurus yamashinae #18 (III Japan)

art af gekko

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoplodactylus spp. (III New Zealand)

arter af gekkoer

 

Lygodactylus williamsi (I)

 

 

blå gekko

 

 

 

Mokopirirakau spp. (III New Zealand)

 

 

 

Nactus serpensinsula (II)

 

art af nøgenfingergekko

 

 

Naultinus spp. (II)

 

grøn gekko fra New Zealand

 

 

Paroedura androyensis (II)

 

art af gekko

 

 

Paroedura masobe (II)

 

masobe-gekko

 

 

Phelsuma spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

daggekkoer

 

Phelsuma guentheri (II)

 

 

art af daggekko

 

 

Rhoptropella spp. (II)

 

 

 

 

 

Sphaerodactylus armasi (III Cuba)

art af gekko

 

 

 

Sphaerodactylus celicara (III Cuba)

art af gekko

 

 

 

Sphaerodactylus dimorphicus (III Cuba)

 

 

 

 

Sphaerodactylus intermedius (III Cuba)

art af gekko

 

 

 

Sphaerodactylus nigropunctatus alayoi (III Cuba)

 

 

 

 

Sphaerodactylus nigropunctatus granti (III Cuba)

 

 

 

 

Sphaerodactylus nigropunctatus lissodesmus (III Cuba)

 

 

 

 

Sphaerodactylus nigropunctatus ocujal (III Cuba)

 

 

 

 

Sphaerodactylus nigropunctatus strategus (III Cuba)

 

 

 

 

Sphaerodactylus notatus atactus (III Cuba)

 

 

 

 

Sphaerodactylus oliveri (III Cuba)

art af gekko

 

 

 

Sphaerodactylus pimienta (III Cuba)

art af gekko

 

 

 

Sphaerodactylus ruibali (III Cuba)

art af gekko

 

 

 

Sphaerodactylus siboney (III Cuba)

 

 

 

 

Sphaerodactylus torrei (III Cuba)

art af gekko

 

 

 

Toropuku spp. (III New Zealand)

 

 

 

 

Tukutuku spp. (III New Zealand)

 

 

 

Uroplatus spp. (II)

 

bladhalegekkoer

 

 

 

Woodworthia spp. (III New Zealand)

 

Helodermatidae

 

 

 

giftøgler

 

 

Heloderma spp. (II) (Undtagen de underarter, der er opført i bilag A)

 

giftøgler

 

Heloderma horridum charlesbogerti (I)

 

 

guatemala gilaøgle

Iguanidae

 

 

 

leguaner

 

 

Amblyrhynchus cristatus (II)

 

havleguan

 

Brachylophus spp. (I)

 

 

fiji-leguaner

 

 

Conolophus spp. (II)

 

galapagos-leguaner

 

 

Ctenosaura spp. (II)

 

arter af leguaner

 

Cyclura spp. (I)

 

 

næsehornsleguaner

 

 

Iguana spp. (II)

 

leguaner

 

 

Phrynosoma blainvillii (II)

 

art af tudseleguan

 

 

Phrynosoma cerroense (II)

 

art af tudseleguan

 

 

Phrynosoma coronatum (II)

 

art af tudseleguan

 

 

Phrynosoma wigginsi (II)

 

art af tudseleguan

 

Sauromalus varius (I)

 

 

san esteban island chuckwalla

Lacertidae

 

 

 

firben

 

Gallotia simonyi (I)

 

 

hierro kæmpefirben

 

Podarcis lilfordi (II)

 

 

lilfords murfirben

 

Podarcis pityusensis (II)

 

 

ibiza murfirben

Lanthanotidae

 

 

 

øreløs varan

 

 

Lanthanotidae spp. (II) (Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for kommerciel handel med enheder, der er fanget i naturen)

 

 

Polychrotidae

 

 

 

anoler

 

 

 

Anolis agueroi (III Cuba)

 

 

 

 

Anolis baracoae (III Cuba)

 

 

 

 

Anolis barbatus (III Cuba)

 

 

 

 

Anolis chamaeleonides (III Cuba)

 

 

 

 

Anolis equestris (III Cuba)

 

 

 

 

Anolis guamuhaya (III Cuba)

 

 

 

 

Anolis luteogularis (III Cuba)

 

 

 

 

Anolis pigmaequestris (III Cuba)

 

 

 

 

Anolis porcus (III Cuba)

 

Scincidae

 

 

 

skinker

 

 

Corucia zebrata (II)

 

snohaleskink

Teiidae

 

 

 

tejuer

 

 

Crocodilurus amazonicus (II)

 

art af teju

 

 

Dracaena spp. (II)

 

krokodilletejuer

 

 

Salvator spp. (II)

 

 

 

 

Tupinambis spp.(II)

 

ægte tejuer

Varanidae

 

 

 

varaner

 

 

Varanus spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

varaner

 

Varanus bengalensis (I)

 

 

bengalsk varan

 

Varanus flavescens (I)

 

 

gul varan

 

Varanus griseus (I)

 

 

ørkenvaran

 

Varanus komodoensis (I)

 

 

komodovaran

 

Varanus nebulosus (I)

 

 

art af varan

 

Varanus olivaceus (II)

 

 

grays varan

Xenosauridae

 

 

 

krokodillehaleøgle

 

Shinisaurus crocodilurus (I)

 

 

krokodillehaleøgle

SERPENTES

 

 

 

slanger

Boidae

 

 

 

boaer

 

 

Boidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

boaer

 

Acrantophis spp. (I)

 

 

madagaskar-boa

 

Boa constrictor occidentalis (I)

 

 

argentinsk kongeboa

 

Epicrates inornatus (I)

 

 

puerto rico-boa

 

Epicrates monensis (I)

 

 

jomfruøerne-træboa

 

Epicrates subflavus (I)

 

 

jamaica-boa

 

Eryx jaculus (II)

 

 

europæisk sandboa

 

Sanzinia madagascariensis (I)

 

 

madagaskar-træboa

Bolyeriidae

 

 

 

round island-boaer

 

 

Bolyeriidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

round island-boaer

 

Bolyeria multocarinata (I)

 

 

round island-boa

 

Casarea dussumieri (I)

 

 

round island skællede boa

Colubridae

 

 

 

snoge

 

 

 

Atretium schistosum (III Indien)

art af asiatisk vandsnog

 

 

 

Cerberus rynchops (III Indien)

hundehovedet vandsnog

 

 

Clelia clelia (II)

 

mussurana

 

 

Cyclagras gigas (II)

 

falsk vandkobra

 

 

Elachistodon westermanni (II)

 

indisk ægslange

 

 

Ptyas mucosus (II)

 

indisk rottesnog

 

 

 

Xenochrophis piscator (III Indien)

art af asiatisk vandsnog

 

 

 

Xenochrophis schnurrenbergeri (III Indien)

 

 

 

 

Xenochrophis tytleri (III Indien)

 

Elapidae

 

 

 

kobraer, koralslanger

 

 

Hoplocephalus bungaroides (II)

 

art af australsk giftsnog

 

 

 

Micrurus diastema (III Honduras)

art af mellemamerikansk koralslange

 

 

 

Micrurus nigrocinctus (III Honduras)

art af latinamerikansk koralslange

 

 

 

Micrurus ruatanus (III Honduras)

 

 

 

Naja atra (II)

 

kinesisk kobra

 

 

Naja kaouthia (II)

 

monokell kobra

 

 

Naja mandalayensis (II)

 

burmesisk spyttekobra

 

 

Naja naja (II)

 

indisk kobra

 

 

Naja oxiana (II)

 

oxus kobra

 

 

Naja philippinensis (II)

 

filippinsk kobra

 

 

Naja sagittifera (II)

 

art af kobra

 

 

Naja samarensis (II)

 

art af kobra

 

 

Naja siamensis (II)

 

indokinesisk kobra

 

 

Naja sputatrix (II)

 

malaysisk spyttekobra

 

 

Naja sumatrana (II)

 

sumatraspyttekobra

 

 

Ophiophagus hannah (II)

 

kongekobra

Loxocemidae

 

 

 

mexicansk dværgboa

 

 

Loxocemidae spp. (II)

 

mexicansk dværgboa

Pythonidae

 

 

 

kvælerslanger

 

 

Pythonidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

kvælerslanger

 

Python molurus molurus (I)

 

 

lys tigerpython

Tropidophiidae

 

 

 

dværgboaer

 

 

Tropidophiidae spp. (II)

 

dværgboaer

Viperidae

 

 

 

hugorme

 

 

Atheris desaixi (II)

 

art af hugorm

 

 

Bitis worthingtoni (II)

 

art af hugorm

 

 

 

Crotalus durissus (III Honduras) (Undtagen de underarter, der er opført i bilag B)

sydamerikansk klapperslange

 

 

Crotalus durissus unicolor

 

art af sydamerikansk klapperslange

 

 

 

Daboia russelii (III Indien)

russels hugorm

 

 

Pseudocerastes urarachnoides (II)

 

art af hornslange

 

 

Trimeresurus mangshanensis (II)

 

mangshan hugorm

 

Vipera latifii

 

 

latifis hugorm

 

Vipera ursinii (I) (Kun populationen i Europa med undtagelse af det område, der tidligere udgjorde USSR; sidstnævnte populationer er ikke opført i bilagene til nærværende forordning)

 

 

orsinis hugorm

 

 

Vipera wagneri (II)

 

wagners hugorm

TESTUDINES

 

 

 

 

Carettochelyidae

 

 

 

ny guinea-blødskildpadder

 

 

Carettochelys insculpta (II)

 

ny guinea-blødskildpadde

Chelidae

 

 

 

slangeskildpadder

 

 

Chelodina mccordi (II) (Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for enheder, der indfanges i naturen)

 

art af slangehalsskildpadde

 

Pseudemydura umbrina (I)

 

 

art af australsk slangehalsskildpadde

Cheloniidae

 

 

 

havskildpadder

 

Cheloniidae spp. (I)

 

 

havskildpadder

Chelydridae

 

 

 

snapskildpadder

 

 

 

Chelydra serpentina (III Amerikas Forenede Stater)

 

 

 

 

Macrochelys temminckii (III Amerikas Forenede Stater)

alligatorskildpadde

Dermatemydidae

 

 

 

tabascoskildpadde

 

 

Dermatemys mawii (II)

 

tabascoskildpadde

Dermochelyidae

 

 

 

læderskildpadde

 

Dermochelys coriacea (I)

 

 

læderskildpadde

Emydidae

 

 

 

æskeskildpadder, sumpskildpadder

 

 

Chrysemys picta (Kun levende enheder)

 

guldskildpadder

 

 

Clemmys guttata (II)

 

prikket flodskildpadde

 

 

Emydoidea blandingii (II)

 

blandings skildpadde

 

 

 

Emys orbicularis (III Ukraine) (Populationen i Ukraine)

europæisk sumpskildpadde

 

 

Glyptemys insculpta (II)

 

skovskildpadde

 

Glyptemys muhlenbergii (I)

 

 

muhlenbergs sumpskildpadde

 

 

 

Graptemys spp. (III Amerikas Forenede Stater)

landkortskildpadder

 

 

Malaclemys terrapin (II)

 

diamant terrapin

 

 

Terrapene spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

æskeskildpadder

 

Terrapene coahuila (I)

 

 

coahuila æskeskildpadde

Geoemydidae

 

 

 

 

 

Batagur affinis (I)

 

 

art af terrapin

 

Batagur baska (I)

 

 

batagurskildpadde

 

 

Batagur borneoensis (II) (Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for enheder, der indfanges i naturen og handles i kommercielt øjemed)

 

 

 

 

Batagur dhongoka (II)

 

 

 

 

Batagur kachuga (II)

 

 

 

 

Batagur trivittata (II) (Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for enheder, der indfanges i naturen og handles i kommercielt øjemed)

 

 

 

 

Cuora spp. (II) (Med undtagelse af de arter, der er opført i bilag A, er der fastsat en årlig eksportkvote på nul for Cuora aurocapitata, C. flavomarginata, C. galbinifrons, C. mccordi, C. mouhotii, C. pani, C. trifasciata, C. yunnanensis og C. zhoui for enheder, der indfanges i naturen og handles i kommercielt øjemed)

 

asiatisk æskeskildpadde

 

Cuora bourreti (I)

 

 

bourrets æskeskildpadde

 

Cuora picturata (I)

 

 

indonesisk æskeskildpadde

 

 

Cyclemys spp. (II)

 

asiatisk bladskildpadde

 

Geoclemys hamiltonii (I)

 

 

art af asiatisk sumpskildpadde

 

 

Geoemyda japonica (II)

 

art af bladskildpadde

 

 

Geoemyda spengleri (II)

 

art af bladskildpadde

 

 

Hardella thurjii (II)

 

art af flodskildpadde

 

 

Heosemys annandalii (II) (Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for enheder, der indfanges i naturen og handles i kommercielt øjemed)

 

tempelskildpadde

 

 

Heosemys depressa (II) (Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for enheder, der indfanges i naturen og handles i kommercielt øjemed)

 

art af damskildpadde

 

 

Heosemys grandis (II)

 

asiatisk kæmpedamskildpadde

 

 

Heosemys spinosa (II)

 

pigget skildpadde

 

 

Leucocephalon yuwonoi (II)

 

sulawesi-skovskildpadde

 

 

Malayemys macrocephala (II)

 

art af flodskildpadde

 

 

Malayemys subtrijuga (II)

 

art af flodskildpadde

 

Mauremys annamensis (I)

 

 

annam-vandskildpadde

 

 

 

Mauremys iversoni (III Kina)

art af sumpskildpadde

 

 

 

 

 

 

 

Mauremys japonica (II)

 

mauremys megalocephala

 

 

 

Mauremys megalocephala (III Kina)

art af sumpskildpadde

 

 

Mauremys mutica (II)

 

art af sumpskildpadde

 

 

Mauremys nigricans (II)

 

art af sumpskildpadde

 

 

 

Mauremys pritchardi (III Kina)

art af sumpskildpadde

 

 

 

Mauremys reevesii (III Kina)

reeves' sumpskildpadde

 

 

 

Mauremys sinensis (III Kina)

kinesisk stribet sumpskildpadde

 

Melanochelys tricarinata (I)

 

 

kinesisk trekølskildpadde

 

 

Melanochelys trijuga (II)

 

art af indisk skildpadde

 

Morenia ocellata (I)

 

 

art af asiatisk sumpskildpadde

 

 

Morenia petersi (II)

 

art af indisk skildpadde

 

 

Notochelys platynota (II)

 

art af asiatisk sumpskildpadde

 

 

 

Ocadia glyphistoma (III Kina)

art af stribet sumpskildpadde

 

 

 

Ocadia philippeni (III Kina)

art af stribet sumpskildpadde

 

 

Orlitia borneensis (II) (Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for enheder, der indfanges i naturen og handles i kommercielt øjemed)

 

malaysisk kæmpeskildpadde

 

 

Pangshura spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

arter af tagskildpadde

 

Pangshura tecta (I)

 

 

indisk tagskildpadde

 

 

Sacalia bealei (II)

 

art af skildpadde

 

 

 

Sacalia pseudocellata (III Kina)

art af skildpadde

 

 

Sacalia quadriocellata (II)

 

fireøjet skildpadde

 

 

Siebenrockiella crassicollis (II)

 

art af sumpskildpadde

 

 

Siebenrockiella leytensis (II)

 

filippinsk sumpskildpadde

 

 

Vijayachelys silvatica (II)

 

art af skildpadde

Platysternidae

 

 

 

afrikansk art af pelomedusid

 

Platysternidae spp. (I)

 

 

afrikansk art af pelomedusid

Podocnemididae

 

 

 

skjulthalsede skildpadder

 

 

Erymnochelys madagascariensis (II)

 

art af pelomedusid fra Madagaskar

 

 

Peltocephalus dumerilianus (II)

 

afrikansk art af pelomedusid

 

 

Podocnemis spp. (II)

 

sydamerikanske pelomedusider

Testudinidae

 

 

 

landskildpadder

 

 

Testudinidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A; der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for Centrochelys sulcata for enheder, der indfanges i naturen og handles primært i kommercielt øjemed)

 

landskildpadder

 

Astrochelys radiata (I)

 

 

stråleskildpadde

 

Astrochelys yniphora (I)

 

 

plovfureskildpadde

 

Chelonoidis niger (I)

 

 

galapagos skildpadde

 

Geochelone elegans (I)

 

 

stjerneskildpadde

 

Geochelone platynota (I)

 

 

art af asiatisk skildpadde

 

Gopherus flavomarginatus (I)

 

 

meksikansk goferskildpadde

 

Malacochersus tornieri (I)

 

 

pandekageskildpadde

 

Psammobates geometricus (I)

 

 

geometrisk landskildpadde

 

Pyxis arachnoides (I)

 

 

edderkoppeskildpadde

 

Pyxis planicauda (I)

 

 

fladhalet skildpadde

 

Testudo graeca (II)

 

 

maurisk landskildpadde

 

Testudo hermanni (II)

 

 

græsk landskildpadde

 

Testudo kleinmanni (I)

 

 

ægyptisk landskildpadde

 

Testudo marginata (II)

 

 

bredrandet landskildpadde

Trionychidae

 

 

 

blødskoldsskildpadder, spiselige sumpskildpadder

 

 

Amyda cartilaginea (II)

 

art af asiatisk blødskildpadde

 

 

 

Apalone ferox (III Amerikas Forenede Stater)

 

 

 

 

Apalone mutica (III Amerikas Forenede Stater)

 

 

 

 

Apalone spinifera (III Amerikas Forenede Stater) (Undtagen de underarter, der er opført i bilag A)

 

 

Apalone spinifera atra (I)

 

 

art af asiatisk blødskildpadde

 

 

Chitra spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

art af blødskjoldsskildpadde

 

Chitra chitra (I)

 

 

art af asiatisk blødskjoldsskildpadde

 

Chitra vandijki (I)

 

 

ganges blødskjoldsskildpadde

 

 

Cyclanorbis elegans (II)

 

nubisk klapskildpadde

 

 

Cyclanorbis senegalensis (II)

 

senegalesisk klapskildpadde

 

 

Cycloderma aubryi (II)

 

aubrys klapskildpadde

 

 

Cycloderma frenatum (II)

 

zambezi-klapskildpadde

 

 

Dogania subplana (II)

 

art af asiatisk blødskildpadde

 

 

Lissemys ceylonensis (II)

 

sort klapskildpadde

 

 

Lissemys punctata (II)

 

art af klapskildpadde

 

 

Lissemys scutata (II)

 

indisk klapskildpadde

 

 

Nilssonia formosa (II)

 

art af indisk blødskjoldsskildpadde

 

Nilssonia gangetica (I)

 

 

art af blødskildpadde

 

Nilssonia hurum (I)

 

 

art af blødskildpadde

 

 

Nilssonia leithii (II)

 

art af blødskjoldsskildpadde

 

Nilssonia nigricans (I)

 

 

amur-blødskjoldskildpadde

 

 

Palea steindachneri (II)

 

kinesisk blødskjoldskildpadde

 

 

Pelochelys spp. (II)

 

arter af blødskjoldsskildpadde

 

 

Pelodiscus axenaria (II)

 

hunan-blødskjoldskildpadde

 

 

Pelodiscus maackii (II)

 

amur-blødskjoldskildpadde

 

 

Pelodiscus parviformis (II)

 

kinesisk blødskjoldsskildpadde

 

 

Rafetus euphraticus (II)

 

eufrat-blødskjoldsskildpadde

 

 

Rafetus swinhoei (II)

 

yangtze-blødskjoldskildpadde

 

 

Trionyx triunguis (II)

 

nil-blødskjoldsskildpadde

AMPHIBIA

 

 

 

padder

ANURA

 

 

 

frøer og tudser

Aromobatidae

 

 

 

art af frøer

 

 

Allobates femoralis (II)

 

art af giftfrø

 

 

Allobates hodli (II)

 

 

 

 

Allobates myersi (II)

 

art af giftfrø

 

 

Allobates zaparo (II)

 

art af giftfrø

 

 

Anomaloglossus rufulus (II)

 

art af giftfrø

Bufonidae

 

 

 

tudser

 

Altiphrynoides spp. (I)

 

 

ethiopiske tudser

 

Amietophrynus channingi (I)

 

 

 

 

Amietophrynus superciliaris (I)

 

 

cameroon-tudse

 

Atelopus zeteki (I)

 

 

art af panama-tudse

 

Incilius periglenes (I)

 

 

gylden tudse

 

Nectophrynoides spp. (I)

 

 

levendefødende frøer fra Vestafrika

 

Nimbaphrynoides spp. (I)

 

 

tanzanianske tudser

Calyptocephalellidae

 

 

 

 

 

 

 

Calyptocephalella gayi (III Chile)

art af tudse

Conrauidae

 

 

 

frøer

 

 

Conraua goliath

 

goliathfrø

Dendrobatidae

 

 

 

giftfrøer

 

 

Adelphobates spp. (II)

 

 

 

 

Ameerega spp. (II)

 

 

 

 

Andinobates spp. (II)

 

 

 

 

Dendrobates spp. (II)

 

pilegiftfrøer eller farvefrøer

 

 

Epipedobates spp. (II)

 

pilegiftfrøer eller farvefrøer

 

 

Excidobates spp. (II)

 

 

 

 

Hyloxalus azureiventris (II)

 

art af giftfrø

 

 

Minyobates spp. (II)

 

art af giftfrø

 

 

Oophaga spp. (II)

 

 

 

 

Phyllobates spp. (II)

 

pilegiftfrøer eller farvefrøer

 

 

Ranitomeya spp. (II)

 

 

Dicroglossidae

 

 

 

frøer

 

 

Euphlyctis hexadactylus (II)

 

art af asiatisk frø

 

 

Hoplobatrachus tigerinus (II)

 

tigerfrø

Hylidae

 

 

 

løvfrøer

 

 

Agalychnis annae (II)

Agalychnis callidryas (II)

Agalychnis moreletii (II)

Agalychnis saltator (II)

Agalychnis spurrelli (II)

 

art af løvfrø

rødøjet løvfrø

art af løvfrø

art af løvfrø

art af løvfrø

Mantellidae

 

 

 

mantellaer

 

 

Mantella spp. (II)

 

mantellaer

Microhylidae

 

 

 

tomatfrøer

 

 

Dyscophus antongilii (II)

 

tomatfrø

 

 

Dyscophus guineti (II)

 

falsk tomatfrø

 

 

Dyscophus insularis (II)

 

art af tomatfrø

 

 

Scaphiophryne boribory (II)

 

art af frø

 

 

Scaphiophryne gottlebei (II)

 

art af frø

 

 

Scaphiophryne marmorata (II)

 

art af frø

 

 

Scaphiophryne spinosa (II)

 

art af frø

Myobatrachidae

 

 

 

platypusfrøer

 

 

Rheobatrachus spp. (II) (Undtagen Rheobatrachus silus og Rheobatrachus vitellinus, som ikke er opført i bilagene)

 

platypusfrøer

Telmatobiidae

 

 

 

vandfrøer

 

Telmatobius culeus (I)

 

 

titicaca-vandfrøen

CAUDATA

 

 

 

 

Ambystomatidae

 

 

 

axolotler

 

 

Ambystoma dumerilii (II)

 

art af meksikansk salamander

 

 

Ambystoma mexicanum (II)

 

axolotl

Cryptobranchidae

 

 

 

kæmpesalamandre

 

Andrias spp. (I)

 

 

kæmpesalamandre

 

 

 

Cryptobranchus alleganiensis (III Amerikas Forenede Stater)

kæmpesalamandre

Hynobiidae

 

 

 

asiatiske kæmpesalamandre

 

 

 

Hynobius amjiensis (III Kina)

 

Salamandridae

 

 

 

salamandre

 

 

 

Echinotriton andersoni #18 (III Japan)

andersons salamander

 

 

Echinotriton chinhaiensis (II)

 

art af salamander

 

 

Echinotriton maxiquadratus (II)

 

art af salamander

 

Neurergus kaiseri (I)

 

 

art af salamander

 

 

Paramesotriton spp. (II)

 

art af salamander

 

 

 

Salamandra algira (III Algeriet)

 

 

 

Tylototriton spp. (II)

 

arter af krokodillesalamandre

ELASMOBRANCHII

 

 

 

hajer og rokker

CARCHARHINIFORMES

 

 

 

 

Carcharhinidae

 

 

 

blinkhindehajer

 

 

Carcharhinus falciformis (II)

 

silkehaj

 

 

Carcharhinus longimanus (II)

 

hvidtippet haj

Sphyrnidae

 

 

 

hammerhajer

 

 

Sphyrna lewini (II)

 

indopacifisk hammerhaj

 

 

Sphyrna mokarran (II)

 

stor hammerhaj

 

 

Sphyrna zygaena (II)

 

almindelig hammerhaj

LAMNIFORMES

 

 

 

 

Alopiidae

 

 

 

rævehajer

 

 

Alopias spp. (II)

 

rævehajer

Cetorhinidae

 

 

 

brugde

 

 

Cetorhinus maximus (II)

 

brugde

Lamnidae

 

 

 

makohajer

 

 

Carcharodon carcharias (II)

 

stor hvid haj

 

 

Isurus oxyrinchus (II)

 

kortfinnet makohaj

 

 

Isurus paucus (II)

 

langfinnet makohaj

 

 

Lamna nasus (II)

 

sildehaj

MYLIOBATIFORMES

 

 

 

 

Myliobatidae

 

 

 

 

 

 

Manta spp. (II)

 

mantarokker

 

 

Mobula spp. (II)

 

djævlerokker

Potamotrygonidae

 

 

 

ferskvandspilrokker

 

 

 

Paratrygon aiereba (III Colombia)

art af pilrokke

 

 

 

Potamotrygon spp. (III Brasilien) (Populationen i Brasilien)

 

 

 

 

Potamotrygon constellata (III Colombia)

art af pilrokke

 

 

 

Potamotrygon magdalenae (III Colombia)

art af pilrokke

 

 

 

Potamotrygon motoro (III Colombia)

art af pilrokke

 

 

 

Potamotrygon orbignyi (III Colombia)

art af pilrokke

 

 

 

Potamotrygon schroederi (III Colombia)

art af pilrokke

 

 

 

Potamotrygon scobina (III Colombia)

art af pilrokke

 

 

 

Potamotrygon yepezi (III Colombia)

art af pilrokke

ORECTOLOBIFORMES

 

 

 

 

Rhincodontidae

 

 

 

hvalhajer

 

 

Rhincodon typus (II)

 

hvalhaj

RHINOPRISTIFORMES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pristidae

 

 

 

savrokker

 

Pristidae spp. (I)

 

 

savrokker

 

 

 

 

 

Glaucostegidae

 

 

 

guitarfiskfamilien

 

 

Glaucostegus spp. (II)

 

art af guitarfisk

Rhinidae

 

 

 

hajfinnede guitarfisk

 

 

Rhinidae spp. (II)

 

hajfinnede guitarfisk

ACTINOPTERI

 

 

 

fisk

ACIPENSERIFORMES

 

 

 

 

 

 

ACIPENSERIFORMES spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

stører

Acipenseridae

 

 

 

stører

 

Acipenser brevirostrum (I)

 

 

kortnæset stør

 

Acipenser sturio (I)

 

 

almindelig stør

ANGUILLIFORMES

 

 

 

 

Anguillidae

 

 

 

ferskvandsål

 

 

Anguilla anguilla (II)

 

europæisk ål

CYPRINIFORMES

 

 

 

 

Catostomidae

 

 

 

cui-ui

 

Chasmistes cujus (I)

 

 

cui-ui

Cyprinidae

 

 

 

karpefamilien

 

 

Caecobarbus geertsii (II)

 

art af blind hulefisk

 

Probarbus jullieni (I)

 

 

ikan temoleh

OSTEOGLOSSIFORMES

 

 

 

arapaimaer, bentunger

Arapaimidae

 

 

 

 

 

 

Arapaima gigas (II)

 

arapaima

Osteoglossidae

 

 

 

bentunger

 

Scleropages formosus (I)

 

 

asiatisk arowana

 

Scleropages inscriptus (I)

 

 

 

PERCIFORMES

 

 

 

 

Labridae

 

 

 

læbefiskfamilien

 

 

Cheilinus undulatus (II)

 

napoleonfisk

Pomacanthidae

 

 

 

 

 

 

Holacanthus clarionensis (II)

 

clarion-kejserfisk

Sciaenidae

 

 

 

trommefisk eller ørnefisk

 

Totoaba macdonaldi (I)

 

 

totuava

SILURIFORMES

 

 

 

 

Pangasiidae

 

 

 

pangaside maller

 

Pangasianodon gigas (I)

 

 

kæmpemalle

Loricariidae

 

 

 

pansermaller

 

 

 

Hypancistrus zebra (III Brasilien)

 

SYNGNATHIFORMES

 

 

 

 

Syngnathidae

 

 

 

nålefisk, søheste

 

 

Hippocampus spp. (II)

 

søheste

DIPNEUSTI

 

 

 

lungefisk

CERATODONTIFORMES

 

 

 

 

Neoceratodontidae

 

 

 

australsk lungefisk

 

 

Neoceratodus forsteri (II)

 

australsk lungefisk

COELACANTHI

 

 

 

blå fisk

COELACANTHIFORMES

 

 

 

 

Latimeriidae

 

 

 

blå fisk

 

Latimeria spp. (I)

 

 

blå fisk

ECHINODERMATA (SØSTJERNER, SLANGESTJERNER, SØPINDSVIN OG SØPØLSER)

HOLOTHUROIDEA

 

 

 

søpølsefamilie

ASPIDOCHIROTIDA

 

 

 

 

Stichopodidae

 

 

 

søpølsefamilie

 

 

 

Isostichopus fuscus (III Ecuador)

art af søagurk

HOLOTHURIIDA

 

 

 

 

Holothuriidae

 

 

 

søpølser, søagurker

 

 

Holothuria fuscogilva (II)

 

søpølser

 

 

Holothuria nobilis (II) (

 

 

 

 

Holothuria whitmaei (II)

 

 

ARTHROPODA (LEDDYR)

ARACHNIDA

 

 

 

edderkopper og skorpioner

ARANEAE

 

 

 

 

Theraphosidae

 

 

 

taranteller eller fugleedderkopper

 

 

Aphonopelma albiceps (II)

 

 

 

 

Aphonopelma pallidum (II)

 

art af fugleedderkop

 

 

Brachypelma spp. (II)

 

arter af fugleedderkopper

 

 

Poecilotheria spp. (II)

 

arter af fugleedderkopper

SCORPIONES

 

 

 

 

Scorpionidae

 

 

 

skorpioner

 

 

Pandinus camerounensis (II)

 

 

 

 

Pandinus dictator (II)

 

 

 

 

Pandinus gambiensis (II)

 

art af skorpion

 

 

Pandinus imperator (II)

 

kejserskorpion

 

 

Pandinus roeseli (II)

 

 

INSECTA

 

 

 

insekter

COLEOPTERA

 

 

 

biller

Lucanidae

 

 

 

eghjorte

 

 

 

Colophon spp. (III Sydafrika)

kap-eghjort

Scarabaeidae

 

 

 

skarabæer

 

 

Dynastes satanas (II)

 

art af skarabæ

LEPIDOPTERA

 

 

 

sommerfugle

Nymphalidae

 

 

 

 

 

 

 

Agrias amydon boliviensis (III Bolivia)

 

 

 

 

Morpho godartii lachaumei (III Bolivia)

 

 

 

 

Prepona praeneste buckleyana (III Bolivia)

 

Papilionidae

 

 

 

svalehaler

 

Achillides chikae chikae (I)

 

 

art af svalehale

 

Achillides chikae hermeli (I)

 

 

art af svalehale

 

 

Atrophaneura jophon (II)

 

sri lanka-rose

 

 

Atrophaneura palu

 

palu-svalehale

 

 

Atrophaneura pandiyana (II)

 

malabar-rose

 

 

Bhutanitis spp. (II)

 

arter af svalehale

 

 

Graphium sandawanum

 

art af svalehale

 

 

Graphium stresemanni

 

seram-svalehale

 

 

Ornithoptera spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

fuglevingesommerfugle

 

Ornithoptera alexandrae (I)

 

 

dronning Alexandras fuglevingesommerfugl

 

 

Papilio benguetanus

 

 

 

 

Papilio esperanza

 

 

 

Papilio homerus (I)

 

 

art af svalehale

 

Papilio hospiton (II)

 

 

korsikansk svalehale

 

 

Papilio morondavana

 

art af svalehale

 

 

Papilio neumoegeni

 

 

 

 

Parides ascanius

 

art af svalehale

 

 

Parides hahneli

 

art af svalehale

 

Parides burchellanus (I)

 

 

art af svalehale

 

Parnassius apollo (II)

 

 

apollo

 

 

Teinopalpus spp. (II)

 

art af svalehale

 

 

Trogonoptera spp. (II)

 

fuglevingesommerfugle

 

 

Troides spp. (II)

 

fuglevingesommerfugle

ANNELIDA (LEDORME OG IGLER)

HIRUDINOIDEA

 

 

 

igler

ARHYNCHOBDELLIDA

 

 

 

 

Hirudinidae

 

 

 

igler

 

 

Hirudo medicinalis (II)

 

lægeigle

 

 

Hirudo verbana (II)

 

lægeigle

MOLLUSCA (BLØDDYR)

BIVALVIA

 

 

 

toskallede bløddyr (muslinger)

MYTILOIDA

 

 

 

 

Mytilidae

 

 

 

blåmuslinger

 

 

Lithophaga lithophaga (II)

 

daddelmusling

UNIONOIDA

 

 

 

 

Unionidae

 

 

 

ferskvandsmuslinger

 

Conradilla caelata (I)

 

 

art af musling

 

 

Cyprogenia aberti (II)

 

art af musling

 

Dromus dromas (I)

 

 

art af musling

 

Epioblasma curtisii (I)

 

 

art af musling

 

Epioblasma florentina (I)

 

 

art af musling

 

Epioblasma sampsonii (I)

 

 

art af musling

 

Epioblasma sulcata perobliqua (I)

 

 

art af musling

 

Epioblasma torulosa gubernaculum (I)

 

 

art af musling

 

 

Epioblasma torulosa rangiana (II)

 

art af musling

 

Epioblasma torulosa torulosa (I)

 

 

art af musling

 

Epioblasma turgidula (I)

 

 

art af musling

 

Epioblasma walkeri (I)

 

 

art af musling

 

Fusconaia cuneolus (I)

 

 

art af musling

 

Fusconaia edgariana (I)

 

 

art af musling

 

Lampsilis higginsii (I)

 

 

art af musling

 

Lampsilis orbiculata orbiculata (I)

 

 

art af musling

 

Lampsilis satur (I)

 

 

art af musling

 

Lampsilis virescens (I)

 

 

art af musling

 

Plethobasus cicatricosus (I)

 

 

art af musling

 

Plethobasus cooperianus (I)

 

 

art af musling

 

 

Pleurobema clava (II)

 

art af musling

 

Pleurobema plenum (I)

 

 

art af musling

 

Potamilus capax (I)

 

 

art af musling

 

Quadrula intermedia (I)

 

 

art af musling

 

Quadrula sparsa (I)

 

 

art af musling

 

Toxolasma cylindrella (I)

 

 

art af musling

 

Unio nickliniana (I)

 

 

art af musling

 

Unio tampicoensis tecomatensis (I)

 

 

art af musling

 

Villosa trabalis (I)

 

 

art af musling

VENEROIDA

 

 

 

 

Tridacnidae

 

 

 

kæmpemuslinger

 

 

Tridacnidae spp. (II)

 

kæmpemuslinger

CEPHALOPODA

 

 

 

 

NAUTILIDA

 

 

 

 

Nautilidae

 

 

 

nautiler

 

 

Nautilidae spp. (II)

 

nautiler

GASTROPODA

 

 

 

snegle og konkylier

MESOGASTROPODA

 

 

 

 

Strombidae

 

 

 

konkylier

 

 

Strombus gigas (II)

 

kæmpekonkylie

STYLOMMATOPHORA

 

 

 

 

Achatinellidae

 

 

 

agatsnegle, oahu-snegle

 

Achatinella spp. (I)

 

 

art af agatsnegl

Camaenidae

 

 

 

grøn træsnegl

 

 

Papustyla pulcherrima (II)

 

grøn træsnegl

Cepolidae

 

 

 

 

 

Polymita spp. (I)

 

 

cubanske landsnegle

CNIDARIA (ÆDELKORAL-FAMILIEN, ILDKORALLER, SØANEMONER)

ANTHOZOA

 

 

 

koraller, søanemoner

ANTIPATHARIA

 

 

 

 

 

 

ANTIPATHARIA spp. (II)

 

sortkoraller

GORGONACEAE

 

 

 

 

Coralliidae

 

 

 

røde og rosa koraller

 

 

 

Corallium elatius (III Kina)

 

 

 

 

Corallium japonicum (III Kina)

 

 

 

 

Corallium konjoi (III Kina)

 

 

 

 

Corallium secundum (III Kina)

 

HELIOPORACEA

 

 

 

 

Helioporidae

 

 

 

blåkoral

 

 

Helioporidae spp. (II) (Omfatter alene arten Heliopora coerulea)  (6)

 

blåkoral

SCLERACTINIA

 

 

 

 

 

 

SCLERACTINIA spp. (II)  (6)

 

stenkoraller

STOLONIFERA

 

 

 

 

Tubiporidae

 

 

 

orgelkoraller

 

 

Tubiporidae spp. (II)  (6)

 

orgelkoraller

HYDROZOA

 

 

 

hydrokoraller, ildkoraller og smågopler

MILLEPORINA

 

 

 

 

Milleporidae

 

 

 

ildkoraller

 

 

Milleporidae spp. (II)  (6)

 

ildkoraller

STYLASTERINA

 

 

 

 

Stylasteridae

 

 

 

art af koraller

 

 

Stylasteridae spp. (II)  (6)

 

art af koraller

FLORA

AGAVACEAE

 

 

 

agaver

 

Agave parviflora (I)

 

 

art af agave

 

 

Agave victoriae-reginae (II) #4

 

art af agave

 

 

Nolina interrata (II)

 

art af græs

 

 

Yucca queretaroensis (II)

 

palmelilje

AMARYLLIDACEAE

 

 

 

narcissus

 

 

Galanthus spp. (II) #4

 

arter af vintergæk

 

 

Sternbergia spp. (II) #4

 

krokusliljer

ANACARDIACEAE

 

 

 

 

 

 

Operculicarya decaryi (II)

 

jabihy

 

 

Operculicarya hyphaenoides (II)

 

jabihy

 

 

Operculicarya pachypus (II)

 

tabily

APOCYNACEAE

 

 

 

 

 

 

Hoodia spp. (II) #9

 

hoodia

 

 

Pachypodium spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #4

 

arter af madagaskarsøjle

 

Pachypodium ambongense (I)

 

 

 

 

Pachypodium baronii (I)

 

 

 

 

Pachypodium decaryi (I)

 

 

 

 

 

Rauvolfia serpentina (II) #2

 

indisk slangerod

ARALIACEAE

 

 

 

vedbend

 

 

Panax ginseng (II) (Kun populationen i Den Russiske Føderation; ingen anden population er opført i bilagene til nærværende forordning) #3

 

panax ginseng

 

 

Panax quinquefolius (II) #3

 

amerikansk ginseng

ARAUCARIACEAE

 

 

 

abeskræk

 

Araucaria araucana (I)

 

 

abernes skræk

ASPARAGACEAE

 

 

 

 

 

 

Beaucarnea spp. (II)

 

elefantfod

BERBERIDACEAE

 

 

 

berberis

 

 

Podophyllum hexandrum (II) #2

 

himalayafodblad

BROMELIACEAE

 

 

 

bromeliaer

 

 

Tillandsia harrisii (II) #4

 

harris tillandsia

 

 

Tillandsia kammii (II) #4

 

kamms tillandsia

 

 

Tillandsia xerographica (II) (7) #4

 

xerographic tillandsia

CACTACEAE

 

 

 

kaktus

 

 

CACTACEAE spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A og Pereskia spp., Pereskiopsis spp. og Quiabentia spp.)  (8) #4

 

kaktus

 

Ariocarpus spp. (I)

 

 

art af kaktus

 

Astrophytum asterias (I)

 

 

art af kaktus

 

Aztekium ritteri (I)

 

 

art af kaktus

 

Coryphantha werdermannii (I)

 

 

art af kaktus

 

Discocactus spp. (I)

 

 

art af kaktus

 

Echinocereus ferrerianus ssp. lindsayorum (I)

 

 

art af kaktus

 

Echinocereus schmollii (I)

 

 

art af kaktus

 

Escobaria minima (I)

 

 

art af kaktus

 

Escobaria sneedii (I)

 

 

art af kaktus

 

Mammillaria pectinifera (I) (Omfatter ssp. solisioides)

 

 

art af kaktus

 

Melocactus conoideus (I)

 

 

art af kaktus

 

Melocactus deinacanthus (I)

 

 

art af kaktus

 

Melocactus glaucescens (I)

 

 

art af kaktus

 

Melocactus paucispinus (I)

 

 

art af kaktus

 

Obregonia denegrii (I)

 

 

art af kaktus

 

Pachycereus militaris (I)

 

 

art af kaktus

 

Pediocactus bradyi (I)

 

 

art af kaktus

 

Pediocactus knowltonii (I)

 

 

art af kaktus

 

Pediocactus paradinei (I)

 

 

art af kaktus

 

Pediocactus peeblesianus (I)

 

 

art af kaktus

 

Pediocactus sileri (I)

 

 

art af kaktus

 

Pelecyphora spp. (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus blainei (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus brevihamatus ssp. tobuschii (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus brevispinus (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus cloverae (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus erectocentrus (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus glaucus (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus mariposensis (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus mesae-verdae (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus nyensis (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus papyracanthus (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus pubispinus (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus sileri (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus wetlandicus (I)

 

 

art af kaktus

 

Sclerocactus wrightiae (I)

 

 

art af kaktus

 

Strombocactus spp. (I)

 

 

art af kaktus

 

Turbinicarpus spp. (I)

 

 

art af kaktus

 

Uebelmannia spp. (I)

 

 

art af kaktus

CARYOCARACEAE

 

 

 

ajos

 

 

Caryocar costaricense (II) #4

 

ajillo

COMPOSITAE (ASTERACEAE)

 

 

 

kurvblomster

 

Saussurea costus (I) (Også kendt som S. lappa, Aucklandia lappa or A. costus)

 

 

costus

CUCURBITACEAE

 

 

 

 

 

 

Zygosicyos pubescens (II) (Også kendt som Xerosicyos pubescens)

 

tobory

 

 

Zygosicyos tripartitus (II)

 

betoboky

CUPRESSACEAE

 

 

 

cypresser

 

Fitzroya cupressoides (I)

 

 

fitzroya

 

Pilgerodendron uviferum (I)

 

 

pilgerodendron

 

 

Widdringtonia whytei (II)

 

cedertræ

CYATHEACEAE

 

 

 

træbregner

 

 

Cyathea spp. (II) #4

 

træbregner

CYCADACEAE

 

 

 

koglepalmer

 

 

CYCADACEAE spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #4

 

koglepalmer

 

Cycas beddomei (I)

 

 

indisk cykas

DICKSONIACEAE

 

 

 

træbregner

 

 

Cibotium barometz (II) #4

 

 

 

 

Dicksonia spp. (II) (Kun populationerne i Nord-, Syd- og Mellemamerika; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning. Dette omfatter synonymerne Dicksonia berteriana, D. externa, D. sellowiana og D. stuebelii) #4

 

træbregner

DIDIEREACEAE

 

 

 

didiereaer

 

 

DIDIEREACEAE spp. (II) #4

 

alluaudias, didiereas

DIOSCOREACEAE

 

 

 

yams

 

 

Dioscorea deltoidea (II) #4

 

art af yams

DROSERACEAE

 

 

 

soldug

 

 

Dionaea muscipula (II) #4

 

venus' fluefanger

EBENACEAE

 

 

 

ibenholt

 

 

Diospyros spp. (II) (Kun populationerne i Madagaskar; ingen anden population er opført i bilagene til nærværende forordning) #5

 

 

EUPHORBIACEAE

 

 

 

vortemælk

 

 

Euphorbia spp. (II) #4

(Kun sukkulenter, undtagen:

1)

Euphorbia misera

2)

kunstigt opformerede enheder af kultivarer af Euphorbia trigona

3)

kunstigt opformerede enheder af Euphorbia lactea, når de er podet på en kunstigt opformeret grundstamme af Euphorbia neriifolia og er:

kamformede eller

vifteformede eller

farvemuterede

4)

kunstigt opformerede enheder af kultivarer af Euphorbia"Milii", når de:

let kan genkendes som kunstigt opformerede enheder og

indføres i eller (re)eksporteres fra Unionen i forsendelser på 100 planter eller flere,

som ikke er omfattet af denne forordning, og

5)

arter opført i bilag A)

 

vortemælk

 

Euphorbia ambovombensis (I)

 

 

 

 

Euphorbia capsaintemariensis (I)

 

 

 

 

Euphorbia cremersii (I) (Omfatter formen viridifolia og var. rakotozafyi)

 

 

 

 

Euphorbia cylindrifolia (I) (Omfatter ssp. tuberifera)

 

 

 

 

Euphorbia decaryi (I) (Omfatter vars. ampanihyensis, robinsonii og sprirosticha)

 

 

 

 

Euphorbia francoisii (I)

 

 

 

 

Euphorbia handiensis (II)

 

 

 

 

Euphorbia lambii (II)

 

 

 

 

Euphorbia moratii (I) (Også vars. antsingiensis, bemarahensis og multiflora)

 

 

 

 

Euphorbia parvicyathophora (I)

 

 

 

 

Euphorbia quartziticola (I)

 

 

 

 

Euphorbia stygiana (II)

 

 

 

 

Euphorbia tulearensis (I)

 

 

 

FAGACEAE

 

 

 

bøg, eg

 

 

 

Quercus mongolica (III Den Russiske Føderation) #5

art af eg

FOUQUIERIACEAE

 

 

 

ocotillos, boojums

 

 

Fouquieria columnaris (II) #4

 

art af eg

 

Fouquieria fasciculata (I)

 

 

arbol del barril

 

Fouquieria purpusii (I)

 

 

 

GNETACEAE

 

 

 

joint firs

 

 

 

Gnetum montanum (III Nepal) #1

 

JUGLANDACEAE

 

 

 

valnød

 

 

Oreomunnea pterocarpa (II) #4

 

gavilàn

LAURACEAE

 

 

 

 

 

 

Aniba rosaeodora (II) (Også kendt som A. duckei) #12

 

rio-palisander

LEGUMINOSAE (FABACEAE)

 

 

 

bælgplanter

 

 

Dalbergia spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #15

 

 

 

Dalbergia nigra (I)

 

 

rio-palisander

 

 

 

Dipteryx panamensis (III Costa Rica/Nicaragua)

almendro

 

 

Guibourtia demeusei (II) #15

 

art af bubinga

 

 

Guibourtia pellegriniana (II) #15

 

art af bubinga

 

 

Guibourtia tessmannii (II) #15

 

art af bubinga

 

 

Paubrasilia echinata (II) #10

 

brasiltræ

 

 

Pericopsis elata (II) #17

 

afrormosia

 

 

Platymiscium parviflorum (II) #4

 

cristobal

 

 

Pterocarpus erinaceus (II)

 

afrikansk rosentræ, senegalesisk rosentræ, kosso

 

 

Pterocarpus santalinus (II) #7

 

rød sandel

 

 

Pterocarpus tinctorius (II) #6

 

afrikansk padauk

 

 

Senna meridionalis (II)

 

rød sandel

LILIACEAE

 

 

 

liljer

 

 

Aloe spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført under bilag A, og Aloe vera, også kendt som Aloe barbadensis, som ikke er opført i bilagene) #4

 

aloe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aloe alfredii (I)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aloe compressa (I) (Også vars. paucituberculata, rugosquamosa og schistophila)

 

 

 

 

Aloe delphinensis (I)

 

 

 

 

Aloe descoingsii (I)

 

 

 

 

Aloe fragilis (I)

 

 

 

 

Aloe haworthioides (I) Omfatter var. aurantiaca)

 

 

 

 

Aloe helenae (I)

 

 

 

 

Aloe laeta (I) (Omfatter var. maniaensis)

 

 

 

 

Aloe parallelifolia (I)

 

 

 

 

Aloe parvula (I)

 

 

 

 

Aloe pillansii (I)

 

 

 

 

Aloe polyphylla (I)

 

 

 

 

Aloe rauhii (I)

 

 

 

 

Aloe suzannae (I)

 

 

 

 

Aloe versicolor (I)

 

 

 

 

Aloe vossii (I)

 

 

 

MAGNOLIACEAE

 

 

 

magnolia

 

 

 

Magnolia liliifera var. obovata (III Nepal) #1

safan

MALVACEAE

 

 

 

 

 

 

Adansonia grandidieri (II) #16

 

art af baobab

MELIACEAE

 

 

 

mahogni

 

 

Cedrela spp. (II) #6 (Populationerne i Neotroperne)

 

cigarkassetræ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swietenia humilis (II) #4

 

art af mahogni

 

 

Swietenia macrophylla (II) (Populationen i Neotroperne — omfatter Mellem- og Sydamerika samt Caribien) #6

 

bredbladet mahogni

 

 

Swietenia mahagoni (II) #5

 

cuba-mahogni

NEPENTHACEAE

 

 

 

kandebærere (gamle verden)

 

 

Nepenthes spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #4

 

tropiske kandebærere

 

Nepenthes khasiana (I)

 

 

art af kandebærer

 

Nepenthes rajah (I)

 

 

art af kandebærer

OLEACEAE

 

 

 

oliventræer, asketræer

 

 

 

Fraxinus mandshurica (III Den Russiske Føderation) #5

art af asketræ

ORCHIDACEAE

 

 

 

orkidéer

 

 

ORCHIDACEAE spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)  (9)#4

 

orkidéer

 

For alle de følgende bilag A-orkidéarter gælder forordningen ikke for frøplantekulturer og vævskulturer, når:

de opnås in vitro, i faste eller flydende medier, og

enhederne opfylder definitionen på "kunstigt opformeret" i overensstemmelse med artikel 56 i Kommissionens forordning (EF) nr. 865/2006  (10), og

når de indføres i eller (re)eksporteres fra Unionen, transporteres i sterile beholdere

 

 

 

 

Aerangis ellisii (I)

 

 

 

 

Cattleya jongheana (I)

 

 

 

 

Cattleya lobata (I)

 

 

 

 

Cephalanthera cucullata (II)

 

 

art af orkidé

 

Cypripedium calceolus (II)

 

 

fruesko

 

Dendrobium cruentum (I)

 

 

 

 

Goodyera macrophylla (II)

 

 

madeira-knærod

 

Liparis loeselii (II)

 

 

mygblomst

 

Mexipedium xerophyticum (I)

 

 

 

 

Ophrys argolica (II)

 

 

art af orkidé

 

Ophrys lunulata (II)

 

 

art af orkidé

 

Orchis scopulorum (II)

 

 

art af orkidé

 

Paphiopedilum spp. (I)

 

 

art af orkidé

 

Peristeria elata (I)

 

 

art af orkidé

 

Phragmipedium spp. (I)

 

 

sydamerikansk venussko

 

Renanthera imschootiana (I)

 

 

rød vanda

 

Spiranthes aestivalis (II)

 

 

art af knærod

OROBANCHACEAE

 

 

 

gyvelkvælere

 

 

Cistanche deserticola (II) #4

 

soløjetræ

PALMAE (ARECACEAE)

 

 

 

palmer

 

 

Beccariophoenix madagascariensis (II) #4

 

manarano

 

 

Dypsis decaryi (II) #4

 

art af palme

 

Dypsis decipiens (I)

 

 

art af palme

 

 

Lemurophoenix halleuxii (II)

 

art af palme

 

 

 

Lodoicea maldivica (III Seychellerne) #13

maldivisk nød

 

 

Marojejya darianii (II)

 

ravimbepalme

 

 

Ravenea louvelii (II)

 

art af palme

 

 

Ravenea rivularis (II)

 

art af palme

 

 

Satranala decussilvae (II)

 

satranalapalme

 

 

Voanioala gerardii (II)

 

voanioalapalme

PAPAVERACEAE

 

 

 

valmuer

 

 

 

Meconopsis regia (III Nepal) #1

valmuesøster

PASSIFLORACEAE

 

 

 

 

 

 

Adenia firingalavensis (II)

 

art af passionsblomst

 

 

Adenia olaboensis (II)

 

art af passionsblomst

 

 

Adenia subsessilifolia (II)

 

art af passionsblomst

PEDALIACEAE

 

 

 

sesamfamilien

 

 

Uncarina grandidieri (II)

 

art af sesam

 

 

Uncarina stellulifera (II)

 

art af sesam

PINACEAE

 

 

 

nåletræer

 

Abies guatemalensis (I)

 

 

guatemala-ædelgran

 

 

 

Pinus koraiensis (III Den Russiske Føderation) #5

 

PODOCARPACEAE

 

 

 

taks

 

 

 

Podocarpus neriifolius (III Nepal) #1

nerie-sydtaks

 

Podocarpus parlatorei (I)

 

 

argentinsk sydtaks

PORTULACACEAE

 

 

 

portulakker

 

 

Anacampseros spp. (II) #4

 

portulak

 

 

Avonia spp. (II) #4

 

 

 

 

Lewisia serrata (II) #4

 

art af lewisia

PRIMULACEAE

 

 

 

primulaer, alpevioler

 

 

Cyclamen spp. (II)  (11) #4

 

alpevioler

RANUNCULACEAE

 

 

 

smørblomster

 

 

Adonis vernalis (II) #2

 

våradonis

 

 

Hydrastis canadensis (II) #8

 

gyldensegl

ROSACEAE

 

 

 

roser

 

 

Prunus africana (II) #4

 

art af rose

RUBIACEAE

 

 

 

krap

 

Balmea stormiae (I)

 

 

krap

SANTALACEAE

 

 

 

 

 

 

Osyris lanceolata (II) (Kun populationerne i Burundi, Etiopien, Kenya, Rwanda, Uganda og Tanzania; ingen anden population er opført i bilagene) #2

 

østafrikansk sandeltræ

SARRACENIACEAE

 

 

 

fluetrompeter (nye verden)

 

 

Sarracenia spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #4

 

fluetrompeter

 

Sarracenia oreophila (I)

 

 

art af fluetrompet

 

Sarracenia rubra ssp. alabamensis (I)

 

 

art af fluetrompet

 

Sarracenia rubra ssp. jonesii (I)

 

 

art af fluetrompet

SCROPHULARIACEAE

 

 

 

brunrod

 

 

Picrorhiza kurrooa (II) (Omfatter ikke Picrorhiza scrophulariiflora) #2

 

indisk ensian

STANGERIACEAE

 

 

 

stangerias (koglepalmer)

 

 

Bowenia spp. (II) #4

 

koglepalmer

 

Stangeria eriopus (I)

 

 

stangeria

TAXACEAE

 

 

 

taks

 

 

Taxus chinensis og infraspecifikke systematiske enheder af denne art (II) #2

 

art af taks

 

 

Taxus cuspidata og infraspecifikke systematiske enheder af denne art (II) (12) #2

 

art af taks

 

 

Taxus fuana og infraspecifikke systematiske enheder af denne art (II) #2

 

art af taks

 

 

Taxus sumatrana og infraspecifikke systematiske enheder af denne art (II) #2

 

art af taks

 

 

Taxus wallichiana (II) #2

 

art af taks

THYMELAEACEAE (AQUILARIACEAE)

 

 

 

ramin

 

 

Aquilaria spp. (II) #14

 

ramin

 

 

Gonystylus spp. (II) #4

 

ramin

 

 

Gyrinops spp. (II) #14

 

ramin

TROCHODENDRACEAE (TETRACENTRACEAE)

 

 

 

hjultræ

 

 

 

Tetracentron sinense (III Nepal) #1

 

VALERIANACEAE

 

 

 

baldrian

 

 

Nardostachys grandiflora (II) #2

 

 

VITACEAE

 

 

 

 

 

 

Cyphostemma elephantopus (II)

 

lazampasika

 

 

Cyphostemma laza (II)

 

laza

 

 

Cyphostemma montagnacii (II)

 

lazambohitra

WELWITSCHIACEAE

 

 

 

welwitschias

 

 

Welwitschia mirabilis (II) #4

 

welwitschia

ZAMIACEAE

 

 

 

koglepalmer

 

 

ZAMIACEAE spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #4

 

koglepalmer

 

Ceratozamia spp. (I)

 

 

art af koglepalme

 

Encephalartos spp. (I)

 

 

art af palme

 

Microcycas calocoma (I)

 

 

art af palme

 

Zamia restrepoi (I)

 

 

 

ZINGIBERACEAE

 

 

 

ingefær

 

 

Hedychium philippinense (II) #4

 

art af ingefær

 

 

Siphonochilus aethiopicus (II) (Populationer i Mozambique, Eswatini, Sydafrika og Zimbabwe)

 

art af ingefær

ZYGOPHYLLACEAE

 

 

 

lignum-vitae

 

 

Bulnesia sarmientoi (II) #11

 

art af plante

 

 

Guaiacum spp. (II) #2

 

lignum-vitae


 

Bilag D

Trivialnavn

FAUNA

CHORDATA (CHORDATES)

MAMMALIA

 

pattedyr

CARNIVORA

 

 

Canidae

 

hunde, ræve, ulve

 

Vulpes vulpes griffithi (III Indien) §1

art af rød ræv

 

Vulpes vulpes montana (III Indien) §1

art af rød ræv

 

Vulpes vulpes pusilla (III Indien) §1

art af rød ræv

Mustelidae

 

mårer

 

Mustela altaica (III Indien) §1

bjergvæsel

 

Mustela erminea ferghanae (III Indien) §1

hermelin, lækat

 

Mustela kathiah (III Indien) §1

gulbuget væsel

 

Mustela sibirica (III Indien) §1

sibirisk væsel

AVES

 

fugle

ANSERIFORMES

 

 

Anatidae

 

ænder, gæs, svaner

 

Anas melleri

madagaskarand

REPTILIA

 

krybdyr

SAURIA

 

 

Agamidae

 

 

 

Otocryptis wiegmanni

wiegmanns agama

 

Physignathus cocincinus

grøn vandagame

Cordylidae

 

bælte- og pladeøgler

 

Platysaurus imperator

kejserfladøgle

Gekkonidae

 

egentlige gekkoer

 

Rhacodactylus auriculatus

ny kaledonisk gekko

 

Rhacodactylus ciliatus

art af kæmpegekko

 

Rhacodactylus leachianus

ny kaledonisk kæmpegekko

 

 

 

 

Teratoscincus scincus (Omfatter Teratoscincus scincus rustamowi, T. s. keyserlingii og T. s. scincus)

art af vidundergekko

Gerrhosauridae

 

pladeøgler

 

Tracheloptychus petersi

art af pladeøgle

 

Zonosaurus karsteni

art af pladeøgle

 

Zonosaurus maximus

art af pladeøgle

 

Zonosaurus quadrilineatus

art af pladeøgle

Scincidae

 

skinker

 

Tribolonotus gracilis

rødøjet krokodilleskink

 

Tribolonotus novaeguineae

krokodilleskink

SERPENTES

 

 

Colubridae

 

snoge

 

Elaphe carinata §1

art af rottesnog

 

Elaphe radiata §1

art af rottesnog

 

Elaphe taeniura §1

asiatisk rottesnog

 

Enhydris bocourti §1

art af vandsnog

 

Homalopsis spp. §1

art af vandsnog

 

Langaha nasuta

art af snog

 

Leioheterodon madagascariensis

art af trynesnog

 

Ptyas korros §1

art af rottesnog

 

 

 

Hydrophiidae

 

havslanger

 

Lapemis curtus (Omfatter Lapemis hardwickii) §1

art af havslange

Viperidae

 

hugorme

 

 

 

 

Pseudocerastes spp., undtagen de arter, der er opført i bilag B

art af hugorm

AMPHIBIA

 

 

ANURA

 

frøer og tudser

Bufonidae

 

 

 

Atelopus spp., undtagen de arter, der er opført i bilag A

harlequin-tudser

Dicroglossidae

 

frøer

 

Limnonectes macrodon

art af frø

Hylidae

 

løvfrøer

 

Phyllomedusa sauvagii

art af frø

Leptodactylidae

 

smalfingerfrøer

 

Leptodactylus laticeps

art af frø

Ranidae

 

frøer

 

Pelophylax shqipericus

art af frø

CAUDATA

 

 

Hynobiidae

 

asiatiske kæmpesalamandre

 

Ranodon sibiricus

semirechensk salamander/centralasiatisk salamander/siberisk salamander

Plethodontidae

 

lungeløse salamandre

 

Bolitoglossa dofleini

art af salamander

Salamandridae

 

salamandre

 

Cynops ensicauda

art af salamander

 

Echinotriton andersoni

art af salamander

 

Laotriton laoensis

art af salamander

 

 

 

ACTINOPTERYGII

 

fisk

PERCIFORMES

 

 

Apogonidae

 

 

 

Pterapogon kauderni

banggai kardinalfisk

 

 

 

MOLLUSCA (BLØDDYR)

GASTROPODA

 

 

Haliotidae

 

 

 

Haliotis midae

søøre

FLORA

AGAVACEAE

 

agaver

 

 

 

 

Dasylirion longissimum

art af agaver

ARACEAE

 

arum

 

Arisaema dracontium

grøn snabelkalla

 

Arisaema erubescens

 

 

Arisaema galeatum

 

 

Arisaema nepenthoides

 

 

Arisaema sikokianum

 

 

Arisaema thunbergii var. urashima

 

 

Arisaema tortuosum

 

 

 

 

BIGNONIACEAE

 

 

 

Handroanthus spp. §5

Tabebuia spp. §5

Roseodendron spp. §5

trompettræ

BURSERACEAE

 

burseraer

 

Aucoumea klaineana §5

Boswellia spp. §4

gabon-mahogni

COMPOSITAE (ASTERACEAE)

 

kurvblomster

 

Arnica montana §2

guldblomme, volverlej

 

 

 

 

Othonna clavifolia

 

 

 

 

 

Othonna herrei

 

 

 

 

 

Othonna retrorsa

 

CRASSULACEAE

Rhodiola spp. §4

sankt-hansurter

rosenrod, rhodiolaer, almindelig rosenrod

ERICACEAE

 

lyng, rhododendron

 

Arctostaphylos uva-ursi §2

hede-melbærris

GENTIANACEAE

 

ensian

 

Gentiana lutea §2

gul ensian

LEGUMINOSAE

 

bælgplanter

 

Millettia stuhlmannii §5

panga-panga

 

Pterocarpus macrocarpus §4

burma paduk

LILIACEAE

 

liljer

 

Trillium pusillum

art af treblad

 

Trillium rugelii

art af treblad

 

Trillium sessile

art af treblad

LYCOPODIACEAE

 

ulvefod

 

Lycopodium clavatum §2

almindelig ulvefod

MELIACEAE

 

mahogni

 

Entandrophragma cylindricum §5

sapeli

 

Khaya spp. §5

afrikansk mahogni

MENYANTHACEAE

 

bukkeblad

 

Menyanthes trifoliata §2

bukkeblad

PARMELIACEAE

 

skållav

 

Cetraria islandica §2

islandsk mos

PASSIFLORACEAE

 

ørkenroser

 

Adenia glauca

ørkenrose

 

Adenia pechuelli

ørkenrose

PEDALIACEAE

 

sesam, djævleklo

 

Harpagophytum spp. §2

djævleklo

SANTALACEAE

 

sandeltræ

 

Okoubaka aubrevillei §2

dødstræ

SAPOTACEAE

 

sapotiltræ

 

Baillonella toxisperma §5

moabi

SELAGINELLACEAE

 

dværgulvefod

 

Selaginella lepidophylla

jerikos rose"

«

(1)  Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/147/EF af 30. november 2009 om beskyttelse af vilde fugle (EUT L 20 af 26.1.2010, s. 7).

(2)  Rådets direktiv 92/43/EØF af 21. maj 1992 om bevaring af naturtyper samt vilde dyr og planter (EFT L 206 af 22.7.1992, s. 7).

(3)  Denne anmærkning har udelukkende det formål at tillade international handel med fibre fra vikunjaer (Vicugna vicugna) og afledte produkter heraf, når fibrene udvindes ved opskæring af levende vikunjaer. Handel med produkter, der er afledt af fibrene, må alene finde sted i overensstemmelse med følgende bestemmelser:

a)

Enhver person eller enhed, der forarbejder vikunja-fibre til fremstilling af lærred og beklædningsgenstande, skal anmode om tilladelse fra de relevante myndigheder i oprindelseslandet [oprindelseslande: Landene, hvor arterne forekommer, det vil sige Argentina, Bolivia, Chile, Ecuador og Peru] til anvendelse af betegnelsen, mærket eller logoet "vikunja oprindelsesland", der vedtages af de artsforekomstlande, som har undertegnet konventionen om bevarelse og forvaltning af vikunjaer.

b)

Lærred eller beklædningsgenstande, der markedsføres, skal mærkes eller identificeres i overensstemmelse med følgende bestemmelser:

i)

Med hensyn til international handel med lærred fremstillet af fiber fra vikunjaer, der er opskåret levende, hvad enten lærredet er fremstillet i eller uden for artsforekomstlandene, skal betegnelsen, mærket eller logoet anvendes, så oprindelseslandet kan identificeres. Betegnelsen, mærket eller logoet VICUÑA [OPRINDELSESLAND] antager nedenstående form:

Image 1

Denne betegnelse, dette mærke eller logo skal være synligt på lærredets vrangside. Desuden skal lærredets kant være forsynet med ordene VICUÑA [OPRINDELSESLAND].

ii)

Med hensyn til international handel med beklædningsgenstande fremstillet af fiber fra vikunjaer, der er opskåret levende, hvad enten lærredet er fremstillet i eller uden for artsforekomstlandene, skal den eller det i stk. b), litra i) anførte betegnelse, mærke eller logo anvendes. Betegnelsen, mærket eller logoet skal fremgå af en etiket på selve beklædningsgenstanden. Hvis beklædningsgenstandene er fremstillet uden for oprindelseslandet, bør navnet på fremstillingslandet også være angivet sammen med den betegnelse, det mærke eller det logo, der er omhandlet i stk. b), litra i).

c)

Med hensyn til international handel med håndværksprodukter fremstillet af fiber fra vikunjaer, der er opskåret levende, og som er fremstillet i artsforekomstlandene, skal betegnelsen, mærket eller logoet VICUÑA [OPRINDELSESLAND] — ARTESANÍA anvendes som anført nedenfor:

Image 2

d)

Hvis der anvendes vikunja-fibre fra forskellige oprindelseslande til fremstillingen af lærred og beklædningsgenstande, skal betegnelsen, mærket eller logoet for hvert enkelt oprindelsesland for fibrene angives som anført i stk. b), litra i) og ii).

e)

Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er opført på liste I, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.

(4)  Alle arter er opført på konventionens liste II undtagen Balaena mysticetus, Eubalaena spp., Balaenoptera acutorostrata (undtagen populationen i Vestgrønland), Balaenoptera bonaerensis, Balaenoptera borealis, Balaenoptera edeni, Balaenoptera musculus, Balaenoptera omurai, Balaenoptera physalus, Megaptera novaeangliae, Orcaella brevirostris, Orcaella heinsohni, Sotalia spp., Sousa spp., Eschrichtius robustus, Lipotes vexillifer, Caperea marginata, Neophocaena asiaeorientalis, Neophocaena phocaenoides, Phocoena sinus, Physeter macrocephalus, Platanista spp., Berardius spp., Hyperoodon spp., der er opført på liste II. Enheder af arter, som er opført på liste II til konventionen, herunder andre varer og andre afledte produkter end kødprodukter til kommercielle formål, som den grønlandske befolkning fanger under en af de kompetente myndigheder udstedt licens, betragtes som henhørende under bilag B. Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for levende enheder fra Sortehavsbestanden af Tursiops truncatus, der indfanges i naturen og forhandles i primært kommercielt øjemed.

(5)  Populationerne i Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe (opført i bilag B):

Udelukkende med det formål at tillade: a) eksport af jagttrofæer til ikke-kommercielle formål; b) ) handel med levende dyr til hensigtsmæssige og acceptable bestemmelsessteder, jf. Resolution Conf. 11.20 (Rev. CoP18)for Botswana og Zimbabwe og til in situ-bevaringsprogrammer for Namibia og Sydafrika; c) handel med huder; d) handel med hår; e) handel med lædervarer til kommercielle eller ikke-kommercielle formål for Botswana, Namibia og Sydafrika og for ikkekommercielle formål for Zimbabwe; f) handel med individuelt mærkede og certificerede udskårne elfenbensamuletter "Ekipas" indlejret i færdigforarbejdede smykker til ikke-kommercielle formål for Namibia og billedskærerarbejder i elfenben til ikke-kommercielle formål for Zimbabwe; g) handel med registreret ubearbejdet elfenben (for Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe, hele stødtænder og stykker) på følgende betingelser: i) kun registrerede lagre, som tilhører det pågældende lands regering og med oprindelse i landet (undtagen konfiskeret elfenben og elfenben af ukendt oprindelse), ii) kun til handelspartnere, der er godkendt af CITES' sekretariat i samråd med det stående udvalg som havende tilstrækkelig national lovgivning og overvågning af indenrigshandelen til at sikre, at elfenben, der importeres fra NA, ikke reeksporteres, og at det administreres i henhold til alle kravene i Resolution Conf. 10.10 (Rev. CoP18) om indenlandsk fremstilling og handel, iii) ikke før sekretariat har godkendt de eventuelle importlande og de registrerede lagre, som tilhører det pågældende lands regering, iv) ubearbejdet elfenben i henhold til salget på nærmere betingelser af registrerede regeringsejede elfenbenslagre, der er aftalt på CoP12, dvs. 20 000 kg (Botswana), 10 000 kg (Namibia) og 30 000 kg (Sydafrika), v) foruden de mængder, der er aftalt på CoP12, kan regeringsejet elfenben fra Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe, som er registreret inden den 31. januar 2007 og verificeret af sekretariatet, handles og afsættes sammen med det i litra g), nr. iv), omhandlede elfenben i et enkeltstående salg pr. bestemmelsessted under sekretariatets strenge opsyn, vi) overskuddet fra handelen skal udelukkende anvendes til bevarelse af elefanter, bevarelse af lokalsamfund samt udviklingsprogrammer inden for eller i forbindelse med områder med elefantforekomster, og vii) de i litra g), nr. v), omhandlede yderligere mængder må først udbydes til salg efter Det Stående Udvalgs accept af, at ovennævnte betingelser er opfyldt; h) der må ikke forelægges partskonferencen nye forslag om at tillade handel med elfenben fra populationer, der allerede er opført i bilag B i en periode fra CoP14 til ni år efter datoen for det enkeltstående salg, som skal finde sted i overensstemmelse med bestemmelserne i litra g), nr. i), ii), iii), vi) og vii). Derudover vil sådanne nye forslag blive behandlet i overensstemmelse med afgørelse 14.77 og 14.78 (Rev. CoP15). Det Stående Udvalg kan efter forslag fra sekretariatet beslutte at stoppe handelen delvist eller helt, hvis eksport- eller importlande ikke opfylder betingelserne, eller hvis det kan bevises, at handelen har skadelige virkninger på andre elefantpopulationer. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er opført i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.

(6)  Følgende er ikke omfattet af forordningens bestemmelser:

 

Fossiler;

 

Koralsand, dvs. materialer, som helt eller delvist består af fint malede dele af døde koraller med en diameter på højst 2 mm, som ikke kan defineres som slægt, og som bl.a. også kan indeholde rester af foraminiferer, skaller fra bløddyr og krebsdyr samt koralalger;

 

Koralfragmenter (inklusive grus og ral), dvs. løse fragmenter af knækkede fingerlignende, døde koraller og andre materialer af en størrelse på mellem 2 og 30 mm målt i alle retninger, som ikke kan identificeres som slægt.

(7)  Handel med enheder med kildekode A kun tilladt, hvis enhederne har cataphyll.

(8)  Kunstigt opformerede enheder af følgende hybrider og/eller kultivarer er ikke omfattet af forordningens bestemmelser:

 

Hatiora x graeseri

 

Schlumbergera x buckleyi

 

Schlumbergera russelliana x Schlumbergera truncata

 

Schlumbergera orssichiana x Schlumbergera truncata

 

Schlumbergera opuntioides x Schlumbergera truncata

 

Schlumbergera truncata (kultivarer)

 

Former af Cactaceae spp. podet på følgende grundstammer: Harrisia"Jusbertii", Hylocereus trigonus eller Hylocereus undatus

 

Opuntia microdasys (kultivarer)

(9)  Kunstigt opformerede hybrider af Cymbidium, Dendrobium, Phalaenopsis og Vanda er ikke omfattet af denne forordning hvis enhederne let kan genkendes som kunstigt opformerede, og som ikke viser tegn på at være taget fra naturen, f.eks. mekaniske skader eller stærk dehydrering som følge af indsamling, uregelmæssig vækst, uensartet størrelse og form pr. systematisk enhed og forsendelse, alger eller andre bladvoksende organismer eller skader forårsaget af insektangreb eller andre skadedyr; og

a)

når de sendes uden for blomstringsperioden, skal enhederne handles i forsendelser, der består af individuelle containere (dvs. kartoner, kasser eller individuelle hylder i CC-containere), som hver indeholder mindst 20 planter af samme hybrid; planterne i hver container skal være ensartede og sunde; og forsendelserne skal ledsages af dokumentation f.eks. en faktura, der klart angiver antallet af planter af hver hybrid; eller

b)

når de handles i blomstringsstadiet, dvs. med mindst en helt åben blomst pr. enhed, kræves der ikke noget mindste antal enheder pr. forsendelse, men enhederne skal være erhvervsmæssigt forarbejdet med henblik på detailsalg, f.eks. mærket med fortrykte etiketter og pakket i emballage med påtryk og angivelse af hybridens navn og det land, hvor den endelige forarbejdning har fundet sted. Dette skal let kunne læses og verificeres.

Planter, der ikke entydigt opfylder denne undtagelsesbestemmelse, skal ledsages af de relevante CITES-dokumenter.

(10)  Kommissionens forordning (EF) nr. 865/2006 af 4. maj 2006 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 338/97 om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed (EUT L 166 af 19.6.2006, s. 1).

(11)  Kunstigt opformerede enheder af kultivarer af Cyclamen persicum er ikke omfattet af denne forordnings bestemmelser. Denne undtagelse gælder dog ikke, når sådanne enheder forhandles i form af hvilende rodknolde.

(12)  Kunstigt opformerede hybrider og kultivarer af Taxus cuspidata, levende, i potter eller andre små beholdere, som under hver forsendelse er mærket eller ledsages af et dokument med navnet på den eller de systematiske enheder samt anmærkningen "kunstigt opformeret", er ikke omfattet af forordningen.


BILAG 2

"BILAG VIII

Standardreferenceværker for den nomenklatur, der i medfør af artikel 5, stk. 4, skal anvendes til angivelse af videnskabelige artsnavne i tilladelser og certifikater

FAUNA

 

 

Berørt takson

Taksonomisk referenceværk

MAMMALIA

 

 

Alle MAMMALIA-taksa

dog ikke hvad angår anerkendelse af følgende navne på vilde former af arter (der foretrækkes frem for navnene på de domesticerede former): Bos gaurus, Bos mutus, Bubalus arnee, Equus africanus, Equus przewalskii og

med undtagelse af de taksa, der er anført under de forskellige Mammalia-ordner i det følgende

Wilson, D. E. & Reeder, D. M. (ed.) (2005): Mammal Species of the World. A Taxonomic and Geographic Reference. Third edition, Vol. 1-2, xxxv + 2 142 pp. Baltimore (John Hopkins University Press).

ARTIODACTYLA

Bovidae

Ovis spp.

Valdez, R. & Weinberg, P.J. (2011): Species accounts 188-207 for Ovis spp., pp. 727-739 in Wilson, D.E., & Mittermeier, R.A. (eds.), Handbook of the Mammals of the World. Vol.2. Hoofed Mammals. Lynx Edicions, Barcelona. ISBN 978-84-96553-77-4.

 

Camelidae

Lama guanicoe

Wilson, D. E. & Reeder, D. M. (1993): Mammal Species of the World: a Taxonomic and Geographic Reference. Second edition. xviii + 1 207 pp., Washington (Smithsonian Institution Press).

CARNIVORA

Felidae

Felidae spp.

Kitchener A. C., Breitenmoser-Würsten CH., Eizirik E., Gentry A., Werdelin L., Wilting A., Yamaguchi N., Abramov A. V., Christiansen P., Driscoll C., Duckworth J. W., Johnson W., Luo S.-J., Meijaard E., O’Donoghue P., Sanderson J., Seymour K., Bruford M., Groves C., Hoffmann M., Nowell K., Timmons Z. & Tobe S. (2017). A revised taxonomy of the Felidae. The final report of the Cat Classification Task Force of the IUCN/SSC Cat Specialist Group. Cat News Special Issue 11, 80 pp.

CETACEA

Balaenopteridae

Balaenoptera omurai

Wada, S., Oishi, M. & Yamada, T. K. (2003): A newly discovered species of living baleen whales. – Nature, 426: 278-281.

 

Delphinidae

Orcaella heinsohni

Beasly, I., Robertson, K. M. & Arnold, P. W. (2005): Description of a new dolphin, the Australian Snubfin Dolphin, Orcaella heinsohni sp. n. (Cetacea, Delphinidae). — Marine Mammal Science, 21 (3): 365-400.

 

Delphinidae

Sotalia fluviatilis

Sotalia guianensis

Caballero, S., Trujillo, F., Vianna, J. A., Barrios-Garrido, H., Montiel, M. G., Beltrán-Pedreros, S., Marmontel, M., Santos, M. C., Rossi-Santos, M. R. & Baker, C. S. (2007): Taxonomic status of the genus Sotalia: species level ranking for "tucuxi" (Sotalia fluviatilis) and "costero" (Sotalia guianensis) dolphins. — Marine Mammal Science, 23: 358-386.

 

Delphinidae

Sousa plumbea

Sousa sahulensis

Jefferson, T. A.& Rosenbaum, H. C. (2014): Taxonomic revision of the humpback dolphins (Sousa spp.), and description of a new species from Australia. Marine Mammal Science, 30 (4): 1494-1541.

 

Delphinidae

Tursiops australis

Charlton-Robb, K., Gershwin, L.-A., Thompson, R., Austin, J., Owen, K. & McKechnie, S. (2011): A new dolphin species, the Burrunan Dolphin Tursiops australis sp. nov., endemic to southern Australian coastal waters. PLoS ONE, 6 (9): e24047.

 

Iniidae

Inia araguaiaensis

Hrbek, T., da Silva, V. M. F., Dutra, N., Gravena, W., Martin, A. R. & Farias, I. P. (2014): A new species of river dolphin from Brazil or: How little do we know our biodiversity. PLoS ONE 83623: 1-12.

 

Phocoenidae

Neophocaena asiaeorientalis

Jefferson, T. A. & Wang, J. Y. (2011): Revision of the taxonomy of finless porpoises (genus Neophocaena): The existence of two species. Journal of Marine Animals and their Ecology, 4 (1): 3-16.

 

Physeteridae

Physeter macrocephalus

Rice, D. W. (1998): Marine Mammals of the World: Systematics and Distribution - Society of Marine Mammalogy Special Publication Number 4, The Society for Marine Mammalogy, Lawrence, Kansas.

 

Platanistidae

Platanista gangetica

Rice, D. W., (1998): Marine Mammals of the World: Systematics and Distribution - Society of Marine Mammalogy Special Publication Number 4, The Society for Marine Mammalogy, Lawrence, Kansas.

 

Ziphiidae

Mesoplodon hotaula

Dalebout, M. L., Scott Baker, C., Steel, D., Thompson, K., Robertson, K. M., Chivers, S. J., Perrin, W. F., Goonatilake, M., Anderson, C. R., Mead, J. G., Potter, C. W., Thompson, L., Jupiter, D. & Yamada, T. K. (2014): Resurrection of Mesoplodon hotaula Deraniyagala 1963: A new species of beaked whale in the tropical Indo-Pacific. Marine Mammal Science, 30 (3): 1081-1108.

PRIMATES

Atelidae

Ateles geoffroyi

Rylands, A. B., Groves, C. P., Mittermeier, R. A., Cortes-Ortiz, L. & Hines, J. J. (2006): Taxonomy and distributions of Mesoamerican primates. In: A. Estrada, P. Garber, M. Pavelka and L. Luecke (eds), New Perspectives in the Study of Mesoamerican Primates: Distribution, Ecology, Behavior and Conservation, pp. 29-79. Springer, New York, USA.

 

Aotidae

Aotus jorgehernandezi

Defler, T. R. & Bueno, M. L. (2007): Aotus diversity and the species problem. — Primate Conservation, 22: 55-70.

 

Cebidae

Callithrix manicorensis

Garbino, T. & Siniciato, G. (2014): The taxonomic status of Mico marcai (Alperin 1993) and Mico manicorensis (van Roosmalen et al. 2000) (Cebidae, Callitrichinae) from Southwestern Brazilian Amazonia. International Journal of Primatology, 35 (2): 529-546. (for Mico marcai slået sammen med Mico manicorensis behandlet som Callithrix manicorensis under CITES)

 

Cebidae

Cebus flavius

Oliveira, M. M. de & Langguth, A. (2006): Rediscovery of Marcgrave's Capuchin Monkey and designation of a neotype for Simia flava Schreber, 1774 (Primates, Cebidae). — Boletim do Museu Nacional do Rio de Janeiro, N.S., Zoologia, 523: 1-16.

 

Cebidae

Mico rondoni

Ferrari, S. F., Sena, L., Schneider, M. P. C. & Júnior, J. S. S. (2010): Rondon's Marmoset, Mico rondoni sp. n., from southwestern Brazilian Amazonia. International Journal of Primatology, 31: 693-714.

 

Cebidae

Saguinus ursulus

Gregorin, R. & de Vivo, M. (2013): Revalidation of Saguinus ursula Hoffmannsegg (Primates: Cebidae: Callitrichinae). Zootaxa, 3721 (2): 172-182.

 

Cebidae

Saimiri collinsi

Merces, M. P., Alfaro, J. W. L., Ferreira, W. A. S., Harada, M. L. & Júnior, J. S. S. (2015): Morphology and mitochondrial phylogenetics reveal that the Amazon River separates two eastern squirrel monkey species: Saimiri sciureus and S. collinsi. Molecular Phylogenetics and Evolution, 82: 426-435.

 

Cercopithecidae

Cercopithecus lomamiensis

Hart, J.A., Detwiler, K.M., Gilbert, C.C., Burrell, A.S., Fuller, J.L., Emetshu, M., Hart, T.B., Vosper, A., Sargis, E.J. & Tosi, A.J. (2012): Lesula: A new species of Cercopithecus monkey endemic to the Democratic Republic of Congo and implications for conservation of Congo's Central Basin. PLoS ONE, 7 (9): e44271.

 

Cercopithecidae

Macaca munzala

Sinha, A., Datta, A., Madhusudan, M. D. & Mishra, C. (2005): Macaca munzala: A new species from western Arunachal Pradesh, northeastern India. International Journal of Primatology, 26 (4): 977-989: doi:10.1007/s10764-005-5333-3.

 

Cercopithecidae

Rhinopithecus strykeri

Geismann, T., Lwin, N., Aung, S. S., Aung, T. N., Aung, Z. M., Hla, T. H., Grindley, M. & Momberg, F. (2011): A new species of snub-nosed monkey, genus Rhinopithecus Milne-Edwards, 1872 (Primates, Colobinae), from Northern Kachin State, Northeastern Myanmar. — American Journal of Primatology, 73: 96-107.

 

Cercopithecidae

Rungwecebus kipunji

Davenport, T. R. B., Stanley, W. T., Sargis, E. J., de Luca, D. W., Mpunga, N. E., Machaga, S. J. & Olson, L. E. (2006): A new genus of African monkey, Rungwecebus: Morphology, ecology, and molecular phylogenetics. Science, 312: 1378-1381.

 

Cercopithecidae

Trachypithecus villosus

Brandon-Jones, D., Eudey, A. A., Geissmann, T., Groves, C. P., Melnick, D. J., Morales J. C., Shekelle, M. & Steward, C.-B. (2004): Asian primate classification. International Journal of Primatology, 25: 97-163.

 

Cercopithecidae

Cheirogaleus lavasoensis

Thiele, D., Razafimahatratra, E. & Hapke, A. (2013): Discrepant partitioning of genetic diversity in mouse lemurs and dwarf lemurs — biological reality or taxonomic bias? Molecular Phylogenetics and Evolution, 69: 593-609.

 

Cercopithecidae

Microcebus gerpi

Radespiel, U., Ratsimbazafy, J. H., Rasoloharijaona, S., Raveloson, H., Andriaholinirina, N., Rakotondravony, R., Randrianarison, R. M. & Randrianambinina, B. (2012): First indications of a highland specialist among mouse lemurs (Microcebus spp.) and evidence for a new mouse lemur species from eastern Madagascar. Primates, 53: 157-170.

 

Cercopithecidae

Microcebus marohita

Microcebus tanosi

Rasoloarison, R. M., Weisrock, D. W., Yoder, A. D., Rakotondravony, D. & Kappeler, P. M. [2013]: Two new species of mouse lemurs (Cheirogaleidae: Microcebus) from Eastern Madagascar. — International Journal of Primatology, 34: 455-469.

 

Hylobatidae

Nomascus annamensis

Van Ngoc Thinh, Mootnick, A. R., Vu Ngoc Thanh, Nadler, T. & Roos, C. (2010): A new species of crested gibbon from the central Annamite mountain range. Vietnamese Journal of Primatology, 4: 1-12.

 

Lorisidae

Nycticebus kayan

Munds, R.A., Nekaris, K.A.I. & Ford, S.M. (2013): Taxonomy of the bornean slow loris, with new species Nycticebus kayan (Primates, Lorisidae). American Journal of Primatology, 75: 46-56.

 

Pitheciidae

Cacajao melanocephalus

Cacajao oukary

Ferrari, S. F., Guedes, P. G., Figueiredo-Ready, W. M. B. & Barnett, A. A. (2014): Reconsidering the taxonomy of the Black-faced Uacaris, Cacajao melanocephalus group (Mammalia: Pitheciidae), from the northern Amazon Basin. Zootaxa, 3866 (3): 353-370.

 

Pitheciidae

Callicebus aureipalatii

Wallace, R. B., Gómez, H., Felton, A. & Felton, A. (2006): On a new species of titi monkey, genus Callicebus Thomas (Primates, Pitheciidae), from western Bolivia with preliminary notes on distribution and abundance. Primate Conservation, 20: 29-39.

 

Pitheciidae

Callicebus caquetensis

Defler, T. R., Bueno, M. L. & García, J. (2010): Callicebus caquetensis: a new and Critically Endangered titi monkey from southern Caquetá, Colombia. Primate Conservation, 25: 1-9.

 

Pitheciidae

Callicebus vieira

Gualda-Barros, J., Nascimento, F. O. & Amaral, M. K. (2012): A new species of Callicebus Thomas, 1903 (Primates, Pitheciidae) from the states of Mato Grosso and Pará, Brazil. Papéis Avulsos de Zoologia (São Paulo), 52: 261-279.

 

Pitheciidae

Callicebus miltoni

Dalponte, J. C., Silva, F. E. & Silva Júnior, J. S. (2014): New species of titi monkey, genus Callicebus Thomas, 1903 (Primates, Pitheciidae), from Southern Amazonia, Brazil. Papéis Avulsos de Zoologia, São Paulo, 54: 457-472.

 

Pitheciidae

Pithecia cazuzai

Pithecia chrysocephala

Pithecia hirsuta

Pithecia inusta

Pithecia isabela

Pithecia milleri

Pithecia mittermeieri

Pithecia napensis

Pithecia pissinattii

Pithecia rylandsi

Pithecia vanzolinii

Marsh, L.K. (2014): A taxonomic revision of the saki monkeys, Pithecia Desmarest, 1804. Neotropical Primates, 21: 1-163.

 

Tarsiidae

Tarsius lariang

Merker, S. & Groves, C.P. (2006): Tarsius lariang: A new primate species from Western Central Sulawesi. International Journal of Primatology, 27 (2): 465-485.

 

Tarsiidae

Tarsius tumpara

Shekelle, M., Groves, C., Merker, S. & Supriatna, J. (2010): Tarsius tumpara: A new tarsier species from Siau Island, North Sulawesi. Primate Conservation, 23: 55-64.

PROBOSCIDEA

Elephantidae

Loxodonta africana

Wilson, D. E. & Reeder, D. M. (1993): Mammal Species of the World: a Taxonomic and Geographic Reference. Second edition. xviii + 1 207 pp., Washington (Smithsonian Institution Press).

SCANDENTIA

Tupaiidae

Tupaia everetti

Roberts, T. E., Lanier, H. C., Sargis, E. J. & Olson, L. E. (2011): Molecular phylogeny of treeshrews (Mammalia: Scandentia) and the timescale of diversification in Southeast Asia. Molecular Phylogenetics and Evolution, 60 (3): 358-372.

 

Tupaiidae

Tupaia palawanensis

Sargis, E. J., Campbell, K. K. & Olson, L. E. (2014): Taxonomic boundaries and craniometric variation in the treeshrews (Scandentia, Tupaiidae) from the Palawan faunal region. Journal of Mammalian Evolution, 21 (1): 111-123.

AVES

 

 

Fuglenavne på ordens- og familieniveau

Morony, J. J., Bock, W. J. & Farrand, J., Jr. (1975): Reference List of the Birds of the World. American Museum of Natural History. 207 pp.

 

 

Alle fuglearter — undtagen nedennævnte taksa og for Lophura imperialis og Lophura hatinhensis, der bør behandles som enheder af L. edwardsi

Dickinson, E.C. (ed.) (2003): The Howard and Moore Complete Checklist of the Birds of the World. Revised and enlarged 3rd Edition. 1 039 pp. London (Christopher Helm).

in combination with

Dickinson, E.C. (2005): Corrigenda 4 (02.06.2005) to Howard & Moore Edition 3 (2003).

APODIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon lucidus

Pacheco, J. F. & Whitney, B. M. (2006): Mandatory changes to the scientific names of three Neotropical birds Bull. Brit. Orn. Club, 126: 242-244.

 

Trochilidae

Eriocnemis isabellae

Cortés-Diago, A., Ortega, L. A., Mazariegos-Hurtado, L. & Weller, A.-A. (2007): A new species of Eriocnemis (Trochilidae) from southwest Colombia. Ornitologia Neotropical, 18: 161-170.

 

Trochilidae

Phaethornis aethopyga

Piacentini, V. Q., Aleixo, A. & Silveira, L. F. (2009): Hybrid, subspecies or species? The validity and taxonomic status of Phaethornis longuemareus aethopyga Zimmer, 1950 (Trochilidae). Auk, 126: 604-612.

FALCONIFORMES

Accipitridae

Aquila hastata

Parry, S. J., Clark, W. S. & Prakash, V. (2002): On the taxonomic status of the Indian Spotted Eagle Aquila hastata. Ibis, 144: 665-675.

 

Accipitridae

Buteo socotraensis

Porter, R. F. & Kirwan, G. M. (2010): Studies of Socotran birds VI. The taxonomic status of the Socotra Buzzard. Bulletin of the British Ornithologists' Club, 130 (2): 116-131.

 

Falconidae

Micrastur mintoni

Whittaker, A. (2002): A new species of forest-falcon (Falconidae: Micrastur) from southeastern Amazonia and the Atlantic rainforests of Brazil. Wilson Bulletin, 114: 421-445.

PASSERIFORMES

Muscicapidae

Garrulax taewanus

Collar, N. J. (2006): A partial revision of the Asian babblers (Timaliidae). Forktail, 22: 85-112.

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua goffiniana

Roselaar, C. S. & Michels, J. P. (2004): Nomenclatural chaos untangled, resulting in the naming of the formally undescribed Cacatua species from the Tanimbar Islands, Indonesia (Psittaciformes: Cacatuidae). Zoologische Verhandelingen, 350: 183-196.

 

Loriidae

Trichoglossus haematodus

Collar, N. J. (1997): Family Psittacidae (Parrots). In del Hoyo, J., Elliot, A. and Sargatal, J. (eds.), Handbook of the Birds of the World, 4 (Sandgrouse to Cuckoos): 280-477. Barcelona (Lynx Edicions).

 

Psittacidae

Aratinga maculata

Nemesio, A. & Rasmussen, C. (2009): The rediscovery of Buffon's "Guarouba" or "Perriche jaune": two senior synonyms of Aratinga pintoi Silveira, Lima & Höfling, 2005 (Aves: Psittaciformes). Zootaxa, 2013: 1-16.

 

Psittacidae

Forpus modestus

Pacheco, J. F. & Whitney, B. M. (2006): Mandatory changes to the scientific names of three Neotropical birds. Bulletin of the British Ornithologists' Club, 126: 242-244.

 

Psittacidae

Pionopsitta aurantiocephala

Gaban-Lima, R., Raposo, M. A. & Hofling, E. (2002): Description of a new species of Pionopsitta (Aves: Psittacidae) endemic to Brazil. Auk, 119: 815-819.

 

Psittacidae

Poicephalus robustus

Poicephalus fuscicollis

Coetzer, W.G., Downs, C.T., Perrin, M.R. & Willows-Munro, S. (2015): Molecular Systematics of the Cape Parrot (Poicephalus robustus). Implications for Taxonomy and Conservation. PLoS ONE, 10(8): e0133376. doi: 10.1371/journal.pone.0133376.

 

Psittacidae

Psittacula intermedia

Collar, N. J. (1997) Family Psittacidae (Parrots). In del Hoyo, J., Elliot, A. and Sargatal, J. (eds.), Handbook of the Birds of the World, 4 (Sandgrouse to Cuckoos): 280-477. Barcelona (Lynx Edicions).

 

Psittacidae

Pyrrhura griseipectus

Olmos, F., Silva, W. A. G. & Albano, C. (2005): Grey-breasted Conure Pyrrhura griseipectus, an overlooked endangered species. Cotinga, 24: 77-83.

 

Psittacidae

Pyrrhura parvifrons

Arndt, T. (2008): Anmerkungen zu einigen Pyrrhura-Formen mit der Beschreibung einer neuen Art und zweier neuer Unterarten. Papageien, 8: 278-286.

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium mooreorum

da Silva, J. M. C., Coelho, G. & Gonzaga, P. (2002): Discovered on the brink of extinction: a new species of pygmy owl (Strigidae: Glaucidium) from Atlantic forest of northeastern Brazil. Ararajuba, 10(2): 123-130.

 

Strigidae

Ninox burhani

Indrawan, M. & Somadikarta, S. (2004): A new hawk-owl from the Togian Islands, Gulf of Tomini, central Sulawesi, Indonesia. Bulletin of the British Ornithologists' Club, 124: 160-171.

 

Strigidae

Otus thilohoffmanni

Warakagoda, D. H. & Rasmussen, P. C. (2004): A new species of scops-owl from Sri Lanka. Bulletin of the British Ornithologists' Club, 124 (2): 85-105.

REPTILIA

CROCODYLIA & RHYNCHOCEPHALIA

 

Crocodylia & Rhynchocephalia undtagen nedennævnte taksa

Wermuth, H. & Mertens, R. (1996) (reprint): Schildkröte, Krokodile, Brückenechsen. xvii + 506 pp. Jena (Gustav Fischer Verlag).

 

Crocodylidae

Crocodylus johnstoni

Tucker, A. D. (2010): The correct name to be applied to the Australian freshwater crocodile, Crocodylus johnstoni [Krefft, 1873]. Australian Zoologist, 35 (2): 432-434.

 

Sphenodontidae

Sphenodon spp.

Hay, J. M., Sarre, S. D., Lambert, D. M., Allendorf, F. W. & Daugherty, C. H. (2010): Genetic diversity and taxonomy: a reassessment of species designation in tuatara (Sphenodon: Reptilia). Conservation Genetics, 11 (93): 1063-1081.

SAURIA

 

Til afgrænsning af Sauria-familier

Pough, F. H., Andrews, R. M., Cadle, J. E., Crump, M. L., Savitzky, A. H. & Wells, K. D. (1998): Herpetology. Upper Saddle River/New Jersey (Prentice Hall).

 

Agamidae

Saara spp.

Uromastyx spp.

Wilms, T. M., Böhme, W., Wagner, P., Lutzmann, N. & Schmitz, A. (2009): On the phylogeny and taxonomy of the genus Uromastyx Merrem, 1820 (Reptilia: Squamata: Agamidae: Uromastycinae) — resurrection of the genus Saara Gray, 1845. Bonner zool. Beiträge, 56 (1-2): 55-99.

 

Anguidae

Abronia spp.

UETZ, P., FREED, P. & HŎSEK, J. (eds.) (2016): Taxonomic checklist of the species of the genus Abronia. Species information extracted from The Reptile Database, version of 15 August 2016, accessed 11 May 2017. See Annex 2 of AC29 Doc.35. at https://cites.org/sites/default/files/eng/com/ac/29/E-AC29-35-A2.pdf.

 

Chamaeleonidae

Chamaleonidae spp.

Glaw, F. (2015): Taxonomic checklist of chamaeleons (Squamata: Chamaeleonidae). Vertebrate Zoology, 65 (2): 167-246.

 

Cordylidae

Cordylidae spp. undtagen den nedennævnte takson

Stanley, E. L., Bauer, A. M., Jackman, T. R., Branch, W. R. & P. le F. N. (2011): Between a rock and a hard polytomy: rapid radiation in the rupicolous girdled lizards (Squamata: Cordylidae). Molecular Phylogenetics and Evolution, 58 (1): 53-70.

 

Cordylidae

Cordylus marunguensis

Greenbaum, E., Stanley, E. L., Kusamba, C., Moninga, W. M., Goldberg, S. R. & Cha (2012): A new species of Cordylus (Squamata: Cordylidae) from the Marungu Plateau of south-eastern Democratic Republic of the Congo. African Journal of Herpetology, 61 (1): 14-39.

 

Gekkonidae

Cnemaspis psychedelica

Grismer, L. L., Ngo, V. T. & Grismer, J. L. (2010): A colorful new species of insular rock gecko (Cnemaspis Strauch 1887) from southern Vietnam. Zootaxa, 58: 46-58.

 

Gekkonidae

Dactylonemis spp.

Hoplodactylus spp.

Mokopirirakau spp.

Nielsen, S. V., Bauer, A. M., Jackman, T. R., Hitchmough, R. A. & Daugherty, C. H. (2011): New Zealand geckos (Diplodactylidae): Cryptic diversity in a post-Gondwanan lineage with trans-Tasman affinities. Molecular Phylogenetics and Evolution, 59 (1): 1-22.

 

Gekkonidae

Lygodactylus williamsi

Species information extracted from UETZ, P., FREED, P. & HŎSEK, J. (eds.) (2016): The Reptile Database, version of 15 August 2016, accessed 11 May 2017. See Annex 2 of AC29 Doc.35 at https://cites.org/sites/default/files/eng/com/ac/29/E-AC29-35-A2.pdf.

 

Gekkonidae

Nactus serpensinsula

Kluge, A.G. (1983): Cladistic relationships among gekkonid lizards. Copeia, 2: 465-475.

 

Gekkonidae

Naultinus spp.

Nielsen, S. V., Bauer, A. M., Jackman, T. R., Hitchmough, R. A. & Daugherty, C. H. (2011): New Zealand geckos (Diplodactylidae): Cryptic diversity in a post-Gondwanan lineage with trans-Tasman affinities. Molecular Phylogenetics and Evolution, 59 (1): 1-22.

 

Gekkonidae

Paroedura masobe

Nussbaum, R.A. & Raxworthy, C.J. (1994): A new rainforest gecko of the genus Paroedura Günther from Madagascar. Herpetological Natural History, 2 (1): 43-49.

 

Gekkonidae

Phelsuma spp.

Rhoptropella spp.

Glaw, F. & Rösler, H. (2015): Taxonomic checklist of the day geckos of the genera Phelsuma Gray, 1825 and Rhoptropella Hewitt, 1937 (Squamata: Gekkonidae). Vertebrate Zoology, 65 (2): 167-246.

 

Gekkonidae

Toropuku spp.

Tukutuku spp.

Woodworthia spp.

Nielsen, S. V., Bauer, A. M., Jackman, T. R., Hitchmough, R. A. & Daugherty, C. H. (2011): New Zealand geckos (Diplodactylidae): Cryptic diversity in a post-Gondwanan lineage with trans-Tasman affinities. Molecular Phylogenetics and Evolution, 59 (1): 1-22.

 

Gekkonidae

Uroplatus spp. undtagen nedennævnte taksa

Raxworthy, C.J. (2003): Introduction to the reptiles. In: Goodman, S.M. & Bernstead, J.P. (eds.), The natural history of Madagascar: 934-949. Chicago.

 

Gekkonidae

Uroplatus finiavana

Ratsoavina, F. M., Louis jr., E. E., Crottini, A., Randrianiaina, R. -D., Glaw, F. & Vences, M. (2011): A new leaf tailed gecko species from northern Madagascar with a preliminary assessment of molecular and morphological variability in the Uroplatus ebenaui group. Zootaxa, 3022: 39-57.

 

Gekkonidae

Uroplatus giganteus

Glaw, F., Kosuch, J., Henkel, W. F., Sound, P. & Böhme, W. (2006): Genetic and morphological variation of the leaf-tailed gecko Uroplatus fimbriatus from Madagascar, with description of a new giant species. Salamandra, 42: 129-144.

 

Gekkonidae

Uroplatus pietschmanni

Böhle, A. & Schönecker, P. (2003): Eine neue Art der Gattung Uroplatus Duméril, 1805 aus Ost-Madagaskar (Reptilia: Squamata: Gekkonidae). Salamandra, 39 (3/4): 129-138.

 

Gekkonidae

Uroplatus sameiti

Raxworthy, C. J., Pearson, R. G., Zimkus, B. M., Reddy, S., Deo, A. J., Nussbaum, R. A. & Ingram, C. M. (2008): Continental speciation in the tropics: contrasting biogeographic patterns of divergence in the Uroplatus leaf-tailed gecko radiation of Madagascar. Journal of Zoology, 275: 423-440.

 

Iguanidae

Iguanidae spp. undtagen nedennævnte taksa

Hollingsworth, B. D. (2004): The Evolution of Iguanas: An Overview of Relationships and a Checklist of Species. In: Iguanas: Biology and Conservation (Alberts, A. C., Carter, R. L., Hayes, W. K. & Martins, E. P., Eds): 19-44. Berkeley (University of California Press).

 

Iguanidae

Brachylophus bulabula

Keogh, J. S., Edwards, D. L., Fisher, R. N. & Harlow, P. S. (2008): Molecular and morphological analysis of the critically endangered Fijian iguanas reveals cryptic diversity and a complex biogeographic history. Philosophical Transactions of the Royal Society B, 363 (1508): 3413-3426.

 

Iguanidae

Conolophus marthae

Gentile, G. & Snell, H. (2009): Conolophus marthae sp. nov. (Squamata, Iguanidae), a new species of land iguana from the Galápagos archipelago. Zootaxa, 2201: 1-10.

 

Iguanidae

Ctenosaura spp.

Iguana Taxonomy Working Group (2016): A checklist of the iguanas of the world (Iguanidae; Iguaninae). In: Iguanas: Biology, Systematics, and Conservation (J. B. Iverson, T.D. Grant, C .R. Knapp, and S. A. Pasachnik, Eds.): 4-46. Herpetological Conservation and Biology 11 (Monograph 6).

 

Iguanidae

Cyclura lewisi

Burton, F. J. (2004): Revision to Species Cyclura nubila lewisi, the Grand Cayman Blue Iguana. Caribbean Journal of Science, 40 (2): 198-203.

 

Iguanidae

Phrynosoma blainvillii

Phrynosoma cerroense

Phrynosoma wigginsi

Montanucci, R.R. (2004): Geographic variation in Phrynosoma coronatum (Lacertilia, Phrynosomatidae): further evidence for a peninsular archipelago. Herpetologica, 60: 117.

 

Lanthanotidae

Lanthanotidae spp.

UETZ, P., FREED, P. & HŎSEK, J. (eds.) (2016): Family, genus and species information extracted from the Integrated Taxonomic Information Service (ITIS), an online reference; and species information extracted from The Reptile Database, version of 15 August 2016, accessed 11 May 2017. See Annex 2 of AC29 Doc.35 at https://cites.org/sites/default/files/eng/com/ac/29/E-AC29-35-A2.pdf.

 

Teiidae

Teiidae spp.

Harvey, M. B., Ugueto, G. N. & Gutberlet, R. L. Jr. (2012): Review of teiid morphology with a revised taxonomy and phylogeny of the Teiidae (Lepidosauria: Squamata). Zootaxa, 3459: 1-156.

 

Varanidae

Varanidae spp. undtagen nedennævnte taksa

Böhme, W. (2003): Checklist of the living monitor lizards of the world (family Varanidae) Zoologische Verhandelingen, Leiden, 341: 1-43.

in combination with

Koch, A., Auliya, M. & Ziegler, T. (2010): Updated Checklist of the living monitor lizards of the world (Squamata: Varanidae). — Bonn zoological Bulletin, 57 (2): 127-136.

 

Varanidae

Varanus bangonorum

Varanus dalubhasa

Welton, L. J., Travers, S. L., Siler, C. D. & Brown, R. M. (2014): Integrative taxonomy and phylogeny-based species delimitation of Philippine water monitor lizards (Varanus salvator complex) with descriptions of two new cryptic species. Zootaxa, 3881 (3): 201-227.

 

Varanidae

Varanus hamersleyensis

Maryan, B., Oliver, P. M., Fitch, A. J. & O’Connell, M. (2014): Molecular and morphological assessment of Varanus pilbarensis (Squamata: Varanidae), with a description of a new species from the southern Pilbara, Western Australia. Zootaxa, 3768 (2): 139-158.

 

Varanidae

Varanus nesterovi

Böhme, W., Ehrlich, K., Milto, K. D., Orlov, N. & Scholz, S. (2015): A new species of desert monitor lizard (Varanidae: Varanus: Psammosaurus) from the western Zagros region (Iraq, Iran). Russian Journal of Herpetology, 22 (1): 41-52.

 

Varanidae

Varanus samarensis

Koch, A., Gaulke, M. & Böhme, W. (2010): Unravelling the underestimated diversity of Philippine water monitor lizards (Squamata: Varanus salvator complex), with the description of two new species and a new subspecies. Zootaxa, 2446: 1-54.

 

Varanidae

Varanus sparnus

Doughty, P., Kealley, L., Fitch, A. & Donnellan, S. C. (2014): A new diminutive species of Varanus from the Dampier Peninsula, western Kimberley region, Western Australia. Records of the Western Australian Museum, 29: 128-140.

SERPENTES

 

Loxocemidae spp. Pythonidae spp.

Boidae spp.

Bolyeriidae spp.

Tropidophiidae spp.

Viperidae spp.

undtagen bevarelsen af slægterne Acrantophis, Sanzinia, Calabaria, Lichanura,

anerkendelsen af Epicrates maurus som gyldige arter

og med undtagelse af nedennævnte arter

McDiarmid, R. W., Campbell, J. A. & Touré, T. A. (1999): Snake Species of the World. A Taxonomic and Geographic Reference. Volume 1, Washington, D.C. (The Herpetologists' League).

 

Boidae

Candoia paulsoni

Candoia superciliosa

Smith, H. M., Chiszar, D., Tepedelen, K. & van Breukelen, F. (2001): A revision of the bevelnosed boas (Candoia carinata complex) (Reptilia: Serpentes). Hamadryad, 26 (2): 283-315.

 

Boidae

Corallus batesii

Henderson, R. W., Passos, P. & Feitosa, D. (2009): Geographic variation in the Emerald Treeboa, Corallus caninus (Squamata: Boidae). Copeia, 2009 (3): 572-582.

 

Boidae

Epicrates crassus

Epicrates assisi

Epicrates alvarezi

Passos, P. & Fernandes, R. (2008): Revision of the Epicrates cenchria complex (Serpentes: Boidae). Herpetological Monographs, 22: 1-30.

 

Boidae

Eryx borrii

Lanza, B. & Nistri, A. (2005): Somali Boidae (genus Eryx Daudin 1803) and Pythonidae (genus Python Daudin 1803) (Reptilia Serpentes). Tropical Zoology, 18 (1): 67-136.

 

Boidae

Eunectes beniensis

Dirksen, L. (2002): Anakondas. NTV Wissenschaft.

 

Colubridae

Xenochrophis piscator Xenochrophis schnurrenbergeri Xenochrophis tytleri

Vogel, G. & David, P. (2012): A revision of the species group of Xenochrophis piscator (Schneider, 1799) (Squamata: Natricidae). Zootaxa, 3473: 1-60.

 

Elapidae

Micrurus ruatanus

McCranie, J. R. (2015): A checklist of the amphibians and reptiles of Honduras, with additions, comments on taxonomy, some recent taxonomic decisions, and areas of further studies needed. Zootaxa, 3931 (3): 352-386.

 

Elapidae

Naja atra

Naja kaouthia

Wüster, W. (1996): Taxonomic change and toxinology: systematic revisions of the Asiatic cobras (Naja naja species complex). Toxicon, 34: 339-406.

 

Elapidae

Naja mandalayensis

Slowinski, J. B. & Wüster, W. (2000): A new cobra (Elapidae: Naja) from Myanmar (Burma). Herpetologica, 56: 257-270.

 

Elapidae

Naja oxiana

Naja philippinensis

Naja sagittifera

Naja samarensis

Naja siamensis

Naja sputatrix

Naja sumatrana

Wüster, W. (1996): Taxonomic change and toxinology: systematic revisions of the Asiatic cobras (Naja naja species complex). Toxicon, 34: 339-406.

 

Pythonidae

Leiopython bennettorum

Leiopython biakensis

Leiopython fredparkeri

Leiopython huonensis

Leiopython hoserae

Schleip, W. D. (2008): Revision of the genus Leiopython Hubrecht 1879 (Serpentes: Pythonidae) with the redescription of taxa recently described by Hoser (2000) and the description of new species. Journal of Herpetology, 42 (4): 645-667.

 

Pythonidae

Morelia clastolepis

Morelia kinghorni

Morelia nauta

Morelia tracyae

Harvey, M. B., Barker, D. B., Ammerman, L. K. & Chippindale, P. T. (2000): Systematics of pythons of the Morelia amethistina complex (Serpentes: Boidae) with the description of three new species. Herpetological Monographs, 14: 139-185.

 

Pythonidae

Python bivittatus

Jacobs, H. J., Auliya, M. & Böhme, W. (2009): Zur Taxonomie des Dunklen Tigerpythons, Python molurus bivittatus KUHL, 1820, speziell der Population von Sulawesi. Sauria, 31: 5-16.

 

Pythonidae

Python breitensteini

Python brongersmai

Keogh, J. S., Barker, D. G. & Shine, R. (2001): Heavily exploited but poorly known: systematics and biogeography of commercially harvested pythons (Python curtus group) in Southeast Asia. Biological Journal of the Linnean Society, 73: 113-129.

 

Pythonidae

Python kyaiktiyo

Zug, G.R., Grotte, S. W. & Jacobs, J. F. (2011): Pythons in Burma: Short-tailed python (Reptilia: Squamata). Proceedings of the biological Society of Washington, 124 (2): 112-136.

 

Pythonidae

Python natalensis

Broadley, D. G. (1999): The southern African python, Python natalensis A. Smith 1840, is a valid species. African Herp News, 29: 31-32.

 

Tropidophiidae

Tropidophis spp. undtagen nedennævnte taksa

Hedges, S.B. (2002): Morphological variation and the definition of species in the snake genus Tropidophis (Serpentes, Tropidophiidae). Bulletin of the Natural History Museum, London (Zoology), 68 (2): 83-90.

 

Tropidophiidae

Tropidophis celiae

Hedges, B. S., Estrada, A. R. & Diaz, L. M. (1999): New snake (Tropidophis) from western Cuba. Copeia, 1999 (2): 376-381.

 

Tropidophiidae

Tropidophis grapiuna

Curcio, F. F., Sales Nunes, P. M., Suzart Argolo, A. J., Skuk, G. & Rodrigues, M. T. (2012): Taxonomy of the South American dwarf boas of the genus Tropidophis Bibron, 1840, with the description of two new species from the Atlantic forest (Serpentes: Tropidophiidae). Herpetological Monographs, 26 (1): 80-121.

 

Tropidophiidae

Tropidophis hendersoni

Hedges, B. S. & Garrido, O. (2002): A new snake of the genus Tropidophis (Tropidophiidae) from Eastern Cuba Journal of Herpetology, 36:157-161.

 

Tropidophiidae

Tropidophis morenoi

Hedges, B. S., Garrido, O. & Diaz, L. M. (2001): A new banded snake of the genus Tropidophis (Tropidophiidae) from north-central Cuba. Journal of Herpetology, 35: 615-617.

 

Tropidophiidae

Tropidophis preciosus

Curcio, F. F., Sales Nunes, P. M., Suzart Argolo, A. J., Skuk, G. & Rodrigues, M. T. (2012): Taxonomy of the South American dwarf boas of the genus Tropidophis Bibron, 1840, with the description of two new species from the Atlantic forest (Serpentes: Tropidophiidae). Herpetological Monographs, 26 (1): 80-121.

 

Tropidophiidae

Tropidophis spiritus

Hedges, B. S. & Garrido, O. (1999): A new snake of the genus Tropidophis (Tropidophiidae) from central Cuba. Journal of Herpetology, 33: 436-441.

 

Tropidophiidae

Tropidophis xanthogaster

Domínguez, M., Moreno, L. V. & Hedges, S. B. (2006): A new snake of the genus Tropidophis (Tropidophiidae) from the Guanahacabibes Peninsula of Western Cuba. mphibia-Reptilia, 27 (3): 427-432.

 

Viperidae

Atheris desaixi

Bitis worthingtoni

UETZ, P., FREED, P. & HŎSEK, J. (eds.) (2016): Species information extracted from The Reptile Database, version of 15 August 2016, accessed 11 May 2017. See Annex 2 of AC29 Doc.35 at https://cites.org/sites/default/files/eng/com/ac/29/E-AC29-35-A2.pdf.

TESTUDINES

 

Testudines-navne på ordensniveau

Wermuth, H. & Mertens, R. (1996) (reprint): Schildkröte, Krokodile, Brückenechsen. xvii + 506 pp. Jena (Gustav Fischer Verlag).

 

 

For Testudines med hensyn til arts- og familienavne — dog ikke hvad angår bevarelse af følgende navne: Mauremys iversoni, Mauremys pritchardi, Ocadia glyphistoma, Ocadia philippeni og Sacalia pseudocellata og undtagen nedennævnte taksa

Fritz, U. & Havaš, P. (2007): Checklist of Chelonians of the World. Vertebrate Zoology, 57 (2): 149-368. Dresden. ISSN 1864-5755 [uden appendix]

 

Emydidae

Graptemys pearlensis

Ennen, J. R., Lovich, J. E., Kreiser, B. R., Selman, W. & Qualls, C. P. (2010): Genetic and morphological variation between populations of the Pascagoula Map Turtle (Graptemys gibbonsi) in the Pearl and Pascagoula Rivers with description of a new species. Chelonian Conservation and Biology, 9 (1): 98-113.

 

Geoemydidae

Batagur affinis

Praschag, P., Sommer, R. S., Mccarthy, C., Gemel, R. & Fritz, U. (2008): Naming one of the world's rarest chelonians, the southern Batagur. Zootaxa, 1758: 61-68.

 

Geoemydidae

Batagur borneoensis

Batagur dhongoka

Batagur kachuga

Batagur trivittata

Praschag, P., Hundsdörfer, A. K. & Fritz, U. (2007): Phylogeny and taxonomy of endangered South and South-east Asian freshwater turtles elucidated by mtDNA sequence variation (Testudines: Geoemydidae: Batagur, Callagur, Hardella, Kachuga, Pangshura). Zoologica Scripta, 36: 429-442.

 

Geoemydidae

Cuora bourreti

Cuora picturata

Spinks, P. Q., Thomson, R. C., Zhang, Y.P., Che, J., Wu, Y. & Shaffer, H. B. (2012): Species boundaries and phylogenetic relationships in the critically endangered Asian box turtle genus Cuora. Molecular Phylogenetics and Evolution, 63: 656–667. doi:10.1016/j.ympev.2012.02.014.

 

Geoemydidae

Cyclemys enigmatica

Cyclemys fusca

Cyclemys gemeli

Cyclemys oldhamii

Fritz, U., Guicking, D., Auer, M., Sommer, R. S., Wink, M. & Hundsdörfer, A. K. (2008): Diversity of the Southeast Asian leaf turtle genus Cyclemys: how many leaves on its tree of life? Zoologica Scripta, 37: 367-390.

 

Geoemydidae

Mauremys reevesii

Barth, D., Bernhard, D., Fritzsch, G. & U. Fritz (2004): The freshwater turtle genus Mauremys (Testudines, Geoemydidae) – a textbook example of an east-west disjunction or a taxonomic misconcept? Zoologica Scripta, 33: 213-221.

 

Testudinidae

Centrochelys sulcata

Turtle Taxonomy Working Group [van Dijk, P. P., Iverson, J. B., Rhodin, A. G. J., Shaffer, H. B. & Bour, R. ]. (2014): Turtles of the world, 7TH edition: Annotated checklist of taxonomy, synonymy, distribution with maps, and conservation status. 000.v7. Chelonian Research Monographs, 5 doi: 10.3854/crm.5.000.checklist.v7.2014.

 

Testudinidae

Chelonoidis carbonarius

Chelonoidis denticulatus

Chelonoidis niger

Olson, S .L. & David, N. (2014): The gender of the tortoise genus Chelonoidis Fitzinger, 1835 (Testudines: Testudinidae). — Proceedings of the Biological Society of Washington, 126(4): 393-394.

 

Testudinidae

Gopherus morafkai

Murphy, R. W., Berry, K. H., Edwards, T., Leviton, A. E., Lathrop, A. & Riedle, J. D. (2011): The dazed and confused identity of Agassiz's land tortoise, Gopherus agassizii (Testudines, Testudinidae) with the description of a new species, and its consequences for conservation. Zookeys, 113: 39-71.

 

Testudinidae

Homopus solus

Branch, W. R. (2007): A new species of tortoise of the genus Homopus (Chelonia: Testudinidae) from southern Namibia. African Journal of Herpetology, 56 (1): 1-21.

 

Testudinidae

Kinixys nogueyi

Kinixys zombensis

Kindler, C., Branch, W. R., Hofmeyr, M. D., Maran, J., Široký, P., Vences, M., Harvey, J., Hauswaldt, J. S., Schleicher, A., Stuckas, H. & Fritz, U. (2012): Molecular phylogeny of African hinge-back tortoises (Kinixys): implications for phylogeography and taxonomy (Testudines: Testudinidae). Journal of Zoological Systematics and Evolutionary Research, 50: 192-201.

 

Trionychidae

Lissemys ceylonensis

Praschag, P., Stuckas, H., Päckert, M., Maran, J. & Fritz, U. (2011): Mitochondrial DNA sequences suggest a revised taxonomy of Asian flapshell turtles (Lissemys Smith, 1931) and the validity of previously unrecognized taxa (Testudines: Trionychidae). Vertebrate Zoology, 61 (1): 147-160.

 

Trionychidae

Nilssonia gangeticus

Nilssonia hurum

Nilssonia leithii

Nilssonia nigricans

Praschag, P., Hundsdörfer, A.K., Reza, A.H.M.A. & Fritz, U. (2007): Genetic evidence for wild-living Aspideretes nigricans and a molecular phylogeny of South Asian softshell turtles (Reptilia: Trionychidae: Aspideretes, Nilssonia). Zoologica Scripta, 36: 301-310.

AMPHIBIA

 

 

Amphibia spp. undtagen nedennævnte taksa

Frost, D. R. (ed.) (2015): Taxonomic Checklist of Amphibian Species listed in the CITES Appendices and the Annexes of EC Regulation 338/97. Species information extracted from Amphibian Species of the World: a taxonomic and geographic reference, an online reference, version 6.0 as of May 2015 with additional comments by the Nomenclature Specialist of the CITES Animals Committee. See Annex 5 of CoP17 Doc. 81.1 at

https://cites.org/sites/default/files/eng/cop/17/WorkingDocs/E-CoP17-81-01-A5.pdf.

 

 

Anura: Microhylidae:

Dyscophus spp og Scaphiophryne spp.;

Telmatobiidae:

Telmatobius culeus; og Caudata: Salamandridae:

Paramesotriton hongkongensis

FROST, D. R. (ed.) (2017): Species information extracted from Amphibian Species of the World: a taxonomic and geographic reference, an online reference, version 6.0, accessed 12 May 2017. See Annex 3 of AC29 Doc.35 at https://cites.org/sites/default/files/eng/com/ac/29/E-AC29-35-A3.pdf.

 

ELASMOBRANCHII, ACTINOPTERI, COELACANTHI, and DIPNEUSTI

 

 

Alle fiskearter undtagen nedennævnte taksa

Eschmeyer, W.N. & Fricke, R. (eds.) (2015): Taxonomic Checklist of Fish species listed in the CITES Appendices and the Annexes of EC Regulation 338/97 (Elasmobranchii, Actinopteri, Coelacanthi, and Dipneusti, except the genus Hippocampus). Information extracted from Catalog of Fishes, an online reference, version update from 3 February 2015. See Annex 6 of CoP17 Doc. 81.1 at https://cites.org/sites/default/files/eng/cop/17/WorkingDocs/E-CoP17-81-01-A6.pdf

 

 

Elasmobranchii: Carcharhiniformes: Carcharhinidae: Carcharhinus falciformis; Lamniformes: Alopiidae: Alopias spp.;

Myliobatiformes: Myliobatidae: Mobula spp.;

Potamotrygonidae:

Potamotrygon spp.;

Actinopteri: Perciformes: Pomacanthidae: Holacanthus clarionensis

ESCHMEYER, W. N., FRICKE, R., & VAN DER LAAN, R. (eds.) (2017): Information extracted from Catalog of Fishes: Genera, Species, References, an online reference, version of 28 April 2017, accessed 12 May 2017. See Annex 4 of AC29 Doc.35 at https://cites.org/sites/default/files/eng/com/ac/29/E-AC29-35-A4.pdf

SYNGNATHIFORMES

Syngnathidae

Hippocampus spp.

Lourie, S. A., Pollom, R. A. and Foster, S. J. (2016): A global revision of the Seahorses Hippocampus Rafinesque 1810 (Actinopterygii: Sygnathiformes): Taxonomy and biogeography with recommendations for further research. Zootaxa, 4146 (1): 1-066.

 

ARACHNIDA

ARANEAE

Theraphosidae

Aphonopelma albiceps

Aphonopelma pallidum

Brachypelma spp. undtagen nedennævnte taksa

Platnick, N. (2006): Taxonomic Checklist of CITES listed Spider Species. Information extracted from The World Spider Catalog, an online reference, Version 6.5 as of 7 April 2006. [tilgængelig på http://www.cites.org/common/docs/Res/12_11/spider_checklist.pdf].

 

Theraphosidae

Brachypelma ruhnaui slået sammen med Brachypelma albiceps behandlet som Aphonopelma albiceps under CITES

Platnick, N. I. (2014): The World Spider Catalogue, V15. http://platnick.sklipkani.cz/html/

 

Theraphosidae

Brachypelma kahlenbergi

Rudloff, J.-P. (2008): Eine neue Brachypelma-Art aus Mexiko (Araneae: Mygalomorphae: Theraphosidae: Theraphosinae). Arthropoda, 16 (2): 26-30.

SCORPIONES

Scorpionidae

Pandinus spp. undtagen nedennævnte taksa

Lourenço, W. R. & Cloudsley-Thompson, J. C. (1996): Recognition and distribution of the scorpions of the genus Pandinus Thorell, 1876 accorded protection by the Washington Convention. Biogeographica, 72 (3): 133-143.

 

Scorpionidae

Pandinus camerounensis

Pandinus roeseli

Lourenço, W. R. (2014): Further considerations on the identity and distribution of Pandinus imperator (C. L. Koch, 1841) and description of a new species from Cameroon (Scorpiones: Scorpionidae). Entomologische Mitteilungen aus dem Zoologischen Museum Hamburg, 17 (192): 139-151.

 

INSECTA

COLEOPTERA

Lucanidae

Colophon spp.

Bartolozzi, L. (2005): Description of two new stag beetle species from South Africa (Coleoptera: Lucanidae). African Entomology, 13 (2): 347-352.

LEPIDOPTERA

Papilionidae

Achillides spp. [kun arterne i Filippinerne]

Page, M. G. P. & Treadaway, C. G. (2004): Papilionidae of the Philippine Island. In: E. Bauer, and T. Frankenbach, Eds.). Butterflies of the world, Supplement 8. Goecke & Evers, Keltern. 58 pp.

 

Papilionidae

Ornithoptera spp.

Trogonoptera spp.

Troides spp.

Matsuka, H. (2001): Natural History of Birdwing Butterflies. 367 pp. Tokyo (Matsuka Shuppan).(ISBN 4-9900697-0-6).

 

HIRUDINOIDEA

ARHYNCHOBDELLIDA

Hirudinidae

Hirudo medicinalis

Hirudo verbana

Nesemann, H. & Neubert, E. (1999): Annelida: Clitellata: Branchiobdellida, Acanthobdellea, Hirudine. Süßwasserfauna von Mitteleuropa, 6 (2), 178 pp., Berlin (Spektrum Akad. Verlag). ISBN 3-8274-0927-6.

 

BIVALVIA

VENEROIDA

Tridacnidae

Tridacna ningaloo

Penny, S. & Willan, R. C. (2014): Description of a new species of giant clam (Bivalvia: Tridacnidae) from Ningaloo Reef, Western Australia. Molluscan Research, 34 (3): 201-211.

 

Tridacnidae

Tridacna noae

Su, Y., Hung, J.-H., Kubo, H. & Liu, L.-L. (2014): Tridacna noae (Röding, 1798) – a valid giant clam species separated from T. maxima (Röding, 1798) by morphological and genetic data. Raffles Bulletin of Zoology, 62: 124-135.

CEPHALOPODA

 

Nautilidae

Nautilidae spp.

Family, genus and species information extracted from the Integrated Taxonomic Information Service (ITIS), an online reference. See Annex 5 of AC29 Doc.35 at https://cites.org/sites/default/files/eng/com/ac/29/E-AC29-35-A5.pdf

 

ANTHOZOA & HYDROZOA

 

Alle CITES-listeførte arter

Taxonomic Checklist of all CITES listed Coral Species, based on information compiled by UNEP-WCMC 2012.

FLORA

 

 

Berørt takson

Taksonomisk referenceværk

AMARYLLIDACEAE, PRIMULACEAE

 

Cyclamen, Galanthus og Sternbergia

Davis, A.P. et al. (1999): CITES Bulb Checklist, udarbejdet af Royal Botanic Gardens, Kew, Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland) som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Cyclamen and Galanthus og Sternbergia.

APOCYNACEAE

 

Pachypodium spp.

CITES Aloe and Pachypodium Checklist (U. Eggli et al., 2001, udarbejdet af Städtische Sukkulenten-Sammlung, Zürich, Schweiz, i samarbejde med Royal Botanic Gardens, Kew, Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland), og opdateringen heraf: An Update and Supplement to the CITES Aloe & Pachypodium Checklist [J. M. Lüthy (2007), CITES Management Authority of Switzerland, Bern, Switzerland] som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Aloe og Pachypodium.

 

 

Hoodia spp.

Plants of Southern Africa: an annotated checklist. Germishuizen, G. & Meyer N. L. (eds.) (2003): Strelitzia 14: 150-151. National Botanical Institute, Pretoria, South Africa, som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Hoodia.

CACTACEAE

 

Alle Cactaceae.

CITES Cactaceae Checklist third edition (2016, udarbejdet af D. Hunt) som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Cactaceae samt ændringer og ajourføringer i henhold til A Supplement to the CITES Cactaceae Checklist Third Edition 2016 (Hunt, D. 2018). Tjeklisten og dets tillæg kan findes på webstedet for Royal Botanic Gardens, Kew, UK på "goo.gl/M26yL8".

CYCADACEAE, STANGERIACEAE and ZAMIACEAE

 

Alle Cycadaceae, Stangeriaceae og Zamiaceae.

The World List of Cycads: CITES and Cycads: Checklist 2013 (Roy Osborne, Michael A. Calonje, Ken D. Hill, Leonie Stanberg and Dennis Wm. Stevenson) in CITES and Cycads a user's guide (Rutherford, C. et al., Royal Botanic Gardens, Kew. UK 2013), som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Cycadaceae, Stangeriaceae og Zamiaceae.

DICKSONIACEAE

 

Amerikanske Dicksonia-arter

Dicksonia species of the Americas (2003, udarbejdet af Bonn Botanic Garden og Federal Agency for Nature Conservation, Bonn, Tyskland) som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Dicksonia.

DROSERACEAE, NEPENTHACEAE, SARRACENIACEAE

 

Dionaea, Nepenthes og Sarracenia.

CITES Carnivorous Plant Checklist (B. von Arx et al., 2001, Royal Botanic Gardens, Kew, Det Forenede Kongerige) om retningslinje, når der henvises til artsnavne på Dionaea, Nepenthes og Sarracenia.

EBENACEAE

 

Diospyros spp. — populationer i Madagaskar.

The genus Diospyros in Madagascar: a Preliminary Checklist for CITES Parties (CVPM 2016) baseret på Catalogue of the Vascular Plants of Madagascar er tilgængelig på webstedet for kataloget. Dette referenceværk skal anvendes som retningslinje, når der henvises til navne på arter af Diospyros fra Madagaskar. Se http://www.tropicos.org/ProjectWebPortal.aspx?pagename=Diospyros&projectid=17 . Der er et link til siden her: http://www.tropicos.org/Name/40031908?projectid=17 og pdf-filen kan downloades her: http://www.tropicos.org/docs/MadCat/Diospyros%20checklist%2028.03.2016.pdf.

Kun til orientering: Opdateringer af nye navne gøres regelmæssigt tilgængelige i onlinedatabasen "Catalogue of the Vascular Plants of Madagascar" (http://www.tropicos.org/Project/Madagascar).

EUPHORBIACEAE

 

Sukkulentarter af Euphorbia.

The CITES Checklist of Succulent Euphorbia Taxa (Euphorbiaceae), Second edition (S. Carter and U. Eggli, 2003, offentliggjort af Federal Agency for Nature Conservation, Bonn, Tyskland) som retningslinje, når der henvises til navne på arter af sukkulente Euphorbia.

LEGUMINOSAE

 

Dalbergia spp. — populationer i Madagaskar.

A Preliminary Dalbergia checklist for Madagascar for CITES (CVPM 2014) baseret på Catalogue of the Vascular Plants of Madagascar er tilgængelig som pdf på CITES-webstedet under SC65 Inf. 21. Dette referenceværk skal anvendes som retningslinje, når der henvises til navne på arter af Dalbergia fra Madagaskar. Se: https://cites.org/sites/default/files/eng/com/sc/65/Inf/E-SC65-Inf-21.pdf.

Kun til orientering: Opdateringer af nye navne gøres regelmæssigt tilgængelige i onlinedatabasen "Catalogue of the Vascular Plants of Madagascar". (http://www.tropicos.org/Project/Madagascar).

LEGUMINOSAE

 

Paubrasilia echinata

Gagnon, E., Bruneau, A., Hughes, C.E., de Queiroz, L. P. & Lewis, G.P. (2016): A new generic system for the pantropical Caesalpinia group (Leguminosae) som retningslinje, der henviser til navnet på denne takson. Denne reference kan findes gratis på "https://phytokeys.pensoft.net/articles.php?id=9203", og supplerende oplysninger om denne takson kan findes på "http://floradobrasil.jbrj.gov.br/reflora/listaBrasil"

LEGUMINOSAE

 

Platymiscium pleiostachyum

Bente B. Klitgraard (2005): Platymiscium (LeguminosaeDalbergieae); biogeography, systematics, morphology, taxonomy and uses. Kew Bulletin. Vol. 60, No. 3 (2005), pp. 321 – 400 anvendes som retningslinje, når der henvises til navnet på denne takson. Denne reference er tilgængelig på "https://www.jstor.org/stable/4111062?seq=1#page_scan_tab_contents". Det er muligt at gratis adgang til denne reference.

LILIACEAE

 

Aloe spp.

CITES Aloe and Pachypodium Checklist (U. Eggli et al., 2001, udarbejdet af Städtische Sukkulenten-Sammlung, Zürich, Schweiz, i samarbejde med Royal Botanic Gardens, Kew, Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland), og opdateringen heraf: An Update and Supplement to the CITES Aloe & Pachypodium Checklist [J. M. Lüthy (2007), CITES Management Authority of Switzerland, Bern, Switzerland] som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Aloe og Pachypodium.

ORCHIDACEAE

 

Laelia, Phalaenopsis, Pleione og Sophronitis (Volume 1, 1995) og Cymbidium, Dendrobium, Disa, Dracula og Encyclia (Volume 2, 1997), og Aerangis, Angraecum, Ascocentrum, Bletilla, Brassavola, Calanthe, Catasetum, Miltonia, Miltonioides og Miltoniopsis, Renanthera, Renantherella, Rhynchostylis, Rossioglossum, Vanda and Vandopsis (Volume 3, 2001); og Aerides, Coelogyne, Comparettia og Masdevallia (Volume 4, 2006).

CITES Orchid Checklist, (udarbejdet af Royal Botanic Gardens, Kew, Det Forenede Kongerige) som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Cattleya (ikke C. jongheana), Cypripedium, Laelia (ikke Laelia jongheana/Cattleya jongheana), Phalaenopsis, Pleione og Sophronitis (Volume 1, 1995) og Cymbidium, Dendrobium (ikke D. cruentum), Disa, Dracula og Encyclia (Volume 2, 1997), og Aerangis (ikke A. ellisii), Angraecum, Ascocentrum, Bletilla, Brassavola, Calanthe, Catasetum, Miltonia, Miltonioides og Miltoniopsis, Renanthera, Renantherella, Rhynchostylis, Rossioglossum, Vanda og Vandopsis (Volume 3, 2001); og Aerides, Coelogyne, Comparettia og Masdevallia (Volume 4, 2006).

ORCHIDACEAE

 

Paphiopedilum spp., Phragmipedium spp., Aerangis ellisii, Cattleya jongheana, Cattleya lobata, Dendrobium cruentum, Mexipedium xerophyticum, Peristeria elata og Renanthera imschootiana

Govaerts, R., Caromel, A., Dhanda, S., Davis, F., Pavitt, A., Sinovas, P., & Vaglica, V. (2019): CITES Appendix I Orchid Checklist. Second Version, Royal Botanic Gardens, Kew, Surrey, og UNEP-WCMC, Cambridge. Dette referenceværk bør anvendes som retningslinje, når der henvises til navne på arter af Paphiopedilum spp., Phragmipedium spp., Aerangis ellisii, Cattleya jongheana, Cattleya lobata, Dendrobium cruentum, Mexipedium xerophyticum, Peristeria elata and Renanthera imschootiana.

Denne reference kan findes på Royal Botanic Gardens, Kew, Det Forenede Kongerige, på "goo.gl/M26yL8".

ORCHIDACEAE

 

Bulbophyllum spp.

CITES checklist for Bulbophyllum and allied taxa (Orchidaceae). Sieder, A., Rainer, H., Kiehn, M. (2007): Forfatternes adresse: Department of Biogeography and Botanical Garden of the University of Vienna; Rennweg 14, A-1030 Vienna (Østrig) som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Bulbophyllum.

PALMAE

 

Dypsis decipiens og Dypsis decaryi.

Forslag til standardreferenceværk for to CITES-listeførte palmer hjemmehørende i Madagaskar (CVPM 2016) baseret på Vascular Plants of Madagascar, der kan finde som en pdf-fil på webstedet for USA's Fish & Wildlife Service. Det skal anvendes som retningslinje, når der henvises til Dypsis decipiens og Dypsis decaryi. Se: http://www.fws.gov/international/

TAXACEAE

 

Taxus spp.

World Checklist and Bibliography of Conifers (A. Farjon, 2001) som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Taxus.

ZYGOPHYLLACEAE

 

Guaiacum spp.

Lista de especies, nomenclatura y distribución en el genero Guaiacum. Davila Aranda. P. & Schippmann, U. (2006): Medicinal Plant Conservation 12:50 som retningslinje, når der henvises til artsnavne på Guaiacum.

"

BILAG 3

"BILAG XI

Typer af biologiske prøver, der omhandles i artikel 18, og anvendelsen heraf

Prøvetype

Typisk prøvestørrelse

Anvendelse af prøven

blod og afledte produkter heraf

maksimalt 5 ml for væskeprøver og tørre blodprøver på mikroskopobjektglas, filtrerpapir eller svaber

biomedicinsk forskning; identifikation af arter; fastslåelse af geografiske oprindelse; kønsbestemmelse; individuel identifikation; forældreskabstest; toksikologisk analyse; sygdomstest/-diagnose, herunder serologi

indre væv (botanisk eller zoologisk), fast

vævsstykker (5 mm3-25 mm3) i fikseringsvæske eller på histologisk objektglas indeholdende en +/-5um tværsnit af fast væv

histologi og elektronmikroskopi til påvisning af organismer og gifte; taksonomisk forskning; biomedicinsk forskning; identifikation af arter; fastslåelse af geografiske oprindelse; kønsbestemmelse; individuel identifikation; forældreskabstest; toksikologisk analyse; sygdomstest/-diagnose

indre væv (botanisk eller zoologisk), frosset

vævsstykker (5 mm3-25 mm3)

biomedicinsk forskning; identifikation af arter; fastslåelse af geografiske oprindelse; kønsbestemmelse; individuel identifikation; forældreskabstest; toksikologisk analyse; sygdomstest/-diagnose

indre væv (botanisk eller zoologisk), frisk (undtagen æg, sæd og embryoner)

vævsstykker (5 mm3-25 mm3)

biomedicinsk forskning; identifikation af arter; fastslåelse af geografiske oprindelse; kønsbestemmelse; individuel identifikation; forældreskabstest; toksikologisk analyse; sygdomstest/-diagnose

ydre væv, herunder hår, hud, fjer, skæl, ben æggeskal, tænder, elfenben, horn, blade, bark, frø, frugt eller blomster

individuelle prøver med eller uden fikseringsvæske til elfenben: stykker af elfenben, ca. 3 cm x 3 cm og 1 cm tyk eller mindre afhængig af analysemetoden, jf. ICCWC Guidelines on methods and procedures for ivory and laboratory analysi  (1) for

næsehornshorn: små mængder pulver/spåner forsegler i en ubrydelig prøveflaske, jf. Procedure for Rhino horn DNA Sampling  (2)

identifikation af arter; fastslåelse af geografiske oprindelse; kønsbestemmelse; individuel identifikation; forældreskabstest; toksikologisk analyse; sygdomstest/-diagnose; aldersanalyse; biomedicinsk forskning

mund-/kloak-/slim-/næse-/urinvejs-/endetarmssvabeprøve

små mængder væv eller celler på en svaber i et reagensglas

identifikation af arter; fastslåelse af geografiske oprindelse; kønsbestemmelse; individuel identifikation; forældreskabstest; toksikologisk analyse; sygdomstest/-diagnose, herunder serologi; biomedicinsk forskning

cellelinjer og vævskulturer

ingen begrænsning for prøvens størrelse

biomedicinsk forskning; identifikation af arter; fastslåelse af geografiske oprindelse; kønsbestemmelse; individuel identifikation; forældreskabstest; toksikologisk analyse; sygdomstest/-diagnose; aldersanalyse

DNA eller RNA (oprenset)

op til 0,5 ml pr. individuel enhed af oprenset DNA eller RNA

biomedicinsk forskning; identifikation af arter; fastslåelse af geografiske oprindelse; kønsbestemmelse; individuel identifikation; forældreskabstest; toksikologisk analyse; sygdomstest/-diagnose; aldersanalyse

sekreter (spyt, gift, mælk og plantesekreter)

1-5 ml i glas

produktion af modgifte; biomedicinsk forskning; identifikation af arter; fastslåelse af geografiske oprindelse; kønsbestemmelse; individuel identifikation; forældreskabstest; toksikologisk analyse; sygdomstest/-diagnose, herunder serologi; aldersanalyse

"

(1)  https://www.unodc.org/documents/Wildlife/Guidelines_Ivory.pdf.

(2)  Republic of South Africa, Department of Environmental Affairs, Procedures for Rhino horn DNA Sampling.